Hostel (2005)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Eli Roth
Met onder meer: Jay Hernandez, Derek Richardson en Eythor Gudjonsson
Gesproken taal: Spaans, Engels, Tsjechisch, Japans, IJslands, Nederlands, Russisch, Slowaaks en Duits
Releasedatum: 2 maart 2006
Bekijk via Videoland
Plot Hostel
"Welcome to your worst nightmare."
Drie jongens, twee Amerikanen en een IJslander, trekken door Europa. Tijdens hun reis wordt hen verteld over de hemel op aarde voor de Amerikaanse backpackers: Een "Hostel" in Slowakije waar het krioelt van de gewillige Oost-Europese dames. Wanneer ze op de plaats van hun bestemming aangekomen zijn, maken de jongens binnen de kortste keren kennis met aantrekkelijke dames uit Slowakije. Dus het feest kan losbarsten. Langzaam maar zeker komen de jongens erachter dat er méér aan de hand is dan zij denken.
Paxton
Vala
Yuki
The American Client
Naomi Watts
Die mafketels kunnen zelfs inspiratie opdoen van een album van Britney Spears, zie niet echt waar je heen wilt. Als dit al ziek is

Ik ruik tegenstrijdigheid.
Alpha X
Zullen we dan maar gelijk de geweldadige games naar beneden halen ?
Dat soort mensen blijven er toch wel, en als je mind echt zo twisted is heb je geen film of spel nodig ter inspiratie
Verder is hier niks vermakelijks aan om mensen andere mensen te zien afslachten, al is het film en trucage. De vraag is hoe je zelf zou reageren, moest je zoiets in het nieuws horen. Zul je er nog gevoelig voor zijn? Jammer dat zo'n films gemaakt worden. Ik kijk veel liever naar een gore horror die wat verder van de realiteit ligt type Evil Aliens, Braindead of Midnight Meat Train.
Over smaak valt niet te twisten, ik hou wel van een stukje exploitation al vond ik deze film niet veel aan.
En waarom dan verwijzen naar de realiteit ? zulke dingen gebeuren gewoon hoor,, alleen niet dicht bij jouw veilige thuis en Nederland.

Ik ruik tegenstrijdigheid.
Wat heeft dit met Britney Spears te maken? Als je mijn argumenten wil weerleggen, zul je met wat anders af moeten komen vrees ik.
Ik vond MMT en Hostel toch mijlenver uit elkaar liggen. Bij MMT voelde ik echt dat ik naar film aan het kijken was; "Hostel" gaf me een onaangenaam snuff movie gevoel.
Naomi Watts
In jip en janneke taal: een gek kan uit alles inspiratie putten. Heeft niks met de content van het zogenaamde inspiratie materiaal te maken. Spears was een flauwigheid omdat je dit al ziek vond, dan moet je imho het gewoon houden bij pg-rated stuff.
Je gaf als argumentatie dat je er niets entertainends aan vindt als mensen afgeslacht worden, bij MMT gebeurt dat ook. Je mag dit onaangenaam vinden maar ziek wordt de film nergens. Vind hem relatief braaf.
Filmkriebel
Daar kan ik nu eens niet inkomen sorry.
Filmkriebel
Zullen we dan maar gelijk de geweldadige games naar beneden halen ?
Zulke dingen gebeuren inderdaad ! En dichter bij je deur dan je soms zou denken. Hoe zou je er op reageren moest zoiets plots in het nieuws komen? Ik merk op dat een antwoord op die vraag hierop voortdurend ontweken wordt.
En zeg me niet dat het niet kan. Snuff movies bvb worden wel degelijk gemaakt voor het amusement van enkele perverte geesten, die mensen als een hoop vlees zien. OK, er is nog een lijn tussen snuff en "hostel". Naar mijn zin vind ik die al heel dun. Dit is wat me ook stoort aan die film.
Tonypulp
Precies, hostel is nergens schokkend.
Tenminste, niet voor gore fans in ieder geval.
Daar kan ik nu eens niet inkomen sorry.
Je zou eens moeten weten hoeveel films erger zijn dan deze, dit is serieus kinderspel
dutchtuga
In Midnight Meat Train (zie mijn recensie aldaar), vind ik het menselijk lichaam minstens evenveel als een stuk vlees behandeld worden als in Hostel.
In beide gevallen wordt het geweld met een korrel zout gebracht. Alleen die scène met dat oog al. De pus die er nog even uit komt en die aandikkende muziek
TomaskeX
Ik vond Hostel een superspannende film, goed geacteerd enzoo
1 scene ging er wel wat over wanneer een vrouw haar oog er half uitgebrand was en die man het oog er moest afknippen...
ziek gewoon..
Voor de rest spannende horror, prima idee, soms wat goor maar over het algemeen een prima horror
Alpha X
Zelfde als al het andere bizarre nieuws dat je tegenkomt op het nieuws,, je schouders ophalen. De enige link die ik kan vinden in jouw ogen is het ongecensureerde materiaal.
Gewoon een stukje ongecensureerd materiaal. Dat is wat MIJ juist stoort aan de huidige media. Alles censureren.
Dat is een reden dat dit soort films mensen schokken in het grootste gedeelte van de westerse samenleving.
Zo'n film zou in Zuid-Amerika bijvoorbeeld totaal geen commotie veroorzaken.
Filmkriebel
De vergelijking met snuff (wat overigens niet bestaat) is echt te triest voor woorden.snuff bestaat wel. Dat is al in het verleden in het nieuws gekomen. Jouw onwetendheid is te triest voor woorden. Zoek ik eens een artikeltje voor je op?
wyatt earp
Doe ik alvast wel even voor je:
Snuff film - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
En dit is er nog maar eentje. Wil je meer?
Doe ik alvast wel even voor je:
Snuff film - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
En dit is er nog maar eentje. Wil je meer?
Juist ja, wat de wiki vertelt is allemaal wetenschappelijk correct. Hier een ander artikeltje.
'Snuff movies do exist'
: South Africa: News: News24
Je kan evenveel artikels vinden die beweren dat snuff wel bestaat dan niet. Omdat er toch al enkele gevallen in de media zijn geweest, sluit ik het niet uit dat het kan. Gelukkig is het erg zeldzaam.
dutchtuga
Dan nog wordt in dit artikel in twijfel getrokken of de video's puur bedoeld waren ter verkoop en distributie. Alleen dan kan men spreken van Snuff.
In ieder geval wil ik niet teveel uitwijken van de essentie van de discussie. Hostel vergelijken met eventueel bestaande snuff films is erg vergezocht en imo ongelooflijk voor een film beladen met zoveel zwarte humor.
inZanity
ik zat net op IMDB te kijken en toen zag ik Takashi Miike bij deze film staan.
weet iemand toevallig waarom de naam van de Japanse held met deze film is verbonden..?
Lexcoaster
betere films van tarantino gewend
Je bedoelt onder zijn regie? Hij is hier de producent, niet de regisseur. Zoals je kan zien is Roth hier de regisseur. En ja, ik had ook niet verwacht dat Tarantino zoiets als dit zou produceren.
chevy93
Apart, meer heb ik eigenlijk niet te zeggen.
Ikzelf houd wel van horror, maar dit vind ik een beetje ver gaan.
Wat ik niet snap is dat mensen commentaar gaan hebben, zoals: "Ziekelijk!" en "Dit is misschien een voorbeeld".
Kijk deze film dan niet als je er niet van houdt!
Je weet duidelijk waar deze film over gaat..
Ralf81
Ik kan die reacties begrijpen. Het zal wel geen negatieve invloed hebben op iedereen, dat is waar. Toch ben ik ervan overtuigd dat er zieke zielen zijn die hier "inspiratie" zullen opdoen. Onderschat de invloed van TV en film niet...
Juist! Een hele geruststelling dat er toch nog mensen zijn die verder kunnen nadenken dan "het is maar een film". Nu vind ik Hostel persoonlijk nog net tegen de grens aan, maar Jeroentjuhhh geeft terecht aan dat er films zijn die nog veel zieker zijn en ik vind dan ook dat die films, als ze dan toch moeten worden gemaakt, niet voor iedereen beschikbaar zouden moeten zijn. Helaas kan alleen de Kijkwijzer dit niet voorkomen....
hollywood king
het is schandelijk om zulke slechte films te maken.
alleen de eerste half uur was leuk (voor de mannen natuurlijk).
robbie23borger
ja joh leuke film
alleen niet beter dan The Godfather...
hoe kan je die nou een 4.5 geven en hostel een 5 whaaaaaa
Roos-_-
slechte oninterresante sexsistische rotfilm...maarja als je er met plezier naar kijkt xS veel plezier:D
Serenay
Tjah, nadat ik de SAW-reeks heb gezien, vond ik deze film toch niks vergeleken met SAW. Ik snap die porno scenes in het begin niet; waar was dat nou voor nodig? Om pubertjes aan te trekken? En Nederlanders die Duits en gebrekkig oost-blok Engels spreken? Dat vond ik echt een minpunt. Dat beeld wat ze over Nederlanders hadden vond ik toch raar. Maar voor de rest heb ik me wel vermaakt..
Astriid*
normaal houd ik wel van horror maar kan er niet altijd even goed tegen.
ik vond deze film nogal ehm.. eng? ;p
opzicht is hij wel goed gemaakt maar je moet er tegen kunnen =]
3,0
Sjoerdow
Ik vond Hostel een goeie en degelijke horror. Het verhaal is vanuit het juiste oogpunt verteld en legt niet teveel uit, waar part 2 dus compleet de mist in gaat.
Jammer inderdaad dat amerikanen nog steeds denken dat wij in NL Duits praten. Ook een dom voorbeeld is:
Een hoertje in amsterdam is bezig met sm-spelletjes terwijl de deur opengaat. Notabene in het ENGELS schreeuwt ze dat ze de deur dicht moeten doen of moeten betalen. Raar?
Daar hadden ze wel wat aandacht aan mogen besteden. Verder een gruwelijke film die men zeker niet snel zal vergeten.
MNV2
- 1900 stemmen
Eli Roth en Tarantino brengen met Hostel een film die ik ervaar als een meesterwerk, ik verschoot dan ook toen ik het gemiddelde zag op deze site. Ik moet toegeven dat ik niet zo'n hoge verwachtingen had voor de film, maar na de film had ik echt goesting om meteen het tweede deel te zien. Wat ik verwacht had was een film waar geen verhaal inzit en waar een moordenaar een hoop mensen zou neerslachten, na de film bleek ik er toch wel serieus naast te zitten. De film is over de gehele lijn origineel en kan zich gemakkelijk meten met films als Saw, alleen vond ik deze toch wel vermakelijker. Het 'oostblok'-sfeertje is duidelijk aanwezig in de film en roept een mysterieuze sfeer op die ik nog in geen enkele film ben tegengekomen. Een aanrader.
orbit
- 12092 berichten
Ik vind deze ook nogal onderschat hier.. veel minder gekunsteld als Saw en eigenlijk best een leuk verhaal, koppelt spanning aan gore. Prima combi

Hostel: Part III

[Rec]
Horror / Mockumentary, 2007

The Football Factory
Drama / Misdaad, 2004
bathroomseksamsterdam, netherlandseuropabordeelparanoiabratislava, slovakia machetesadismeslovakia ijslandbackpackermensenhandeldominatrixhorrorbedrogbloedvergietenbloedblood bathmercilessness slashermartelenprostitutiestrangulationbusiness card dobermaneye gouginghostel surgerymuggingtorture pornelite clubslovakiaamerican horror