The Descent (2005)
Geregisseerd door: Neil Marshall
Met onder meer: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza en Alex Reid
Releasedatum: 2 februari 2006
Plot The Descent
"Scream your last breath."
Een groep jonge vrouwen met dezelfde hobby, namelijk speleologie, gaat op onderzoek uit in een diepe grot. Maar al gauw raken ze in de problemen en moeten alles in het werk stellen om weer levend uit de grot te geraken.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- The Descent (MusicMeter)
Sarah Carter
Paul Carter
Jessica Carter
Crawler - Scar
mappi
De schrikmomenten aan het begin van de film zijn echt geweldig. Na loop van de tijd komt er toch wel een rare wending in de film, maar hij blijft spannend . Wel een prima vermakelijke film. 3*
s0njaa
de schrikmomenten verwacht je absoluut niet in het begin van de film, later voorspelbaar.. Alle 'angsten' komen aan je voorbij.. hoogtevrees claustrofobie.. blabla.. Aanrader voor een leuke meidenavond.. maar.. ik geef niet meer dan 2 sterren..
hoogland
weer een low butjet film heb er met moeite naar geken en halve wegen uit gegooit
0.5
Bloedlynx
WOW!!!
wat vond ik deze film goed zeg
ik snap niet dat deze berichten zo negatief zijn
damn..... ik zat echt de hele film in spanning en vind hem echt HEEL orgineel
ik voelde echt helemaal mee met de spelers
nee, dit is echt 1 van de beste films die ik ooit gezien heb
sorry maar ik geef hem een dikke 5 sterren
echt een super film!
flipsen
WOW!!!
(...)
sorry maar ik geef hem een dikke 5 sterren
Gelijk heb je! Ik vond hem ook super. Ik heb hem nu drie keer gezien en het is echt griezelen geblazen. Mijn vijf sterren stem blijft ook lekker staan!
Wat er precies gebeurt is in die grot is volledig open voor eigen interpretatie. Waar je allemaal aan kan leiden in zo'n grot: fear, paranoia, claustrofobia, desorientation, hallucinations, panic attacks, etc, etc. Daar komt nog bij dat de hoofdpersoon ze niet allemaal op een rijtje heeft en zowieso al leid aan hallucinaties...
Een ander interessant aspect aan de film is, is dat je als kijker helemaal meegenomen wordt in die grot. Je wordt er spontaan claustrofobisch, angstig, gedesorienteerd, etc, etc van. weet je als kijker vervolgens wel wat je allemaal gezien hebt? Of heeft de dusternis van de grot ook een loopje met de kijker genomen... de overgang naar horror gedeelte van de film leek toch wel heel erg surrealistisch....
Een interessante dubbele bodem. Maar wie weet zie ik wel dingen in de film die de makers niet bedoeld hebben
Menning
Een vraagje:
Vanaf welk moment is het einde een droom?
Ik bedoel als ze vanaf de "voedselkamer" aan het dromen is dan heeft ze Juno ook niet gewond overgelaten aan de beesten en kan zij dus nog in leven zijn en/of zelfs ontsnappen.
Aan het einde valt ze (het hoofdpersonage) in een gat (net nadat ze Juno achterlaat en ervandoor sprint), is dit niet het moment dat ze gaat dromen (dus Jonu is WEL dood)?
agent smith
Een vraagje:
Vanaf welk moment is het einde een droom?
vanaf het moment dat sarah naar beneden valt in dat gat en bewusteloos raakt is een droom, dus juno is inderdaad dood.
Bloedlynx
en sarah waarschijnlijk ook.
maar ze viel niet in een gat toch?
ze klom omhoog en gleed toen weer naar beneden.
wel origineel einde vond ik,
al had ik toch een soort "jammer" gevoel dat het niet goed afliep,
maar dat is misschien juist geniaal aan het einde.
Jus-T
... en één vrouw met een klote accent (niet dat Ierse mens, maar die andere met dat rare accent).
Dat is de Nederlandse actrice Saskia Mulder, althans, daar ga ik van uit. Heb me ook niet vermaakt met dit karakter, met name omdat ik haar een aantal dagen daarvoor bij "Goedenmorgen Nederland" zag, een zeer ergerlijk figuur met een irritant accent.
Interessante theorie, zat er ook aan te denken tijdens de film...Je ziet het allemaal wel, maar in het begin wordt gezegt dat je eventueel kan gaan hallucineren. Dus in principe zou het één grote hallucinatie kunnen zijn.
remorz
Wederom een entertainende film van Neil Marshall. Zijn wat luchtigere Dog Soldiers wist mij wel te bekoren. Hier is hij wat serieuzer en dat pakt zeker niet slecht uit.
Het gegeven, grotonderzoek, geeft de film a priori een clautrofobische sfeer. Al die smalle gangetjes...brrr. Dan stapelt ramp op ramp, iemand komt vast te zitten, paniek, ruzie, gewonden, de uitstekende illustratie van een verloren gevoel. Ik wist vantevoren niets over monsters, en verbaasde me een beetje over hun komst. Net als in Dog Soldiers vormt dit voor mij een omslagpunt in de film, waar de nadruk verschuift van sfeer naar gore/actie. Maar waar die omslag bij DS wat cartoonesk aandeed, is dat hier nauwelijks het geval. Beter gedoseerd en beter in beeld gebracht.
Toch kent ook deze film wat minpuntjes. De ontwikkeling van hoofdpersoon van emotioneel fragiele underdog naar hardvochtige oersurvivor vind ik wat geforceerd en zelfs overbodig. Het geeft de film haast een episch tintje. Daarnaast kan ik slecht tegen cheap scares, die deze film (naast enkele betere) genoeg heeft. Het gedroomde einde vond ik dan weer geweldig omdat het de nadruk legt op de onzinnigheid van een happy end, maar het daarentegen toch stiekem in verwerkt heeft .
Degelijk amusement. 3,5*
Biatch
ik wil deze echt heel graag zien.
lang geleden dat ik echt goede horror heb gezien, en ik ben echt heel moeilijk bang te krijgen.
Maar als ik dit allemaal hoor moet ik deze wel een keer uitproberen geloof ik..
Patrickvanschaik
- 2096 stemmen
Topper, lekker veel spanning, geen minuut verveeld, laat deeltje 2 maar komen:D
4 sterren!
mikey
Topper, lekker veel spanning, geen minuut verveeld, laat deeltje 2 maar komen
!
Hahaha Welja gewoon lekker eeen vervolgje,.
AliD
Heel goede film. eerste 20 minuten was wel saai maar daarna werd het heel spannend en eng en smerig, dus niet na 10 minuten uit doen want dat was ik ook van plan om te doen.
Yeah!
Die wezentjes leken op het eerste gezicht op Gollum uit LotR.. Jammer dat de makers er niet meer van hebben gemaakt, iets van échte griezels! Want na 1 keer zien van deze monsters schrik je er daarna niet meer van.. zo eng zien ze er niet uit
Mobilemel
Ik vond m ook errug lekker. En snap niet dat sommigen zo kritisch doen over deze film. Ik zit niet snel 11/2 uur met samengeknepen billen op de bank een film te kijken. Ik vond m dus echt spannend. niet vanwege het bezoek dat ze kregen in de grot maar vooral de claustrofobische momenten en de schrikeffecten. Ook het donkereaspect speelde daarin uiteraard een belangrijke rol. Het einde van de film is mij nog niet helemaal duidelijk maar dan moet je geloof ik bij een andere categorie kijken en als mag kiezen uit de mogelijkheden die geboden worden voor het einde dan kies ik de optie 3.
Ik vind het een echte aanrader 4*
feyezuid
Spannend, en verveeld geen moment. Goeie film. Heb nu even geen zin om er meer te schrijven.
Angrod_Pallanén
De film start traag doch erg interessant. De geschiedenis van Sarah is erg goed verfilmd en vanaf het begin staat de openingsscène centraal. Vanaf het moment dat ze de grot in gaan wordt het leuk. Aparte wendingen, vechtpartijen en dan ook nog een portie girldrama. Prima vermaak. Toch zijn de monsters op een gegeven moment niet serieus te nemen en zijn alleen de scène waar de 'slechterik' haar vriendin in de keel hakt en de scène waarin een vriendin wordt weggesleept en een beest in haar buik gaat vreten degene die je in de hoek doen kruipen. Daarbij lijkt Sarah op het einde wel een Buffy meets Lara Croft. Desalniettemin is het 'open' einde niet echt bevredigend, ja, die bitch heeft een gebroken been en wordt opgevreten, maar dat we dan moeten raden of Sarah dood gaat (wat 99% zeker zo zal zijn) is minder. Ook vind ik het raar dat het grootste deel van de tijd de meiden de monsters prima kunnen verslaan, maar op een aantal momenten ze heel snel afgeslacht worden. Een andere beangstigende wending is dat die ene met een gat in d'r keel nog bleek te leven. Cliché was dan weer dat Sarah haar moest doden.
De film biedt prima vermaak en daar zijn films voor.
3,5 sterren
suuz
ik snap niet dat deze film zo hoog scoort, het is veel te donker om de personages goed te kunnen volgen, en het is veel te veel hectiek als er weer zo'n mens/beest is, je ziet niet echt wat er gebeurt.
komt misschien ook omdat we de dvd illigaal keken, en het balans van het geluid niet goed was, we hoorden de achtergrondgeluiden heel hard en goed.. en de stemmen minder goed (dus de schrikmomenten waren ook minder).
SuperSideSwipe
Ik weet wel zeker dat het daardoor kwam, ik las wel meer reacties met dezelfde donkere klacht.
Maar ik heb hem in de bios gezien, en alles was uitstekend te zien en te volgen.
flipsen
Niet om het één of ander, maar ehh, een grot....
die is toch ook donker?
Ik heb de originele DVD en daar zijn de stemmen ook zacht en het geluit hard. Hierdoor komen de schrikmomenten op mij juist beter over. Je zet het geluid dan iets harder, je zit ingespannen te luisteren en dan komt er bij de schrikmomenten ineens een stoot lawaai uit de boxen zetten. Dan schrik je juist harder! Toch?
Roco45
Echt wel een enge film, behoorlijk wat schrikmomenten, al kon je af en toe wel verwachten dat er iets ging gebeuren.
Heb hem gisterenavond op DVD gezien en was toch wel onder de indruk.
Voor mij 3 sterren !
manja
Het idee is erg sterk, het einde is cool. maar ik ben niet echt geschrokken, en ik schrik snel dus...
animalkrullie
Vond het een leuke film, niet echt speciaal.
Wat is die mulder een slechte actrice overigens.
Het overdreven gekreun bij het beklimmen vond ik al eng op zich.
Slapstick
fipsen schreef het volgende
.Eerlijk gezegd heb ik geen dubbele bodem gezien. Ik zie alleen een expeditie in een donkere grot die op een waar fiasco uitloopt door vreemde wezens.
Uiteraard is er het claustrofobie-effect en iemand die ze niet allemaal op een rijtje heeft, maar over het geheel genomen lijkt het me allemaal duidelijk
Scopan#1
Erg leuke film, meer spannende uitschieters. Ik vond de film op vele momenten volspelbaar, de cliche momenten van een thriller...maar ik moet eerlijk bekennen dat er een aantal momenten in zaten die vrij hard waren en niet allerdaags voor een dergelijke film. Je weet van te voren dat de kans groot is dat er mensen in die grot omkomen, maar het werd gelukkig niet zo'n verhaal waar iedereen stuk voor stuk op trage wijze wordt vermoord. En in het einde van de film, eindelijk eens een vrouw met ballen! Super film!
3,5!
the rainking
Wat is die mulder een slechte actrice overigens.
Ongeloofelijk ja, en haar stem ging me op een gegeven moment irriteren: een soort van monotome vrouwelijke Cartman, tergend.
Vond het een flauwe film met af en toe wat leuke vondsten.
IK begreep alleen geen bal van het einde, en het is niet dat ik niet van open eindes houdt maar kan iemend me uitleggen wat er nou is gebeurd?
SuperSideSwipe
Moet je even in het forum kijken, bij het mapje -> spoilers en dan -> The Descent.

The Descent: Part 2
2009

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Neotpravlennoye Pismo
Drama / Romantiek, 1960