Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Jonathan Rhys Meyers, Scarlett Johansson en Emily Mortimer
Releasedatum: 19 januari 2006
Plot Match Point
"Passion Temptation Obsession."
De carrière van tennisprof Chris Wilton (Jonathan Rhys-Meyers) loopt ten einde en hij gaat werken als leraar op een exclusieve Londense tennisclub. Hij raakt bevriend met één van zijn leerlingen, de rijke, knappe en verwende Tom Hewitt. Tom introduceert Chris in zijn familie en weldra krijgt Chris een relatie met Tom's zus Chloe. Hoewel er huwelijksplannen zijn met Chloe en Chris door zijn 'adoptie' door de Hewitt's financieel en zakelijk binnen is, kan hij zijn ogen echter niet afhouden van Tom's nieuwste vriendin, de Amerikaanse actrice Nola Rice (Scarlett Johansson). Chris krijgt een affaire met de onstabiele Nola. Wanneer hun passionele relatie een gevaar dreigt te worden voor Chris' nieuwe levensstijl, wordt hij voor een dramatische keuze gesteld. Hoe ver kan iemand gaan in zijn opportunisme?
Chris Wilton
Inspector Dowd
Heather
Mrs. Eastby
Henry
De dvd staat nog niet in de releaselijst van A-film. De datum is dus nog niet bekend.
The_Game
Wou deze film al hel lang zien, weet ook niet waarom maar het trok me. Vanavond eindelijk gekeken en hij viel me helemaal niet tegen. Het is een erg rustige Engelse film, die vanaf het begin blijft boeien. Een aantal verrassingen die erg leuk zijn. Het einde pakte mij helaas niet echt, maar je moet er van houden.
Toch blijf ik dit een echte aanrader vinden.
dannman123
wat een vreselijk slechte film... het verhaal was voor mij al na de eerste paar minuten zoek en het was gewoon dodelijk saai... ik ben nog nooit weg gelopen in een bioscoop maar dit was echt het aankijken niet waard jammer van de 15 euro's
Tha Flow
Mooie film. Je moet er van houden, het is echt een acteerfilm. Het acteren is ontzettend goed. Misschien dat de hoofdrolspeler iets minder uit de verf komt (heeft trouwens wel iets weg van Joaquin Phoenix, maar dan slechter) die ook goed speelt maar toch wordt ondergesneeuwd door het spel van de rest van de cast. Ik miste bij hem iets van karakter. Misschien ook wel mooi dat je niet precies ziet wat er in zijn hoofd omgaat en wat hem naar zijn moord drijft. Maar ik vond hem te vaag. Ook is al eerder gemeldt dat het aan het einde niet helemaal duidelijk is waarom Chris terug naar Chloe gaat. Hij houdt van haar maar ook ik mistte dat gevoel een beetje. En volgens mij lag dat puur aan de ietwat vage blik in de ogen van Jonathan Rhys-Meyers.
Scarlett Johansson speelt fantastisch. Die meid heeft alles. Natuurlijke charme, schoonheid, sex-appeal, en ze kan ook nog eens ijzersterk acteren. Echt een genot om naar te kijken.
Sfeervolle en sterk geacteerde drama met een verassend eind.
****
Ik wil al langer wat meer Allen films zien, blijkbaar was dit niet de beste keus.
Ik ken hem enkel van Anything Else, en vond dat wel een verfrissend filmpje. Net zoals de hoofdrolspeler is deze film jammer genoeg een beetje een stoffige zakdoek. Het personage van Rhys-Meyers irriteerde mij veel te veel. Ruggegraatloos laat hij zich een pakje aanmeten, als een blinde neemt hij steeds de verkeerde keuzes. Chris is een totale 'sloef', en het enige wat hij doet is dat verder in de hand werken, terwijl zijn personage op zich erg veel kracht uitstraalt. Iets wat er bij mij jammer genoeg niet inging. De rest van de cast vond ik ook niet heel bijzonder, hoewel Johansson voor een keer niet irriteerde. Al vind ik haar als lustobject toch nog steeds wat te boertig. Niet echt mijn type vrouw.
Het verhaaltje valt het eerste uur nog mee, maar dan begint dat Brits hautain gedoe serieus te vervelen, en de onbegrijpelijke machteloosheid van Chris om uit het milieu los te breken begint steeds meer te irriteren. Het verder verloop met de moord kon mij eigenlijk voor geen meter boeien. Vond het er niet de geschikte film voor.
Het einde, de ring die aan de verkeerde kant lijkt te vallen maar toch redding brengt vond ik wel weer aardig. Jammer dat er tussendoor zo weinig boeiends te beleven viel.
Relatief stijlvol filmpje, dat wel. Maar teveel negatieve punten en irritatie om een voldoende aan kwijt te kunnen. Toch maar eens wat gevestigdere Allen titels gaan kijken. 2* voor dit.
Redlop
...als een blinde neemt hij steeds de verkeerde keuzes...
Is dat zo? Volgens mij neemt hij de juiste keuzes alleen botsen die met een moreel schuldgevoel. De oplossing die hij koos was, even het principe van moraal en ethiek opzij zetten, en hij werd daarvoor nog beloond ook. Leek me ook waar de film over ging uiteindelijk.
Hangt er vanaf hoe je naar Chris' personage kijkt.
Z'n relatie met Chloe, z'n job, z'n huwelijk ... het kwam mij over dat hij een zeker materieel ideaal nastreefde waar hij zichzelf eigenlijk niet goed bij voelde. Zoals hij zelf zegt op een bepaald moment, heeft hij respect voor mensen als Chloe's vader, maar doorheen de film vang ik constant signalen op dat Chris helemaal niet thuishoort in dat wereldje, en hij er zich ook niet gelukkig voelt. Nola is daar zo'n beetje de uitweg uit, en zelfs dat weet hij niet af te maken (of net wel natuurlijk
Ik vind Chris iemand die ongelukkig is wegens een geïndoctrineerd ideaal dat hij willens nilles nastreeft. Maar zover mijn interpretatie.
Redlop
Met dat laatste ben ik het eens. Hij kan absoluut niet buiten de rijkdom maar wil tegelijk ook Johansson. We hadden het over verkeerde keuzes...hij geeft gezien zijn situatie de prioriteit aan de keuze die zijn rijkdom waarborgt. De vraag is dan..wat is een goede keuze?
Hier ben ik het dus niet mee eens. Chris wordt neergezet als een zelfverzekerd en slim iemand. Van zijn personage mag je een ietwat zelfkritisch beeld verwachten. Het kan er bij mij niet in dat Chris zelf niet inziet dat het materiële leventje hem niet gelukkig maakt, integendeel zelfs.
Misschien ziet hij het zelfs nog in, maar is hij gewoon verlamd om te handelen. Alleen maakt dat z'n personage er niet minder irritant op voor mij. Ik vind het een voddenpop en leg de schuld bij de keuzes van het personage zelf.
Redlop
...Chris wordt neergezet als een zelfverzekerd en slim iemand. Van zijn personage mag je een ietwat zelfkritisch beeld verwachten. Het kan er bij mij niet in dat Chris zelf niet inziet dat het materiële leventje hem niet gelukkig maakt, integendeel zelfs.
Hij maakt de keuze voor de materiële weelde erg bewust en berekenend. Dat je als kijker andere minder schofterige keuzes had gemaakt, is een andere vraag.
Nogmaals : volgens mij maakt hij die keuze duidelijk tegen beter weten in, met het besef dat hij er ook helemaal niet gelukkiger van wordt. Het gaat niet over welke keuzes ik als kijker zou gemaakt hebben, wel hoe ik als kijker Chris' personage zie en in die optiek vind ik z'n keuzes niet logisch.
Redlop
...volgens mij maakt hij die keuze duidelijk tegen beter weten in...
Daar verschillen we dan in.
Het knappe van deze film is dat de gevoelens voor het hoofdpersonage langzaam van sympathiek naar bijzonder onsympathiek verschuift.
Hij maakt m.i wel degelijk een zakelijke afweging tussen twee werelden en juist doordat hij voor de kille afrekening kiest, lijkt dit een verkeerde beslissing, omdat je hem tot dat moment nog steeds als een sympathiek personage beschouwde. Kennelijk dus moeilijk te accepteren dat die keuze voor hem weloverwogen was, maar dat overboord zetten van moraal is waar het om ging hier, dacht ik.
Zal er wel veel mee te maken hebben dat ik geen seconde sympathie gevoeld heb voor Chris. Vanaf de scene waar hij mee gaat naar de opera zat het bij mij al scheef.
Als personage (niet als acteur) acteert hij enorm slecht om zich te integreren in het wereldje vond ik. En terwijl die familie er blijkbaar wel intrapt (ook al vreemd), had hij zelf toch gewoon veel beter moeten weten.
Menni
Sympathie opbrengen is inderdaad een hele kunst. Maar dan nog, is het bijzonder triest om het altijd te willen voelen voor een hoofdpersoon, om een film te kunnen waarderen.
Mee eens.
henkula
Hele punt er af voor het einde, dat was wel erg toevallig allemaal.
The One Ring
Hele punt er af voor het einde, dat was wel erg toevallig allemaal.
Toeval was ook een thema van de film.
henkula
Toeval was ook een thema van de film.
Ach, het thema was toch ook niet van deze tijd.
patrick17
Ik vond het eerlijk gezegd maar een vage film,Ik heb hem wel helemaal uitgekeken
Scarleet Johansson speel een sterke rol en wat een beeldschone vrouw
2.5 **
Conquest
Ik vind het een heerlijke film! Ik heb 'm gisteravond bekeken en hij boeide mij van begin tot eind. Het is inderdaad zo dat deze film niet iedereen zal boeien en zoals ik hier lees ligt dat o.a. aan hoofdpersoon Meyers. Ik vond hem juist erg sterk acteren, overigens net als de andere leden van de cast.
Een hele mooie film. Rustig, romantisch en geleidelijk aan steeds spannender. Interessant uitgangspunt met de daarbij horende moeilijke keuze en een boeiende visie op (on)geluk. 4,5*
tevelenco
Soh wat een verrassend goede film zeg!!
De film begint erg rustig en geeft een leuk beeld van de engelse jet-set.
Totdat Chris verliefd wordt op Nola en zijn perfecte rijkelui`s leventje steeds meer scheuren begint te vertonen, verandert de rustige film in een zeer spannende thriller.
Met veel verrassende wendingen en een onverwacht spannende en dramatische ontknoping.
En ook de akteerprestaties waren zeer overtuigend.
Met name die van Jonathan Rhys-meyers en Scarlett Johansson die erg aan elkaar gewaagd waren.
Kortom een onverwacht goede, aparte en spannende thriller!!
kort0235
Wanneer komt deze DVD uit in het normale circuit? Ik heb alleen import gezien bij Boudisque voor 29.90. Veel te duur!!
En wanneer in de videotheek?

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Lost in Translation
Drama, 2003

The Magdalene Sisters
Drama, 2002
driehoeksverhoudinglonden, engelandupper classoverspeltennisriver thames sportliefderijkdomlustgold diggerinstructor social climbing