Genre: Animatie / Familie
Geregisseerd door: Carlos Saldanha
Met onder meer: Ray Romano, John Leguizamo en Denis Leary
Releasedatum: 29 maart 2006
Plot Ice Age: The Meltdown
"Kiss your nuts goodbye."
Het einde van de ijstijd nadert en de dieren vinden hun nieuwe, natte, warme omgeving heerlijk: smeltende waterparadijzen met warme geisers. Manny, Sid en Diego ontdekken echter dat het waterparadijs wel heel nat wordt en komen erachter dat de gigantische dam op instorten staat. Als dit gebeurt, loopt hun hele omgeving gevaar. Er is maar één manier om hun wereld van de ondergang te redden en ze besluiten op een gevaarlijke missie te gaan.
Manny (stemrol)
Sid (stemrol)
Diego (stemrol)
Ellie (stemrol)
Crash (stemrol)
Eddie (stemrol)
Fast Tony (stemrol)
Lone Gunslinger Vulture (stemrol)
Scrat (stemrol)
Dung Beetle Dad (stemrol)
film_kaza
Minder als het eerste deel. Het idee dat een film die geen vervolg nodig heeft er toch een krijgt, en die 2 irritante kleine beestjes. Maar los daarvan gezien nog steeds een leuke film. Het heeft goeie kleurrijke animatie en genoeg humor om de tijd te vermaken. Alweer steelt het eekhoorntje de show. Het eikeltjes zoeken is na 7 jaar nog steeds leuk gebleven
3,5 *
DeCol
Stem met een halfje verlaagd. Was aan het twijfelen tussen een hele of een halve stem en het is toch een halfje geworden. Ik voelde me niet helemaal lekker toen ik de film keek maar toch moest ik nog aardig wat lachen en dat is alleen maar een goed teken. Natuurlijk ziet Ice Age er nog steeds prachtig uit. Perfect uitgewerkt! Waar het verhaal toch wat minder is dan in het eerste deel blijft de humor aanwezig. De twee buidelratjes en natuurlijk Scrat waren hilarisch. Iets minder dan het eerste deel maar nog zeker genieten!
Vanavond nog eens herkijken net als een paar dagen terug deel 1 om weer lekker in de sfeer te komen voor het naderende 3e deel. Grappig is dat ik in dit topic terug kijk en zie dat het exact op de dag 3 jaar terug is dat ik deze heb gezien voor het laatst.
Duidelijk is wel dat deel 1 beter is. Die heeft een origineler verhaal en alle personages worden daar geintroduceerd. Deel 2 is meer van hetzelfde en dat is zeker niet slecht, maar zeker het script blinkt niet uit. Gigantische dam breekt bijna door, iedereen vlucht weg. Meer niet. Eigenlijk is het verhaal een excuus om ons weer een reis met Manny, Diego en Sid te laten zien, alleen aangevuld met een vrouwelijke Mamoet en 2 buidelratjes.
Toegeven, met de humor zit het zeker goed. Sid is wederom erg grappig en zeker de 2 buidelratjes zijn een welkome toevoeging. Diego vond ik er helaas maar wat bijlopen deze film en Manny was ook minder cynisch als in deel 1. Maar ze waren leuk genoeg hoor. Wel had de film erg veel extra personages, zeker in het begin en op het einde van de film. Al was de enorme groep luiaards die Sid volgden wel grappig.
Groot pluspunt is dat deel 2 er vele malen beter uitziet dan deel 1. Veel meer details in de landschappen en ook de ''personages'' zijn veel gedetailleerder in mijn ogen. Deel 1 had redelijk kale omgevingen, deel 2 zit vol met details. Grafisch is de film uitstekend.
Maar het grootste pluspunt van de film is en blijft Scrat de eekhoorn. Hij is en blijft de absolute ster van de film. Hilarische momenten met Scrat die zijn nootje blijft opzoeken en verdedigen
Het blijft enorm leuk. Het einde met hem is echt subliem!
Overal is het een prima vervolg, al vond ik deel 1 wat origineler en scherper. Deel 2 speelt iets teveel op save.
Ik verlaag de 4* naar 3,5*.
Op naar Ice Age 3: Dawn of the dinosaurs.
chevy93
De perfecte (animatie)komedie als je het mij vraagt.
Alles zit erin!
vwtune
Ik heb bij deze toch meer gelachen dan deel 1. Nu komt dat voornamelijk door die 2 buidelratten. En ja, Scrat, die blijft natuurlijk de leukste. Daar moeten ze eigenlijk een aparte film van maken.
coene369
Als je deze door de ogen van kinderen bekijkt is het een geweldige film
Chainsaw
Het zal voor het verhaal wel niet al teveel uitmaken, maar toch eerst The Meltdown maar eens gekeken voor Dawn of the Dinosaurs. Deel 2 van Ice Age was in ieder geval een flinke stap terug. Eigenlijk is enkel de sterke en goedverzorgde animatie overgebleven, want op andere vlakken is de film een stuk minder dan zijn erg aardige voorganger. Voorspelbaar en mierzoete plotontwikkelingen, irritante en totaal niet grappige nieuwe karakters (die twee buidelratten) en dan die vervelende liedjes er tussendoor. Gelukkig ziet de animatie er voortreffelijk uit, duurt de film maar even en is er redelijk wat tijd voor het kleine eekhoorntje en zijn eikel. Die blijft ondanks alles toch amuseren.
2,5 sterren.
aerts007
Nets iets leuker dan deel 1, meer variatie in de figuren.
ninoboy1
Ongelofelijk goed gevonden!! Vond hem ook net iets beter als de eerste, alhoewel die ook niet slecht was! Heb me het meest vermaakt met scrat!!
booyo
Viel me toch wel tegen eigelijk.. Natuurlijk zitten er weer een paar ontzettend goede grappen in (onder andere Scrat is wederom geweldig!), toch heb ik bij lange na niet zo gelachen als bij deel 1. Vond het erg jammer dat ze er hier meer een verhaal, bijna een drama, van hebben gemaakt. Die hele liefde tussen mannie en ellie had wat mij betreft weg gemogen, en sowieso vond ik de nieuwe karakters binnen de groep niet veel toevoegen.
Grafisch is alles dik in orde, en de figuren uit deel 1 hebben er wel weer voor gezorgd dat ik me prima heb vermaakt.
booyo
Ben trouwens heel benieuwd naar deel 3. Heb gehoord dat die weer een beetje als deel 1 zal zijn, oftewel minder verhaal en meer grappen! Zo ja, dan belooft het weer genieten te worden..
Betamax
Verhaal is minder dan in deel 1 maar de animaties zijn echt een enorm stuk beter.
Tarkus
Prachtig gemaakte animatiefilm deze 2de Ice Age, maar het verhaal is minder dan de eerste film en ook de grappen zijn minder talrijk aanwezig en spraken me niet erg aan.
Maar grafisch is dit natuurlijk een pronkstukje, topkwaliteit.
clockwork72
geweldige film maar dat komt met name door Scratch. Vooral de eerste 10 minuten zijn geweldig.
TragieStar.*
Ice Age 2.
Zeker een goed vervolg op deel 1.
Heb me zeker vermaakt.
Er zat wat actie in en grappige momenten en drama. Heerlijk.
Het was gewoon leuk. Meer heb ik niet te zeggen!
AmazingPP
Vandaag gezien en ik moet zeggen: subliem! Wat een prachtige animatie's zitten toch in deze films. Die haren van die mammoet kun je werkelijk tellen! En ook de humor bevalt me. Die bever!! "Damn!" Hahaha.. Erg goed gevonden. Leuk verhaal ook, ook al is het verhaal wat dunner dan in de eerste film. Morgen deel 3 bekijken, maar met deze heb ik me prima vermaakt en echt gelachen! 4 *
Kawasakiman
Geweldig hoe ze het ook aldoor bedenken. Zeer mooi gemaakt en zeker een aanrader om te kijken. Sid is weer de echte kluns!!!!
Vinokourov
Ice Age blijft een van de leukere franchises. Leuke oerbeesten vullen deze film en die geweldige onverzettelijke en onuitbare eekhoorn maakt het helemaal af natuurlijk. Als film geen grote hoogvlieger, maar ergernissen bleven uit, ook al is het plot maar matig. Vooruit! 3,5 sterren!
juhnzun
Iets minder leuk dan het eerste maar nog steeds een erg leuke film
verheug me om het derde deel tezien
dammit
wel een leuke film ik krijg niet het gevoel van die wil ik nog een keer zien heb hem nu denk ik 2 of 3 keer gezien en heb nu wel een beetje genoeg van gehad. deel 3 zou ik veel vaker kunnen kijken want de humor daarin vind ik veel leuker dan in deze ik vind dit daardoor heus geen slechte film maar ik vind het gewoon een, oke leuk film
Nomak
Minder dan het eerste deel, maar toch nog een leuke film. De animatie ziet er wel goed uit, maar de emotionele momenten vond ik hier dan toch heel wat minder. De humor is dan vaak wel weer geslaagd. De drie hoofdpersonages vond ik net als in de eerste film erg leuk en ze passen dan ook goed bij mekaar. De nieuwe personages zijn soms wel leuk, maar die vrouwelijke mammoet hadden ze toch maar beter achterwege gelaten.
Het allerbeste wat de film te bieden heeft is Scrat de eekhoorn. Van die scènes kan ik niet genoeg krijgen, daar zou men een volledige film over moeten maken.
Roob
hij is minder leuk dan het eerste deel en het derde deel, voorderest is hij wel leuk, alleen als elly en manny ruzie krijgen is het minder leuk.
ik vind wel dat het mooi is gemmaakt zoals het water.
en de stukjes van de streken van crash en eddy zijn ook erg leuk
kramersietse
Bij de Zuidpool is een ijsberg ter grootte van Drenthe losgeraakt van een gletsjer. Hij brak twee weken geleden af toen er een andere ijsberg tegenaan klapte. Het heeft niets te maken met veranderingen in het klimaat, maar is een verschijnsel dat eens per 50 tot 100 jaar voorkomt.
Nos teletekst vandaag.
Ja, ja? Wedden dat er over 2 jaar weer zo'n stuk loslaat.
mboyhard
Dit deel haalt het wmb niet bij het eerste deel. De nieuwe personages vind ik toch wat minder. Verhaal is ook wat minder hoewel het einde geniaal is. Humor en de oudere personages zijn weer geweldig.
skipy05
Ik vond deze iets beter dan de eerste. Verhaal was leuker. Was veel grappiger. Leukere stukken. Muziek was ook beter.

The Ice Age Adventures of Buck Wild

2009

Ice Age
2002

Disney moet animatiestudio Blue Sky Studios sluiten door coronacrisis

Drie films om bij af te koelen tijdens deze hittegolf

Intouchables

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
Fantasy / Avontuur, 2003

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Fantasy / Avontuur, 2011
mammothsloth ice agebarrier iceice melting icebergvillainfloodinggeliefdendeluge vervolgcomputer animatiesaber-toothed tigerледниковый период blue sky