The Descent (2005)
Geregisseerd door: Neil Marshall
Met onder meer: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza en Alex Reid
Releasedatum: 2 februari 2006
Plot The Descent
"Scream your last breath."
Een groep jonge vrouwen met dezelfde hobby, namelijk speleologie, gaat op onderzoek uit in een diepe grot. Maar al gauw raken ze in de problemen en moeten alles in het werk stellen om weer levend uit de grot te geraken.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- The Descent (MusicMeter)
Sarah Carter
Jessica Carter
Crawler - Scar
prikprak
aegron
erg lovende reviews van empire en van ain't it cool
pas op voor spoilers in de reviews!
Zombie McGruder
Good Lord! Ik kan met enkele stelligheid zeggen dat ik niet snel meer bang te maken ben - en al helemaal niet meer door films - maar Neil Marshall weet met The Descent op de één of andere manier echt onder mijn huid te kruipen. Voor alle duidelijkheid: ik vond Dog Soldiers echt ruk - en verwachtte (ondanks al die lovende recensies van de Britse pers) hier niet veel van. Maar... Marshall heeft met dit gory en heerlijk claustrofobische horrorfeest echt alles goed gemaakt, wat mij betreft. Ik wist zelfs de 'cheap scares' (en daar zijn er veel van, geloof me) wel te waarderen. Zo af en toe van je stoel springen om vervolgens naar de lijkbleke gezichten van de mensen naast je te kijken kan erg leuk zijn.
Alleen het nogal trage begin en het warrige einde zorgen ervoor dat ik deze film 4,5 en geen 5 sterren geef. Als er ook maar wat horrorliefhebbend bloed door je aderen stroomt, ga je dit zo snel mogelijk zien als het in de bioscoop komt. En ik bedoel ook echt de bioscoop, want ik weet dat er een telesync ergens op het internet rondwaart - maar echt: volgens mij gaat er zoveel van de ervaring die deze film kan zijn verloren, als je het niet in een lekker afgesloten en donkere zaal kijkt.
Inderdaad een prima film , die op het einde toch een beetje letterlijk de mist in gaat ....
Verder vond ik het eerste uur van deze film juist briljant, na dit eerste uur was het allemaal vrij standaard, nogmaals jammer van het einde....
Spartaan1986
Er staat 8 july 2005 maar dat is voor Amerika denk ik. Hoop dat ie snel in Nederland uitkomt want na de lovende recensies van Stinissen en vooral Zombie McGruder ben ik toch wel heel benieuwd.
Hmn.. even een berichtje posten voor de nodige afleiding..
Ik zit dit nu te kijken en ik schrik me telkens helemaal de pleuris
Straks meer.
Toch niet helemaal geweldig dit. Ik kijk bijna nooit horrorfilms, maar zelfs voor mij was dit verhaaltje nog redelijk cliche. Voeg daarbij vrij matig acteerwerk en dan weet je het wel.
Echter heeft deze film toch wel een goede (lees spannende) uitwerking. Ik vermoed dat het feit dat ik vrij regelmatig een lichte hartverzakking kreeg meer ligt aan dat ik een mietje ben bij dit soort films, dan dat het echt een goede film is maar toch. Ik wil jullie nog wel eens zien bij deze film
Wat wel erg raar was: wat was nou precies het probleem met dat ene meisje? Ze had die ander niet expres vermoord, maar kreeg daar wel de schuld van, wat een beetje vreemd was...
Nou, kleine 3 sterren dan maar. Dit soort films zullen nooit echt mijn films worden vermoed ik.
Komt deze film nog in de Nederlandse bios?
Ik hoop het wel maar zal wel rechtstreeks op dvd komen.
De Knip
Had hetzelfde als jij kos. Zij stak per ongeluk dat ene meisje neer. MAar ik geloof dat er gezegd werd door het 'bijna dode meisje' dat zij was gevlucht vlak voor dit moment, niet te vertrouwen iig. Maar hoe het precies zat....misschien wel niet goed verstaan denk ik.
Al met al wel een aardige horrorfilm en toch wel weer geschrokken een paar maal. Alhoewel je naar het einde toe er wat rustiger voor gaat zitten:
***1/2
Ik dacht dat ze het wel een beetje bewust deed omdat zij een verhouding had met de vriend van het meisje....
Ik heb die scene een paar keer teruggespoeld en het was echt per ongeluk. Of het is gewoon helemaal verkeerd gefilmd of zo.
De Knip
Misschien dat 'het bijna dode meisje' het zelf wel verkeerd gezien heeft en zelf constateerde dat het met opzet was gebeurd.
bisse
Damm .dit was echt zeer goede horror zeg,zelden ben ik me zo te pleuris geschrokken...heerlijk. De reactie op het laatst van de hoofdpersoon ook erg realistisch. Het was al spannend en interessant genoeg zonder de uiteindelijke bedreiging maar dan begint het horrorfestijn pas echt...4 sterre
Spartaan1986
Fantastisch eerste uur, Redelijk laatste half uur.
Het gaat allemaal te snel (het laatste half uur) en omdat ik vond dat een aantal personages wel erg op elkaar leken was het moeilijk om ze uit elkaar te halen. Het einde is grandioos maar wel erg droevig. 3,5 ster
Overigens wel aardig weetje: De zus van Nederlands topmodel Karen Mulder speelde de rol van Rebecca. (Ik dacht dat dat de kleinste vrouw was maar dat weet ik niet 100 % zeker.)
dutchtuga
Als horrorliefhebber moet ik zeggen dat er langzamerhand toch weer aardige horrorfilms gemaakt worden en daar ben ik hartstikke blij mee na jarenlang doodgegooid te worden met verschrikkelijke MTV horrors. Na het heerlijke "The Devils Rejects" was het nu de beurt aan "The Descent" en ik was zeer aangenaam verrast. De eerste 70 minuten zijn werkelijk fenomenaal. Zo claustrofobisch, zo donker en zo inspelend op mijn verlangens dat ik het gevoel kreeg dat deze film afstoomde op een moderne horrorklassieker. Ik stond perplex van de manier waarop de spanning werd opgebouwd en gewoon van het feit dat ik het gevoel kreeg dat de regisseur precies deed waar ik om vroeg!
Daarnaast waren de wezens en de gore ook nog eens een genot om naar te kijken! Ongelooflijk.
Maarja, het was eigenlijk te mooi om waar te zijn dit de volle 100 minuten vol te houden want de film viel hier en daar toch weer in de bekende cliches. Slachtoffers die zich gaan gedragen als Rambo's, teveel beweging, teveel geluid, kortom: teveel actie!! Deze film had bijna de volle score gekregen als het door was gegaan op het tempo van de eerste helft en als de hoofdrolspeelsters gewoon onderdanig waren gebleven aan de freaks. Zeer jammer, maar toch 4 dikverdiende *.
Jordy
Ondanks dat ik het eerlijk gezegd niet helemaal tot het einde 100% volgde (had niet echt door dat Juno een relatie met die Paul heeft gehad, en vroeg me dus een beetje af waarom ze nou voor dood achter werd gelaten door de hoofdrolspeelster) vond ik het een bovengemiddeld thriller/horror-filmpje. Erg sfeervol met een paar effectieve schrikmomenten, en een lekkere dubbele bodem.
Chr.s
Leuke film.
Indd en stuk beter dan het soort gelijke pulp dat uit hollywood komt. Monsters waren cool, schrikeffecten leuk, visueel aardig. Jammer van de al bekende hollywood clichés.
DJ41
Een klasse film! Had niet veel verwachtingen om mee te beginnen, maar deze film had echt een hele goede sfeer. Leuk om weer eens een horror/thriller te zien waar geld aan is besteed. Deze film krijgt 4 sterren van mij. Een welverdiende score.
Erg leuke film.
Voelt lekker claustrofobisch aan, en bevat zowat de beste scare die ik al in een film aangetroffen heb (de scene waarom het monster voor het eerst op camera vastgelegd werd. Sfeervol gefilmd, soms wat bombastische soundtrack maar eens in de grot klinkt het allemaal wel erg lekker.
Perfect is de film niet. Het begin duurt net iets te lang, en de wezens ... njah. De eerste keer dat je ze ziet lijken ze onoverwinnelijk, maar al snel sterven ze met bosjes. Erg jammer. Verder verbazen de verwarde reacties rond het verhaaltje hierboven mij. Was toch echt redelijk duidelijk allemaal. Waarschijnlijk iets te veel met de ogen dicht gezeten of zo ?
Erg fijn suspense filmpje. Van horror is er hier maar weinig sprake vind ik, maar erg goed in wat de film poogt te zijn. Lekkere 4*, te bekijken in het donker dit.
Jason28
Zeer goede angstaanjagende horror/thriller, hij bleef me boeien van het begin tot het eind, eindelijk weer eens een horror die echt goed is! Ik heb hem in het donker in de slaapkamer met surroundgeluid gekeken, pas dan komt deze film denk ik het beste tot zijn recht vanwege de donkere scenes in de grotten. Aanrader!
kimz
film was idd best aardig, goed verhaal een lekker claustrofobisch idd.
Wat ik echter niet bergijp wat is nou precies het einde?? ontsnapt ze nou of heeft ze het zich maar verbeeld en is ze alleen over in de grot terwijl ze ingesloten wordt door de crawlers?
dutchtuga
film was idd best aardig, goed verhaal een lekker claustrofobisch idd.
Dat laatste. Gelukkig
balosa
heb het maar even als spoiler weggezet ik verraad nogal wat eigenlijk
mwah vond het allemaal niet zo geweldig eerlijk gezegd, waar ik de meeste moeite mee heb is dat er tientallen van die monsters in die grot zitten, hallo ?? hoe komen die daar, in The Cave was het duidelijker waar ze vandaan kwamen, ben een beetje een zeikerd wat dit betreft maar ze hadden net zo goed Aliens in die grot kunnen stoppen, dat slaat ook nergens op, dan een tweede puntje, hoe komen tientallen van die monsters aan eten ? ze gaan naar de oppervlakte om te jagen ?? wat doen ze dan in die grot vraag ik me af ?? evolueer dan weer naar een oppervlakte-monster zou ik zeggen maar blijf niet in die grot rondhangen maar ga ergens in een boom slingeren ofzo, het laatste minpuntje inderdaad zoals ook al hierboven vermeld, een van die vrouwen verwond per ongeluk een andere vrouw en wordt daardoor als voer achtergelaten, al of niet een relatie met dezelfde man laat ik er even buiten, maar als je dan nog met z'n tweeën over bent dan lijkt me dat niet echt een geschikt moment om wraak te nemen, doe dat lekker wanneer je weer op de oppervlakte bent zou ik zeggen (als ze er ooit geraakt dan uiteraard), verder wat leuke schrikeffecten, maar teveel cliché en het brengt verder weinig nieuws, daarom kan ik er niet meer dan 3* voor geven
hahaha best wel veel kritiek eigenlijk, maar als het verhaal een beetje rammelt dan word ik kritisch sorry daarvoor
INCTRL
Geinig filmpie, alleen waren de monsters letterlijk gecopieerd uit de Lord of the Rings Trilogie en de geluiden van deze monster komen direct van Predator. En ja idd zoals zovelen al hadden opgemerkt een merkwaardig einde eraan vastgemaakt. Eigenlijk een einde na een einde.

The Descent: Part 2
2009

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Neotpravlennoye Pismo
Drama / Romantiek, 1960