• 9.379.410 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Alternatieve titel: GoodFellas

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Robert De Niro, Ray Liotta en Joe Pesci

IMDb beoordeling: 8,7 (1.375.999)

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Releasedatum: 2 november 1990

Plot Goodfellas

"Three decades of life in the mafia."

Henry Hill wil al van jongs af aan bij de maffia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway, een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes. Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de maffia om ook nog wat zaakjes heeft lopen. Dan merkt hij dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde maffiawereld.

James Conway

Sonny Bunz

Billy Batts

Morris Kessler

Jordy

Ik begrijp wat het nut van een voice over is... alleen zorgde het er bij mij hier juist voor dat ik op een afstand bleef van de gebeurtenissen

avatar van silent bob

silent bob

Dus de vraag is, kunnen ze beter de voice over weglaten ofnie?

avatar van Michael-Mafia

Michael-Mafia

echt één van de beste films ever made...

avatar van Kai

Kai

Half puntje ervan af, naar meerdere keren kijken wordt hij er niet leuker op.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Hij wordt juist naar meedere keren kijken wel beter. Is gewoon een geniale film, de voice over bij deze film zorgt juist voor een coole sfeer. Het past gewoon erg goed bij de gebeurtenissen die er op hetzelfde moment afspelen en het past gewoon goed bij de films die scorsese maakt.

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Ik vind een voice over in films ook behoorlijk irritant.

Films als Fight Club en Goodfellas beleef ik minder intens dankzij het gebruik van een voice over. Ik heb altijd het gevoel dat ik de film van een 'afstand' bekijk, ipv 'in' de film te zitten.

avatar van Diesel

Diesel

Voice overs zijn naar mijn mening over het algemeen in films wel redelijk goed uitgevoerd, in Murder One, Brown's Requiem, Fear and Loathing in Las Vegas en Goodfellas bijvoorbeeld. Dus last heb ik er zeker niet van.

avatar van Badgast

Badgast

één van de allerbeste misdaadfilms ooit gemaakt. Ik hoef niets meer toe te voegen, jullie hebben alles al gezegd...

avatar van t_v_b

t_v_b

Kai schreef:

Half puntje ervan af, naar meerdere keren kijken wordt hij er niet leuker op.

Dat is bij elke film (vind ik)

avatar van t_v_b

t_v_b

Joe Pesci speelt hier erg goed in deze film vooral die scène in het café met die ober.

avatar van Dos37

Dos37

t_v_b schreef:

Ja maar dit gedeelte was ook goed van hem.

"But, I'm funny how? Funny like a clown? I amuse you? I make you laugh? I'm here to fuckin' amuse you? "

Prachtig

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Scorsese heeft tal van betere films gemaakt dan deze.......

avatar van mister blonde

avatar van John Doe

John Doe

kos schreef:

Absoluut niet mee eens.

Jaja, dat zegt de top 250 positie ook wel, dat veruit de meerderheid het niet eens is hiermee.

donnie B.

Goodfellas hoort zeker in Scorcese's top 3! Kom op zeg, Color of money is best een leuke film hoor.., maar niet beter dan GF. en Mean Streets vind ik persoonlijk nu te gedatteerd. Niet vh zelfde niveau.

avatar van mister blonde

mister blonde

Badalamenti schreef:

Color Of Money

Cape Fear

The Age Of Innocence

Casino

in het beste geval komt dan Goodfellas

ach, kom nou zeg. is dit serieus?

donnie B.

Is toch alleen maar subjectief. De objectiviteit ligt meer in ons straatje.

avatar van Devastation HCT

Devastation HCT

Goodfellas is absoluut de beste film van Scorsese. Het is geweldig geacteerd, iedereen was geknipt voor de rol. (DeNiro is voor alle rollen geknipt, hehe). Het verhaal is schitterend en had niet beter verteld gekund worden. Er zitten behoorlijk goede scènes tussen die je bijblijven na 5 jaar en zo ook een aantal quotes. Samen met 4 anderen de enige film die ik 5 sterren waard vind, dus:

5*.

avatar van scorsese

As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster

spoilerberichten verwijderd, schuldigen geband

avatar van cr_ix

cr_ix

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Devastation HCT schreef:

Goodfellas is absoluut de beste film van Scorsese.

Weet je hoe dat komt, het is de meest 'normale' film uit zijn oeuvre. Pesci is enigszins verknipt maar verder kan je iedere handeling van ieder personage min of meer begrijpen.

Bij bijna iedere film van hem heb ik ergens een moment van: "ja, waar GAAT dit nog over zeg?" (Met als triest dieptepunt Gangs of New York.)

5 sterren.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

JaJa mijn hondervijftigste stem:p naar een film gezocht die ik hoog wou geven en nog niet gestemd had:D 4 sterren

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Ik hoop dat de S.E. hier snel uitkomt, bij amazon is het allang te verkrijgen, het belooft wat te worden.

Deze film heb ik 4 sterren gegeven, waarschijnlijk omdat ik het toen nét iets te vaak had gezien.

Waarschijnlijk gaat dat wel weer meer worden.

Jordy

off-topic berichten over laagstemmers en top-notering verwijderd

avatar van Vito Corleone

Vito Corleone

Dit is dus een hele onderschatte film, vooral de eerste drie kwartier zijn heel goed, daarna wordt het wel wat minder, maar in de eerste drie kwartier doet de film zeker niet onder voor grote mafiafilms zoals de godfather

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Vito Corleone schreef:

dit is dus een hele onderschatte film, vooral de eerste drie kwartier zijn heel goed, daarna wordt het wel wat minder, maar in de eerste drie kwartier doet de film cker niet onder voor grote mafiafilms zoals de godfather

gemiddelde : 4,12 , erg onderschat idd

Vito Corleone schreef:

doet niet onder voor grote maffiafilms????? Dit is 1 vd grootste en beste maffiafilms die er ooit gemaakt zijn.....