Genre: Animatie / Familie
Met onder meer: Tom Hanks, Tim Allen en Don Rickles
8,3 (1.160.069)
Releasedatum: 4 april 1996
Plot Toy Story
"The Toys Are Back In Town."
Cowboy Woody is al jaren het favoriete speelgoed van Andy. Wanneer de jongen voor zijn verjaardag de blitse astronautenpop Buzz Lightyear krijgt, wordt Woody naar de achtergrond verdrongen. De twee stukken speelgoed wedijveren om de gunst van de jongen en zetten door hun geruzie de hele kinderkamer in rep en roer. Als Buzz door toedoen van Woody uit het raam valt, krijgt Woody hiervan de schuld van de rest van het speelgoed. Hij gaat naar buiten om Buzz proberen te redden.
- Trailer (YouTube)
- Toy Story (BoekMeter)
- Toy Story (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Woody (stemrol)
Buzz Lightyear (stemrol)
Mr. Potato Head (stemrol)
Slinky Dog (stemrol)
Rex (stemrol)
Hamm (stemrol)
Bo Peep (stemrol)
Andy (stemrol)
Sid (stemrol)
Mrs. Davis (stemrol)
Baklap
Pixar, Walt ach dan komt het wel goed. Leuke cast in het Engels en eigenlijk ook 1 van de beste nederlandse bewerkingen... leuke voor jong en oud
ik ben 18 namelijk en blijkbaar zijn disneyfilms meer voor kinderen
(zeggen ze)
ach ben 36 en kiek hem ook
gewoon lak aan hebben...
blaurey
Moeder aller computeranimatiefilms en nu al jeugdsentiment! Propvolle film, staat bol van de metaforen, grappen en snelheid. Klassieker!
Goto
Herzien en blijft een prul.
Zelfs toen ik een jaar of 10 was vond ik het al matig. De humor (als je het al zo kan noemen) is erg slecht. Ook de algehele presentatie is triest, nergens ook maar ergens entertainment of aanvaardbaar. Animatie was voor de tijd misschien knap maar ik blijf dit soort animatie sfeerloos en lelijk vinden. Ondertussen is het verder ook al wel weer beter gedaan.
Kan eigenlijk ook geen enkel pluspunt noemen, gewoon ronduit saai.
The Last
Ik snap eigenlijk niet waarom Toy Story (en Toy Story 2 eigenlijk ook) hier zo laag gewaardeerd word. Deze film hoort toch op z'n minst in de top-250 te staan als 1 van de betere animatiefilms.
nickie14
helemaal mee eens
wwelover
Een dorobraak was het natuurlijk deze animatie film. Paar jaar terug vond ik hem nog wel leuk, is ook meer voor de jongere kijker (tot 12 jaar)
De stemmen en poppen zijn wel geinig. Vooral die Dino.
tommykonijn
Dit vind ik de beste pixar film die er is! Het verhaal vind ik werkelijk geweldig (speelgoed dat leeft en kan praten
) ook leuk om te zien hoe Buzz en Woody proberen terug bij Andy te komen! *****
Verlaagd naar een 4* want ik vind hem eerlijk gezegd toch ongeveer even Goed als Deel 2
Grappige film die opviel doordat ie er geweldig uit zag. Uit 1995 alweer...
Deze film maakte veel impact op de filmwereld. DE film waarmee het hele animatiefilm genre eigenlijk begon. Het werd later geperfectioneerd met films als Finding Nemo, maar deze mocht er ook zijn.
Daarnaast was ie ook zeker grappig.
missl
ik vind toy story niet zo leuk, de animatie is wel mooi enzo maar voor de rest heb ik dit verhaal nooit echt interessant gevonden, of grappig.
serpico
Platoon815
Geniaal! Zag deze film wel zo'n 10 à 15 keer toen ik klein was en toen ik hem onlangs weer bekeek bleef hij gewoon geniaal. 4,0
INSTITUT777
geweldige animaties, een leuk en grappig verhaal, heb hem pas op dvd ontvangen
niethie
De film waar het animatie genre een nieuw leven mee ingeblazen werd, toen ik deze film destijds voor de eerste keer zag wist ik werkelijk niet wat ik zag en vandaag de dag vind ik het nog steeds prachtig, naast dat het er allemaal schitterend uitziet allemaal (zelf vandaag de dag nog) kent de film ook een heel leuk verhaaltje, een paar zeer leuke en vooral humoristische scenes en natuurlijk een geweldige scenario.
JanVR
Deze film is de beste animatiefilm ooit gemaakt, dit is trouwens de wortel van de 3D-animatiefilm.
Paalhaas
Deze film is de beste animatiefilm ooit gemaakt.
Laat me niet lachen. Dit is gewoon een regelrechte kinderfilm. Kijk eens naar Monsters, Inc. om te zien hoe het echt moet.
film_kaza
Zeker niet. Er zijn genoeg volwassen mensen die hier nog van kunnen genieten.
film_kaza
Dat is het leven, perfect verwoord door Buzz. WIe heeft deze uitspraak nou nooit in zijn hoofd gehad?
Top gesproken in je bericht The One Ring
Had het niet beter kunnen beschrijven.
Pieter Montana
Het was eigenlijk nog maar pas 2 maand geleden dat ik deze nog eens gezien had: toch kon ik gisteren niet weerstaan om deze nog eens te kijken.
De film bevat zoveel goede elementen. Pixar's voorstelling van de speelgoedwereld met al hun menselijke trekken blijft nog altijd na 15 jaar hun beste vondst. Vooral de hele operatie rond het cadeau blijft een geniale scene. Eigenlijk is elke scene op zijn manier memorabel (A stranger! From the outside! Oooooo
Wanneer vooral in de meeste films de bijfiguren voor de komische noot zorgen, zijn het toch Woody en Buzz die hilarisch zijn. Terwijl bij mij vroeger toch de meeste grappen aan m'n neus voorbijgingen, merkte ik nu toch vooral waarom Woody het op zijn heupen kreeg van Buzz. Buzz, die in al zijn enthousiasme, toch maar blijft volhouden dat hij een Space Ranger is.(Local law enforcement! It's about time you got here.)
Ik kan niet anders dan deze film 4.5* geven en besluiten dat dit toch Pixar's sterkste is, en zeker een klasse hoger dan Finding Nemo, Incredibles, Ratatouille. Waarom zien we dit dan helaas niet aan deze wel bijzonder lage score?
The Last
Eens. Erg vreemd idd dat de andere pixars wel in de toplijsten staan. Mijns inziens terecht, maar Toy Story moet hoger en hoort er sowiezo in te staan (hier op MM dan). Belachelijk lage score hier.
Edit: Ik doe er mooi een half puntje bij.
Donkerwoud
Ik schrik ook een beetje van de wel erg lage score. Zonder deze film hadden Finding Nemo of ratatouille vermoedelijk niet eens bestaan...
Qua animatie is het gepasseerd, maar dat maakt niet dat het lelijk of ouderwets aanvoelt. Juist door het simplistische stijltje krijgt het een cartoonsfeer mee.
Realride
Ik vind hem hem vroeger best wel leuk, maar nu ook wel hoor
Ook heel veel humor en ook best leuk voor de kleine kinderen.
notorious_kim
deze film heeft me nooit echt kunnen bekoren, ik vond het verhaal niet zo leuk.
Meesterlijke animatie. Inmiddels misschien onbegrijpelijk voor de jeugd van tegenwoordig maar dit was mid jaren 90 verbluffend. Nog steeds staat het sterke verhaal, de nog sterker gecaste stemmen en de heerlijke humor garant voor een geslaagde filmavond. Drie en een halve ster, kortom zeer goed.

Toy Story 5

Toy Story 3
2010

Toy Story 2
1999

Verandering op komst: Disney Pixar-film 'Toy Story 5' voorzien van eerste teaser

Pixar-baas over slechte ontvangst van 'Lightyear'-film: 'Vroegen teveel van het publiek'

Ralph Eggleston, Oscar-winnende Pixar-animator achter onder meer ‘Toy Story’, op 56-jarige leeftijd overleden

Disney en Pixar aangeklaagd wegens schending van auteursrecht in 'Toy Story 4'

Good Will Hunting
Drama, 1997

Back to the Future
Sciencefiction / Komedie, 1985
vechtsportenjaloezievillainspeelgoedvriendschappestenelementary schoolvriendenrivaliteitreddencomputer animatiemissionantropomorfismebuddywalkie talkietoy carboy next doornew toy neighborhoodtoy comes to liferesourcefulnesstoy pixar