Genre: Animatie / Familie
Geregisseerd door: Carlos Saldanha
Met onder meer: Ray Romano, John Leguizamo en Denis Leary
Releasedatum: 29 maart 2006
Plot Ice Age: The Meltdown
"Kiss your nuts goodbye."
Het einde van de ijstijd nadert en de dieren vinden hun nieuwe, natte, warme omgeving heerlijk: smeltende waterparadijzen met warme geisers. Manny, Sid en Diego ontdekken echter dat het waterparadijs wel heel nat wordt en komen erachter dat de gigantische dam op instorten staat. Als dit gebeurt, loopt hun hele omgeving gevaar. Er is maar één manier om hun wereld van de ondergang te redden en ze besluiten op een gevaarlijke missie te gaan.
Manny (stemrol)
Sid (stemrol)
Diego (stemrol)
Ellie (stemrol)
Crash (stemrol)
Eddie (stemrol)
Fast Tony (stemrol)
Lone Gunslinger Vulture (stemrol)
Scrat (stemrol)
Dung Beetle Dad (stemrol)
Ik snap niet dat mensen zoveel punten hieraan geven. Los van het feit of hij leuk is of niet, is deze kwalitatief van een laag niveau, geen diepgaand verhaal, verre van origineel en de personages worden amper uitgediept. Dit is een typisch commercieel animatievervolg, zoals ze ook bij Disney de videorekken (dvdrekken) vullen om meer geld te verdienen.
suerte
Tot op zekere hoogte heb je wel gelijk, maar aan de andere kant hoor je mensen toch ook niet zeggen dat ze "Saw" een slechte film vinden omdat er zo weinig humor in zat? 't Is gewoon een standaard animatiefilm die het van de humor moet hebben en leuke animatie, en die elementen waren wat mij betreft (en blijkbaar ook een hoop andere mensen) erg goed geslaagd
Blijft een kwestie van smaak natuurlijk. Ik kan alleen vanuit mezelf spreken en was echt teleurgesteld door de mindere humor en ook het mindere visuele aspect in dit vervolg.
Strudllkanudll
Net zoals deel één vond ik deze film top. Voor mezelf vond ik deel één leuker gezien de originaliteit. Toch is The Meltdown een waardige opvolger met nog steeds de eekhoorn als de absolute ster. Doe nog maar een deel
hollandpride
en dit deel was ook erg leuk om te zien dus voor dit deel ook een 4
Vera
Hele leuke film en vooral ook erg geestig..vind dit zeker 1 van de leukste delen.
Leuke is ook dat ze nu meer zijn ingegaan op dat eekhoorntje..hilarisch gewoon
Verhaal opzich is lekker luchtig en vooral ook heel lief vind ik!
3.5 *
annenas
Leuke film!
veel beter dan deel I vind ik persoonlijk.
Een aanrader voor iedereen!
loves_horror
Ik vind het verhaal wat mager. Maar toch is het echt grappig, want in de bios lag ik af en toe helemaal dubbel om die droge humor. 3*
Jic
Het verhaal was minder als deel 1, maar er zat wel meer humor in.
Deel 1 is beter !
Ik kan er nog niet bij dat mensen zoveel punten geven aan deze film. Eerst massaal voor het gedrocht Pirates of The Carribean 2 en dan nu dit vervolg van Ice Age dat op alle vlakken moet onderdoen voor z'n voorganger. Minder humor (of meer flauwe humor), minder diepgang in de personages, minder origineel, lelijker qua beeld (amper uitgewerkte achtergronden, slechte animatie, totaal geen mooie shots)
Inderdaad onbegrijpelijk, de animatie is ook zo enorm lelijk.
Vooral de scenes met ijsschotsen zijn erbarmelijk. Veel achtergrondanimatie is er niet. En ook de personages zijn niet mooi afgewerkt. Heel duidelijk een minder budget en waarschijnlijk ook een B-team dat wat mocht experimenteren op animatievlak met dit vervolg.
amouroke
ik vond hem net beter dan deel 1. ook grappiger, kwestie van smaak zeker?
Miezz
Ik ben zo blij dat wij hier mensen in ons midden hebben, die écht verstand hebben van animeren! Misschien moeten zij Blue Sky Studios bij gaan staan met Ice Age 3? Want alleen dán kan het wat worden.
Geweldige film! 4*

Over smaak wil ik gerust discussieren, blijkbaar is hier wel een publiek voor, maar verstand van animeren kan je dit niet noemen. Gewoon gemaakt met een kleiner budget, minder kwaliteit en snel snel op de computer gemaakt. Geen achtergronden, weinig mooi afgewerkte figuren en niet veel oog voor detail. Qua animatie is de eerste pakken beter.
Dragoon
gaf hem een vier maar nu een 3.
Die luiaard maakte het nog goed en die eekhoorn( Ofzo) Scrat. 1 ster voor scrat en de rest voor de humor die erin zat.
jella
ik heb hem nog niet gezien. maar ik zou hem graag willen zien
. ik weet dat sommige van jullie zoude zeggen van dat is zonden van je tijd kijk hem tog niet maar ik wil hem tog zien
ik heb gister de 1e op tv gezien ( niet voor het eerst) en ik vind het tog wel een hele leuke film. heel gevoelig zieleg
enz ik wil graag twee ook zien en diego is mijn favoriete animatie uit de film
wil de film graag zien
Martinator
de animatie is in vergelijking met deel 1 een stapje omhoog gegaan en de humor dan weer een stapje omlaag er is toch niemand die een romance tussen 2 mamoets intreseert voor de rest had diego wel een wat grotere rol mogen krijgen. toch nog wel een leuke film maar niet zo goed als de 1e
Kricky
Een topper op animatiegebied. Ik heb deze met vrienden in de bios gezien, wij hebben veel gelachen om Scrat(die de show steelt) en natuurlijk de anderen. Leuk verhaal en leuke grappen.
topfilmpje
Shunshine
Ik zit erg in met scrat.
Elke keer raakt hij weer zijn eikeltje kwijt.
Ik begin erg ermee in te zitten.
Zoals in dat filmpje met hem alleen ook dat hij steeds zapt met die tijdspoort.
Master369
Net zoals deel 1 hilarisch gewoon:)
Sid en vooral Scrat zijn gewoon de max
veron35
Alleen het prehistoriche eekhorentje was echt leuk...
2,5* Voor die eekhoorn.
Denden 100 Piek
Erg leuk vervolg, nog wel een stukkie leuker dan deel 1 zelfs. De hoofdpersonages zijn wederom best grappig, maar de makers snapten goed dat het Scrat is die de show steelt en geven hem dan ook meer dan bij deel 1 de ruimte om dat te doen. Van de hoofdpersonages vond ik Sid net als bij deel 1het leukst en weet net iets meer te zijn dan de standaard "annoying sidekick", simpelweg omdat zijn rol groter is dan bij een "annoying sidekick". Net als bij deel 1 vind ik het een meerwaarde bij Ice Age dat het reaisgenootschap uit drie hoofdpersonages bestaat die allemaal een even grote rol spelen. Er is geen sprake van een sidekick, niet zoals bij films zoals Shrek.
Een 3, gewoon een hele leuke film die boven de middelmaat van computeranimatie weet uit te steken door de leuke personages.
timburton
Dat Ice Age 2 een stuk leuker is dan Ice Age 1 bewijst dat DreamWorks met zowel Shrek als Ice Age door kunnen gaan tot dat ze er bij neer vallen. Ice Age 2 zit tussen de 4,0 en 4,5 , maar omdat ik niet te hard van stapel moet gaan geef ik Ice Age 2 een vette 4!
otherfool
Het kon allemaal blijkbaar nog wat braver, The Meltdown is vooral een familiefilm met beschaafde en vriendelijke met-2-woorden-spreken-grapjes. Enige uitzondering zijn de strapatsen van het eekhoorntje dat deel 1 ook al enigzins wist te redden. De makers begrijpen dit, gezien het extraatje No Time For Nuts, blijkbaar ook.
2*.
Filmfreaker
Hoewel ik van deel 1 meer had verwacht, vind ik dit deel vele malen leuker. Leukere grappen, het verhaal kon met ook meer boeien. Sommige personages veranderden, zoals Manny die verliefd wordt. Ook die twee kleintjes die erbij komen zijn heel grappig. Natuurlijk de oude personages uit deel 1 weer blij om ze te zien in deze film.
Het eekhoorntje was nog genialer dan in deel 1. Vooral de piranja gevecht. Kostelijk.
Hij kan net de 4,5 niet halen, dus een echte dikke 4,0

2009

Ice Age
2002

Disney moet animatiestudio Blue Sky Studios sluiten door coronacrisis

Drie films om bij af te koelen tijdens deze hittegolf

Intouchables

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
Fantasy / Avontuur, 2003

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Fantasy / Avontuur, 2011
mammothsloth ice agebarrier iceice melting icebergvillainfloodinggeliefdendeluge vervolgcomputer animatiesaber-toothed tigerледниковый период blue sky