Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Italiaans en Engels
Releasedatum: 2 november 1990
Bekijk via Netflix
Plot Goodfellas
"Three decades of life in the mafia."
Henry Hill wil al van jongs af aan bij de maffia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway, een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes. Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de maffia om ook nog wat zaakjes heeft lopen. Dan merkt hij dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde maffiawereld.
James Conway
Frenchy
Billy Batts
Morris Kessler
Anatolia
Ok, tis geen slechte film, maar vinden jullie ook niet dat die plaats in de top 250 een tikkeltje overdreven is?
Waarom staat een film als Gotti bijvoorbeeld niet in de top 250 en deze wel (zie namelijk niet veel verschil)?
Toegeven: Pesci is leuk, De Niro goed. Maar het verhaal vond ik niet 'anders' of beter dan andere misdaadfilms...
(8,6 op imdb: zal wel aan mij liggen dan)
Hobbes
omdat het acteer werk ongelofelijk veel beter is. De opbouw van het verhaal is geweldig mooi gedaan (het bestrijken van 30 jaar mafia, de opkomst en ondergang van Henry Hill. Het camerawerk (dat shot wanneer Henry en Karen naar het restaurent gaan is geniaal).
en zo kan ik nog wel even door gaan. maar daar heb ik geen zin in
Diesel
Goodfellas blinkt uit in alles, van het geweldige script tot de fenomenale regie van Scorsese en van het uitermate geloofwaardige acteerwerk tot de fantastische soundtrack. Goodfellas is een trendsetter, eentje die ik niet vaak genoeg kan zien.
En Gotti? zeker niet onaardig maar toch wel behoorlijk mager als je het vergelijkt met Goodfellas.
(... zal wel aan mij liggen dan)
Phooze
Vond het niet zo'n ijzersterke film als dat hier over het algemeen geschets word. De film doet wat rommelig aan en het verhaal vond ik ook maar zo zo. Misschien moet de film groeien in mijn belevenis, en heeft de reclame tussen de film door een negatieve invloed gehad.
4 sterren.
Diesel
Waar geef je dan in Godsnaam 4 sterren voor?
Anatolia
Wacht wacht wacht.
Ten eerste: het lijkt nu net of ik Gotti een topfilm vond die in de top 250 hoort. Is niet zo
Ten tweede: ik zag niet veel verschil tussen dit en andere misdaadfilms, behalve de humor van Pesci dan (scène waarin zijn maat het koffieapparaat wil meenemen bijvoorbeeld).
'Het bestrijken van 30 jaar maffia': zie Gotti of The Godfather.
'De opkomst en ondergang van...': zie weer Gotti of The Godfather (dit zijn de films die nu bij me opkomen).
Ten derde: ik vind dat Phooze wel een beetje gelijk heeft over het 'rommelige' van de film. 145 minuten was me een beetje te lang. Ik had het gevoel dat er té veel gebeurde in het verhaal. Dit gevoel had ik echter niet bij de hele Godfather-trilogie, waar 10 keer zo veel dingen gebeuren.
Maar dit is natuurlijk heel persoonlijk.
Ten vierde: 3,5* is toch niet echt laag?
Diesel
Ten vierde: 3,5* is toch niet echt laag?
Vind ik.
SlingBlade
Dit blijft een genot, een streling voor het oog, subliem, magnifiek!
ps: Met deze boodschap voeg ik niet veel toe, echter wilde ik mijn hart even luchten.
Zombie McGruder
Vandaag gelezen op Reuters News:
Wal-Mart is selling the world's first DVD player that can seamlessly skip over violence, swearing, nudity and other potentially offensive movie content.
Ik vraag me af hoe lang deze film duurt met zo'n speler
Phooze
Waar geef je dan in Godsnaam 4 sterren voor?
AHWA
Ik verhoog mijn stem naar 4,5. Ik vind het een heerlijke film en vooral het feit dat de gewone man zo bang was van de gangsters dat ze alles konden maken vind ik heel mooi in beeld gebracht.
Pesci is op zijn best als heetgebakerde Tommy.
Tegenvaller. Het zag er allemaal piekfijn uit, het was bij vlagen best grappig, iedereen was best goed in vorm enzovoorts. Maar echt bijzonder vond ik de film niet. Een redelijk gewoon episch misdaaddrama, ditmaal met een lichter toontje en wat meer humor.
Jack Sparrow
Dat kan ik ook niet begrijpen, dit is een van de beste films allertijden. Echt geniaal gemaakt, mooi acteerwerk, goed verhaal en nog es gemaakt door Scorsese. De dialogen in deze film zijn echt top, vooral Pesci en De Niro zijn echt goed op dreef. Natuurlijk het bekende stukje van Pesci " Funny how" brilliant.
Deze film staat dan ook in mijn top 10,
Jordy
Had de film jaren niet gezien (ik bleef maar tervergeefs wachten op een fatsoenlijke dvd), maar ik vond het wel weer 's tijd worden.
Viel me toch een tikkeltje tegen... teveel gebruik gemaakt van voice overs, een beetje oppervlakkig... kan de vergelijking met films als Once Upon a Time in America en de eerste 2 Godfather films wat mij betreft toch net niet doorstaan.
cornelis
teveel gebruik gemaakt van voice overs, een beetje oppervlakkig...

Jordy
Ja vooral die voice overs ergerde ik me aan. Praktisch de hele film was een aaneenschakeling van voice overs (van twee personen, wat ik helemaal vreemd vond), afgewisseld met erg sterke op zichzelf staande scenes...
Vond het natuurlijk nog steeds een erg goede film, maar het was gewoon niet één van m'n favoriete films ooit, hoe ik 'm wel in m'n hoofd had
Hobbes
Dat krijg je als je goodfellas en casino achter elkaar kijkt: heeft Pesci alleen in casino een voice-over?
Of is 't in goodfellas enkel Liotta en Bracco?
Jordy
Liotta en Bracco. Ach misschien heeft Adaptation films met een duidelijk aanwezige voiceover wel voorgoed verpest voor me
neo
Vreemd genoeg begin ik door Adaptation er ook steeds vaker een hekel aan te krijgen
AHWA
Ik vind die voice-over juist prettig. Ik vind het mooi om te zien hoe Henry van jongs af aan begint en steeds hoger in de rangorde stijgt, zeg maar.
Tha Flow
De voice-over zorgt voor een storytelling en maakt je als het ware wegwijs in de wondere wereld van de maffia. Ergert mij totaal niet en zorgt juist voor samenhang die precies bij de film past.

Wereldberoemde misdaadfilm 'Goodfellas' van Martin Scorsese vanavond op televisie

Snel op Netflix: 'Goodfellas' met Robert De Niro en Ray Liotta binnenkort te streamen

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

The Shawshank Redemption
Drama, 1994