Genre: Animatie / Familie
Geregisseerd door: John Lasseter
Met onder meer: Tom Hanks, Tim Allen en Don Rickles
8,3 (1.158.306)
Releasedatum: 4 april 1996
Zondag 1 februari in één bioscoop (Maastricht) (re-release)
Plot Toy Story
"The Toys Are Back In Town."
Cowboy Woody is al jaren het favoriete speelgoed van Andy. Wanneer de jongen voor zijn verjaardag de blitse astronautenpop Buzz Lightyear krijgt, wordt Woody naar de achtergrond verdrongen. De twee stukken speelgoed wedijveren om de gunst van de jongen en zetten door hun geruzie de hele kinderkamer in rep en roer. Als Buzz door toedoen van Woody uit het raam valt, krijgt Woody hiervan de schuld van de rest van het speelgoed. Hij gaat naar buiten om Buzz proberen te redden.
- Trailer (YouTube)
- Toy Story (BoekMeter)
- Toy Story (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Woody (stemrol)
Buzz Lightyear (stemrol)
Mr. Potato Head (stemrol)
Slinky Dog (stemrol)
Rex (stemrol)
Hamm (stemrol)
Bo Peep (stemrol)
Andy (stemrol)
Sid (stemrol)
Mrs. Davis (stemrol)
The One Ring
Ik vond alleen de manier waarop Pixar de wereld van het speelgoed neerzette al leuk genoeg voor 4 sterren. Jaloezie onder poppen, angst bij verjaardagen, plastic ruimtemannetjes in een gokkast die 'de klauw' als een God zien. Erg leuk bedacht allemaal. Je moet er de humor van in kunnen zien.
leuke stemmen
Juist, wou ik nog wat van zeggen
Vind het erg jammer dat sterren met zo'n duidelijk herkenbare stemmen zich lenen voor dit soort films. Op bepaalde momenten zag ik gewoon Tom Hanks in een studio achter de microfoon staan. Vind het op zich niet bevordelijk bij animatiefilms.
mister blonde
Vond Hanks niet de meest bijzondere stem, maar wel goed passen bij Woody (ik vond het tegengestelde, ik zat naar een pratende pop te luisteren en niet naar Hanks). Maar vooral Allen was geweldig. De beste stem in een animatiefilm ooit, w.m.b.
The One Ring
Vind ik sowieso een goede kwaliteit van Pixar. Ze pakken altijd een wereld (onder water, insecten, superhelden, speelgoed en monsters) en werken deze werelden vaak uit met leuke details en gevoel voor humor. Dit zorgt vaak voor de grootste kijkplezier in de westerse animatie.
Net dat vind ik steeds zo goedkoop aan die Pixarfilms. Vind het veel te voor de hand liggend steeds. Maar ik vind het dan ook niet grappig, zal daar wel veel mee te maken hebben.
Verbaas me trouwens wel over Tim Allen. Zou gezworen hebben dat Clooney de stem van Buzz deed. Of dat nu goed of slecht is laat ik maar even in het midden.
mister blonde
je had het over duidelijk herkenbare stemmen, dus dat valt misschien wel mee, dan.
Punt blijft dat ik de indruk had dat Clooney achter een microfoon stond in een studio. Doet weinig tot niks af aan m'n kritiek dus.
Maar stoorde me vooral aan Woody. Die klonk ook wel een pak geforceerder dan Buzz.
Je had ook gewoon lekker onderuit gezakt op de bank van dit filmpje kunnen genieten.
Het lijkt bij jou haast wel een keuze om je eens flink te gaan ergeren bij dit soort films.

Zal ik dat dan ook maar even gaan posten bij jouw 20+ 0.5* films ? Lijkt meer een keuze van mensen om mijn reacties zo slecht mogelijk te interpreteren.
Geef gewoon kritiek op de film en nog geen 10 posts verder wordt het weer persoonlijk.
mister blonde
Sorry dat ik me ermee bemoei, maar ik zie bij Kappeuter geen duidelijk patroon, bij jou wel.
Als we ook op de kortfilms van Pixar zouden kunnen stemmen zou je misschien een heel ander patroon zien. Maar da's natuurlijk weer teveel nuance om zelf te maken.
Duidelijk patronen zijn er pas wanneer je alle gegevens hebt. Verder is het giswerk, en niet het meest respectabele wanneer het over personen gaat.
Verder heb ik deze film gewoon gezien uit filmarmoede. Omdat er niks beter voor handen was, en animatie toch nog steeds een interesse blijft van mij. Met de hoop dat er van de creativiteit die in hun kortfilms kruipt misschien eens wat in hun langspelers terechtkomt.
daanos;
offtopic: ik denk, dat als onderhond gewoon gezegd had dat ie de film alleen slecht vond, was iedereen allang tevreden
nou ontopic: ik vond de film erg leuk.. een echt disneyklassieker!
Diesel
Amusante animatie rijk aan grappige dialogen en hilarische figuren. Ik heb het meest gelachen om Mr. Potato Head en Buzz Lightyear. Opvallend is dat de animatie er na 10 jaar nog steeds niet gedateerd uitziet. Passende soundtrack ook, met "You've Got a Friend in Me" als uitschieter. Ik ben benieuwd naar het tweede deel.
Flipman
Leuk bedacht verhaal en de animatie en de figuren zagen er mooi uit, maar toch doen die me niet zoveel als bij "The Incredibles."
D-ark
Ja dat is wel waar ik geef toy story maar een 3,5 omdat ik hem te vaak gezien heb
Freud
Het is lang geleden dat ik hem gezien heb (elf jaar om precies te zijn
) maar ik herinner me dat ik de film toen al niet goed vond, met veel te weinig grappige stukken en een ver gezocht en oninteressant verhaal. De figuren vond ik wel leuk, maar erg enthousiast was ik er ook niet over. Herziening zal het enkel erger maken denk ik, dus ik hou het maar op de 2.5 * uit mijn herinnering.
kArIzMa_TuRk
opzich wel een leuke animatie film. er werden goeie acteurs gekozen. om de stemmen te doen. krijgt een 3*
jack-sparrow
inderdaad , geweldige cast .
leuk verhaal en animatie.
en best ook wel een origineel idee , toy story
en deze is ook beter dan deel 2 .
ik geef 3.5
dit was de eeste pixar film die ik ooit zag. ik vond het een leuke film en een erg goed verhaal.
een erg amusante animatie.
met een leuk verhaal.
Kooshiba
Was als kind helemaal wég van deze film. Vond 'm echt GE-WEL-DIG, ik kon samen met mijn broer elke zin uit de film opnoemen.
Sanderkeuh
De 1ste film die volledig met de computer gemaakt was toch?
Wat een prachtfilm. (Hoewel ik vind dat hij niet kan tippen aan deel 2.)
Een leuk, origineel verhaal met een aantal prachtige scène's. (Als ze ontsnappen uit het huis van Sid op die auto.
4*, op naar deel 3.
Joe-K
De film van mijn jeugd, en nog steeds een geweldige film. Een echte klassieker! 4,5*
koetje boe
hele leuke film om te kijken.
ik heb hem samen met 3 jonge kindjes gekeken.
eentje werd helemaal gek toen buzz ging vliegen met een vuurpijl op zijn rug.
verder zit er hele leuke humor in maar uiteindelijk duurt hij iets te lang,als ze weg proberen te komen en het weer niet lukt.
film_kaza
De laatste tijd heb ik nogal veel animatie of tekenfilms herkeken waaronder deze. Ik weet niet waar het aan ligt. Deze film is erg vermakelijk, grappig, mooi gemaakt, goed verhaal, en ik twijvel gigantisch met mijn stem. 4,5*? Of 4*? Toy Story vind ik wel een memboraal verhaal met een goed vervolg maar met een slechter niveau als deel 1. Ik vind eigenlijk dat als een goeie animatiefilm een vervolg krijgt dat die dan weer niet nodig is en het orginele slechter maakt. Zelfs al is die vemakelijk. Tijdens het kijken dacht ik steeds aan deel 2 alsof het echte verhaal pas bij deel 2 ophoud. Dat is niet zo. Ik vond voordat deel 2 er was dit verhaal altijd ongetwijveld 4,5 sterren maar door deel 2 twijvel ik nu enorm.
Laat ik gewoon doen alsof deel 2 niet bestaat want het verhaal "toy story" heb ik altijd al een hit gevonden zonder deel 2.
4,5 dan maar.
Dennis Evahi
Super film dit! Echt geweldig. De humor, de stemmen, de muziek, het verhaal......Top!
*****-sterren

Toy Story 3
2010

Toy Story 2
1999

Verandering op komst: Disney Pixar-film 'Toy Story 5' voorzien van eerste teaser

Pixar-baas over slechte ontvangst van 'Lightyear'-film: 'Vroegen teveel van het publiek'

Ralph Eggleston, Oscar-winnende Pixar-animator achter onder meer ‘Toy Story’, op 56-jarige leeftijd overleden

Disney en Pixar aangeklaagd wegens schending van auteursrecht in 'Toy Story 4'

Good Will Hunting
Drama, 1997

Back to the Future
Sciencefiction / Komedie, 1985
vechtsportenjaloezievillainspeelgoedvriendschappestenelementary schoolvriendenrivaliteitreddencomputer animatiemissionantropomorfismebuddywalkie talkietoy carboy next doornew toy neighborhoodtoy comes to liferesourcefulnesstoy pixar