• 9.379.675 stemmen

Wolf Creek (2005)

Horror / Thriller | 104 minuten (unrated version) / 99 minuten (R-rated version)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 104 minuten (unrated version) / 99 minuten (R-rated version)

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Greg McLean

Met onder meer: Cassandra Magrath, John Jarratt en Kestie Morassi

Gesproken taal: Zweeds en Engels

Plot Wolf Creek

"The thrill is in the hunt."

Kristy Earl, Ben Mitchell en Liz Hunter zijn drie vrienden, die besluiten te gaan backpacken in het Wolf Creek National Park in Australië. Maar de problemen beginnen als hun auto niet wil starten en ze dus niet weg kunnen komen. Dan maken ze kennis met de vriendelijke Mick Taylor, een man die in de buurt woont. Het lijkt erop dat Mick het drietal zal helpen en dat ze alsnog veilig thuis kunnen komen, maar niets is minder waar. De grote nachtmerrie voor het drietal is namelijk nog maar net begonnen.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Vlotte horrorfilm,

Zal niet iedereen het mij eens zijn, aangezien de actie volgens velen hier ver te zoeken is in het 1ste uur. Desalniettemin vond ik de road - movie die zich afspeelde leuk om aan te zien. Wat sightseeing hier en daar, hier en daar intimideerden enkele ' locals ' alvast het reisgezelschap en verder gewoon een rustige opbouw naar een zinderend slot. Kan meespelen dat ik zelf ook snel zo `n reis ga maken, dus waarschijnlijk voelde ik gewoon alvast een beetje verbondenheid met de hoofdrolspelers die voor enkele ontberingen kwamen te staan, maar ook wat gave locaties mochten spotten ( mooi gefilmd! Het feestje, op/ondergaan van de zon ).

Overigens wel even gezegd zijnde, dat met name de vrouwen niet echt een levenslustige indruk maakte, ze leken nou niet echt te genieten van hun avontuur in Kangeroe - land. Wellicht wisten ze toch al dat ze voorbestemd waren om geslacht te worden. Eenmaal dat begonnen was, koerste de film snel richting de 3de plaats bij het skutsjeszeilen. Alhoewel het wel bijna onvergeeflijk was dat de vriendinnen de mogelijkheid hadden om te ontsnappen en evt. hulp te halen, waarna er toch eentje zonodig terug moest keren naar die schrootzooi. en toen die vrouw die man op zijn rug sloeg i.p.v. hem definitief uit te schakelen.

Toch stukken beter dan een Wrong Turn, waar ik laatst nog even wat van zag. Was echt hilarisch aangezien iemand echt bang was, terwijl de rest zich zat te ergeren aan het infantiele niveau van de monsters daarin en de vele cliches en dit ook constant luiduit lieten blijken. Dikke 3,5* voor Wolf Creek daarom.

avatar van MovieEter

MovieEter

Love this stuff... dit vind ik nou ècht een vette hedendaagse horror!

Het verhaal en de spanning hebben een goede opbouw, leuk acteerwerk, mooie landscape-plaatjes en een gestoorde creep van heb ik jou daar...

avatar van R00SJ

R00SJ

Een trage opbouw, maar heb me daar niet aan gestoord.

Het bouwde namelijk goed de spanning op.

Goed acteer werk wat de film wel nodig had, Zeer realisaties.

Ik vond hem spannend, en heb me die avond wel vermaakt.

Het is alleen geen topper.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Prima hororflick. Zit van meet af aan in de sfeer en je voelt gewoon de hopeloosheid van de situatie. Zo moet het eigenlijk mensen! Ook de superieure beelden van de outback en het weer maken dit een heerlijke film om te kijken horror met een H.

avatar van Rutte

Rutte

Hele aardige film uit Down Under, waarin langzaam maar zeker een goede spanning wordt opgebouwd. Daarnaast worden hele mooie beelden van 't landschap getoond.

Mede daardoor komt het geheel allemaal vrij realistisch en sfeervol in beeld, en wordt 't ( waargebeurde ) verhaal niet overdreven. Er wordt niet extreem veel gore getoond, en in dit geval komt dat de film in mijn ogen ten goede, het goede verhaal blijft namelijk hierdoor intact, en dat zorgt er dan vervolgens voor dat men het geheel wat intensiever ervaart.

Zeker een keertje zien.

3,5 sterren.

avatar van Jack_Frost

Jack_Frost

Cliche horror film, maar toch een must see. Op zich is de hele sfeer om de film heen cliche, maar op de een of andere manier is ie gewoon heel freaky, omdat het niet eens zo'n onwaarschijnlijk verhaal is! 3.5*

avatar van Couch Potato

Couch Potato

Gisteren gezien en ik vond hem in dit genre best goed; Geloofwaardig, dus niet lachwekkend, want met 90% van de horrorfilms zit ik te gieren!

Heel freaky en qua special effects en trucage héél goed gedaan.

En maar te hopen dat zulke gèkken niet echt rondlopen en bestaan, helaas, vrees ik...

Goede acteerprestaties en eens een goede horrorfilm voor de verandering, ook al is het verhaal nogal cliché zoals iemand al zei!

avatar van kaztor

kaztor

Couch Potato schreef:

En kijk daarna maar eens naar deze foto en denk aan de acteur...

Het is eng...

avatar van The Last

The Last

Alleraardigst thrillertje. Ik vind de overgang van roadmovie naar horrorfilm erg leuk gedaan. Helaas oogt de film teveel 'B' (camerawerk vooral) en is dit de zoveelste horrorflick met dé standaard cliché seriemoordenaar (of die gast ook mocht zijn) als battieboy. Gelukkig kent de film nog wel zijn momenten en een goed einde.

3,0* is wel op z'n plaats voor deze (in mijn ogen) bovengemiddelde horrorfilm.

avatar van guylopez93

guylopez93

hele spannende film

een film met een creepy sfeer dat je aandacht er wel bij houd. Spanning die zich goed opbouwd. Zeer realistisch gemaakt waardoor het veel geloofwaardiger was net alsof het in de werkelijkheid ook kan gebeuren en daardoor was de film ook vele male spannender

avatar van Nasty

Nasty

Ik vond het een prima te kijken horror .

De spanning werd langzaam maar goed opgebouwd .

Het verhaal was dan wel cliché maar goed en zeer geloofwaardig .

Er werd redelijk goed geacteerd en ook de effects waren goed gedaan .

Al met al een goede horror film die me geen moment heeft verveeld , en ik zeer goed vond in dit genre .

Een aanrader .

Ik geef em 3,5 sterren

avatar van Moemsie

Moemsie

Had dagen na deze film gezien te hebben nog medelijden met t meisje op t eind..

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Wolf Creek, een typisch gevalletje van 'been there, done that' met de nodige hoogte- en dieptepunten. Eén van die dieptepunten is zonder meer het trage tempo waar de film mee start. Er wordt gepoogd om sympathie te creëren voor de drie hoofdrolspelers, maar dit uitdiepen blijkt toch redelijk zinloos werk. Ik vond het in ieder geval maar een stel saaie, bordkartonnen karakters bij elkaar. Het hele begin van de film deed me dan ook bijzonder weinig.

Ongeveer op de helft werd het een stukje beter, hoewel de pen om naar huis te schrijven nog steeds gewoon in de la kan blijven liggen. Film kent een paar mooie shots en gelukkig is John Jarret aanwezig, want zijn rol maakt een hele hoop goed. Zijn Mick Taylor deed denken aan Tom Everett's Alfredo Sawyer uit Leatherface (TCM 3). En dan vooral dat sinister lachje. Verder weet Mclean in het laatste half uur nog aardig wat spanning in het geheel te brengen, waardoor vervelen er vanaf dat moment niet meer bij is. Het is des te jammer dat het eerste uur zo futloos was.

Amusante film, maar verre van bijzonder. 3 sterren.

avatar van iggybiggie

iggybiggie

Voor hen met geduld en inlevingsvermogen een bruut goeie film.

Walst je plat tot een menselijke schnitzel en draait je daarna door de gehaktmolen.

avatar van Aapje81

Aapje81

Prima horrorfilm met een goede spanningsopbouw, goede acteurs en optimaal gebruik van de Australische woestijn. Hoogtepunt waren voor mij de laatste vijf minuten van de film en dan met name de laatste scene.

avatar van playah26

playah26

Wolf creek heeft mij zeer positief verrast voor een waargebeurd verhaal, goede spanning, goede sfeer en goed geacteerd! deze film krijgt in ieder geval voorlopig een plekje in mijn persoonlijke top 10!

avatar van Finnpass

Finnpass

Wat een slechte film was dit zeg...

Het roadmovie idee is in het begin aardig goed uitwerkt! Het had erg leuk kunnen worden maar met de tweede helft van de film slaan ze de plank flink mis vind ik. Ik vond er totaal geen spanning meer in zitten toen eenmaal bekend was dat de auto sleper de psychopaat was.
Het kan misschien dat ik teveel andere films gezien heb in dit genre zoals the hill's have eyes etc. maar ik vond dit echt een verspilling van mijn tijd!

avatar van Zinema

Aardige B-horror.

Op het ietwat trage intro en de wisselvallige acteerprestaties na, blijft er een vermakelijk en onderhoudend filmpje over. Een filmpje dat met name door Jarratt wordt rechtgetrokken, althans zo goed en zo kwaad als mogelijk. Hier had namelijk wel wat meer ingezeten dan het stelselmatig aflopen van de bekende cliché's. Het einde was wel weer prettig.

Redelijk.

avatar van Vascago

Vascago

Leuke film. Vond hem beter dan hostel.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Verassend goed, redelijk sfeervol en goed smerig.

Vermakelijk 3.5*

avatar van funland

funland

Vascago schreef:

Leuke film. Vond hem beter dan hostel.

elke film is beter dan hostel hostel gaat verder dan horror hostel is psycho nou ja deze ook best wel maar heb me best vermaakt.. Aardig filmpje ik heb me niet verveeld.. Leuke opbouw en lekker vlot 3,5 *

avatar van Farrell

Farrell

Best verrassend goed op begin beetje traag.. Maar heb me goed vermaakt! Gelukkig ook niet te voorspellend allemaal.

avatar van conjo

conjo

De film valt me tegen. Ze hadden hier veel meer uit kunnen halen. De eerste 3 kwartier totaal geen spanning. In de rest van de film misschien 1 spannend moment en 1 moment waardoor je het een horror film kunt noemen.

Film kijkt wel lekker weg.

avatar van Nathan013

Nathan013

ik vond hem inderdaad heel spannend, goed opgebouwd! alleen duurde wel heel lang voordat het eigenlijk begon, maar zo erg was dat niet. acteerwerk geloofwaardig dus goed vond ik. het vieze gedeelte was heel laag. was meer eng dan goor. spannende film!

The Texas Chiansaw Massacre vond ik toch beter dan deze, vond die nog spannender en vlotter.

avatar van aerts007

aerts007

Zeker geen slechte thriller,alleen vraag ik me af waar ze de verhaallijn van die 2 meiden halen. Maar zeker de moeite waard,en zonder de overdreven gore. 3.5*

avatar van Ralf81

Ralf81

Zo traaaaaaag in de opbouw...........

In het begin echt moeilijk om de aandacht erbij te houden.

avatar van denvansanten

denvansanten

Voor een horrorfilm vond ik hem redelijk. Zeker de eerste 3/4 was niet verkeerd. Toen het eenmaal spannend werd, werd ik gewoon geirriteerd van de knulligheid van sommige personages..

Kortom: Aardige film om te zien, verwacht alleen geen topfilm!

avatar van 3525chrisd

3525chrisd

Film die duidelijk het gevaar aantoont wanneer je (naïef en ongewapend) een psychopaat tegen het lijf loopt in the middle of nowhere.

avatar van Kspaceyfan

Kspaceyfan

Gebaseerd op waargebeurd duss..

Het schijnt zo te zijn dat er in australie nog steeds mensen verdwijnen en nooit meer terug komen. Er zijn verschillende plekken in de middle of nowhere waar niemand komt of zelfs nog nooit zijn ondekt. Deze informatie had ik toen ik deze film ging kijken. Maar doordat ik me het eerste uur zo stierlijk heb zitten vervelen kon de rest van de film (zoveel mogelijk psycho geweld in korte tijd) me niet meer overtuigen.

avatar van Dwaalman

Dwaalman

Ik moest dit soort films maar gewoon niet meer huren, geloof ik. Inmiddels ben ik er wel achter dat ik niet erg veel plezier beleef aan het bekijken van zinloos, sadistisch geweld dat zo plastisch mogelijk in beeld gebracht wordt. In mijn ogen is dit simpelweg de zoveelste deprimerende toevoeging aan het torture porn-genre. Wel mooie beelden van de Australische outback, inderdaad, maar goed, die kun je ook in andere films zien.