Genre: Animatie / Familie
Geregisseerd door: John Lasseter
Met onder meer: Tom Hanks, Tim Allen en Don Rickles
8,3 (1.158.306)
Releasedatum: 4 april 1996
Zondag 1 februari in één bioscoop (Maastricht) (re-release)
Plot Toy Story
"The Toys Are Back In Town."
Cowboy Woody is al jaren het favoriete speelgoed van Andy. Wanneer de jongen voor zijn verjaardag de blitse astronautenpop Buzz Lightyear krijgt, wordt Woody naar de achtergrond verdrongen. De twee stukken speelgoed wedijveren om de gunst van de jongen en zetten door hun geruzie de hele kinderkamer in rep en roer. Als Buzz door toedoen van Woody uit het raam valt, krijgt Woody hiervan de schuld van de rest van het speelgoed. Hij gaat naar buiten om Buzz proberen te redden.
- Trailer (YouTube)
- Toy Story (BoekMeter)
- Toy Story (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Woody (stemrol)
Buzz Lightyear (stemrol)
Mr. Potato Head (stemrol)
Slinky Dog (stemrol)
Rex (stemrol)
Hamm (stemrol)
Bo Peep (stemrol)
Andy (stemrol)
Sid (stemrol)
Mrs. Davis (stemrol)
BoordAppel
Wat dachten ze bij de Belg? Kom, we zenden een animatiefilm om 10 over half 10 uit in de Nederlandstalige versie? Waarom in hemelsnaam?!
Toch maar afgekeken en het is een leuke film, heb me niet zo zitten ergeren aan de Vlaamse stemmen. Vond m alleen niet zo goed als deel twee, waar er betere grappen in zitten en betere animatie.
bioscoopzaal
En het bizarre was dat ze om halfdrie 's middags een gruwelijk expliciete docu over familiedrama's hebben uitgezonden. Go figure.
leverafronny
Dan zouden ze het swingpaleis moeten later op de avond uitzenden met gevolg dat er nog minder volk naar kijkt...
djelle
Boordappel, terechte opmerking!
Ik ben zelf Belg, maar ik vond het ook heel onnozel. Maar dat gebeurt hier wel vaker. Ik herinner me dat ik als kind ooit op een zaterdag, rond 2 uur in de namiddag, naar een vulgaire film zat te kijken, een beetje in de trant van boogie nights, maar nog veel explicieter. En 's avonds rond 22u30, draaiden ze dan zo'n gezellige familiefilm.
Typisch Vlaams...
In holland zou dat toch nooit gebeuren denk ik.
Gizzmann
In Holland is South Park 6+
Nickelodeon zend The Journey of Allan Strange uit laat op de avond. Iets waar niet veel oudere naar kijken en dat waarschijnlijk ook geen nostalgie is.
maar over de film zelf: Die is natuurlijk geweldig. Ook briljant is dat een van de poppen "Redrum" zegt.
Zavo
Shit, RTL zendt de Nederlandstalige versie uit.
Laat dan maar, dan ga ik 'm ook niet kijken.
Ziggy007
Idd, waarom nou weer Nederlands
Alle kleuters liggen nu toch al in bed (ook omdat ze het gisternacht al laat genoeg gemaakt hebben). Maargoed heb hem toch maar afgekeken, niet goed, niet slecht: 3*
Marki_san
de animaties zijn wel wat houterig (vooral de mensen) maar het blijft boeien
The One Ring
Goede Pixarfilm. Ik vind deze toch beter dan deel 2. Al is het maar omdat deze grappiger is. Dat Buzz denkt dat hij een echte actieheld is, maakt de film leuk.
gemaster
Vanmorgen even een Toy Story ochtend gehouden en beide films achter elkaar gezien. Deeltje 2 is net iets beter, maar niet genoeg om een verschil in beoordeling te krijgen. Beide films krijgen 4 sterren.
Lis
Ik zag dat ik nog niet eens gestemd had op deze film en dat terweil hij door mijn kids is grijsgedraait en ik me erop betrap elke keer weer mee te kijken.
Gewoon super leuk vermaak,kan niet anders zeggen.
Doom
Mwha hij is wel grappig, maar zekr niet de beste animatie film, komt meer in de buurt van The Incredibles, gewoon grappig om een keer gekeken te hebben. Een 2.5 *
Soeperman87
Dat slaat nergens op...
Je gaat een zwart-wit film toch ook niet eerst een 5 geven, om tot slot dat cijfer in een 3 te veranderen omdat de techniek later is 'verbeterd'....?
erwku
briljant, nog steeds de beste en leukste vind ik.
Tom Hanks en Tim Alleen hebben toch echt de leukste stemmen van allemaal,
Toy story is grappig en nergens over de top sentimenteel of een romantisch verhaal ed,
joeypsv
van wie is eigenlijk het onderstaand nummer ?
ik ben jou beste vriend, ik zal er altijd zijn etc etc
ik probeer de nederlandse versie van you got a friend in me, te vinden maar krijg hem niet gevonden iemand een idee . ?
Captain Pervert
Gisteren eindelijk eens gekeken en wat een leuke film.
Heel anders dan de nieuwe Pixars. Het is nog ietsje meer een tekenfilm en minder een computeranimatiefilm, maar het ziet er wel gelikt uit. Ik was weer even een klein jongetje, de soldaatjes, de radiografische auto, alles sprak me heel erg aan.
De scherpe humor is er nog niet, maar daarom is het wel een grappige film, zeker aan het eind met dat etterige buurjongetje heb ik erg gelachen.
Gauw deel 2 kijken.
4 sterren!
Scratt
Slechte pixar. De humor is niet zo goed als Monsters Inc. of Finding Nemo en ik vind het ook niet zo origineel in feite. Het is een heel gewoon verhaaltje en het lijkt wel eigenlijk op The Incredibles, maar deze gaat dan ook door tot de grootste ramp... persoonlijk..
IcU
Raar. Dit is de aller eerste Pixar, dus is het moeilijk om bijvoorbeeld op The Incredibles te lijken. Het kan dus niet anders dan origineel zijn.
Bob Cremers
Een grappige en een leuke film, Buzz vink ik het leuks.
MovieMeid
Een leuke film, lang niet gekeken.
De invasie van hun was wel erg grappig.
Een aanrader voor kinderen.
Het lijkt idd niet echt op Incredibles, Monster & Co enz.
Maar het gaat om de film. En dat is leuk.
een 3,5!
film_kaza
dit was de eeste pixar film die ik ooit zag. ik vond het een leuke film en een erg goed verhaal.
TimD
De leukste animatie film ooit gemaakt naar mijn mening. Ook leuk voor oudere mensen, niet alleen leuk voor kinderen. En Buzz natuurlijk!
Vond het maar een onding.
Humor is van een belabberd laag niveau (clichés in een andere setting en verder een hoop woordgrapjes). Het geheel ziet er erg lelijk uit (maar heb dan ook niks met die blinkende CGi look), de liedjes zijn teenkrommend, het verhaaltje van typisch Disneyniveau.
Wat men in dit soort niemendalletjes ziet begrijp ik niet. 0.5*
mister blonde
goh, wat een verrassing. je had vast verwacht een 5 sterren film te gaan zien.
erg leuke film, vrolijke kleuren, leuke stemmen, grappen die vooral leuk zijn voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen (met een beetje goodwill). goed gemaakt en nog steeds de beste van het pak animatiefilms uit Amerika.

Toy Story 5

Toy Story 3
2010

Toy Story 2
1999

Verandering op komst: Disney Pixar-film 'Toy Story 5' voorzien van eerste teaser

Pixar-baas over slechte ontvangst van 'Lightyear'-film: 'Vroegen teveel van het publiek'

Ralph Eggleston, Oscar-winnende Pixar-animator achter onder meer ‘Toy Story’, op 56-jarige leeftijd overleden

Disney en Pixar aangeklaagd wegens schending van auteursrecht in 'Toy Story 4'

Good Will Hunting
Drama, 1997

Back to the Future
Sciencefiction / Komedie, 1985
vechtsportenjaloezievillainspeelgoedvriendschappestenelementary schoolvriendenrivaliteitreddencomputer animatiemissionantropomorfismebuddywalkie talkietoy carboy next doornew toy neighborhoodtoy comes to liferesourcefulnesstoy pixar