menu

The Descent (2005)

mijn stem
3,40 (2689)
2689 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Horror / Avontuur
99 minuten / 100 minuten (original unrated cut)

geregisseerd door Neil Marshall
met Shauna Macdonald, Natalie Jackson Mendoza en Alex Reid

Een groep jonge vrouwen met dezelfde hobby, namelijk speleologie, gaat op onderzoek uit in een diepe grot. De vrouwen komen in de grot iets tegen wat ze liever nooit hadden gezien en moeten alles in het werk stellen om weer levend uit de grot te geraken.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=WhZj0Q9rq9E

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Chelsea94
0,5
Wat een draak van een film zeg, heb deze niet eens uitgekeken en ik zet niet vaak films uit!

De actrices zijn HEEL irritant, continu dat gegil terwijl je zelf niets ziet, want het is allemaal veel te donker.
Ik heb echt geen flauw idee wie er nou dood is en wie niet en wat er allemaal gebeurde, af en toe wat rare geluiden en een belachelijk monster of wat het ook is.

Een betere horrorfilm van de laatste jaren las ik hier? Nou.... het is maar wat je goed vindt.

avatar van Roger Thornhill
4,0
Pluspunten hier zijn de briljante claustrofobische setting en het aardige uitgangspunt van een geheel vrouwelijke cast (althans na de eerste vijf minuten). Qua plotafwikkeling is er verder niet veel nieuws onder de zon (of liever gezegd onder de grond), maar dat de film uitstekend gemaakt is en continu boeiend blijft, is ook wat waard.
        Jammer overigens dat de gangbare Nederlandse versie van distributeur A-film er een 1.77:1-transfer van heeft gemaakt, terwijl de film oorspronkelijk toch in 2.35:1 is gefilmd, zoals wordt vermeld op de Technical-Specs-pagina van IMDb (en zoals ook te zien is in The making of ). En dat Juno in een hempje zonder armen de grot in gaat mag dan wel gelden als een eerbetoon aan het personage van Burt Reynolds in Deliverance (een belangrijk voorbeeld voor scriptschrijver-regisseur Neil Marshall bij het maken van deze film), maar het lijkt me toch niet zo praktisch met al dat schuiven langs scherpe rotsen en kruipen door nauwe gangetjes. Afijn, de mannelijke kijker zal niet klagen.

4,0
Deze film nu pas voor de eerste keer gezien en het is een juweeltje. Beangstigend sfeertje, zeer claustrofobisch, ruim voldoende schrikmomenten en creepy "monsters". Alle ingrediënten voor een goeie horrorfilm zijn er en worden ook goed benut.
Minpunten vond ik dat niet echt duidelijk werd wat de "monsters" nu precies waren en waar ze vandaan kwamen.

avatar van mcdaktari
voomzap schreef:
Irritatie alom. Snap niet dat dit zo hoog scoort.

Tja, zo snap ik dan weer niet dat iemand "The Signal" in zijn top 10 zet.

avatar van arno74
1,5
Ben ook zeer verbaasd over de hoge score van deze film. Op momenten is het lekker claustrofobisch, maar het merendeel van de tijd zit je naar (soms flikkerende) beelden te kijken waarop door het gebrek aan licht niet te zien is wat er gebeurt.

Het verloop is typisch voor dit soort Hollywood-horrors, en het verhaal is erg vergezocht en ongeloofwaardig (om het spannender te maken liegt eentje over waar ze heen gaan en springen ze (letterlijk) een onbekende grot in...). De dialogen vond ik ook erg dun.

behoorlijk creepy, vooral de 1e keer wanneer een crawler in beeld komt, daarna is de angst wel wat weg als je weet hoe ze eruit zien. Een hoop geschreeuw en bloed rest en een mistroostig einde

Een erg lelijke poster trouwens-de originele is veel mooier

avatar van dvdfreak123
4,0
Goeie film. Duurt efkens voor het opgang komt maar vanals het begint is het zeer spannend en spectaculair veel gore en schrikmomenten zeker dikke aanrader

avatar van Film Pegasus
4,5
Film Pegasus (moderator)
Film Pegasus schreef:
De laatste 10 jaar zijn er wel wat goede horrorfilms gemaakt, maar meestal mikten die op een ander level. Zombies bvb of een mysterieuze vloek zoals in Mirrors of The Ring. Gelukkig zijn er nog aparte films als Rec, Calvaire, Martyrs en Silent Hill die er uitspringen. Deze 'The Descent' hoort (voor mij persoonlijk toch) ook in dat rijtje. Een geweldige horror/thriller die je niet doet overstelpen met gore scènes, maar nog echt een beklemmend gevoel kan geven en je op het puntje van de stoel zet.

De grotten helpen natuurlijk om een claustrofobisch gevoel mee te geven. Maar algemeen zowel in de grotten als boven, mag het wel gezegd worden dat alles mooi in beeld gebracht is. Regelmatig mooie shots gezien die toch dat extra meegeven aan de film. Het duurt ook even voor de eigenlijk 'actie' komt zodat je tijd hebt om in de film te komen en de pure essentie niet wordt uitgemolken voor de film halverwege is. Het is gelukkig ook geen standaard groep met tieners, maar een groep 20'ers vriendinnen. Ook het feit dat ze zich toch verweren tegen die wezens vind ik positief. Dit zijn geen superwezens , maar evengoed te verslagen. Alleen hebben ze natuurlijk het voordeel dat ze met meer zijn en zich thuis voelen in de grotten.
Over het einde heb ik ietwat m'n twijfels om er toch per se die dochter nog eens bij te sleuren. Je ziet Sarah niet sterven wat uiteraard de deur open laat voor deel 2. Dat er enkele jaren dan ook aangekomen is. Deze film is in elk geval geslaagd met enkele schoonheidsfoutjes na. Maar ik ben blij dat ik nog eens een sterke thriller heb gezien. Een aanrader.


The descent blijft een geweldige film. De opening laat niet veel ruimte voor melige kennismakingsmomentjes, maar slaat als een moker in je maag. Daarna bouwt het stilaan een spanning op. Een minimum aan score in combinatie met beelden die je normaal alleen ziet in Scandinavische thrillers. Mooi en altijd met een lichte van neerslachtigheid. Het groepje vrouwen is geen opstapeling van clichés en karikaturen, maar een groep leuke vrouwen waarvan sommige iets meedragen uit het verleden.

Eens in de grotten is de film een combinatie van paranoia, claustrofobie en een dreiging die ik zo goed vindt in m'n favoriete film Alien. Zelfs bij een tweede kijkbeurt (na 4 jaar) blijf ik deze film bekijken op het puntje van mijn stoel. Het blijft dus zijn maximumscore zonder probleem behouden.

avatar van predalien
4,0
Geweldige film, behoort tot mijn top 5! Geweldige locaties en die crawlers zijn zoo schattig (dat wat eng is vind schattig). Goed acteerwerk en lekker claustrofobisch, het duurt wel redelijk lang voor de crawlers in beeld worden gebracht maar de film verveeldt geen minuut! Veel gore en drama zijn altijd dé perfecte middelen voor een horrorfilm. Het einde is misschien wel vreemd maar het past bij Sarah's traumatische ervaring (het ongeluk). Als je deze film nog niet gezien hebt kan ik je dat zeker aanraden, de film is boeiend en 1000× beter dan The cave!
En als je dan toch bezig bent kan je hierna deel 2 opzetten, die is namelijk ook heel goed!

avatar van Tarkus
4,0
Tarkus schreef:
Het duurde even eer het echt op gang komt, maar eens het gebeurt is de film wel best spannend en schrikwekkend.
Het gaat er in het laatste half uur van de film wel echt bloederig aan toe.
Maar wat het verongelukte dochtertje uit het begin van de film tussen de scenes in de grotten komt doen is me een raadsel.
Dat de moeder haar verongelukte man iets heeft gehad met een van de vriendinnen is duidelijk, en dat ze hier op een bloederige manier kan wraak nemen lijkt haar goed uit te komen.

Al bij al een goede film om eens goed bij te huiveren.


Ook deze prent eens opnieuw bekeken.
Lekker filmpje blijft het wel.. op smaak gebracht met liters bloed..

avatar van Kondoro0614
3,0
Goeie, mooie, en ook een spannende film. Meteen even deel twee kijken nu,

avatar van FillumGek
4,0
Blijft een sterke horror die goed inspeelt op claustrofobie. Zes meiden besluiten na een tragedie op onderzoek uit te gaan in een onbekende grot. Ik zelf zou het nooit van mijn leven doen, maar voor de verandering zijn de meiden dit keer stoer, in plaats van blond en dom. The Descent heeft dan ook een hoog girlpower-gehalte, zonder dat het er te dik bovenop ligt.

Als je ook maar een beetje claustrofobie hebt (ik niet overigens) dan is dit geen fijne zit. Het idee dat je steeds verder verwijderd raakt van de aardbodem met alleen een zaklantaarn en verder niets dan duisternis om je heen is beangstigend. Dit wordt versterkt door goede belichting en enkele scenes waarin de muren steeds dichter bij lijken te komen. En dan heb je ook nog de plaatselijke bewoners die trek hebben in een lekker hapje. Het is om wanhopig van te worden.

De crawlers zijn echt overtuigend gemaakt. Geen computer effects, maar echte acteurs die van top tot teen in de make-up zitten. Het mist zijn effect niet en zijn daadwerkelijk enorm creepy. Leuk weetje: de actrices hadden geen idee hoe ze er uit zouden zien tot aan het moment dat ze voor het eerst contact maakten. Wat je ziet is dus echte angst en paniek. Ook de wonden zijn knap gemaakt. Het acteerwerk is lekker naturel, en Natalie Mendoza is sexy. Sterke scene waarin ze haar vriendin per ongeluk neer stak.

Het einde is sterk, en de eerste keer dat ik deze film zag was ik ook echt verrast. Een film waar je het benauwd van krijgt.

Confusie
Ging deze film in zonder enig idee te hebben wat precies te moeten verwachten.

Leek me wel eens leuk.

Geinig.

Duurde toch aardig lang voor het eindelijk eens duidelijk werd, klein uurtje.

Maar toen toen kwam het dan eindelijk in beeld.

En heb ik het afgezet.

avatar van FilmMuziekFanaat
4,0
Ik heb overal gezocht, maar zelfs onder de Horror klassiekers, Exorcist, Alien, the Thing, nightmare on Elmstreet of the Shining (die ik trouwens ook erg goed vind), zit er niet een tussen die mij zo de stuipen op het lijf heeft doen jagen als deze film. Deze film bevat werkelijk alle ingrediënten die een goede horror film moet hebben.

De opbouw is geweldig en ik leefde ook echt mee met de hoofdpersonages (iets waar ze bij andere horror films van deze tijd totaal niet meer hun best voor doen). Er wordt goed gefocust op de onderlinge verhoudingen en hierdoor ontwijken de makers de makkelijke weg om het slechts een film te laten zijn met bordkartonnen personages, over een donkere, enge grot.

Het gore mag er ook zeker wezen. Van kelen die worden opengereten tot ingewanden die worden uitgetrokken valt er voor gore liefhebbers meer dan genoeg pret te beleven.

De beperkte CGI effecten zijn echter van een treurig niveau en het is jammer dat de makers niet hun best hebben gedaan om die ook maar een beetje realistischer te doen overkomen. Gelukkig wordt er in deze film weinig gebruik gemaakt van CGI. Ik vind het dan ook een erg goede beslissing om ook bij de Crawlers niet de makkelijke weg te kiezen door ze volledig te laten bestaan uit computer-effecten. Het feit dat het gewoon acteurs zijn die erg goed zijn opgemaakt draagt zeker bij aan de spanning.

De kracht van de film ligt ook in de soundtrack. Het zorgt ervoor dat je je als kijker de hele film door ongemakkelijk voelt, ook al is er nog niets aan de hand. Ook de donkere tinten (bijvoorbeeld als ze in de auto's op weg zijn naar de grot) leveren hier een bijdrage aan.

De jump scares kwamen ook op exact de goede momenten, velen zag ik echt niet aankomen.

Een goede horror film die naar mijn mening met kop en schouders uitsteekt boven andere horror films van deze tijd.

Een 4,0

avatar van ambrosini
4,0
Super film..

Eindelijk een film die vanaf het begin geen hints geeft wat er gaat gebeuren.. Je ziet paar vriendinnen die bij elkaar komen om een leuke dag van te maken. Wat ik ook goed vind is het verhaal opzich.. het is niet alleen puur spanning, maar ook andere onderwerpen komen boven water die het verhaal wie interessant maken.

5,0
5 sterren. ik las de tekst op de achterkant en ik dacht pfff weer zo 1.. maar hij heeft me goed verrast.. schrik op de momenten dat je het niet verwacht.. en ik heb er een tik aan over gehouden waardoor ik nu andere horrors ook niet meer zonder af en toe te gillen of mijn ogen of oren te bedekken meer kan kijken. Terwijl ik ervoor al jarenlang van jongs af aan al goede en erg enge klassiekers gezien heb zonder blikken en blozen.. dus ja ik vind het 1 van de toppers!! ps. ik had slaaptekort op het moment van kijken en het licht was ook uit, dus dat heeft vast mee gespeeld, maar alsnog echt een goede schrik film met duistere en soms ook mooie effecten.

avatar van Ditchthejunk
4,0
Wow. Vanavond voor de tweede keer gezien en het was niet minder eng dan de eerste keer.

Mooie opbouw, een realistische vriendinnengroep, niet alleen maar perfecte actrices maar lekker gemengd. Daarbij heeft één van hen een geschiedenis. Ze acteren prima, het gaat erom hoe ze reageren tegenover het gevaar in de grot en niet hoe ze lachend met een biertje op de bank zitten toch?

Het lijkt een standaard verhaal, maar het gegeven dat de wezens eigenlijk eerst mensen waren met dezelfde voorouders als wij, die ge-evolueerd zijn tot blinde grotwezens vind ik mooi gevonden, voor mij weer een bron voor denkstof. Beetje bij beetje worden de wezens geïntroduceerd, niet te snel en niet te langzaam, met de schrikmomenten op precies het juiste moment. Toen je het wezen in de camera zag vooral. Ik had zo'n legendarisch schrikmoment dat mijn kat, die op mijn schoot zat, niet wist hoe hard ze weg moest komen en heeft een paar krassen op mijn been achtergelaten.

Lekkere gore, ranzige details, dramatische muziek en genoeg actie, maar wat de film nu écht zo'n succes maakt is de drukkende, claustrofobische sfeer. (Toen dat stuk tunnel in stortte kon ik echt even niet kijken). Lekker donker, de dames zijn overgeleverd aan de situatie met hun beperkte materiaal.

4 sterren van mij en aanhang.

avatar van The One Ring
3,5
Op het eerste gezicht niet helemaal mijn film, aangezien ik geen horrorliefhebber ben, maar ik moet toegeven dat The Descent mij wel wist te overtuigen. Ik vreesde er aan het begin wel wat voor, toen we weer zo'n lange en wat saaie introductie van de personages kregen en de schrikmomenten geforceerd gebracht worden, bijvoorbeeld door zo'n droomscène. Nogal typisch allemaal, al is het voordeel dit keer dat de onderliggende spanning tussen Sarah en Juno hier uiteindelijk wel een rol speelt.

Uiteindelijk is de afdaling van de titel letterlijk te nemen, maar ook duikelt Sarah's geestelijke gesteldheid steeds meer de afgrond in. Ik denk niet dat ze zich alles verbeeld, maar dat de horror gewoon een symbolisch als een parallel van wat Sarah psychologisch ondergaat gezien moet worden. Dit geeft de film toch wel iets extra's. Het gaat dan om meer dan monsters in het duister en vooral de laatste paar scènes voelen daardoor wat gruwelijker aan.

De monsterscènes zijn trouwens zeer effectief gedaan. Een film die zich in zo'n duistere locatie afspeelt oogt als snel te donker, maar je merkt dat hier gewoon een goed filmteam achter zit die alles goed uitgedacht hebben en er voor zorgde dat de kijker het overzicht nooit kwijtraakt. Marshalls grootste verdienste is dan ook die van een goed vakman, die weet hoe hij iets met maximum effect weet te brengen. Ook het meest direct claustrofobische moment, als Sarah vastzit, komt zo goed over. Voor mij persoonlijk enger dan 100 monsters overigens.


Best een goede horror dit. Niet de gruwelijkste of engste misschien, maar ik val toch niet snel voor de meer extreme uitschieters in dit genre.
3,5*

avatar van Ditchthejunk
4,0
Nog even een toevoeging, bij het schrijven van een recensie over part 2 kwam ik dit idee:
(gekopiëerd van mijn stuk daar)
Er is iets misgegaan in de evolutie van dit wezen. Een wezen dat in een grot leeft wordt inderdaad helemaal blind en waarschijnlijk ook wit, maar deze wezens jagen boven de grond. Een nachtdier boven de grond maakt gebruik van het beetje licht dat er nog wel is en ontwikkelt meer staafjes in zijn ogen zodat ze met behulp van een klein beetje licht toch nog aardig kunnen zien, en met een beetje geluk een membraan als die van een kat om deze functie nog beter te optimaliseren. Deze wezens zijn blind, hoe gaat dat jagen in zijn werk? Ze rennen rond, knallen tegen een boom, struikelen over takken en maken herrie zodat alle dieren genoeg tijd hebben om weg te rennen. Hoe vinden ze die dieren? Blijkbaar niet op de tast, ook niet op het gehoor of echolocatie, twee zintuigen die belachelijk goed moeten zijn ontwikkeld om op deze manier te kunnen overleven. Als dat het geval was geweest in deze film hadden de wezens de mensen allang moeten weten te vinden, ook al stonden ze stil. De wezens horen de grot goed te kennen en weten met behulp van echolocatie dat er een "zacht" object staat. Wat betreft het gehoor, een aantal keren staat er een wezen echt vlakbij doodsbange mensen en hoort nog steeds niet het snelle geadem, dat kan écht niet. Zelfs een mens met zijn beperkte gehoor zou dat horen. Zo'n wezen zou zelfs de hartslag moeten kunnen horen, vooral van een bang persoon. Nee, dit wezen had IRL nooit kunnen overleven

avatar van yoda1992
3,0
Haha dat heb je erg goed uitgedacht Alice! Ach ja, wezens veranderen van geaardheid als het de plot uitkomt. Dat soort dingen komen wel vaker voor in films. Maar ik kon er wel meeleven, zag het vooral als een popcorn film die in dit geval angst aanjagen als doel had. En dat was wel gelukt.

avatar van davidz352
4,0
Zie sommige mensen hier klagen over donkere gedeeltes in de film, dat ligt toch echt aan je tv of laptop. Op mijn plasma is alles heel duidelijk te zien.

avatar van Dennissssss
3,0
Best spannend, maar onduidelijk einde, fouten in de film en af en toe vage scenes die lijken op flashbacks of dromen, maar dat is wat onduidelijk allemaal.
En wat was dat nou met dat kettinkje?

4,5
Super spannende film!
Veel schrikmomenten en je raakt zelf bijna claustrofobisch.
Deze film al aantal keren bekeken, blijft goed!

avatar van Parisa
5,0
Dennissssss schreef:

En wat was dat nou met dat kettinkje?

Het kettinkje was het 'bewijs' dat Paul vreemdging met Juno. En indirect dat Juno in de grot niet te vertrouwen was.

Die onduidelijkheid voegde, vond ik, juist veel toe aan de sfeer en spanning van de film.

avatar van housemoviewatch
3,5
Leuk verhaal! Ik zou er erg claustrofobisch worden! Goed geacteerd, mooie locatie in de grotten! Minpunten, soms iets te donker gefilmd.

avatar van galaxydriver32
5,0
Dit, en The Descent 2 blijven twee van mijn favoriete films over het algemeen. De twee films weten me toch een enorme indruk achter te laten. Heb beide films gisteren voor de derde keer gekeken, en het voelde alsof ik ze voor de eerste keer keek. Ik sta eigenlijk op het punt om ze nu weer te gaan kijken, maar ik denk dat ik dat beter niet moet gaan doen want dat is teveel van het goeie . De films hebben zo'n mooie opbouw, vanaf moment één weet The Descent (2) je te pakken en je vast te houden tot de laatste seconde. Ik vond het fijne aan de opbouw dat het best lang duurde voordat de groepen in kwestie pas echt voor het eerst kennis maakte met die geweldige Crawlers. Vooral in dit eerste deel was dat erg goed gedaan. Zo bouwt de spanning lekker op, en wordt de film niet voorspelbaar.

Monsters in onbekende grotten doen het voor mij bijna altijd. Jammer dat er weinig (goeie) films zijn met dit concept. De claustrofobie, duisternis, het idee dat je daar in zo'n grot zit meters onder de aardbodem zonder dat je weet waar een uitweg is met monsters op je hielen, geeft mij niet bepaald een fijn gevoel. Zeker niet omdat je bewegingsvrijheid toch zeer beperkt is in zo'n grot. En ja, als alles ook nog is super gehorig is met beesten die geluid als wapen gebruiken ben je helemaal de pineut. Dit hou je ook de hele tijd bij je, althans ik wel, het constante inbeelden van hoe het zou zijn als je zelf in die situatie zou zijn beland. Ik heb dat niet met veel horrorfilms, en voor mij maakt dat deze film en The Descent 2 speciaal. De donkere scenes vond ik de film alleen maar beter maken.

Ik denk dat als ik deze twee films over een half jaar/jaar (misschien wel eerder) weer ga kijken, dat ik er dan weer evenveel plezier aan ga beleven.

Alltime favorites.

avatar van JeroenFR08
3,0
Hoopte toch een avondje te huiveren. Maar ik vond dit helaas gewoon niet eng of spannend. Mn vriendin wel. Dus dat doel is bereikt. Maar ik niet.

Nee dus eigenlijk gewoonweg beetje teleurgesteld. Afgezien van een op 1 hand te tellen schrikmomentjes, vrij weinig gehuiverd. Helaas, want het plot bood wel de ruimte om te huiveren. Maar nee.

Wat geeft mij dan wel de rillingen..? Echt geen flauw idee meer.

Spanning is in deze film ver te zoeken, maar wellicht ben ik meer gewend van een hoger spanning en horror niveau. De film begint saai, na 30 min lijkt de film onterecht eventjes spannend te worden.. maar schijn bedriegt.. het geheel takelt daarna snel af naar een extreem dodelijk saai niveau waarbij je moet vechten om niet in slaap te vallen.

Voor diegene die nog eerder in slaap willen vallen raad ik de film "Evil Dead II (1987)" aan.

avatar van John Barry
3,0
The Descent vindt ik een aardige film.

De film begint gelijk heftig. Na het heftige moment neemt de film rustig de tijd om de spanning op te bouwen. Het duurt allemaal iets te lang. Maar de film weet de aandacht goed vast te houden als we eenmaal in de grot zijn aanbeland. Vast zitten in een grot is al eng. Maar het wordt nog enger als we er vreemde wezens bij doen die het niet goed voor hebben met de grotbezoekers….

Eenmaal dat we in de grot zijn krijgt de film claustrofobisch gevoel. Echt op het puntje van mijn stoel zat ik niet, maar ik vond de gebeurtenissen in de grot toch redelijk spannend. De bewoners van de grot zien er eng uit. Het is wel jammer dat bij de actie scenes er een beetje een warrige montage werd gebruikt. Dit in combinatie met de donkere omgeving maakt de film soms wel moeilijk om te volgen.

Het acteerwerk van de cast vond ik belabberd. De soundtrack vond ik ook niet zo goed. Echt veel muziek wordt er niet gebruikt, maar als de muziek gebruikt wordt is het te bombastisch.

Het einde van de film vindt ik goed gedaan. Je wordt toch wel op een goede manier op het verkeerde been gezet.

Al met al vindt ik The Descent dus wel een aardige film. Geen topper, maar wel eens leuk om te zien.

3 sterren voor deze film.

avatar van IH88
4,0
Ik heb genoten van deze horror/suspense film. De spanning wordt perfect opgebouwd en het moment dat de monsters voor het eerst te zien zijn is perfect gekozen. De personages en actrices zijn goed tot redelijk. Sam en Holly zijn wel erg vlak en komen er niet echt aan te pas. Beth komt ook niet echt in het stuk voor, maar heeft wel op het einde een geweldige scène samen met Sarah. Rebecca is stoer maar dat accent van haar was waardeloos. Sarah is het hoofdpersonage maar ik vond haar redelijk irritant, en op het einde begon ik zelfs een hekel aan haar te krijgen. Dat heeft alles te maken met mijn MVP van de film. Juno is geweldig, staat haar mannetje en oké, de actrice is prachtig.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:59 uur

geplaatst: vandaag om 00:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.