• 9.379.380 stemmen

Ice Age: The Meltdown (2006)

Animatie / Familie | 91 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: Ice Age 2: The Meltdown

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Carlos Saldanha

Met onder meer: Ray Romano, John Leguizamo en Denis Leary

Releasedatum: 29 maart 2006

Plot Ice Age: The Meltdown

"Kiss your nuts goodbye."

Het einde van de ijstijd nadert en de dieren vinden hun nieuwe, natte, warme omgeving heerlijk: smeltende waterparadijzen met warme geisers. Manny, Sid en Diego ontdekken echter dat het waterparadijs wel heel nat wordt en komen erachter dat de gigantische dam op instorten staat. Als dit gebeurt, loopt hun hele omgeving gevaar. Er is maar één manier om hun wereld van de ondergang te redden en ze besluiten op een gevaarlijke missie te gaan.

Manny (stemrol)

Sid (stemrol)

Diego (stemrol)

Ellie (stemrol)

Crash (stemrol)

Eddie (stemrol)

Fast Tony (stemrol)

Lone Gunslinger Vulture (stemrol)

Scrat (stemrol)

Dung Beetle Dad (stemrol)

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Gister eindelijk weer eens herzien, maar vergeleken bij de eerste keer viel het best wel tegen.

Het viel me op dat er best weinig humor in zat, en er meerdere serieuze scene's in zaten.

Ook vond ik het soms een beetje te kinderlijk aangelegt.

Maar natuurlijk blijven de personages leuk, en de humor die er in voorkomt is zeker wel droog.

Toch jammer, de eerste keer dat ik Ice Age 2 zag was in de bioscoop en toen leek het toch allemaal leuker dan deze keer.

Deze film krijgt van mij een dikke 5!! De tweede film vind ik net nog iets beter dan de eerste. Je kent de verschillende karakters beter, en dat maakt de film net iets grappiger dan de eerste zowel voor oud en jong!

avatar van Film Pegasus

Veel minder dan de vorige. Diego loopt er bij voor piet snot en bij de 2 andere figuren is ook niet meer inhoud toegevoegd tegenover de vorige. De animatie is zichtbaar ook van een minder budget. Het verhaal valt wel mee voor een animatievervolg. Dat is al slechter gebleken. Leuk voor de liefhebbers en voor fans van Ice Age. De film heeft uiteraard z'n leuke momenten, maar het komt juist aan de knieën van nummer 1.

avatar van peterx43

peterx43

Ice Age 2 (in het engels natuurlijk) valt tegen.

Waarom? Er waren te veel personages, domme musical stukjes, weinig inhoud. Wat ik wel heel goed vond was was de mammoetin en de buidelratjes. Maar het ging allemaal op het einde veel te snel en afgehaspeld. Het ging gewoon de mist in.

avatar van Banjo

Banjo

• 2038 berichten

wat een voorspelbaar en slecht verhaal.

Wat bovendien ook nog mierezoet was!

1 1/2 ster

avatar van Riiann

Riiann

Ik heb hem samen met me zusje in mijn schoen (haha!!) gehad.. Ik heb heb al1 nog niet gekeken. Is ie leuk?

Groetjes.. (k)

avatar van FillumGek

FillumGek

Hij is leuk ja. Dank u Sinterklaasje!

avatar van Lyssa

Lyssa

Erg leuke animatiefilm. Ik denk dat ik deze net iets leuker vond dan deel 1, vooral (natuurlijk) die eekhoorn met zn nootje, waar ik enorm om moet lachen Leuke 'bijpersonen' en gewoon een grappig verhaal. Alleen vond ik m wel redelijk lang duren. En inderdaad die musical-stukjes waar ik niet zo gek op ben.... maar toch: leuk!!

avatar van PaulusP

PaulusP

Aardige film, vond hem alleen minder leuk dan deel 1. Het verhaal zelf was stukken minder, gelukkig dat er toch zo;n grappig eekhoorntje rondhuppelde die het weer helemaal goedmaakte.

avatar van vulcan750

vulcan750

Nog iets leuker dan deel 1. Vooral dankzij dat grappige eekhoorntje die er telkens weer tussendoor komt.

En het verhaal...ach flinterdun, maar toch erg mooi gemaakt en leuk om te zien. 4.0*

avatar van JJ_D

JJ_D

Trager dan het eerste deel - als ik me dat nog goed voor de geest kan halen tenminste... 'The Meltdown' komt traag op gang en werkt toe naar een typische Disneyclimax, die toch grappig is en ondanks zijn voorspelbaarheid het hartverwarmende gevoel kan handhaven... Bij momenten wel behoorlijk slecht geanimeerd.

Twijfelachtige 3,25*

avatar van Alastor

Alastor

Riiann schreef:

Ik heb hem samen met me zusje in mijn schoen gehad..

Wat voor schoenmaat heb jij?

avatar van edejong

edejong

ik heb sinds tijden niet zo erg gelachen om een film! 4*

avatar van Film Fan

Film Fan

Ik heb 'm een 5 gegeven. Minstens net zo leuk en op momenten leuker (wie verzint nu dat een olifant denkt dat zij een buidelrat is) dan deel 1. Ik hoop dat er nog een deel drie komt. Toppertje!!!!!!

avatar van Midnite

Midnite

avatar van charlie345

charlie345

Geweldige leuke film en in dit 2e deel eindelijk geen

mens personages erin!

hij is wat mij betreft nog beter dan de 1e!

al die dieren hebben zulke mooie grappige karakters.

mijn zoon van 5 jaar kijkt ,m in het nederlands en eerst dacht ik: neeeej! niet leuk maar toen gingen we ,m kijken en die

stemmen zijn qua geluid en karakter nog veel beter dan de engelse versie...

onderandere Carlo Boshardt doet het leuk!

meestal is het 2e deel minder van dit soort films of zelfs zeer slecht zoals de kleine zeermeermin en belle en het beest maar deze haalt het boven aan de top!

die scrat ook! als je de originele film hebt zit er een apart avontuur bij van dat beestje nooouuuuu wij kwamen hier niet meer bij! erg goed gedaan en ook technisch nog mooier dan de eertse film! let dan ook op de haren van de dieren...

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Best redelijke film, heb weinig op aan te merken. Liet echter geen verpletterend indruk op me achter.

4/5

Deel 1 vond ik eigenlijk iets beter maar ook deze film kan ik blijven kijken. 4,5 ster

avatar van koetje boe

koetje boe

ik vond deze leuker dan het eerste deel, nou ja die was ook leuk maar op een andere manier.

mijn allergrootste favoriet blijven sid en scratt.

nu komt hij zelfs in de eikeltjes hemel. geweldig toch?

avatar van robin00787

robin00787

Deel 1 was echt 10x beter. Wat een ontzettend slap vervolg zeg. Verhaaltje stelt echt helemaal niks voor. De nieuwe personages zijn eerder zwaar irritant dan leuk: Queen latifah als een mammoet die denkt dat ze een buidelrat is= zwaar vervelend en dan wil ik het niet eens hebben over die twee buidelratten, gatver.

Zelfs Scrat, die in deel 1 nog voor de komische hoogtepunten zorgte, is hier ook niet meer grappig. Dit komt volgens mij vooral omdat ie te vaak in beeld is. Als die dan ook nog de karate meester gaat uithangen bij een stel piranha's hoeft het van mij al niet meer.

Het feit dat ik de film een paar dagen geleden heb gezien, en nu al 80% ben vergeten, lijkt me geen goed teken. Waarschijnlijk komen er nog wel 2 of 3 vervolgen maar van mij hadden ze het alleen bij het eerste deel mogen houden. Bah 1,5*

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Mijn god, wat heb ik mij geergerd. Wat een kinderachtig onding is dit. Werkelijk booordevol het standaard geleuter over vriendjes, vriendinnetjes en "moraal".... Pfff... Ik kan écht niet geloven dat volwassenen dit een goeie film kunnen vinden. Het enige wat nog een beetje een glimlach op mijn gezicht kon toveren was da beest met die noot.

Ver weg blijven van dit onding !

avatar van Apster

Apster

Tja wel aardig, maar niet meer dan dat. De scenes met dat eekhoorntje kwamen wat geforceerd over, de makers gaven hem nu meer speeltijd, maar het effect was niet zoals in deel 1.

avatar van koetje boe

koetje boe

roodkapje schreef:

Mijn god, wat heb ik mij geergerd. Wat een kinderachtig onding is dit.

het is toch ook een beetje bedoelt als een kinderfilm???

er staat niet voor niks AL op de voorkant....als je het als oudere ook nog leuk vind ....nou en?

avatar van nickje76

nickje76

Een heerlijke kinderfilm! Leuke personages (omdat je de meeste nu beter kent) en leuk ontspannend verhaallijn!

avatar van Roodkapje

Roodkapje

koetje boe schreef:

roodkapje schreef:

Mijn god, wat heb ik mij geergerd. Wat een kinderachtig onding is dit.

het is toch ook een beetje bedoelt als een kinderfilm???

Het was omdat er zoveel mensen (volwassen mensen) deze film "erg goed" vonden dat ik hem ook bekeken heb. Ik begrijp niet waarom zelfs filmliefhebbers deze film aanraden aan anderen.

Dat begrijp ik ook niet.

avatar van Film Pegasus

De film is niet alleen slecht qua verhaal, maar is zelfs niet mooi, goedkoop en enorm kinderachtig. Absoluut geen aanrader imo.

avatar van jumbo4u2

jumbo4u2

Aardige film, maar mag niet in de schaduw staan van Ice Age 1

avatar van Barcel

Barcel

Leuke film, maar deel 1 is nog veel leuker dan deel 2.. ik vind deel 2 echt iets voor kleine kinderen.. Nou, ik geef hem 3,0*.

avatar van Fna

Fna

Vond het gewoon een grappige, leuke, mooie film ^^ beter als Ice Age 1 is ie niet maar goed is ie wel! Vond het verhaal wel een beetje dun maar bij sommige scnes heb ik me net als bij Ice Age 1 kapot gelachen! En sorry jongens/meisjes die vinden dat je dit geen aanrader mag noemen, maar ik doe het toch: dit is zeker een aanrader voor mensen die graag naar Animatiefilms kijken en ook Ice Age 1 geweldig vonden!