• 9.378.498 stemmen

Horror | 94 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Eli Roth

Met onder meer: Jay Hernandez, Derek Richardson en Eythor Gudjonsson

Gesproken taal: Spaans, Engels, Tsjechisch, Japans, IJslands, Nederlands, Russisch, Slowaaks en Duits

Releasedatum: 2 maart 2006

Plot Hostel

"Welcome to your worst nightmare."

Drie jongens, twee Amerikanen en een IJslander, trekken door Europa. Tijdens hun reis wordt hen verteld over de hemel op aarde voor de Amerikaanse backpackers: Een "Hostel" in Slowakije waar het krioelt van de gewillige Oost-Europese dames. Wanneer ze op de plaats van hun bestemming aangekomen zijn, maken de jongens binnen de kortste keren kennis met aantrekkelijke dames uit Slowakije. Dus het feest kan losbarsten. Langzaam maar zeker komen de jongens erachter dat er méér aan de hand is dan zij denken.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Het heeft even geduurd, maar dan toch eindelijk gezien en om maar meteen met de conclusie te komen: prima horror.

Knappe spanningsopbouw, aardige kills, leuk sinister motiefje en ook de goede foutheid van een horrorfilm is hier leuk verwerkt. Vond het eerlijk gezegd wel tergend dat hij nog terugging voor Kana, maar dat levert toch nog een leuke scène op. Voldoende 'grijns'-momenten, net als gruwelmomenten overigens. Met de gore zat het iig wel snor.

Verdient veel meer dan een 2,79 gemiddelde. 3.5*

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Echt een slap verhaal.

Tha-Joker

Valt mee. Is gewoon een origineel verhaal. Duidelijk en vermakelijk.

avatar van diaantje85

diaantje85

Prachtig mooie film! Super gemaakt, niet te moeilijk maar eenvoudig. Film is spannend en doordat dit zich een keer niet afspeelt in een standaard amerika maakt het deze film helemaal goed!

avatar van RedSquare

RedSquare

Leuke film. Lekker grauw sfeertje. Ik blijf wel met het idee zitten dat er veel meer in had gezeten. Daarom 'slechts' 3*

avatar van Willeke1959

Willeke1959

Puur kitsch

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Argumenten..?

???

Het kan je smaak niet zijn qua genre. Je kan het dom vinden. Maar kitsch en dan een 0,5. Heb je hem wel bekeken?

avatar van theSound

theSound

Prima originele horror! Voor het eerst gezien in een hotelkamer in Zwiterland, kwam er toen half in met mn zatte kop en dacht dat het een slechte B film was maar hoe langer ik keek hoe meer gefascineerd ik werd! En ben ook nog eens geen horror type (zie top 10)

avatar van LFCx8

LFCx8

Heerlijke film net zoals deeltje 2!

Elineloves

Ik heb volgens mij toch een licht trauma opgelopen van de scène met dat loshangende oog. Ah bah, wat vond ik dat vies zeg. Zeker toen de pus eruit liep. Gat-ver-dam-me. Ookal zou ik weten dat het nep is, als ik er voor stond zou ik over dr schoot gekotst hebben.

Wagelijke vertoning

yeyo

Valt maar te zien wat je gewoon bent.

yeyo schreef:

Valt maar te zien wat je gewoon bent.

Hoe zeg je

yeyo

Dat deze film best nog wel meevalt qua gore, helemaal geen reden dus om (vanwege morele overtuigingen?) een 0,5* te geven.

juhnzun

Ieder zijn ding zullen we maar zeggen

yeyo

Nu ja, volgens je recente stemmen lijkt erg weinig 'je ding' te zijn.

Tha-Joker

Whahahaa inderdaad dat slaat nergens op, zo'n hele rij met 0,5en.

avatar van Thomasmuscle

Thomasmuscle

Klassieker, beide delen zijn een absolute must-see voor fans van het genre! Erg verrassend en boeiend tot het einde.

yeyo schreef:

Nu ja, volgens je recente stemmen lijkt erg weinig 'je ding' te zijn.

Als je goed kijk zie je ook dat ik over zat ander films wel tespreken ben

mijn recente stemen zijn vrijwel allemaal voor horrors en komedies

Tha-Joker

Het kan je smaak niet zijn, maar dan hoeft de film toch niet meteen het allerlaagste van het laagste te scoren? Dat is gewoon verder kijken dan je lievelingsgenre.

Elineloves

Nee, dat zou betekenen dat er helemaal niks goed aan is, en dat is bij deze film niet het geval. Of je hem nou goed of slecht vindt, een 0.5 is wel erg laag.

Tha-Joker schreef:

Soms geef ik daar ook aan toe

films als descent rec 28 days resident evil dawn of the dead bijv heb ik allemaal ruime voldoendes gegeven

dus echt niet zo dat ik horror meteen al afkraak puur omdat het horror is

Tha-Joker

Maar bij deze was dus volgens jou alles slecht? Acteerwerk, verhaal, spanningsboog etc.

Elineloves

Volgens mij zit Tha-Joker te vissen naar een duidelijke onderbouwing van juhnzun waarom het een 0.5* waard is..... En daar ben ik ook wel nieuwsgierig naar.

Tha-Joker schreef:

Ja het idee dat ze gewoon een potje gaan zitten martelen slachten voor de kick staat me nou niet echt bepaald aan

Elineloves

Aha, dus je geeft het zo'n lage beoordeling omdat het martelen je niet aan staat?

Elineloves schreef:

Je begrijpt waar ik op doel.

Ten eerste: eventjes een spoilertje plaatsen, er staat niets over het martelen in het plot op de site. Ten tweede is dit niet echt een lekker onderbouwde mening om een 0.5* te geven.
Ten derde had het verhaal wel veel meer in zich dan een potje martelen.
Dus verklaring aub.

yeyo

Juhnzun vind het misschien ethisch onverantwoord al dat geweld.