• 9.378.082 stemmen

The Godfather: Part III (1990)

Misdaad / Drama | 162 minuten / 158 minuten ('The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone')

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 162 minuten / 158 minuten ('The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone')

Alternatieve titel: The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone

Geregisseerd door: Francis Ford Coppola

Met onder meer: Al Pacino, Diane Keaton en Andy Garcia

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Duits en Latijn

Releasedatum: 22 maart 1991

Plot The Godfather: Part III

"All the power on earth can't change destiny."

Een ouder wordende Michael Corleone probeert zichzelf en z'n familie af te scheiden van de gewelddadige onderwereld. Terwijl hij de Corleones probeert te koppelen aan het Vaticaan moet hij zich ondertussen bezighouden met een gangster die de bestaande machtsverhoudingen probeert te verstoren.

Michael Corleone

Mary Corleone

Cardinal Lamberto

avatar van by_the_way

by_the_way

Toch verhoogd naar 4,5* het blijft een geweldige film.

avatar van SndR

Geweldige film, meesterwerk..

maar geen 1 of 2.

4,5 *

PaulieWalnuts

Geen meesterwerk. Wat mij betreft hadden ze deze niet hoeven maken na de sublieme 1 en 2.

3.5/5

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Even melden dat ik Sofia niet heel slecht vond . Verder is het een goede film. 4*

avatar van hani

hani

Hij kon liever deze deel niet maken. Maar ik geef het toch een 4* voor het verhaal van Godfather

PaulieWalnuts

Nog eens bekeken... toch erg goed... 4,5.

Waar is trouwens Tom Hagen? Die was toch niet dood aan 't eind van GF2?

avatar van Arturo

Arturo

Respect voor de regiseur, zo een mooie film. Helaas zijn zijn andere films heel wat minder, maar met deze meesterwerk heb je de top al berijkt in the movieworld.

avatar van Vito Corleone

Vito Corleone

PaulieWalnuts schreef:

Nog eens bekeken... toch erg goed... 4,5.

Waar is trouwens Tom Hagen? Die was toch niet dood aan 't eind van GF2?

Er waren met Robert Duvall problemen met contractbesprekingen. Net als in deel 2 het geval was met Richard Castellano (Clemenza).

avatar van Nyech

Nyech

Een leuke film, die het niet bij z'n 2 voorgangers haalt. De sfeer die me in deel I en II juist zo aantrok is hier vervangen door een modern sfeertje, wat me minder trekt in dit geval.

avatar van Glacius

Glacius

Wordt nog wel eens onterecht neergehaald door de sublieme kwaliteit van de eerste 2 delen.. Ongeacht het het ook niet haalt bij de eerste 2 delen, is dit toch nog wel een aardige film.

Aantal goede actie- en emotionele scénes, en aardige acteerprestaties. En natuurlijke niet te vergeten de classic "Once I thought I was out, they pull me back in" zin

Vito Corleone schreef:

Is dat zo? Is toch een eer om erin te mogen spelen zou ik denken... erg jammer dat ie er niet bij zat.

avatar van Carcamel

Carcamel

Octo schreef:

Geweldige film, meesterwerk..

maar geen 1 of 2.

4,5 *

Ik heb em pas geleden weer is zitten kijken maar ik begin deel 3 steeds beter te vinden

Daarom dus ook 5*

avatar van Cigliutti

Cigliutti

Ook een prachtige film. Ik vond alleen het acteerwerk van Sofia Coppola niet al te best.

Toch 5.0*

avatar van lowhusky

lowhusky

Cigliutti schreef:

Ik vond alleen het acteerwerk van Sofia Coppola niet al te best.

Ze heeft dan ook niet voor niets Razzie Award voor Worst New Star en Worst Supporting Actress gewonnen.

avatar van nightbreed

nightbreed

Na de briljante 2 voorgangers kon het natuurlijk niet beter, alleen maar slechter.

En toch is dit 3de deel (16 jaar na deel 2) een waardige opvolger geworden hoewel het niveau van de eerste 2 delen nergens wordt gehaald.

Cijfer: 4

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Een 3,5 voor het mooi weergegeven en geacteerde drama aan het einde. Een scene die je niet koud laat.

Maar voor de rest heeft deze film in vergelijking met de twee andere voorgangers veel van zijn charme verloren.

Toch krijgt hij van mij een verdiende, dikke 3,5, maar ik zit niet te wachten op een Godfather part IV.

avatar van fanaat

fanaat

Klopt het dat ze bij deze film nog de oude jaren zeventig camera's hebben gebruikt om de sfeer van de vorige films er een beetje in te houden? Als ik de beeldkwaliteit kijk lijkt het er wel op. Het zou wel goed gevonden zijn.

avatar van fanaat

fanaat

lowhusky schreef:

Nou, die zal dan wel meteen gestopt zijn.

avatar van joostie

joostie

niet de beste godfather film 3 sterren.

avatar van Capo Regime

Capo Regime

dit is een prachtige film waar ook veel leuke en memorabele momenten in zitten, het enige probleem van deze film is dat het de 2 (naar mijn mening) beste films allertijden moet opvolgen en dat dat geen makkelijk opgave is. ik denk dat de film daarom ook zo ''laag'' scoort, terwijl als je het objectief bekijkt dan zie je dat ook deel 3 simpelweg een meesterwerk is. 4.5*

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

"First when I tought I was out, They pulled me back in..."

Heerlijk, voor mijn part vele beter dan deel 2!

Hij komt misschien nogal traag op gang, maar de laatste 40 minuten trakteert Coppola je op een finale die je echt niet mag missen.

Het eind bewijst trouwens nog maar eens dat Pacino een acteur is die als geen ander emotie kan overbrengen. Het scheelde weinig of ik pinkte een traan weg.

Ook dochter Coppola kan acteren vind ik, zeker geen slechte keuze.

Goodfella_90

Niet dat het aan acteergeweld ontbreekt in deel 1 en 2, die gaan mijns inziens zelfs nog een stapje verder dan part 3.

Theatertje

Deel drie is gewoon het beste stukje van de trilogie, vind ik persoonlijk. Misschien wordt er niet zo goed in geacteerd als in deel één, maar het overstijgt qua verhaal zeker het mindere deel twee. 5 sterren.

Goodfella_90

Vind je? Wat sprak je dan niet (of minder) aan aan de verhaallijnen van 1 en 2?

Theatertje

OK, laat ons spreken over de drie GODFATHERs... Deel één bevat het beste acteertalent... Een jonge Pacino op z'n best, Brando, Caan, ... Kortweg het beste van het beste. Deel twee springt door de tijd, en maakt daarmee een grote fout: het is voor de kijker moeilijk en verwarrend om voortdurend heen en weer te switchen. Het verhaal en acteren trekt in deel twee ook op niet veel (met uitzondering van de climax). Deel drie (dit betreffende deel, dus) heeft het beste verhaal van allemaal, en volgens mij komt dat door het ontbreken van Puzo's roman. De schrijvers konden alle richtingen op met het verhaal en kozen uiteindelijk voor drama in plaats van misdaad. Perfect, en geniaal. Deel drie rocks them all

Goodfella_90

Ik heb geen kritiek op het feit dat het verhaal van deel 2 je niet zo aanstaat, dat is geheel persoonlijk. Echter, als je de verhaallijnen in deel 2 verwarrend vind doordat ze door elkaar lopen moet je hem echt eens herzien, want ze zijn echt heel goed te volgen. En tja, geen goede acteerprestaties in deel 2 (lees ik het goed?!?), laat ik daar maar niets van zeggen.

Theatertje

Mja, ik vind dat. Nu moet ik wel toegeven dat het al een jaartje of twee geleden is dat ik deel twee nog gezien heb, maar hetzelfde geldt voor de andere delen, en die vond ik wel goed, dus die stelling gaat niet op. Sorry dat ik het zeg, maar daar waar ik Brando's beste performance in deel één vind en Pacino's beste performance in deel drie (dit betreffende deel, dus), daar vind ik De Niro's slechtste performance in deel twee. Maar ach, misschien moet ik écht die film nog eens herbekijken om mijn geheugen wat op te frissen. Probleem is enkel dat ik zoveel DVD's liggen heb die ik nog niet gezien heb, dat het er waarschijnlijk niet direct van zal komen om deel twee te herbekijken. Deel drie vond ik het beste deel, met ook de meeste liefde en romantiek in, vind ik. En wat een knappe jonge acteurs! Nee, laat er geen twijfel over bestaan: hoe meer ik het zie, hoe beter is drie.

avatar van Wouter

Deel 3 is een hele goede film, maar heeft de pech twee geniale films op te volgen. Nee, daar haalt deze het toch echt niet bij.

Als ze deel III niet Godfather III hadden genoemd maar een andere naam hadden gegeven was de verwachting niet zo hoog geweest en de teleurstelling was er dan ook niet.

Dus als deze film onder een andere naam was uitgegeven was het wel iets waar mensen van opkeken.