- Home
Gesproken taal: Italiaans en Engels
Releasedatum: 2 november 1990
Bekijk via Netflix
Plot Goodfellas
"Three decades of life in the mafia."
Henry Hill wil al van jongs af aan bij de maffia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway, een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes. Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de maffia om ook nog wat zaakjes heeft lopen. Dan merkt hij dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde maffiawereld.
James Conway
Sonny Bunz
Frenchy
Billy Batts
Morris Kessler
Wat blijft dit een ijzersterke film zeg!! Heb hem al weer een tijdje geleden gezien en ik vond het tijd om hem maar weer eens te kijken. Alles is in deze film gewoon perfect. De cast (De Niro & Pesci), de muziek, de dialogen, het verhaal en natuurlijk de regisseur. (Sinds vandaag staat deze man ook erg hoog in mijn regisseurs lijstje) Mijn favoriete quote wordt dan nu ook: "As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." D'r zijn maar weinig maffiafilms die het niveau van deze film halen (The Godfather I & II en misschien Casino) Maar ik had deze film al met 5 sterren beloond dus hoger gaat helaas niet. Een plaatsje in mijn top 10 dan? Ik denk er nog even over na.
Tommeh
Goede film. Vooral de eerste helft vond ik erg goed. Joe Pesci speelt echt top! Daarom vind ik ook dat na de dood van Pesci de film erg inzakt. Maar over het algemeen een goede film.
Tegenvaller. Het zag er allemaal piekfijn uit, het was bij vlagen best grappig, iedereen was best goed in vorm enzovoorts. Maar echt bijzonder vond ik de film niet. Een redelijk gewoon episch misdaaddrama, ditmaal met een lichter toontje en wat meer humor.
Toch een lichte tegenvaller na herziening.
Ray Liotta is maar een matig acteur. Hij kan zich amper staanhouden naast zwaargewichten als DeNiro, Pesci en Sorvino en zijn lachjes zijn erg fake.
Hij moet het vooral hebben van zijn indringende blik, maar verder is het maar een kleurloos acteur. Zijn voice-over is overigens best aardig, dat houdt gelukkig nog de vaart en de ironie in de film.
Echte uitblinkers zijn:
*Paul Sorvino als Paul 'Paulie' Cicero; zijn vertrouwenwekkende en rustige handelen in lastige zaakjes is erg mooi om te zien. Tegelijkertijd is hij iemand om niet mee te sollen.
*Joe Pesci; het is prachtig om hem als heetgebakerde en lichtgeraakte gangster te zien. De beste scène uit de film vind ik de 'You're a funny guy'-scène. Die kan ik keer op keer zien.
De freezeframes zijn een leuke extra. De grappigste vind ik die met een merkwaardig kijkende De Niro, die een veel te grote bril op heeft.
Goodfellas is een veredelde maffiasoap, gekruid met een gevarieerd scala aan gruwelijke afrekeningen. Zonder die moorden zou slechts een doorsnee rise-and-fall verhaaltje overblijven. De soundtrack is sfeervol, maar niet zo goed als die van Casino.
Derde (ik verraste mezelf) Scorsese, maar ik zie het geniale niet.
Misschien omdat het mafiagenre al te lang een parodie van zichzelf is ? Dit is eigenlijk de eerste echte mafiafilm die ik bewust keek (vroeger wel steeds stukken en flarden gezien), en toch komt hij erg cliché en deja vu over, terwijl ik dus nog nooit echt een mafiafilm volledig gezien heb.
Eén voordeel dat de mafiatypjes hebben tov cowboys is dat ze al een stukje stoerder zijn. Dat maakt de film al wat leuker, en leidt tot enkele aardige scenes.
Visueel is het redelijk pover. Freeze-frame effect wordt een aantal keer herhaalt, en dat was de opsmuk zo ongeveer. Verder heel basic camerawerk en nogal druilerige shots. Kleuren hadden wel wat meer mogen spreken. De muziek vond ik niet aan te horen, en verpestte ook enkele scenes. Vreselijke selectie hitjes uit de oude doos. Begrijp dat ze de tijdsgeest moeten weerspiegelen, maar werkte niet.
Het verhaaltje is verder onderhoudend, maar echt boeiend niet. Voorspelbaar rise and fall gevalletje, met een overdosis kartonnen personages, veel 'coole' one-liners en veel lawaai. Niet dat dat erg slecht hoeft te zijn, maar wanneer het zo cliché aanvoelt als hier is het nu niet meteen een pluspunt. Acteerwerk is verder degelijk, maar een erg moeilijk klus lijkt het mij ook niet om zulke typetjes te spelen.
Blijft een onderhoudende maar te lange film over, die wel aardig wegkijkt, enkele leuke scenes kent, maar totaal geen indruk achterlaat, en die morgen waarschijnlijk al ver in het onderbewuste weggezakt is. Misschien heb ik al veel mafiafilms gezien, maar vergeet ik ze telkens weer ?
2* voor Goodfellas. Niet barslecht, maar toch redelijk pover.
Respekked
Aardige maffia film die het voornamelijk van ijzersterk acteer werk moet hebben. Een interessant begin(deed me enorm aan A bronx Tale denken) met een sterke voice over( Liotta erg goed, de Niro gaat bij Casino op den duur vervelen). Daarna kijkt de film vlot weg en doet het typische maffia wereldje, wat ik goed vond aan Donnie Brasco, het hier ook weer uitstekend. Maar dan... Dan komt de down fall waardoor ik Scarface en Casino heb uitgezet. Waarom kunnen gangsters niet een keer een hele film de koning zijn?? Erg vervelend dat ze telkens weer een graf voor zichzelf graven...
twijfel tussen 3,5* en 4*...
4 sterren, voor de scène met Cousin Avi(uit snatch weet zijn naam niet) "Get you shining box boy"
Madecineman (moderator films)
Goodfellas, geweldige film! Deed me een beetje denken aan The Godfather meets Lock stock...
De epische vertelwijze in vooral de eerste helft van de film, de opkomst van een Big Shot mafiosa wordt fantstisch uit de doeken gedaan. En waar The Godfather natuurlijk bloedserieus misdaaddrama is, bewandelt Goodfellas toch een iets ander weg. In de voice-over vertelt Henry Hill zijn historie met de nodige humor en zelfspot, het maakt het geheel net wat luchtiger. De film is eigenlijk best behoorlijk grappig, vaak met de nodige zwarte humor. Pesci bewijst in Goodfellas dit tot in zijn vingertoppen goed te beheersen; De scene dat ze aan tafel zitten te eten en hij daarna aan zijn oude moeder dat vleesmes vraagt, meesterlijk!
Zelf ervaarde ik de film als een soort van lawine die langzaam vanaf de berg het dal in begint te stormen. Het begint allemaal vrij rustig, onschuldig zelfs in amerika jaren '50. Maar de jongens groeien op, hun macht neemt exponentieel toe met hun steeds meer geweldadige uitbarstingen. En met de macht groeit ook de paranoia, het wantrouwen, zelfs je oude maatjes worden ineens je vijanden. Tegen het einde had ik het idee naar een compleet andere film te zitten kijken. Met het veranderen van Hill zijn karakter verandert ook de film in tempo, in beelden, in geluid en muziek. En dan... uiteindelijk komt de lawine tot rust in een saaie amerikaanse suburb, hoe ironisch.
Natuurlijk is de film prachtig vormgegeven, heel veel oog voor detail. Meesterlijke shots soms langzaam zwevend, dan weer opzwepend snel. De film heeft ritme, en het ritme past perfect bij het verhaal wat zich op het scherm ontvouwt. Dit is echt wel zo'n film die door de intense beelden, muziek en geluiden me echt helemaal de beeldbuis in zuigt.
En ja, ook het acteerwerk mag er zijn. Vind dat Liota naast al het acteergeweld van DeNiro en Pesci zich toch heel goed staande weet te houden, voor mij was het zeker overtuigend genoeg.
Scorsese levert echt een heel fijn vakwerkje af hier. Ik ga voor de 4.5* maar hou de film in het rijtje voor een mogelijke volle mep van 5*! Samen met Taxi Driver het beste werk van de man wat ik gezien heb.
Zit nog maar met een vraag? Hoe komt het in hemelsnaam toch dat het zo lang geduurt heeft voordat ik deze film ben gaan kijken???
maxcomthrilla
Eindelijk eens een keertje bekeken,
Mafiafilms zijn vaak eentonig. De redenen om bij de mafia te gaan zijn vrijwel altijd hetzelfde. Ook hier weer hetzelfde verhaaltje: een kleine jongen, droomt van geld en macht, zogenaamd omdat hij geen zwoeger wil zijn of zoals hij het zelf zegt: de buurt biedt geen andere perspectieven. Dat school even makkelijk vergeten wordt, dat doet er niet toe. Geloofwaardig is het dan ook allerminst dat de mafia een non - Italian zo makkelijk opnemen in hun groep en dat de ouders zo makkelijk de controle over hun eigen kind verliezen. Nou, weet ik dat de film wel waargebeurd is, maar toch. Nooit zag je Henry in contact komen met leeftijdsgenootjes.
De manier waarop de mafiacultuur en de possè geïntroduceerd worden is een fijne manier van kennismaken. De film handelt vooral veel over het hoogste goedje: eer. Voor veel mensen is het lastig om te bepalen wanneer iemand je grens overschrijdt waardoor je als het ware belachelijk gemaakt wordt. Het vele aftasten tussen wat nou humor was en wat nou een stap te ver was, maakten de film onvoorspelbaar en daardoor soms ook erg grappig, omdat je niet wist uit welke hoek de personages zouden komen.
De weg naar een moord toe was interessant om te zien, maar de moorden zelf hadden niets spectaculairs om het lijf. Net zoals de meeste personages naar het einde toe wat irritanter werden. Ik had het op een gegeven moment wel gezien met het eentonige mafiawereldje.
Alleraardigst filmpje, die de levensstijl van de mafia op een fijne, maar onoriginele wijze belicht. De karakters zijn allemaal wel te pruimen leuk, dat een vrouw zich een keer niet zo makkelijk weg laat zetten en assertief is , alleen vond ik De Niro `s rol een beetje overbodig. Hij werd eigenlijk van het podium weg gevaagd door Liotta en Pesci. De film doet dus wel een beetje eentonig aan en kent geen echte sterke scènes, niet qua beeldenpracht en ook niet op het gebied van actie/komedie. Zoals altijd, worden mafiafilms wat overschat. 3,5*
sinterklaas
Weer een hele goede mafiafilm. Had deze voor maar 7,50 even meegepakt en hij is goed geslaagt. Ray Liotta acteerd goed en Robert de Niro weet ook weer een mooie rol neer te zetten. Joe Pesci acteerd ook geweldig, ik ken hem als komiek uit Lethal Weapon, maar hierin speelt hij gewoon een keiharde psychopaat(met ook scherpe humor). Ik vond het gewoon een heel goed trio-acteurs in deze film. Heerlijke sfeer. Joe Pesci maakt er een feest van en hij zeft het woord 'fuck'en 'prick' wel 100 keer per minuut
Ik vond het ook best jammer dat ie wel erg vroeg is neergeschoten.
Die kofferbakscene en die scene in de kroeg vond ik ook geweldig maar dat komt dan ook omdat Pesci erbij is.
otherfool
Meesterlijke film natuurlijk, met een grootse Pesci. Originele invalshoek in de maffiawereld levert het beste werk van Scorcese op (in mijn ogen dan natuurlijk).
4*.
kArIzMa_Movie
Goodfellas is ook voor mij gewoon de allerbeste maffiafilm! Misschien zelfs de nummer 1 in mijn toplijsten! Alles is goed aan deze film. De cast, het acteerwerk, het (Bildungs)verhaal, de regisseur, de sfeer, het camerawerk, het geluid, alles! De absolute meesterwerk van Martin Scorsese! Het waargebeurde verhaal grijpt je zonder pardon bij de strot en wil je gewoon niet meer loslaten. Top! Ray Liotta en Joe Pesci komen als ware psychopaten over. Robert De Niro daarentegen is, net als zijn rol in Casino, heel geduldig. Zijn rol deed me daar veel aan denken. Goodfellas is in mijn ogen een briljante, sublieme, geniale, perfecte, schitterende, prachtige en super geweldige film! 't Is voor mij een onvergetelijke film, die keer op keer weet te boeien!
Reservoir Dogs
Ik snap wel waarom jij het niet veel aan vindt: Is gewoon niet jouw genre.
Jij houdt meer van 40 year old virgin, lord of the rings enz. Ieder zen smaak.. om het nou meteen te bestempelen als bagger vind ik wat kort door de bocht..
The Godfather geeft hij dan wel weer een 4*
Gisterenavond voor de eerste maal bekeken en ik zag al meteen over wat het ging: van niets beginnen tot gangster numero uno.
Van loopjongen tot gangsterbaas waar iedereen hem kent.
Opeens moest ik mijn DvD van kant wisselen Goodfellas duurt maar 145 minuten en The Godfather 168 minuten en die moet ik dan niet van kant wisselen
Anyway op mijn DvD staat: Je moet deze film gezien hebben om het te kunnen geloven - om hem daarna nog eens te bekijken. Ik denk dat ik die raad ga opvolgen
Want misschien denk ik daarna zoals op de DvD staat: Goodfellas ontleedt het hart van de misdaad zoals geen enkele andere film. En om dat te kunnen zeggen moet het toch wel een zeer goede film zijn niet?
Movsin
Scorsese schetst de maffia-wereld met zijn gekende harde scènes en bekwame camera.
Ray Liotta is schitterend in zijn rol en Robert de Niro evenzeer.
Die hits uit de oude doos zijn niet zo onbelangrijk en wel degelijk door Scorsese gewild want de Italo-connection is overduidelijk.
wwelover
Erg vermakelijke film. Een spannende maffiafilm. Niet van het niveau Godfather natuurlijk, maar zeker geen mislukking. Ik had hoge verwachtingen, maar verwachtte ook een beetje dat hij saai zou zijn zo nu en dan. Maar dat was niet het geval. Het is een zeer boeiend verhaal. De sfeer is ook top. En dat komt natuurlijk mede door de zeer sterke acteerprestaties. Ik heb in principe niet zoveel met Ray Liotta, omdat ik het gevoel heb dat hij vaak in flops zit, maar hier doet hij het erg goed in. Net als Joe Pesci en Robert de Niro. Helaas maken ze geen gangsterfilms van dit niveau meer tegenwoordig.
erwku
A. Visueel niet super maar blijf toch wel beetje fan van freeze frame effect.
3 ster.
Visueel niet super? De visuele stijl van deze film is revolutionair en hierna tot in den treure nagedaan. Daarnaast denk ik persoonlijk dat de stijl van filmmaken, zowel technisch als verhalend dit de meest invloedrijke film is van de afgelopen 30 jaar. Alle moderne misdaadfilmpje zijn kinderen van de technische stijl van Goodfellas.
Vooral de combinatie van het moordend tempo, het vertel perspectief en alle technische mogelijkheden extreem benutten is vernieuwd.
De manier hoe Scorsese in elke scene de camera alle hoeken van het scherm laat zien is fantastisch. Ook vind ik Goodfellas een van de best gemonteerde films ooit. Bijna de perfectionering hoe een regisseur via montage een verhaal visueel kan vertellen.
%%%%%%
Martin Scorsese Masterpiece
Geweldige film dit !
Waar scarface en Casino veelste langdradig en niet boeiend kon blijven faalt Goodfellas niet.
Wat wel een minpunt is dat het nergens echt kon raken dat is wel jammer.
Verder zijn de acteerprestaties erg sterk
De muziek een prima keuze
Deze hoort eigenlijk op de plaats van de veel mindere Scarface te staan !
4.30 4.50
DeCol
Sterk waargebeurd misdaaddrama. De film begint leuk waarin we kleine Henry zien opgroeien. De vertellende stem werkt gelijk goed, het verhaal wat overigens heel goed is trekt gelijk je aandacht en dit blijft de hele film zo. Op acteervlak wordt er heel goed gepresteerd. Allemaal zitten ze goed in hun rol en komen ze zeer overtuigend over. Het camerawerk is goed en waar alles zich afspeelt is goed voor de sfeer. Het past allemaal in het maffiaplaatje.
Over de hele film gezien gebeurd er misschien weinig maar dit vond ik niet erg. Vooral de vertellende stem wekt steeds weer interesse en zorgt ervoor dat de aandacht er constant bij blijft. Ik was dan ook zeer benieuwd naar het einde en die had ik min of meer toch anders verwacht. Of het echt bevredigend is weet ik niet maar ja, het is waargebeurd.
Toch weet ook deze maffiafilm mij net niet te raken. Qua gevoel mist het dat speciale waardoor het voor mij nu ook echt duidelijk wordt dat dit genre nooit mijn hart zal veroveren. Genieten? Dat zeker wel, ook bij Goodfellas! 4,0*
Jawaddedadde
Wat mij betreft, dé maffiafilm der maffiafilms. Schitterende acteerprestaties van De Niro, Pesci en toch vooral Ray Liotta, die de hele film draagt. Mooi sfeerbeelden van New York, prachtige soundtrack. Een echte aanrader voor wie hem nog niet gezien heeft, maar je moet - zoals bij elke film - ook van het genre houden natuurlijk...
Chimpz
Eén van Scorsese zijn absolute meesterwerken en waarschijnlijk mijn favoriete prent van hem. Een epische studie van het maffiamilieu, vanuit het perspectief van Henry: van kinds af aan toen hij dure auto's mocht parkeren tot wanneer hij zelf een hoge piet is en de ene misdaad na de andere begaat. Hij wordt gespeeld door Ray Liotta, voor wie dit de grote doorbraak was (na Field of Dreams). Hij speelt het degelijk, maar bij elk klein foutje (die lachjes van hem zijn bijvoorbeeld niet overtuigend) wordt hij zonder pardon weggeblazen door de gevestigde waarden als De Niro, Joe Pesci (wat blijft het jammer dat het grote publiek hem altijd zal herkennen als 'die van Home Alone') en Paul Sorvino. De film boeit van begin tot einde door een geweldige regiestijl (niet alleen de vele cameratruukjes zoals bijvoorbeeld de frequente freeze-frames) en de geweldige narratie zorgt steevast voor het juiste gevoel. En dan ook nog de geweldige dialogen ("What the hell are you still doing here? I thought I told you to go fuck your mother")... één van de beste maffiafilms ooit.
patrick21079
Goede film. Het verhaal, de dialogen, de acteerprestaties, allemaal erg goed. Helaas verveelde hij wel op sommige momenten en dwaalde ik af, misschien eens een kans geven voor een herziening.
J. Clouseau
Ik vroeg me tijdens het kijken af of ik wel naar de juiste film aan het zien was. Je leest hier niets dan positieve recensies over, maar ik zie hier echt het 'geniale meesterwerk' niet in dat alle anderen wel blijken te zien. Het begin van de film is nog heel goed (die beginscène met dat lijk in de koffer en hoe hij dan bij de gangsters verzeild is geraakt), de regie is knap gedaan (dat trucje met die foto's, freeze frame of hoe heet dat, is fijn gevonden), maar het verhaal kon me eigenlijk nauwelijks boeien. Henry's relatie met Karen, gekruid met wat plakkerige zeemzoete liedjes uit de oude doos, boeide ook al voor geen meter (dat deed me zelfs terugdenken aan de vreselijke film Masquerade uit '88, een draak van een romantisch drama waarbij ik bijna in slaap ben gevallen). Daarnaast bevat de film nog wat onderkoelde geweldscènes, doorspekt met oerflauwe humor ('de meester van de oneliners', 'funny how?') en een uitleg over hoe je look moet snijden en steak moet klaarmaken. En dan duurt dit onding nog eens bijna drie uur. Zucht.
Met héél veel moeite heb ik deze film dan maar afgekeken. Eén ding is nu wel zeker: de komende dagen zal ik overspoeld worden met reacties op dit bericht, geschreven door de echte Goodfellas-fans die me erop willen wijzen dat ik niet goed heb gekeken en dat dit wél een meesterwerk is. Maar dat zie ik er toch écht niet in, hoor.
doodah
Ik heb deze film lang geleden al een voor een stukje gezien, maar om de een of andere reden nooit verder uitgezien. Ik herinner me nog wel dat ik hem toen niet zo goed vond.
Maar toen hij deze woensdag op tv was, besloot ik hem vanwege de hoge score hier, toch nog eens te proberen.
Waarom ik hem toen niet goed vond, snap ik langs geen kanten. Hij was gewoonweg schitterend. Er steekt zoveel in deze film, dat ik het gevoel heb de helft al vergeten te zijn, ik zou hem dus zo weer kunnen zien.
De film is gebaseerd op ware feiten en vertelt het levensverhaal van Henry Hill. Deze was al van jonge leeftijd vast van plan om bij de maffia te gaan. Wat ik schitterend weergegeven vind is de opbouw van zijn leven. Alles begint nog redelijk "onschuldig", het is nog een grote familie zonder zorgen, zonder vrees om opgepakt te worden. Maar naarmate de film vordert, zie je hoe de zaken serieuzer, gemeender worden. Veel serieuzer zelfs%u2026
Ook wordt er gefocust op de hardheid bij de maffia en tegelijkertijd toont men ook aan hoe luchtig er wordt omgesprongen met zaken als moord, geweld, etc.
Niet dat de film heel de tijd bloedserieus is, nee zeker niet. Er zit ook een aardige dosis humor in verwerkt. Vooral Tommy stond in voor de humor, maar langs de andere kant was hij ook een van de harde. Een fout woord, en je bent dood.
Wie ik ook wel schitterend vond, is paulie. Op het moment dat ze daar inzoomen op zijn gezicht, tijdens de barbecue, lag ik echt strijk.
Iedereen zette ook enorm sterke acteerprestaties neer. 'k heb er echt niets op aan te merken.
Ik vind het niet gemakkelijk om hier iets over te schrijven. Je moet de film gewoon gezien hebben. Hij is echt schitterend.
Vinokourov
Ray Liotta als hoofdpersoon kiezen vind ik maar een erg ongelukkige keuze voor deze film. Ik snap niet dat ondanks zijn rol Goodfellas zo'n grote status heeft als mafiafilm. Liotta is een emotieloze droeftoeter, die me qua uiterlijk het meest deed denken aan Camiel Eurlings, minister van Verkeer en Waterstaat. Niet cool dus. De Scorsesekenmerken waaronder met name het veelvuldige gefuck is ook een serieus minpunt.
movie acteurs
Na de film The Godfather vind ik dit toch de beste Gangster film ooit gemaakt. Er zit heel veel vaart in zonder te veel accent te leggen op drama en / of geweld. Erg knappe en goede film en ook zeer goed gecast. Vooral Joe Pesci deed het heel goed dus 4,5.
MNV2
Waarom ik deze film tot nu toe altijd links heb laten liggen weet ik niet maar ik heb uiteindelijk toch de moeite gedaan om de film een kans te geven. Waarschijnlijk trok de film me niet zo aan na het zien van het matige The Aviator en het licht tegenvallende Casino, twee andere films van Scorsese die me toch wat teleur stelde.
Opvallend aan Scorsese is dat hij dezelfde cast dikwijls meermaals gebruikt voor verschillende films, vooral Robert De Niro en Joe Pesci lijken Scorsese's vaste acteurs te zijn. Beide acteurs speelden ook al mee in Raging Bull, Casino en dus ook in Goodfellas en het is ook wel een begrijpelijke keuze aangezien beide acteurs uitzonderlijk goed gecast zijn voor een misdaadfilm als deze. Het zijn dan ook die twee acteurs die ver boven de rest van de cast uitsteken want Ray Liotta (als Henry Hill) en andere acteurs als Paul Sorvino en Frank Sivero vond ik maar weinig memorabel. Het waargebeurde verhaal vond ik boeiend en de uitwerking was uitstekend, al slaagt Scorsese er keer op keer in om zoveel gebeurtenissen in een film te steken dat het bijna verveelt en bijgevolg van de film ook nog eens een lange zit maakt. Verder valt hier weinig op aan te merken, afgezien van de soundtrack die misschien nog beter uitgewerkt kunnen worden. Zeer goed Rise & Fall-filmpje maar weinig bijzonders..
3.5 sterren
tukkerstein
Bijzonder matige film van Scorsese. Acteerwerk is belabberd, met name dat van Ray Liotta en de actrice die zijn vrouw speelt. Montage veel ook negatief op, shots worden ineens zonder aanleiding veel te snel afgewisseld, maakt het een vervelende film om te kijken. Het verhaal is dertien-in-een-dozijn, en ondanks dat er vrij veel gebeurt in de film is maar heel weinig van belang voor het verhaal. Ik vind daarnaast de gangsters veel te cartoonesk en vaak dom uitgebeeld worden. Dat maakt Goodfellas tot een soort parodie van zichzelf.
Jammer, maar dit is toch een prul in mijn ogen. 1,5*
Vanavond voor het eerst gezien en de film is me wel bevallen.
Toch is de film wel een kleine teleurstelling uiteindelijk geworden omdat ik de film zeer goed vond beginnen maar na een ruim uur toch wel erg vond terugzakken.
Dat 1e uur met de hele introductie, het groot worden en het opbouwen van alles vond ik erg interessant, gaaf en bij vlagen ook regelmatig grappig.
Maar na een uur vervalt de film toch een beetje weer in wat al dit soort maffia films hebben. Het wordt wat langdradig en voorspelbaar. Ik kreeg zon gevoel van dat ik het al wel kende.
Nou moet ik eerlijk zijn dat ik ook geen liefhebber van het misdaad genre ben, en dan specifiek dit soort maffia films.The Godfather (1) maakte nog wel enorme indruk maar de rest van dat soort films waren van redelijk tot best goed maar nooit imponerend.
Er wordt sterk geacteerd in de film, wat een groot pluspunt is. Het blijft daardoor tot het einde toe wel goed te kijken. De film kent een stel prachtige momenten (de dialoog bij de moeder waar ze het mes vragen, klasse!) maar waar ik in het begin van de film een absolute topper zag, daar is het uiteindelijk een genietbare maar niet sublieme film geworden.
mushroomcloud
Na de Godfather de beste mafia-film voor mij. De soundtrack is ook zeer goed en De Niro zet een heel goed personage neer, dat doen ze allemaal trouwens.
Verhaal: 2
Muziek: 2
Tekst: 2
Regie: 2
Acteerprestaties/overige: 2
Totaal: 10/10
Pitakaas
Fantastische maffia film, heb 145 minuten zitten genieten. Mooi om te zien dat het van het ene moment op het andere moment alles kwijt kan zijn door een foutje. Beter dan Scarface, en Joe Pesci speelt geniaal! DeNiro doet ook gewoon wat ie moet doen, en dat is foutloos een film neerzetten. Super!
@chevy: hij is gespoilerd nu, sorry.
simonvinkie
Goodfellas
Gister maar weer eens dit meesterwerk gezien. En opnieuw bewijst deze film weer waarom het een van mijn favoriete films is. Alles klopt aan deze film. Geweldige Voice-Over, Acteerprestatie waren wereldniveau. Vooral Joe Pesci is briljant als Tommy de Vito. Verrassend is natuurlijk Ray Liotta in ook een geweldige rol. Jammer dat hij eigenlijk in geen andere film eenn acteerprestatie van dit niveau heeft weten neertezetten. Robert de Niro is als vanouds top in de rol.
Heerlijk rustig maffia sfeertje heeft deze film. Goodfellas duurt redelijk lang ( 2,5 uur ) maar verveelt geen moment. De film staat bol van de klassieke scenes en dialogen. Gewoon een fantastische film.
5* blijven staan en ik vind de film nog beter dan de vorige keer.

Wereldberoemde misdaadfilm 'Goodfellas' van Martin Scorsese vanavond op televisie

Snel op Netflix: 'Goodfellas' met Robert De Niro en Ray Liotta binnenkort te streamen

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

The Shawshank Redemption
Drama, 1994