• 9.379.649 stemmen

Horror | 94 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Eli Roth

Met onder meer: Jay Hernandez, Derek Richardson en Eythor Gudjonsson

Gesproken taal: Spaans, Engels, Tsjechisch, Japans, IJslands, Nederlands, Russisch, Slowaaks en Duits

Releasedatum: 2 maart 2006

Plot Hostel

"Welcome to your worst nightmare."

Drie jongens, twee Amerikanen en een IJslander, trekken door Europa. Tijdens hun reis wordt hen verteld over de hemel op aarde voor de Amerikaanse backpackers: Een "Hostel" in Slowakije waar het krioelt van de gewillige Oost-Europese dames. Wanneer ze op de plaats van hun bestemming aangekomen zijn, maken de jongens binnen de kortste keren kennis met aantrekkelijke dames uit Slowakije. Dus het feest kan losbarsten. Langzaam maar zeker komen de jongens erachter dat er méér aan de hand is dan zij denken.

avatar van Bxian32

Bxian32

johnboer schreef:

Hoe ziek van geest ben je als je zo'n film bedenkt.

Hoe ziek als je zo'n film ook nog eens maakt.

Hoe ziek als je er in mee wilt spelen.

Hoe ziek ben je als je er naar kijkt en het wel lollig vindt allemaal.(of nog erger)

Hoe ziek ben je,als omroep, als je dit op tv laat zien.

Het erge is namelijk: Sinds de mensheid bestaat gebeurt dit in werkelijkheid dagelijks en overal.

Het griezelige hiervan is dat gruwelijke werkelijkheid als een soort "vermaak" voor psychopaten wordt gemaakt i.p.v. dat we de gruwelijke werkelijkheid op alle manieren aanpakken.

En...het griezelige is het feit dat de mensen die deze pulp maken en diegenen die er van genieten vrij en los om je heen lopen.

En deze pulp scoort geen 0,maar op dit moment 2.76.

Dat is veelzeggend. Een -10000 geven kan niet en ik weiger om deze beelden zelfs maar een half puntje toe te kennen.

Jij neemt het allemaal wel erg serieus, ik weet niet waar dagelijks mensen met kettingzagen worden bewerkt, sure, er wordt daadwerkelijk wel gemarteld maar in het merendeel voor een resultaat (hoe vervelend dit ook klinkt) en niet voor louter de fun ervan. Leuk dat je mensen die het bekijken allemaal direct als psychopaat bestempelt. Dat zegt meer over jezelf ben ik bang. Ik vind films als deze ook best ver gaan maar denk je nu echt dat mensen dit als vermaak voor hun psychopatische neigingen zien? Ik denk het toch echt niet. Je moet ook een beetje kunnen relativeren. Nee, het is geen sound of music natuurlijk Er zijn helaas wel daadwerkelijk een aantal erg zieke horrorfilms gemaakt die je op geen enkele manier nog als vermaak kunt zien hetgeen bij deze film gelukkig niet het geval is. Die zou ik van mn leven niet willen kijken omdat ze echt door zieke geesten zijn gemaakt.

avatar van Lui

Lui (crew films)

• 11914 stemmen

johnboer schreef:

Ik heb genoten van deze film, net als vele anderen, die ook nog vrij rond lopen. Dus als ik jou was zou ik maar oppassen.....

Met andere woorden; maak je niet zo druk, het feit dat mensen van deze film genieten wil echt niet zeggen dat ze meteen 'psychopaten' zijn.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Zieke-geesten-film.

Armoedige-landen film. (Heb ooit een documentaire gezien over een kindertehuis in Bulgerije. Toen werd ik ook misselijk van de wantoestanden, gebrek aan naastenliefde. NO MERCY)

Zou zowaar nog eens echt kunnen deze film. Ik zou er niet echt van opkijken. Voor geld en kauwgom kun je iemand het loodje laten leggen......

avatar van dualcia

dualcia

Lui schreef:

Inderdaad. Ik kijk deze film en vind het vet, omdat dít een film is.

Dat er in het echt ook mensen worden gemarteld heeft niets met deze film te maken. Dit is gewoon puur vermaak, en als mensen zich hiermee vermaken, laat die mensen.

Natuurlijk is Hostel enorm ziek, dat kan niemand ontkennen denk ik.

avatar van Jaxxx

Jaxxx

De film begon soft-erotisch, maar daarna werd het gruwelijker. Met hele sadistische martelscenes. Ik was wel wat gewend van SAW, maar dit is toch op en andere manier sadistisch. Ik vond het vooral zielig toen de marteling van Kana begon. Aangrijpend!

avatar van stephen91

stephen91

ik vind deze film echt vet..

johnboer dit is een echte horror film met veel bloed en fantasie..

ik vind hem echt goed gemaakt... en veel spanning

4 sterren!

avatar van Mister Spock

Mister Spock

Doodzieke film van en voor doodzieke geesten.

avatar van Nathan013

Nathan013

Nathan013 schreef:

spanning is goed opgebouwd en op het puntje van mijn stoel gezeten..

vergelijken met Saw ( behalve deel 1) goed geacteerd

avatar van Reinoir

Reinoir

Ik vind het gewoon een schijt film. En als je dit al ziek vind moet je Irréversible kijken.

avatar van schram101

schram101

Even een vraagje.. Wat heeft Qeuntin Tarantino met deze film te maken? Aangezien zijn naam op de cover prijkt..

avatar van Halcyon

Halcyon

Hij was executive producer. Voor meer info, kijk hier.

Filmkriebel

Niet veel soeps. Wat is er nu zo plezierig aan het bekijken van mensen die afzien? De mensen die hier 5 of 4* plaatsen zouden zich beter wat vragen over zichzelf stellen.

Wat kan ik nog zeggen? Het acteerwerk is amateuristisch, de dikke tetten zijn er om een puistig publiek aan te trekken en met het uitbeelden van lijden als entertainment heb ik het sowieso al moeilijk. Goede horror kan, en vind ik leuk, zolang er een spannend verhaaltje in zit.

Ik hou mijn stem bij deze ook liever in, en een dikke middelvinger in de lucht voor Eli Roth.

avatar van Caldora

Caldora

Bxian32 schreef:

Als er alleen maar films gemaakt en bekeken moeten worden over het leuke en het blije blijft er weinig over..

Bambi gaat immers ook over de jacht op snoezige diertjes.

Lúthien

Dit is de meest afschuwelijke film die ik ooit gezien heb! Vooral door het feit dat de film een zeer realistische sfeer neergezet heeft, geen Hollywood-feelgood-elementen of wat dan ook. In het begin dacht ik aan een doorsnee film met moorden en ik heb er al heel veel gezien maar zoiets heb ik nog nooit van mijn leven gezien en ik schrok heel erg. Ik schrok diep van het gehalte "normaal" in de film met het verschrikkelijke horrorcontrast van het afslachten van mensen als kippen door mensen die je buren konden zijn, zomaar tegen betaling aan een 'bedrijf'.

Ik kan niet eens meer de woorden vinden om mijn gevoelens en mening over deze film uit te drukken, het was gewoon afschuwelijk. Ik kan de film op geen enkele wijze waarderen, ik heb er slechts respect voor dat Tarantino het voor elkaar heeft gekregen zoiets walgelijks te presteren.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Lúthien schreef:

Film is dus duidelijk in zijn opzet geslaagd. En dan geef je een 0,5? Het kan zijn dat je er niet goed tegenkan, maar hier zit juist de kracht van de film: namelijk zijn brutaalheid. Komt inderdaad heel realistisch over. Persoonlijk aangrijpender dan SAW .

Friday the 13 th schreef:

Ik snap je punt maar ik hou het toch op een 0,5 omdat ik het niet kan waarderen dat iemand zo'n film maakt, ondanks dat de film in zijn opzet is geslaagd.

Films waardeer je op basis van spanning/vermaak om naar te kijken en de geslaagdheid qua opzet/techniek. Het eerste is bij mij een 0,5, voor het tweede zou ik zeker een 5 geven. Meestal waardeert men een film in afweging van beide punten, bij mij is het zo'n contrast en het eerste weegt toch zwaarder.

avatar van funland

funland

deze film is gewoonweg ziek.

Ik kan begrijpen dat mensen naar horror kijken

Maar dan bedoel ik naar horror zoals Mimic, Child's Play, The Shining, The Grudge, en de rest van die dingen..

Dit is geen Horror meer.. Dit gaat veel verder dan horror.. Dit is een psychopaten film... Sorry maar ik hou van horror en kan er goed tegen.. Maar dit is er over tot en met...

En ja ik kan heel goed tegen horror en bloed aangezien ik de SAW reeksen geweldig vind maar SAW is niks vergeleken met deze ziekelijke ' film ' als je dit nog een film kunt noemen...

Lúthien

@Funland, ben het helemaal met je eens. Het is moeilijk uit te leggen wat deze film zo ziek maakt in verhouding tot doorsnee horror. Het is gewoon de hele massale slachting en het wegvoeren van lichaamsdelen alsof het etensresten zijn en dan het erotisch vermaak erbij. Ik heb alweer teveel gezegd, kan het nog steeds niet correct uiten, gruwelijk gewoon. Ziek.

verwonderlijk zelfs dat die film nog 2,75 haalt op de MM

avatar van funland

funland

Lúthien schreef:

Inderdaad! In de film worden lichaamsdelen afgehakt alsof het normaal is dat je zoiets doet.. Ik kan begrijpen dat mensen horror leuk vinden maar deze horror gaat voor mij te ver.. Ik vraag me soms af waarom ze die films maken

avatar van wyatt earp

wyatt earp

funland schreef:

Ik snap niet dat je deze film bagger vind en dat je Saw wel kun waarderen. Met name deel 3 en 4 komt bijna nog meer bloed in voor dan in deze.

Het is ook niet normaal. Het is volgens mij ook helemaal niet de bedoeling dat het normaal overkomt. Maar sommige mensen zien het als vermaak. En aangezien ik niet weg ben van een beetje bloed in een film zou je mij daar ook onder kunnen scharen.

Ik vraag me soms af waarom ze die films maken

Omdat er mensen zijn (zoals ik) die hiervan kunnen genieten. En ik ben geen psychopaat

btw: Ik las net dat Eli Roth ooit gelezen zou hebben over zoiets als dit. Arme mensen in Thailand zouden hun familieleden voor veel geld verkopen aan amerikaanse zakenlui die hun dan door het hoofd schoten. Eerst zou het een documentaire worden, maar dat kon niet dus werd het een speelfilm. Een beetje de achtergrond van Hostel.

avatar van Querelle

Querelle

Wat een troep! De eerste helft, het grootste gedeelte van de film dus was zo amateuristisch en slecht geacteerd dat ik hem niet af heb gekeken. Nederlanders spreken dus engels met hetzelfde accent als slowaken en IJslanders Ook een goed voorbeeld van hoe sommige Amerikanen naar Europa kijken... Ongelofelijk dit.

Dat Tarentino hier zijn naam voor heeft geleend!

Het horror gedeelte komt nog wel een keer als ik saai bezoek heb.

avatar van conjo

conjo

geweldige film. met lekker gore details. Deze was zeker de moeite waard.

heb er egt van genoten.

avatar van Nathan013

Nathan013

dit is een hele spannende film en ik zat er echt helemaal in. ik kan begrijpen dat mensen deze onmenselijk vinden, maar ik kan er tegen. zat op puntje van stoel zelfs 2e keer zien blijft leuk.

minpuntje is wel van Amsterdam dat ze niet eens Nederlands praten, mja.

vond acteerwerk gewoon geloofwaardig gedaan!

avatar van Alpha X

Alpha X

Wat een gezeik over wie zo'n film bedenkt,,, maar heb je al snel als het een 'bekendere' film is. Vond er niet veel aan.. qua script en shock factor niet.

Gore hoort niet in blockbusters.. zelfde als het saw 2 tm 5 gebeuren. Bagger.

avatar van Amercianpie

Amercianpie

pff wat zijn jullie allemaal zielig bezig zeg...

HET IS EEN FILM!!!!! dus als je dit geen vermaak vind ga dan niet hier lopen zeuren dat het een zieke film is, want het is ook daadwerkelijk gebeurt, zo rond 1900 (die tijd ongv.)

Lúthien

Amercianpie, je hoeft niet in hoofdletters en uitroeptekens te schreeuwen, inderdaad "het is een film" en iedereen ervaart het anders.

Daadwerkelijk gebeurd rond 1900? Bron? Ben benieuwd.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

deze film is gewoonweg ziek.

Ik kan begrijpen dat mensen naar horror kijken

Schuil je lekker achter feel good filmpjes zou ik zeggen. Dit is duidelijk niet voor je weggelegd.

Hostel is naast de gore factor (die toch echt met een korrel zout gebracht wordt), ook nog eens een leuke kijk in menselijke psychologie. Roth neemt hier de elite op de hak. Elite die zich zo erg in een sociale isolatie propt, dat zulke 'veilige en gecontroleerde' geweldpleging nog niet eens zo'n gek idee is. Eli Roth neemt een extreem uitgangspunt ter verduidelijking en is m.i. erg geslaagd in zijn opzet. Deel twee gaat hier trouwens meer op in.

Eergisteren herzien en verhoogd naar 4*. Erg vermakelijk en sfeervol filmpje, gemaakt door iemand die zijn hart op de goede plek heeft wat betreft horror.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Lúthien schreef:

Sorry maar ik vind echt dat je overdrijft, iedereen die deze film ziek noemt, dit is niks, dit is kinderspel vergeleken met andere films.

En mensen die dit leuk vinden ziek noemen vind ik al helemaal laag en ondoordacht, ik en vele andere vinden dit vermakelijk, en verassing, ik doe geen vlieg kwaad.

jeroentjuhhhhh schreef:

Ik kan die reacties begrijpen. Het zal wel geen negatieve invloed hebben op iedereen, dat is waar. Toch ben ik ervan overtuigd dat er zieke zielen zijn die hier "inspiratie" zullen opdoen. Onderschat de invloed van TV en film niet...

Verder is hier niks vermakelijks aan om mensen andere mensen te zien afslachten, al is het film en trucage. De vraag is hoe je zelf zou reageren, moest je zoiets in het nieuws horen. Zul je er nog gevoelig voor zijn? Jammer dat zo'n films gemaakt worden. Ik kijk veel liever naar een gore horror die wat verder van de realiteit ligt type Evil Aliens, Braindead of Midnight Meat Train.