Hostel (2005)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Eli Roth
Met onder meer: Jay Hernandez, Derek Richardson en Eythor Gudjonsson
Gesproken taal: Spaans, Engels, Tsjechisch, Japans, IJslands, Nederlands, Russisch, Slowaaks en Duits
Releasedatum: 2 maart 2006
Bekijk via Videoland
Plot Hostel
"Welcome to your worst nightmare."
Drie jongens, twee Amerikanen en een IJslander, trekken door Europa. Tijdens hun reis wordt hen verteld over de hemel op aarde voor de Amerikaanse backpackers: Een "Hostel" in Slowakije waar het krioelt van de gewillige Oost-Europese dames. Wanneer ze op de plaats van hun bestemming aangekomen zijn, maken de jongens binnen de kortste keren kennis met aantrekkelijke dames uit Slowakije. Dus het feest kan losbarsten. Langzaam maar zeker komen de jongens erachter dat er méér aan de hand is dan zij denken.
Paxton
Vala
Yuki
The American Client
Goldenskull
Het heeft even geduurd, maar dan toch eindelijk gezien en om maar meteen met de conclusie te komen: prima horror.
Knappe spanningsopbouw, aardige kills, leuk sinister motiefje en ook de goede foutheid van een horrorfilm is hier leuk verwerkt. Vond het eerlijk gezegd wel tergend dat hij nog terugging voor Kana, maar dat levert toch nog een leuke scène op. Voldoende 'grijns'-momenten, net als gruwelmomenten overigens. Met de gore zat het iig wel snor.
Verdient veel meer dan een 2,79 gemiddelde. 3.5*
Tha-Joker
Valt mee. Is gewoon een origineel verhaal. Duidelijk en vermakelijk.
diaantje85
Prachtig mooie film! Super gemaakt, niet te moeilijk maar eenvoudig. Film is spannend en doordat dit zich een keer niet afspeelt in een standaard amerika maakt het deze film helemaal goed!
RedSquare
Leuke film. Lekker grauw sfeertje. Ik blijf wel met het idee zitten dat er veel meer in had gezeten. Daarom 'slechts' 3*
Willeke1959
MNV2
- 1900 stemmen
Argumenten..?
???
Het kan je smaak niet zijn qua genre. Je kan het dom vinden. Maar kitsch en dan een 0,5. Heb je hem wel bekeken?
theSound
Prima originele horror! Voor het eerst gezien in een hotelkamer in Zwiterland, kwam er toen half in met mn zatte kop en dacht dat het een slechte B film was maar hoe langer ik keek hoe meer gefascineerd ik werd! En ben ook nog eens geen horror type
(zie top 10)
Elineloves
Ik heb volgens mij toch een licht trauma opgelopen van de scène met dat loshangende oog.
Ah bah, wat vond ik dat vies zeg. Zeker toen de pus eruit liep. Gat-ver-dam-me. Ookal zou ik weten dat het nep is, als ik er voor stond zou ik over dr schoot gekotst hebben.
yeyo
Dat deze film best nog wel meevalt qua gore, helemaal geen reden dus om (vanwege morele overtuigingen?) een 0,5* te geven.
yeyo
Nu ja, volgens je recente stemmen lijkt erg weinig 'je ding' te zijn.
Tha-Joker
Whahahaa inderdaad dat slaat nergens op, zo'n hele rij met 0,5en.
Thomasmuscle
Klassieker, beide delen zijn een absolute must-see voor fans van het genre! Erg verrassend en boeiend tot het einde.
juhnzun
Nu ja, volgens je recente stemmen lijkt erg weinig 'je ding' te zijn.
Als je goed kijk zie je ook dat ik over zat ander films wel tespreken ben
mijn recente stemen zijn vrijwel allemaal voor horrors en komedies
Tha-Joker
Het kan je smaak niet zijn, maar dan hoeft de film toch niet meteen het allerlaagste van het laagste te scoren? Dat is gewoon verder kijken dan je lievelingsgenre.
Elineloves
Nee, dat zou betekenen dat er helemaal niks goed aan is, en dat is bij deze film niet het geval. Of je hem nou goed of slecht vindt, een 0.5 is wel erg laag.
juhnzun
Soms geef ik daar ook aan toe
films als descent rec 28 days resident evil dawn of the dead bijv heb ik allemaal ruime voldoendes gegeven
dus echt niet zo dat ik horror meteen al afkraak puur omdat het horror is
Tha-Joker
Maar bij deze was dus volgens jou alles slecht? Acteerwerk, verhaal, spanningsboog etc.
Elineloves
Volgens mij zit Tha-Joker te vissen naar een duidelijke onderbouwing van juhnzun waarom het een 0.5* waard is..... En daar ben ik ook wel nieuwsgierig naar.
juhnzun
Ja het idee dat ze gewoon een potje gaan zitten martelen slachten voor de kick staat me nou niet echt bepaald aan
Elineloves
Aha, dus je geeft het zo'n lage beoordeling omdat het martelen je niet aan staat?
Tha-Joker
Je begrijpt waar ik op doel.
Ten eerste: eventjes een spoilertje plaatsen, er staat niets over het martelen in het plot op de site. Ten tweede is dit niet echt een lekker onderbouwde mening om een 0.5* te geven.
Ten derde had het verhaal wel veel meer in zich dan een potje martelen.
Dus verklaring aub.

[Rec]
Horror / Mockumentary, 2007

The Football Factory
Drama / Misdaad, 2004
bathroomseksamsterdam, netherlandseuropabordeelparanoiabratislava, slovakia machetesadismeslovakia ijslandbackpackermensenhandeldominatrixhorrorbedrogbloedvergietenbloedblood bathmercilessness slashermartelenprostitutiestrangulationbusiness card dobermaneye gouginghostel surgerymuggingtorture pornelite clubslovakiaamerican horror