• 9.373.537 stemmen

Animatie / Familie | 81 minuten

Genre: Animatie / Familie

Geregisseerd door: John Lasseter

Met onder meer: Tom Hanks, Tim Allen en Don Rickles

IMDb beoordeling: 8,3 (1.158.306)

Releasedatum: 4 april 1996

Plot Toy Story

"The Toys Are Back In Town."

Cowboy Woody is al jaren het favoriete speelgoed van Andy. Wanneer de jongen voor zijn verjaardag de blitse astronautenpop Buzz Lightyear krijgt, wordt Woody naar de achtergrond verdrongen. De twee stukken speelgoed wedijveren om de gunst van de jongen en zetten door hun geruzie de hele kinderkamer in rep en roer. Als Buzz door toedoen van Woody uit het raam valt, krijgt Woody hiervan de schuld van de rest van het speelgoed. Hij gaat naar buiten om Buzz proberen te redden.

Woody (stemrol)

Buzz Lightyear (stemrol)

Mr. Potato Head (stemrol)

Slinky Dog (stemrol)

Sid (stemrol)

Mrs. Davis (stemrol)

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Wat dachten ze bij de Belg? Kom, we zenden een animatiefilm om 10 over half 10 uit in de Nederlandstalige versie? Waarom in hemelsnaam?!

Toch maar afgekeken en het is een leuke film, heb me niet zo zitten ergeren aan de Vlaamse stemmen. Vond m alleen niet zo goed als deel twee, waar er betere grappen in zitten en betere animatie.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

BoordAppel schreef:

En het bizarre was dat ze om halfdrie 's middags een gruwelijk expliciete docu over familiedrama's hebben uitgezonden. Go figure.

avatar van leverafronny

leverafronny

BoordAppel schreef:

Dan zouden ze het swingpaleis moeten later op de avond uitzenden met gevolg dat er nog minder volk naar kijkt...

avatar van djelle

djelle

Boordappel, terechte opmerking!

Ik ben zelf Belg, maar ik vond het ook heel onnozel. Maar dat gebeurt hier wel vaker. Ik herinner me dat ik als kind ooit op een zaterdag, rond 2 uur in de namiddag, naar een vulgaire film zat te kijken, een beetje in de trant van boogie nights, maar nog veel explicieter. En 's avonds rond 22u30, draaiden ze dan zo'n gezellige familiefilm. Typisch Vlaams...

In holland zou dat toch nooit gebeuren denk ik.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

In Holland is South Park 6+

Nickelodeon zend The Journey of Allan Strange uit laat op de avond. Iets waar niet veel oudere naar kijken en dat waarschijnlijk ook geen nostalgie is.

maar over de film zelf: Die is natuurlijk geweldig. Ook briljant is dat een van de poppen "Redrum" zegt.

avatar van Zavo

Zavo

Shit, RTL zendt de Nederlandstalige versie uit. Laat dan maar, dan ga ik 'm ook niet kijken.

avatar van De GeuS

De GeuS

Idd, is weer bagger dus....

avatar van Ziggy007

Ziggy007

Idd, waarom nou weer Nederlands Alle kleuters liggen nu toch al in bed (ook omdat ze het gisternacht al laat genoeg gemaakt hebben). Maargoed heb hem toch maar afgekeken, niet goed, niet slecht: 3*

avatar van Marki_san

Marki_san

de animaties zijn wel wat houterig (vooral de mensen) maar het blijft boeien

avatar van The One Ring

The One Ring

Goede Pixarfilm. Ik vind deze toch beter dan deel 2. Al is het maar omdat deze grappiger is. Dat Buzz denkt dat hij een echte actieheld is, maakt de film leuk.

avatar van gemaster

gemaster

Vanmorgen even een Toy Story ochtend gehouden en beide films achter elkaar gezien. Deeltje 2 is net iets beter, maar niet genoeg om een verschil in beoordeling te krijgen. Beide films krijgen 4 sterren.

avatar van jasmyn

jasmyn

Leuke film, !!! 4 *

avatar van IcU

IcU

Wha cool, mijn 100e(!) stem.

avatar van dave

dave

hele leuke film met grappige scènes

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

avatar van Lis

Lis

Ik zag dat ik nog niet eens gestemd had op deze film en dat terweil hij door mijn kids is grijsgedraait en ik me erop betrap elke keer weer mee te kijken.

Gewoon super leuk vermaak,kan niet anders zeggen.

avatar van Doom

Doom

Mwha hij is wel grappig, maar zekr niet de beste animatie film, komt meer in de buurt van The Incredibles, gewoon grappig om een keer gekeken te hebben. Een 2.5 *

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

vroeger was hij ok, nu maar een magere 2* waard....

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Dat slaat nergens op...

Je gaat een zwart-wit film toch ook niet eerst een 5 geven, om tot slot dat cijfer in een 3 te veranderen omdat de techniek later is 'verbeterd'....?

avatar van erwku

erwku

briljant, nog steeds de beste en leukste vind ik.

Tom Hanks en Tim Alleen hebben toch echt de leukste stemmen van allemaal,

Toy story is grappig en nergens over de top sentimenteel of een romantisch verhaal ed,

avatar van joeypsv

joeypsv

van wie is eigenlijk het onderstaand nummer ?

ik ben jou beste vriend, ik zal er altijd zijn etc etc

ik probeer de nederlandse versie van you got a friend in me, te vinden maar krijg hem niet gevonden iemand een idee . ?

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Gisteren eindelijk eens gekeken en wat een leuke film.

Heel anders dan de nieuwe Pixars. Het is nog ietsje meer een tekenfilm en minder een computeranimatiefilm, maar het ziet er wel gelikt uit. Ik was weer even een klein jongetje, de soldaatjes, de radiografische auto, alles sprak me heel erg aan.

De scherpe humor is er nog niet, maar daarom is het wel een grappige film, zeker aan het eind met dat etterige buurjongetje heb ik erg gelachen.

Gauw deel 2 kijken.

4 sterren!

avatar van Scratt

Scratt

Slechte pixar. De humor is niet zo goed als Monsters Inc. of Finding Nemo en ik vind het ook niet zo origineel in feite. Het is een heel gewoon verhaaltje en het lijkt wel eigenlijk op The Incredibles, maar deze gaat dan ook door tot de grootste ramp... persoonlijk..

avatar van IcU

IcU

Scratt schreef:

Raar. Dit is de aller eerste Pixar, dus is het moeilijk om bijvoorbeeld op The Incredibles te lijken. Het kan dus niet anders dan origineel zijn.

avatar van Bob Cremers

Bob Cremers

Een grappige en een leuke film, Buzz vink ik het leuks.

avatar van MovieMeid

MovieMeid

Een leuke film, lang niet gekeken.

De invasie van hun was wel erg grappig.

Een aanrader voor kinderen.

Het lijkt idd niet echt op Incredibles, Monster & Co enz.

Maar het gaat om de film. En dat is leuk.

een 3,5!

avatar van film_kaza

film_kaza

dit was de eeste pixar film die ik ooit zag. ik vond het een leuke film en een erg goed verhaal.

avatar van TimD

TimD

De leukste animatie film ooit gemaakt naar mijn mening. Ook leuk voor oudere mensen, niet alleen leuk voor kinderen. En Buzz natuurlijk!

Vond het maar een onding.

Humor is van een belabberd laag niveau (clichés in een andere setting en verder een hoop woordgrapjes). Het geheel ziet er erg lelijk uit (maar heb dan ook niks met die blinkende CGi look), de liedjes zijn teenkrommend, het verhaaltje van typisch Disneyniveau.

Wat men in dit soort niemendalletjes ziet begrijp ik niet. 0.5*

avatar van mister blonde

mister blonde

goh, wat een verrassing. je had vast verwacht een 5 sterren film te gaan zien.

erg leuke film, vrolijke kleuren, leuke stemmen, grappen die vooral leuk zijn voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen (met een beetje goodwill). goed gemaakt en nog steeds de beste van het pak animatiefilms uit Amerika.