• 9.371.610 stemmen

Geregisseerd door: Greg McLean

Met onder meer: John Jarratt, Ryan Corr en Shannon Ashlyn

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Wolf Creek 2

"The outback can be crazy this time of year."

Om het echte Australische leven op te zoeken verlaten de kampeerders Rutger en Katarina de toeristische route. Ze liften naar de ontzagwekkende Wolf Creek krater. Een plek die tevens het jachtveld is van de psychopathische jager Mick Taylor. Na een aanval in het holst van de nacht, achtervolgt de krankzinnige bosjesman zijn prooi en drijft zijn slachtoffers tot waanzin. Wanneer Mick zich vastbijt in een prooi, laat hij hem niet meer los.

Mick Taylor

Rutger Enqvist

English Girl

avatar van joolstein

joolstein

Na negen jaar kwam er toch nog een vervolg op Wolf Creek. En zoals bij vele vervolgen gaat het in de overtreffende trap. Meer slachtoffers, meer bloed, en in dit geval meer Mick Taylor (John Jarratt) een soort "Crocodile Dundee" killer en vooral meer humor.

De film heeft hetzelfde basisplot als van veel andere post-"Texas Chainsaw Massacre" slasher films. In deze film wordt dat gecombineerd met recht-aan rechttoe achtervolgingen die nog het meest doen lijken op Rutger Hauers "The Hitcher." Naast dat de film veel meer leunt op humor is het andere grote verschil met deel één, de rustige opbouw. In die film werd er langzaam opgebouwd naar wat een stel backpackers overkwam.Terwijl deze bijna direct start met een auto-crash en bloed. Het is kenmerkend voor het hele verdere verloop van de film. Wegrennen/rijden van een killer.

Alhoewel er meer gore aanwezig is, overtuigd deze toch minder. Dit wordt veroorzaak door het gebruik van minderwaardige CGI. Al is deze nog wel steeds lekker bruut en grafisch! De in deel één leuk gevonden kill; "Head on a Stick" ( met een jachtmes wordt er in een ruggengraat gestoken, zodat je niet meer kan bewegen) is hier gedegradeerd tot een domme kill, die een paar keer ongepast wordt getoond.

Verder is er blijkbaar in die negen jaar ook maar weinig gebeurd want de aan-Titeling vermeld nog steeds over vermisten backpackers en deed me afvragen of dat ik niet de verkeerde film had opgezet. De killer Mick Taylor was gebaseerd op seriemoordenaar Ivan Milat Echter in deze film werd er ook dankbaar gebruik gemaakt van het relaas van de moordenaar Bradley John Murdoch

Hoe goed je de film uiteindelijk vindt, hangt (meer dan anders) af, van je persoonlijke smaak. De gore is nog wel aardig maar het plot is ditmaal niet veel meer dan het honderd in een dozijn geren van moordenaar zit slachtoffers achterna. De bedrieglijk goedzak heeft plaats gemaakt voor een grapjurk met een geweer en mes. Echter kan je de vele grappen waarderen, heb je nog een aardige tijdverdrijf. Helaas behoor ik daar niet toe en was het voor mij dus maar een zwakke film.

avatar van anoniempje28

anoniempje28

Geweldig vervolg , met weer lekker veel gore beelden zoals een psychopaat soms te werk kan gaan.

De rol van Mick Taylor werd perfect gespeeld door John Jarratt , een betere acteur konden ze daar niet voor vinden.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

er komt een derde deel !!!! YESS

avatar van Kondoro

Kondoro

“Give me that fucking hand... or I'll knock your fucking teeth down your fucking throat!”

Toch wel een stuk beter als deel één. ‘Wolf Creek’ deel één heb ik vorig jaar gezien tijdens de horrormaand en ik wou toch al wel erg graag het tweede deel zien, helaas is dat er nog niet eerder van gekomen. Vandaag heb ik toch de keuze gemaakt deze aan te slingeren, hij stond sowieso al in mijn lijst van films die ik deze maand wellicht wil kijken en daarna gelijk aangezet. Toch heb ik me meer vermaakt, wellicht komt dat ook wel omdat er nu meer focus is op moorden en actie, iets wat ik erg povertjes vond in het eerste deel.

Dit tweede deel brengt ons weer terug naar Australië. We volgen hier twee uit Duitsland overgekomen ‘backpackers’ die al liftend door Australië reizen. Ze komen vervolgens de gevaarlijke seriemoordenaar ‘Mick Taylor’ tegen die ‘Rutger’ (de mannelijke van het stel) vermoord, hij snijdt zijn keel door en vervolgens zijn heeft eraf wat heerlijke scenes op leverde. En vervolgens probeerde hij de dame te ontvoeren die deels wist te vluchten. Hier komt een andere Engelse man ‘Paul’ in het spel omdat hij ‘Katarina’ op straat zag staan en haar wou redden. Dit zorgde voor een leuke kat en muisspel en op het einde zeker een mooie martelscene die toch niet al te heftig was.

Het zat leuke droge humor in de rol van ‘John Jarratt’ die zeker weer helemaal in vorm was voor het spelen van de rol van ‘Mick Taylor’, hij genoot er weer van en dat mag ook wel want hij deed het erg leuk en stak ver boven uit in de film. Voor de rest is de cast prima maar, was er niemand net zo boeiend moet ik eerlijk zeggen.

Het verhaal vond ik in dit tweede deel toch wat leuker te volgen, wellicht minder sterk maar voor een standaard clichéslasher is het prima te doen. Het word niet altijd even goed uitgevoerd omdat de film helaas zo nu en dan nog wat inkakkers laat kennen wat toch niet helemaal fijn voelde, en wat ik best zonde vond.

De film is wederom gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen. Dit keer lijkt het me wel vrij duidelijk dat hier ook twee moorden uit het lijstje na gebootst worden, aangezien er ook twee Duits klinkende namen in voor komen. Een heftige gebeurtenis in Australië en je ziet merkt dat men trots op deze horrorreeks is. Er staat inderdaad een deel drie genoteerd maar wanneer die uitkomt en verdere informatie laat vooralsnog op zich wachten, ik ben benieuwd want ik zit er in ieder geval gewoon klaar voor.

avatar van Daan258

Daan258

Ook dit 2e deel voor de 2e keer gezien en dit blijft voor mij toch een net wat betere deel dan het vorige.

Dit deel begint gelijk lekker vlot, veel bruter, bloederiger, harder en je krijgt veel meer te zien van Mick Taylor.

Heerlijk!

Laat deel 3 maar snel komen.

avatar van Brabantze

Brabantze

Vond deze best vermakelijk, met een aantal gore scènes! Ben benieuwd naar deel 3.