• 9.375.042 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Alternatieve titel: GoodFellas

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Robert De Niro, Ray Liotta en Joe Pesci

IMDb beoordeling: 8,7 (1.374.741)

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Releasedatum: 2 november 1990

Plot Goodfellas

"Three decades of life in the mafia."

Henry Hill wil al van jongs af aan bij de maffia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway, een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes. Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de maffia om ook nog wat zaakjes heeft lopen. Dan merkt hij dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde maffiawereld.

James Conway

Billy Batts

Morris Kessler

avatar van Jordy

Jordy

Erg vette film, die ik helaas al een tijdje niet meer gezien heb (daar zal ik eens iets aan gaan doen). Maar één van de beste mafia-films, met geweldig acteerwerk, en vol klassieke scenes. 4 en een halve ster.

avatar van dttom

dttom

Not bad , maar kan het me niet zo goed meer herinneren.

avatar van Goodfella

Goodfella

Zie m'n nickname... Do I need 2 say more? 5 sterren!!! Beste mafia-film ooit!

avatar van You_bastard

You_bastard

"you mother died.....FUCK YOU PAY ME!!!"

avatar van Jos2

Jos2

Iedereen die denkt dat dit goed is moet Mean Streets maar eens zien. Om nog maar niet te spreken van Millers Crossing en The Godfather.

avatar van FilmProf

FilmProf

Zeer goeie film door goed acteerwerk en een prachtig senario..

avatar van aburefan

aburefan

samen met godfather 2 beste maffia films - you think im funny like a clown funny?

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Cool 4,5 sterren!

avatar van Thomas

Thomas

In mijn ogen samen met Heat één van de beste misdaadfilms aller tijden. 5 sterren!!

avatar van damian

damian

zeker een ruige film .....vooral joe pesci!!machtig

avatar van Flexje

Flexje

mooie scene's, hele stoere dialogen, acteerwerk top, karaktervorming uitstekend....

en toch was ik niet zo onder de indruk als ik graag had willen zijn. khad een beetje het gevoel of ik het allemaal al eens gezien had.

3,5 ster

avatar van IamBernie

IamBernie

Deja vu heet dat...

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Zojuist gezien en echt een fantastische, meeslepende misdaadfilm a la Scorsese! De Niro en Pesci waren weer eens om van te genieten! Een meesterwerk en ***** meer dan waard!

avatar van Noodles

Noodles

Niet beter als The Godfather, maar ook een briljante film. Typisch zo'n film die je wel 100 keer kunt kijken zonder dat ie verveelt. Schitterend om te zien hoe Liotta als jongetje opgroeit tot een "gangster". Het spel van Pesci en De Niro is fantastisch.

avatar van Armin

Armin

Buiten The Godfather 1 van mijn favoriete mafia films. *****

avatar van gimli f

gimli f

Zeker niet briljant, doch wel aardig. Ik geef hem een 4.

avatar van SlingBlade

SlingBlade

Robert again at his best :-Þ - You might know who we are, but we know who you are !

avatar van Lianne

Lianne

En die moeder van Tommy (Pesci) is echt zo grappig, vooral die scene in de keuken als ze daar met z'n vieren zitten, en hij een mes mee wil nemen.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Die moeder van Tommy werd trouwens gespeeld door de echte moeder van Martin Scorsese.

avatar van Lianne

Lianne

Hey wat grappig, altijd wel leuke weetjes, zulke dingen!

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

De vader van Scorsese doet ook mee: hij is diegene die naar De Niro belt met het nieuws over de dood van Tommy (Joe Pesci)
De ouders van Scorsese zijn trouwens ook nog te zien in Cape Fear, Casino, en ook nog in enkele van z'n vroegere films

avatar van Hobbes

Hobbes

de vader van scorsese speelt ook een van de gevangenen:

What? I put two little onions in the sauce!

avatar van maximus

maximus

Pas op Dvd gekocht, goede mob movie.

3,5 sterren

avatar van Macmanus

Macmanus

Erg goede film, Goed acteer werk van Pesci de Niro en Liotta.

Erg leuk verhaal, lekker vlot, en goede dialogen vooral van Pesci

Tommy DeVito: What do you want to tell me now, tough guy? I said, "Hey, what are you doing here, I thought I told you to go fuck your mother!"

Leuke Gangsterfilm 4 sterren, tot nu toe

avatar van filmdaas

filmdaas

"as far as i know this is even better than GODFATHER"

en nou niet meteen gaan slaan

avatar van Banjo

Banjo

• 2034 berichten

dit is een meesterwerk een van de betere mafia films ooit! 4 1/2 ster

avatar van gotti

Wat blijft dit een ijzersterke film zeg!! Heb hem al weer een tijdje geleden gezien en ik vond het tijd om hem maar weer eens te kijken. Alles is in deze film gewoon perfect. De cast (De Niro & Pesci), de muziek, de dialogen, het verhaal en natuurlijk de regisseur. (Sinds vandaag staat deze man ook erg hoog in mijn regisseurs lijstje) Mijn favoriete quote wordt dan nu ook: "As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." D'r zijn maar weinig maffiafilms die het niveau van deze film halen (The Godfather I & II en misschien Casino) Maar ik had deze film al met 5 sterren beloond dus hoger gaat helaas niet. Een plaatsje in mijn top 10 dan? Ik denk er nog even over na.

avatar van tovenaar

tovenaar

Goodfella die Goodfellas omlaag stemt, waar moet het heen met deze wereld!

avatar van neo

neo

bad, badfella....

avatar van Goodfella

Goodfella

Haha, hoezo inkoppertjes

Nee, ik vind dat m'n 5-sterren films niet alleen uit ultiem goede films moet bestaan, ik moet die ultiem goede films bovendien keer op keer kunnen kijken. Goodfellas vind ik uiteraard nog steeds een fantastische film (en ook nog wel de beste mafiafilm ooit, zoals ik hierboven in m'n allereerste post op MovieMeter ooit schreef ) maar het is geen Fight Club of Pulp Fiction die ik wel wekelijks zou kunnen kijken... Memento heb ik om dezelfde reden ook zojuist verlaagd, dat jullie 't maar even weten