• 9.378.950 stemmen

Geregisseerd door: Neil Marshall

Met onder meer: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza en Alex Reid

Releasedatum: 2 februari 2006

Plot The Descent

"Scream your last breath."

Een groep jonge vrouwen met dezelfde hobby, namelijk speleologie, gaat op onderzoek uit in een diepe grot. Maar al gauw raken ze in de problemen en moeten alles in het werk stellen om weer levend uit de grot te geraken.

Ik ging toen naar de bioscoop met het idee dat het wel weer een bloederige horror zou zijn zonder goede acteerprestaties. Nah het heeft me dus helemaal verrast! Vooral de inleiding was verrassend. Vond het een hele goede opbouw. Vond de monsters niet supereng, maar het idee dat ze opgesloten zaten in een labyrinth van grotten met die wezens maakt het dus wel supereng! Spannend/eng tot het einde!

avatar van joeri15

joeri15

ik vond het verhaal van de verhaal inderdaad wat twijfelachtig, maar verder een spannende film waarin ik welgeteld 1x geschrokken ben

misschien had ik toch het geluid wat verder open moeten draaien..

NightWolf

Een van de beste horrors die ik heb gezien denk ik. En ik kijk er nog al veel
Veel mensen knappen af op het multi-interpretabel einde, ik dus niet. Dat vond ik nog het beste aan de film denk ik.
Ik heb mijn visie gevormd over het einde en zo kan iedereen dat doen naar zijn wens.
Volgens mij komt dat laatste geschreeuw dan ook van Sarah en niet van zo'n monster .

De monsters vond ik niet echt eng maar doordat het er zo veel waren en op korte ruimte werd het toch wel spannender en enger. Een geluk voor de acteurs dat ze blind waren, anders had de film maar een 50 minuten geduurd

In het kort: ik vond het een heel vermakelijke film met een verrassend en perfect einde. Imo het einde die deze film nodig had.

4*.

NightWolf

Na de film opnieuw gezien te hebben werd mijn visie van het einde versterkt en vond ik hem nòg beter

Stem verzet van 4* naar 5*.

avatar van Remi

Remi

wel een beetje voorspelbare film. Wel orgineel, maar ik heb betere horrorfilms gezien.

Soms wel leuke stukjes, maar niet echt een film voor mij...

Remi schreef:

Soms wel leuke stukjes, maar niet echt een film voor mij...

Kom nu. Je gaat me niet wijsmaken dat je het einde van de film vooraf al voorspeld had hé!?

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Lijkt me sterk. Ik voorspelde dat er minstens 1 meisje zich zou redden. Misschien kunnen we Descent 2 verwachten.

avatar van Lou00

Lou00

Best goede horror, tot het moment dat die rare wezens te voorschijn komen, dan is het gelijk niet eng meer. Maar zitten wel goede schrikmomenten in verder en ik vond deze film absoluut niet voorspelbaar!

avatar van BlueSword

BlueSword

Lou00 schreef:

was bij mij juist andersoms...lijkt me logisch want die beesten waren een stuk enger dan meiden die een grot beklimmen...

Turkeyloverz schreef:

Dat verwachtte ik, maar dat zou de film niet goed doen denk ik. Het einde was perfect zo

En The Descent 2? Waarover zou die dan moeten gaan?
Weer een groepje meisjes die in de grot gaan en allemaal opgegeten worden?
Dat moet voor mij niet. De film is perfect op zich en heeft geen vervolg nodig

avatar van Josjeh

Josjeh

Wat was dit een wrede film ..

avatar van savi_7

savi_7

het idee is erg goed, maar de film is heel wat minder.

Het sfeer gevoel wat je moet krijgen van een creepy horror film kreeg ik maar niet. En over het einde maar niet tesprekken want je wordt echt genaaid.

avatar van ERHA

ERHA

Spannende en boeiende film, vooral angstige momenten als er iemand vastzit in een grot.

Het einde mbt de 'wezens' vond ik iets minder, maar heb wel van de film genoten.

avatar van sunboy

sunboy

the descent is veeeeeeeeeel beter dan the cave ,in the descent zit er meer horror en spanning in zeker eens bekijken

avatar van Saving Pvt. Pyle

Saving Pvt. Pyle

ramm schreef:
De film gaat van een thriller langzaam over naar een horrorfilm en betr. dat predatorgehalte, de geluiden van de "jagers" waren idem aan predator, het jagen op de vrouwen deed mij ook aan predator denken,het niet zien van de vrouw waar een van die wezens overheen loopt, predatorgehalte( denk aan Big Arnie in de modder).Maar toch leuk dat iedereen een film anders beleefd. Dat is het mooie aan een film. Gr.Ramm

Precies, ramm! Precies. Daar moest ik ook gelijk aan denken. Ook is de regisseur een groot fan van Predator en Alien(s). Hadden ze hem maar AvP gegeven....

avatar van BlueSword

BlueSword

geen 1 moment dacht ik aan predator, als ik er nu op terug kijk kan ik het nog steeds niet met predator vergelijken.

avatar van Saving Pvt. Pyle

Saving Pvt. Pyle

Een groep die 1 voor 1 afgeslacht worden. Een roofdier die jaagt op geluid (Predator was het lichaamswarmte) en zwakke plekken heeft...

De primal scream van Sarah...vergelijkbaar met Arnie zijn roar in Predator...

avatar van aimane

aimane

wat jammer is dat de helft van de film wordt verspilt aan die domme geklets en zo maar ver was het wel goed 3*

avatar van the spies

aimane

best wel mooi

avatar van ray2006

ray2006

ik hou wel van horror, maar dit is toch van alle honderden en zo niet duizenden films die ik gezien heb de slechtste horror. Voor mijn idee hoort deze film gewoon niet thuis in 2005. ik was zeer teleurgesteld, had er echt heel wat meer van verwacht. 1,5*

avatar van soyaboontje

soyaboontje

ik vond hem wel gaan...niet slecht maar heb wel beter meegemaakt..ach voor een avondje op de bank hangen was ie wel leuk..

2.5.

avatar van illogical

illogical

Nee, dit vond ik niet leuk. Ik ben hier en daar wel geschrokken maar toen ik die "wezens" zag moest ik gewoon lachen! Zo nep! En dan dat stomme einde. Denk je dat ze eruit is.. zit ze er nog in

avatar van dverott

dverott

Aardige film, zeker de eerste helft daarna iets te fantastisch.

avatar van Floris22

Floris22

Ach, tis dat er niks op was en deze DVD voor handen was.

Stelt niet echt wat voor helaas. 2.0*

avatar van Lancher

Lancher

• 1914 stemmen

Ik heb deze film ook gezien en ik kan met sommige hun mening wel delen. Het einde is inderdaad niet echt een einde waar je op had gehoopt ik vind nu zelf dat er wel een 2e deel moet komen omdat ik de afloop wil weten. Maar of er een vervolg komt ligt bij de regisseur(dus als je dit leest, maak dan een vervolg;):P)

Ondanks het einde was de film spannend en lekker duister. Daarom krijgt deze film toch van mij een 4,5.

avatar van Biatch

Biatch

HIEHHHH!
Wat een film zeg. Ik heb veel horror gezien en meestal doet het me niet zo veel, maar deze was toch echt wel gruwelijk.
Vooral het donkere camerawerk maakt het extra spannend. En uff, wat waren de beelden af en toe smerig.
In tegenstelling tot veel mensen die hem gezien hebben vond ik de 'wezens' er wél eng uitzien (en dat creepy geluidje, uff)

Het open einde stoorde me niet echt. Ik denk dat het voor de meeste kijkers wel duidelijk is wat dit einde inhoud; Ze komt nooit meer uit de duisternis en zal net als haar vriendinnen daar beneden sterven (tenzij er een tweede deel komt, dan zou er nog van alles kunnen gebeuren).

De film heeft me van begin tot eind geboeid maar ik vond hem doodeng (Ik ben zelf ook zo claustrofobisch als het maar kan).
Halfje eraf voor het acteerwerk.
Zonder twijfel een goede in zijn genre.

avatar van nadieh

nadieh

Deze film vond ik zooo eng, maar wel super goed!

ik ging hem samen met een paar vriendinnen kijken. We waren op school, daar gingen we blijven slapen, voor een of andere actie.

Maar, voor we the descent gingen kijken hadden we net hostel gekeken, die vond ik vies, slecht en echt niet eng, maar ja. We zaten bij sommige stukjes gewoon keihard te gillen! En dat heb ik nog nooit gdaan bij een film. hehe

avatar van kneuckeretto

kneuckeretto

geweldige film! Erg spannend, bloederig, claustrofobisch (ik kreeg het echt benauwd van die film) en mooie locaties.

Het enige minpuntje is Saskia Mulder met haar heliumstemmetje, maar dat geeft niet.