• 9.378.910 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Alternatieve titel: GoodFellas

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Robert De Niro, Ray Liotta en Joe Pesci

IMDb beoordeling: 8,7 (1.375.836)

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Releasedatum: 2 november 1990

Plot Goodfellas

"Three decades of life in the mafia."

Henry Hill wil al van jongs af aan bij de maffia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway, een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes. Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de maffia om ook nog wat zaakjes heeft lopen. Dan merkt hij dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde maffiawereld.

James Conway

Sonny Bunz

Billy Batts

Morris Kessler

SSeagal

Coole gangsterfilm met wederom een fantastische Joe pesci, hoe hij speelt, eng gewoon.....****

avatar van eerdekes

eerdekes

Nou ja, pesci op z'n best é

3.5 sterren

avatar van doncorleone

doncorleone

supercast (pesci is inderdaad top)

superregiseur (al is dit geen Taxi driver, Raging bull of After hours)

goeie gangster film (maar geen Godfather)

klassieker (maar ik kan 'm niet eindeloos kijken als sommige andere klassiekers)

daarom geen 5, maar 4* van mij

avatar van deniro

deniro

Een van de beste films ooit,

Perfect combi, Martin Scorsese Robert de Niro en Joe Pesci en Ray Liota zijn geweldig in deze film.

Alleen Harvey Keitel mis je in deze Film voor de rest is hij gewoon compleet.

Heb deze film al 5 keer gezien en zelfs voor een lange film als deze verveelt hij niet.

Absoluut 5 *

avatar van De GeuS

De GeuS

Uitstekende film, eindelijk een keer een normale kijk op mafiosi en hun families, en niet die overdreven pracht en praal van "the godfather".

avatar van mister blonde

mister blonde

'pracht en praal' en 'overdreven'. ik rijm die twee dingen niet echt met elkaar. werd het allemaal wat te veel voor je?

avatar van jassonn

jassonn

Topfilm!Ben geen fan van maffia-films maar deze was top.Goed geacteerd en het verhaal had een vlot tempo,iets wat ik bij andere maffia-films nog wel eens miste.4,5 *

aegron

toffe film. Volgens mij heeft oa Tarantino goed naar deze film gekeken voordat hij zijn films maakte (ik kreeg nl een tarantino gevoel door de stilstaande shots.) alleen is deze film stukken beter dan wat dan ook van tarantino. 4 *

avatar van Muldertje

Muldertje

As long as i can remeber i always wanted to be a gangster!! 5*

aegron schreef:

alleen is deze film stukken beter dan wat dan ook van tarantino. 4 *

Niet mee eens, pulp fiction bijv. heeft een veel betere verhaallijn, leuke en aparte personages en goede dialogen. Goodfellas is een goede misdaadfilm, maar niet iets heel bijzonders ten opzichte van Pulp fiction.

Ik snap niet hoe je die 2 films met elkaar kan vergeijken..

kos schreef:

Ik snap niet hoe je die 2 films met elkaar kan vergeijken..

Het was dan ook een voorbeeld, hij schreef dat Goodfellas beter was dan al het werk van Quentin Tarentino, die mening deelde ik niet en gaf als voorbeeld pulp fiction aan dat trouwens wel in hetzelfde genre past. (misdaad) Snap je?

avatar van Wouter

SSeagal schreef:

Ontzettend oneens. Kan bijna niet meer.

avatar van Wicked

Wicked

Heel gave film. Ik vond hem trouwens meer op Scarface lijken dan op Pulp Fiction.

Arme nietsnut -> rijk,voorspoed -> tegenslagen -> opnieuw voorspoed -> final tegenslag...

Maar echt een goede maffiafilm! 4*

aegron

ik bedoel niet zozeer qua dialoog, maar qua feeling in de film. ik kan het niet zo goed onder woorden brengen wat het precies is. Ik had het gevoel van he tarentino. oh nee dit is eerder. ok daar komt het dus vandaan.

SSeagal

Tsja, dat gevoel had ik totaal niet. De films van Quentin hebben juist zo'n leuke sfeer omdat het ook grappig vaak is, i.pv. enkel gewelddadig, Goodfellas is wat serieuzer, niet minder leuk, maar om nou te zeggen dat het beter is dan al het werk van quentin tarentino gaat wel ver voor mij, maar goed jou smaak, mag.

Wouter schreef:

Ontzettend oneens. Kan bijna niet meer.

Leg eens wat meer uit dan?

ok point taken.

avatar van Wouter

SSeagal schreef:

Leg eens wat meer uit dan?

De personages, de verhaallijn beter in PF? Kom nou toch....

avatar van pikedre

pikedre

4 woorden............. beste gangster film ooit LET OP (van de nieuwe versies)

avatar van GFM

GFM

Gewoon een van de beste films in zn soort, en omdat dit mn favo genre is een van mn favo films....

avatar van 11501150

GFM schreef:

1+1 = 2

avatar van Treht

Treht

de band loopt

Heb ook weer het grootste stuk gekeken doordat ik er even langs zapte.

Sublieme film blijft het.

Ook zo mooi als Pesci dat schilderijtje van z'n moeder becommentarieert.

I like this one, This dog looks this way and this one the other way. And this guy is saying 'what do you want from me'

avatar van Hobbes

Hobbes

kos schreef:

hey, looks like someone we know

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Fantastische film. Geweldige rollen van vooral Pesci en Robert de Niro, een beetje jammer van die henry die lach is werkelijk waar zo overdreven dat je d'r niet goed van wordt. Maar hij gaat weldegelijk m'n top 10 in. Persoonlijk vind ik hier de drama wel wat onterecht bij genre aanduiding. De humor overheerst hier wat mij betreft meer dan het sentiment.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

blaauw schreef:

Een beetje jammer van die Henry.. Die lach is werkelijk waar zo overdreven dat je d'r niet goed van wordt.

Ik heb diep respekt voor Henry's lach... Ik moest er zelf ook vaak om lachen...

Precies, dat overdreven lachen is juist geweldig.

Vooral in de scenes met Pesci omdat het de aandacht afleidt van dat ze eigenlijk bang voor 'm zijn.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

kos schreef:

Precies, dat overdreven lachen is juist geweldig.

Eén woord: GENIAAL...

Heel terecht dat Pesci een Oscar heeft gewonnen... (ook al zeggen Oscars mij niks...)

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Wat mij betreft gebeurt 't zo vaak dat 't wel heel erg overdreven wordt. 't lijkt af en toe wel als of z'n karakter bestaat uit irritant lachen. Ik vind Pesci ook geniaal overigens.