Hostel (2005)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Eli Roth
Met onder meer: Jay Hernandez, Derek Richardson en Eythor Gudjonsson
Gesproken taal: Spaans, Engels, Tsjechisch, Japans, IJslands, Nederlands, Russisch, Slowaaks en Duits
Releasedatum: 2 maart 2006
Bekijk via Videoland
Plot Hostel
"Welcome to your worst nightmare."
Drie jongens, twee Amerikanen en een IJslander, trekken door Europa. Tijdens hun reis wordt hen verteld over de hemel op aarde voor de Amerikaanse backpackers: Een "Hostel" in Slowakije waar het krioelt van de gewillige Oost-Europese dames. Wanneer ze op de plaats van hun bestemming aangekomen zijn, maken de jongens binnen de kortste keren kennis met aantrekkelijke dames uit Slowakije. Dus het feest kan losbarsten. Langzaam maar zeker komen de jongens erachter dat er méér aan de hand is dan zij denken.
Paxton
Vala
Yuki
The American Client
feanaro surion
Ik schaar me in het korte rijtje van moviemetergebruikers die Hostel wel erg geslaagd vonden. Op psychologisch vlak is het drie keer niks(getuige ook de wél komische maar ongeloofwaardige scènes in het begin) maar de horror mag er wezen, en daarvoor ben ik deze film gaan kijken... De heldere, kleurrijke, kitscherige cinematografie in de eerste helft van de film is in goed contrast met de nare, duistere cinematografie en sfeer in de 2e helft.
En het belangrijkste is dat de film een aantal zéér gore en gruwelijke scènes bevat. De scène waarin er door iemand heen wordt geboort is gruwelijk, helemaal als hij vervolgens moet kotsen met een pulpfictionlike sm-ding in zijn mond. ook de oogknipscène en de achillespeesscène(wat is die ranzig én cool!!!) zijn erg naar om te kijken. En toen hij die 2 hoeren overreed kon ik niks anders doen dan klappen. De film heeft een aantal minpunten maar de horror is zeker goed en ik heb nu stukken meer vertrouwen en zin in meer werk van Roth! 3.5*
jerooney
helmaal met je eens:D
Charles Manson
'De Sade's boek heet trouwens12 dagen van Sodom'
hahahaha. ja idd.....
domme ik.
mellerd
Deze film kijkt gewoon zo lekker weg.
En de gore is gewoon subliem op sommige punten.
Neem die scene waarin die kerel zijn enkels worden doorgesneden:O, die vent zegt "you can walk away now"
hahahaha, echt super lache!!!
Vond het dus zeker 1 van de betere horrors:)
Daarom ook 5* , en geen gezeik van dat het te hoog is...Hij is het waard!
Remi
Wat ik mij afvraag... Op het laatste zit Paxton in de trein en hoort hij weer die man praten over dat hij graag met zijn handen eet. Hij loopt achter hem aan richting de wc, snijdt 2 vingers eraf, probeert 'm te verdrinken en dan snijdt hij zijn keel door... Maar hoe weet Paxton dat die man er iets mee te maken heeft, want Paxton heeft die man nooit als martelaar gezien, alleen maar in de trein als hij zich voorstelt...
Dat vind ik eigenlijk wel een minpunt..
andy1980
@ remi , als paxton in dat gebouw binnengeloodst wordt door die vrouw ziet hij toch die vent bezig aan zijn maat?
J.S.
'De Sade's boek heet trouwens12 dagen van Sodom'
hahahaha. ja idd.....
domme ik.
De 120 dagen van Sodom.
Cinzano
Ik vond de film een beetje wisselvallig.
Het eerste uur was hij gewoon traag, heel veel sex en weinig tot totaal geen spanning.
Het laatste half uur werd hij spannend en zelfs een beetje goor qua bloed enzo.
ThaMovieVoter
wie deze film goed vindt verdient samen met de zieke geesten die deze bedacht hebben een kogel. punt
Ik vind het een goede film..
Dat tegenwoordig films zoals deze worden gemaakt toont toch aan dat het horror genre met uitsterven wordt bedreigd.
feanaro surion
Als ze niet werden gemaakt zou dat toch aantonen dat het genre aan het uitsterven is
ThaMovieVoter
Je begrijpt het niet. Tegenwoordig zijn van zowat alle soort scenario's, (broodje aap) verhalen, mythen, monsters, psycho's en gedrochten al horror films uitgebracht. Films zoals deze en films zoals bijv. Saw hebben de grens qua bloederigheid en gore al zover overschreden dat nóg meer (samengaand met een fatsoenlijk plot) bijna niet haalbaar is. Mensen zijn tegenwoordig al zoveel gewend dat het op een gegeven moment gewoon is uitgewerkt. Het wordt op ten duur steeds moeilijker om nog met een origineel concept op de proppen te komen als het gaat om thriller/horror. Dit is mijns inziens zo, maar ik hoop er natuurlijk naast te zitten. We zullen wel zien wat de toekomst ons nog zal brengen.
dutchtuga
Je hebt het helemaal fout. Als je wat meer in de annalen van de horror zoekt zul je films vinden die 10 keer zo schokkend of aangrijpend zijn dan een Saw of Hostel. Dat je die eerste trouwens ziet als een film dat de grens heeft overschreden vind ik maar erg vreemd. Goede film hoor maar best braaf ivm met anderen.
ThaMovieVoter
Zal ongetwijfeld, maar dan kom ik weer terug op hetgeen wat ik heb getypt hieronder. Ik doel ook op commerciele succesvolle/bekende horrorfilms en niet op underground troep waar jij misschien naar refereert. Ik typte namelijk dat een dergelijke film een aangrijpend verhaal hoort te vertellen en dat dan mooi in beeld moet zien te brengen. Dit dan in combinatie met dood en verderf, want daar gaat het in een horror immers om.
Pvt. Sanders
Ik vond het in het begin wel een comische film maar aan het einde vond ik 'm echt gruwelijk met al dat bloed. Dit is echt zo'n film van: Dit kan mij ook over komen. Maar omdat ik niet echt van horror houd.
2.0
vinnycall
Ik vind het een goede film..

chille film he???? t'is wel humor ik hou wel van die films
KingNothing
Die scenes in Amsterdam zijn in Praag opgenomen dus waarschijnijk konden ze geen mensen vinden die Nederlands spraken dus dan maar duitsers.
arie mes
wat een oer slechte film is dit
zonde van mijn tijd het klopte van geen kant wat betreft de talen enz.
verhaal zat er ook niet in
ik heb wel 2 keer gelachen maar daar houdt het mee op
1.5 niet meer
HiLL
Trieste film is dit zeg, dat Tarantino zijn naam hieraan verleend.
Slecht geacteerd, waardeloze cliche's over Amsterdam, Duits sprekende Nederlanders, lompe actiescenes, flut 'verhaal', kortom drie keer niks. Enig lichtpunt was die heerlijke brunette. 1*
Halcyon
Ik blijf me er na al die maanden nog steeds over verbazen hoeveel mensen over die Duitstalige Nederlanders vallen. Het zal zijn omdat ik een Belg ben
HiLL
Hehehe ja dat is gevoelig. Nee zonder gekheid, ik heb helemaal niks tegen Duitsers, maar irriteer mij er wel aan. En was het wel Amsterdam? Volgens mij niet.
sevo
OMG!!! Schandalig!! Wat een film...en ik vond Vanilla Sky nog een erge film... dit was de allerergste film die ik ooit gezien heb...goor, afschuwelijk, geen humor, alles was erg! De enige reden dat ik deze film wilde zien was omdat er veel reclame rond gemaakt was en ik vroeg me gewoon af hoe deze film nu was...Nu heb ik zo een grote spijt dat ik gekeken heb. Er is nog niet eens duidelijk uitgelegd waarom ze die mensen nu vermoordden...en waarom alleen buitenlanders? wat hadden die toeristen hun misdaan? Logischer gezien is het voor hun veel voordeliger als ze die straatkinderen gemarteld hadden (niet dat ik dat zowilde hoor) want vragen de landen waar al die toeristen uitkomen niet waar hun landgenoten gebleven zijn? Ik raad alle medewerkers van deze film aan zo spoedig mogelijk naar een psycholoog te gaan en wens dat ze van deze verslaving(het maken van zulke gore films) zullen genezen!
franklinvv
Afgezien van het feit dat je het een en ander verklapt, vind ik dat je blijkbaar niet alles hebt meegekregen wat in de film wordt geinsinueerd, en verteld zoals in die 'dialoog' tussen Paxton en die andere kerel toen Paxton net die lange zwarte jas had aangedaan. Dan zouden veel van je vragen namelijk al beantwoord zijn.
Charles Manson
die Josh was trouwens irritant zeg, die zou ik zelf wel eens willen martelen.
fabbyke
Ik vind dit een zeer geslaagde horror film, de beste horror/thriller film na saw voor mij van de laastste jaren.
Ik heb mij geen minuut verveelt en het verhaal was ook wel best goed. Ik vond de film wel heel ziek en spannend om te zien. Sommige zeggen dat er niks aan is maar dan begrijp ik niet wat dan wel onder een zieke film valt? De film is een horror film en die moeten van mij geen heel goed verhaal ofzo bevatten als ik aan het kijken ben en het lijkt of de film nog maar juist bezig is, is het gewoon een hele goede film voor mij en maakt het verhaal niet meer veel uit.
Deze krijgt van mij 4* omdat het gewoon een hele goede film is in zijn genre.
TimD
Het begin was absoluut niet eng, de laatste half uur werdt het een beetje spannend, maar ook niet echt supereng. Ik vond Saw (I en II) beter. Ook vond ik het klote dat TMF het einde verpest had door dat gewoon te laten zien in Moviefacts. Klotestreek.
1,5 *.
En sinds wanneer spreken ze in Nederland Duits?
rikdik
ik vond dit een waardeloze horror film dat er veel bloed inzit wil nog niet zeggen dat het een goeie horror film is ik vind saw 10keer beter
Halcyon
En sinds wanneer spreken ze in Nederland Duits?
Budgetredenen hé...

[Rec]
Horror / Mockumentary, 2007

The Football Factory
Drama / Misdaad, 2004
bathroomseksamsterdam, netherlandseuropabordeelparanoiabratislava, slovakia machetesadismeslovakia ijslandbackpackermensenhandeldominatrixhorrorbedrogbloedvergietenbloedblood bathmercilessness slashermartelenprostitutiestrangulationbusiness card dobermaneye gouginghostel surgerymuggingtorture pornelite clubslovakiaamerican horror