• 9.377.350 stemmen

Geregisseerd door: Greg McLean

Met onder meer: John Jarratt, Ryan Corr en Shannon Ashlyn

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Wolf Creek 2

"The outback can be crazy this time of year."

Om het echte Australische leven op te zoeken verlaten de kampeerders Rutger en Katarina de toeristische route. Ze liften naar de ontzagwekkende Wolf Creek krater. Een plek die tevens het jachtveld is van de psychopathische jager Mick Taylor. Na een aanval in het holst van de nacht, achtervolgt de krankzinnige bosjesman zijn prooi en drijft zijn slachtoffers tot waanzin. Wanneer Mick zich vastbijt in een prooi, laat hij hem niet meer los.

Mick Taylor

Paul Hammersmith

Constable Brian O'Connor

Senior Sergeant Gary Bulmer Jr

Katarina Schmidt

Rutger Enqvist

English Girl

Lang geleden.

Dat merk je vooral omdat het de laatste tijd niet meer zo in de mode is om in van dit soort uit de kluiten gewassen genrefilms met serieuze gore te strooien. Zelfs even schrikken aan het begin van de film, al had dat vooral met ontwenning te maken.

Ook dit "we houden er een aantal vast in onze kelder" type horror films is niet echt meer zo courant te vinden. Beetje raar van McLean om er dan nu mee op de proppen te komen, anderzijds is zijn output niet van die aard dat hij drie films per jaar kan maken, dus misschien zit hij nog wat vast in die periode.

Dit tweede deel is in ieder geval wat geanimeerder. De aanloop is korter, er zit meer variatie in qua locaties, personages en kills en op het einde gaat het ook iets meer los. Wel jammer dat dit ook betekent dat er 15 minuten teveel aanhangen, 90 minuten volstaan eigenlijk altijd wel voor dit soort filmpjes.

McLean doet het best aardig maar komt toch zo'n 6-7 jaar te laat met z'n film. Anderzijds is het nét nu wel weer eens een keer leuk om nog eens een film als deze te zien, maar voor een revival is het nog wat te vroeg. Best vermakelijk dus, alleen iets te lang.

avatar van Halcyon

Halcyon

Dramatisch vervolg op Wolf Creek over een vuilbekkende psychopaat die buitenlandse toeristen opjaagt als grof wild. Het is behoorlijk verbazingwekend dat men het stuurloze script over zeven kwartier weet uit te smeren, terwijl het verhaal zeker voor de helft ingekort had kunnen (en laten we eerlijk zijn: moeten) worden. Eigenlijk zijn de eerste 45 minuten compleet overbodig, omdat ze geen enkele binding hebben met het vervolg daarop en een resem inhoudsloze personages laten opdraven wiens lot je compleet koud laat. Bovendien stapelen ongeloofwaardigheden zich op, zijn de wisselende perspectieven storend voor de inleving en worden de achtervolgingen en confrontaties zo lang uitgesponnen dat ze alle impact verliezen. Ook de gore is trouwens niet om aan te zien, dit omwille van de schabouwelijke CGI. De openingsscène is daar een uitstekend voorbeeld van: leuk op papier maar op film zag het er tamelijk nep uit. En wat was dat met die kudde kangoeroe's? Echt schandalig om zoiets anno 2014 nog maar te durven tonen. Heel vreemd dat je er als regisseur bijna 10 jaar over doet om met zo'n ontstellend zwak vervolg op de proppen te komen.

avatar van FillumGek

FillumGek

McLean gaat vrolijk verder waarmee hij acht jaar geleden is gestopt en daarmee is de film zeker zo leuk als het origineel uit 2005. In het begin maken we direct kennis met de sadistische kunsten van een Jarratt op dreef; het gezicht van Het Kwaad wat er in de Australische outback ongestraft zijn gang mag gaan. Een beangstigende gedachte dat er daadwerkelijk zulke types rondlopen die elke kuil van binnen en van buiten kent terwijl je als toerist compleet kansloos bent. Deed me zomaar even denken aan de meisjes die in Panama zoek zijn.

Jarratt is geknipt voor de rol van psychopaat Mick. Te voet, te paard of met een truck; hij is altijd in de buurt en ontsnappen lijkt onmogelijk. Altijd zijn jachtgeweer paraat, gepaard met een flink kapmes en verborgen torturekamer. Met zijn geniepige lach, overdreven aardigheid, maar plotselinge woede-uitbarstingen is hij totaal onberekenbaar en is de vraag niet óf hij gaat toeslaan, maar wanneer. Een opluchting dat ie de twee Duitsers het zwijgen oplegde, aangezien ik geen zin had om de hele film in het Duits te moeten luisteren. Jammer dat er vervolgens weer een jongen in beeld kwam; dan kijk ik toch liever naar vrouwelijk schoon.

De kangoeroe-scene vond ik ook erg leuk, al blijft het een pijnlijk gezicht om dieren te zien sneuvelen. Vond de combinatie van het liedje en de aanrijding van de dieren helemaal passen bij het over de top-karakter van Mick. Beste scene was overigens de scene toen Mick en Paul tegenover elkaar zaten voor een gezellige quiz. Veel onderhuidse spanning en awkwardness. De gore was ook helemaal niet slecht, tenzij er met slecht 'teveel' wordt bedoeld. Iemand onthoofden met één kogel is ongeloofwaardig, maar de make-up zag er imo goed uit. Ook de make-up op de slachtoffers in de tunnel zag er echt uit. Toffe film, meer graag!

avatar van Shinobi

Shinobi

"Welcome to Australia, cocksucker!"

Deel één was destijds best vermakelijk, alleen raar dat er acht jaar na dato is besloten om met een vervolg te komen; het voelt enigszins overbodig aan.

Het begint weer met de gebruikelijke - verdwaalde - toeristen die aan het hiken zijn, gelukkig wordt er niet al te uitgebreid ingegaan op hun. Door deze korte aanloop kan het vermakelijke kat-en-muisspel al gauw beginnen. Hierbij zijn er een paar leuke kills met voldoende gore te zien.

Helaas wordt in dit deel meer de nadruk gelegd op het personage van John Jarratt, hierdoor is het mysterieuze omtrent Mick Taylor ietwat weg. Niets ten nadele van Jarratt die hem wederom fantastisch neerzet, maar op deze manier lijkt Taylor een karikatuur van zichzelf te zijn geworden.

De focus in 'Wolf Creek 2' is dan ook meer verschoven naar het komische aspect, dit resulteert zich in een aantal gestoorde situaties en vele one-liners. Zo een scène met de kangoeroes kan er net mee door, maar tegen het einde aan wordt het iets te veel van het goede. Mede door het slepende, komt het langdradig over.

Al met al een redelijk vervolg, maar meer een geval van 'mosterd na de maaltijd'.

2,5 Sterren.

avatar van perceived

perceived

Vermakelijke nachtkaars.

Inderdaad een laat en misschien onnodig vervolg. Anderzijds is dit wel enigszins een beter laat dan nooit geval.

Wolfcreek 2 gaat vlot van start en houdt het tempo erin tot aan het te langgerekte laatste half uurtje. Waar de actie en humor het eerste gedeelte van de film nog behoorlijk genietbaar maakten, was het laatste stuk langdradig en vormt het een schril contrast met de rest.

John Jarratt doet het weer geweldig als Mick Taylor. Hij + het lekkere Outback sfeertje maken het de moeite waard en tillen de film naar een nipte voldoende. 6/10*

avatar van tattoobob

tattoobob

Behalve dat de film hier en daar wat langdradig is,is dit een prima vervolg.

Ik heb me er flink mee vermaakt....slechte CGI???het was niet perfect maar ook zeker niet slecht,en volgens mij zat er niet veel CGI in.

Ja lekker filmpje....ik hoop op een deel 3

avatar van stinissen

Mislukt vervolg op een klassieker Wolf Creek (2005) de film mist spanning en suspense en kabbelt maar door. waarom geen film met meer ijzingwekkende spanning waar je op het puntje van de stoel zit. Verder ook geen binding met de karakters uit de film daarom deed het me allemaal niets.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Krijg een beetje het gevoel dat het eerste deel wat overgeromantiseerd wordt door velen. But that's just me. Dit vervolg bewijst in ieder geval dat er veel potentie zit in Mick Taylor (die quiz-scene ). Verder een vergelijkbaar middle of the road horrortje a la z'n voorganger, maar een stuk beter te verteren nowadays.

avatar van james_cameron

Overbodig tweede deel (of is dat een pleonasme?), waarbij regisseur Greg McLean in alle valkuilen van de sequel valt. Dus: meer slachtoffers, meer spektakel en meer bloed. Resultaat: in ieder opzicht minder. De opbouw van de film is nog wel vermakelijk (waarbij meer dan eens wordt gerefereerd aan Spielberg's Duel), maar ongeveer halverwege gaan logica en spanning het raam uit, waarna de film snel afzakt naar een bedenkelijk niveau. De finale duurt ook nog eens veel te lang.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

De xenofobe sadist met het flanellen hemd is terug in een degelijk vervolg. Waar deel 1 (3,5*) nogal traag op gang kwam valt McLean onmiddellijk met de deur in huis met een leuke intro-scène. De toon is gezet en het tempo blijft hoog. De film is ook mooi in drie stukken verdeeld : de Duitse rugzaktoeristen, de jacht op Paul en Mick's grote Australië kwis. . Wolf Creek 2 neemt ook elementen over uit Duel en The Hitcher; toch drukt het de pret niet. Het derde stuk is voor mij het minste en hoewel het ook niet echt ontgoochelt, lagen de verwachtingen voor een sterke finale wat hoger ( waarom liet hij zijn slachtoffer dan toch in leven? . Jarratt als de Aussie schurk blijft een heerlijk figuur : de humor van een Freddie Krueger, de wreedheid van een Michael Myers en een sappig accent. Er viel voldoende te genieten.

avatar van Theunissen

Hoewel ik het eerste deel van Wolf Creek nog niet gezien heb, heb ik me uitstekend vermaakt met dit goede tweede deel.

Het verhaal is eenvoudig maar de uitvoering is eigenlijk best groots. De film opent opzicht al geweldig met de twee politieagenten die laten we zeggen "boontje om hun loontje krijgen". Wat daarna volgt is een boeiende en op bepaalde momenten ook zelfs spannende film Thriller / Horror. Het tempo is behoorlijk hoog en er gebeurt best veel met hier en daar wat leuke wendingen (zoals de Duitse toeristen waarvan ik dacht dat het daarom zou draaien). Ook zitten er meer dan voldoende brute kills in en soms gaat men hierin best gedetailleerd te werk. Visueel zag het er overigens ook allemaal fraai uit en dat geldt zeker ook voor de prachtige Australische landschappen.

Degene die deze film vooral genietbaar maakt is toch wel de gestoorde psychopaat Mick Taylor (geweldig gespeeld overigens door John Jarratt), die heerlijk te keer ging en ook lekkere zwarte humor had. De overige cast (niet veel overigens) deed het ook goed en met name dan Ryan Corr in de rol van toevallig slachtoffer.

Hier en daar heeft men wel wat van andere films gestolen (o.a. van de film "Duel (1971)"), maar dat mag de pret niet drukken. Het laatste gedeelte (overigens ook niet echt origineel) vond ik best sterk en hetzelfde geldt voor het einde wat eigenlijk wel wat cliché was maar ook weer niet.

Opzicht vond ik dit gewoon een prima tussendoortje als Horrorliefhebber en de film keek zich ook nog eens heerlijk weg.

avatar van Elineloves

Elineloves

"What in the bloody hell are you buggers doing out here?"

Goed vermaakt met dit tweede deel.

Hoewel ik vorige week bij Joy Ride 3 nog schreef dat de killer vooral op de achtergrond moet blijven, vond ik het hier totaal niet storend. Vreemd genoeg kon ik het goed hebben, ik vond Mick juist de sfeermaker. Hij was gestoord, maar ook hier en daar grappig, zonder dat het overdreven jolig werd. Goede mix tussen spanning en een vleugje luchtigheid.

De personages waren ook goed gekozen. Gelukkig draaide het niet telkens om dezelfde gezichten, maar zijn er fijne plotwendingen. Positief verrast over de kills, niet allemaal even inventief maar zeker goed passend in het verhaal.

Wel blij dat ik dat accent niet meer aan hoefde horen bij de aftiteling, evenals de vele stopwoordje.

avatar van Dennis,26

Dennis,26

Owww ik heb vanavond met Zweet handjes zitten te kijken naar deze Prachtige film
wat hebben ze het toch mooi gemaakt allemaal die natuur.
de spelers waren ook goed ik vond die man Mick Taylor erg goed
en die Paul ook tot laatst heeft ie het overleefd knap gedaan,helaas hij heeft
wel 2 vingertjes minder maar hij leeft nog wel

ja ik vind het echt een 4 waard hoop dat er nog een deel 3 komt kijk er naar uit

avatar van rep_robert

Een behoorlijk foute film met best een uitgekauwd verhaal, inclusief irritante handelingen van personages.

Waar de film het vooral van moet hebben is de hilbilly killer, die meer screentime heeft dan in het eerste deel. Jarratt heeft veel charisma en met zijn vele foute oneliners weet hij de film toch vooral naar zijn hand te zetten. In combinatie met een aantal lekkere gore scenes blijkt Wolf Creek 2 toch een redelijke opvolger van het eerste deel te zijn.

avatar van The Oceanic Six

Deel 1 deed me niet zo heel veel (ook pas deze week voor het eerst gezien), maar deel 2 vind ik een stuk aangenamer. Het is allemaal wat groter, agressiever en bloederiger. Misschien wat minder subtieler, maar een stuk leuker om te volgen door het hoge tempo. En Mick Taylor is wel een heerlijke bad guy zeg.

De man heeft best de potentie om de Freddy Krueger, Jason Voorhees of Michael Myers van deze generatie films te worden. Hij is wreed, genadeloos, cynisch en...ongrijpbaar. Hier zou ik nog best vervolgfilms van willen zien. De film slaat soms wel een beetje door (ik denk niet dat je kop explodeert als je door een sniperkogel wordt geraakt, haha) en is op zich weinig verrassend, maar is een prettige toevoeging in dit subgenre van horror waarin ook veel rommel wordt uitgebracht. Het slot met de quiz vond ik aan de lange kant, maar verder erg genoten van Wolf Creek 2. Ook fijn dat er regelmatig nieuwe slachtoffers verschenen, waardoor de focus af en toe werd verlegd.

avatar van Leno

Leno

Vermakelijk vervolg op het mindere eerste deel. Best is het allemaal natuurlijk niet, gelukkig zien de filmmakers dat ook in en maken er een onzinnig en vermakelijke boel van en dat in een aardige setting. De slechterik heeft meteen al je sympathie (is dat wel de bedoeling?) en de dialogen zijn grappig dom. Het einde duurt dan wel weer te lang, maar dat kan verder de pret ook weer niet drukken.

avatar van filmkul

filmkul

Aardig vervolg. De film begint sterk met een lekkere openingscene. Daarna zwakt het iets af, maar blijft op niveau. Het einde is helaas zwak en duurt te lang. De bad guy wordt aardig neergezet, maar op een of andere manier komt hij niet echt evil over. Verder oogt de film mooi met Australie op de achtergrond. Jammer van het einde. 2.5

avatar van jippie2010

jippie2010

Waar de eerste helft van de film een voorborduursel was van een toch niet al te denderende deel 1,

kwam de tweede helft veel meer tot zijn recht.

De killer die een karikatuur van zichzelf leek te worden, bleek toch meer een psychologische twist te hebben dan het aanvankelijk leek. Dat redde de film. *3.0

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

horror met behoorlijk wat onverwachte wendingen.

in eerste instantie dacht ik een koppel,een redneck.en wat doorsnee gore.

maar dat is niet het geval. en inderdaad galgen humor.die werkt.

arme skippy

een van de horror verrassingen dit jaar( oke hij is uit 2013 maar toch)

avatar van Ed Kroket

Ed Kroket

Spoilers!
Goede film! Dit genre van Horrorfilms vind ik de engste omdat ze het meest realistisch zijn. Een seriemoordenaar in zijn eigen afgelegen gebied!
Ik las het eerder al: ik vind de acteur voor Mick Taylor te sympathiek overkomen. Maar dat is misschien juist het geniale casten. Want een sick seriemoordenaar als deze moet juist op het eerste gezicht aardig lijken en dan de meest zieke handelingen uitvoeren...
Erg goede film behalve het einde...zeer onrealistisch dat hij hem vrij laat.

avatar van tinkerbel1975

tinkerbel1975

Best gave film en al helemaal voor een tweede deel..... Heb beide delen met plezier gekeken en ook geen moment gehad dat ik het niet leuk vond. Film zit redelijk in elkaar maar ik kan me voorstellen dat de bad guy voor sommige mensen irritant is. Toch is de "hillbilly" niet zo vervelend als bijvoorbeeld de kannibalen bij "wrong turn" maar eerder een doorgeslagen Australische boer.

Het martelen van de slachtoffers vond ik zoals het in een goede horror moet zijn. De humor van m vind ik wel weer es wat anders dan anders....

Vermakelijk genoeg voor mij om 4 sterren te geven...

avatar van El ralpho

El ralpho

Tie me kangaroo down, sport, tie me kangaroo down...

Wat een heerlijk vervolg! En wat heb ik hiervan genoten. Het is absoluut geen topper te noemen, maar binnen zijn genre is het een uitstekende film. Wellicht zelfs nog beter dan het origineel, of in ieder geval ongeveer gelijkwaardig, maar het is al zo lang geleden dat ik deze titel gezien heb dat ik dit niet met zekerheid durf te zeggen.

Wat Wolf Creek 2 zo vermakelijk maakt om naar te kijken is met name de vele suspense die in het verhaal verwerkt zit. Dit komt terug in een spannende car chase, hide and seek spelletjes en meer dan genoeg andere huiveringwekkende confrontaties met Mick Taylor, die subliem vertolkt wordt door John Jarratt. Sinds Joffrey Baratheon uit Game of Thrones heb ik weinig personages zo graag dood willen zien gaan dan deze gast. Het personage haalde het bloed onder mijn nagels vandaan, maar de acteur zet wel een rol neer that people love to hate. In lijn met zijn vervolg eindigt de film dan ook nog eens allesbehalve met een happy end, waardoor je de gestoorde gek al helemaal 100 extra kogels door zijn harses wil jagen. Dit draagt echter allemaal alleen maar bij aan een van de sterkste punten uit deze reeks, en dat is het ijskoude, zieke personage die Joh Jarratt neerzet.

Wat me in het begin tegenviel was de overdadige gore die pakweg binnen het eerste half uur naar voren komt. Ik deins er niet voor terug maar films binnen dit genre die hier alleen maar om draaien zijn niks voor mij. Ik doel hier dan op de scene die betrekking heeft op de twee Duitse kampeerders, en dan eigenlijk met name hoe de jongeman wordt afgeslacht. Later valt dit echter verrassend genoeg mee en draait het meer om de suspense die steeds dreigender wordt. Natuurlijk komen er nog genoeg zieke momenten voorbij, maar dit is meer in dienst van het verhaal zonder dat het overdadig hoeft te worden, wat bij de door mij eerder besproken scene in de spoiler wel het geval was.

Verder valt er op dit vervolg wat mij betreft weinig aan te maken en heb ik er een uitstekende avond mee gehad. Natuurlijk zitten hier weinig verassingen in en weet je op voorhand hoe het allemaal gaat eindigen, (de scene's met het oude echtpaar en het tijdelijke gevoel van veiligheid, zie je natuurlijk al ver vantevoren mislopen)dit maakt de ijzersterke uitwerking er niet minder om. Een deel 3 mag hier wat mij betreft best wel uitgeperst worden!

avatar van Wim Vink

Wim Vink

Vanavond eindelijk Wolf Creek 2 op blu-ray gezien. Het is de Engelse import versie van E One.

Eerst even iets over de blu-ray. Onvoorstelbaar scherp, vooral de dagopnamen. Super. Geluid ook erg goed. Hadden alle br's maar deze kwaliteit.

Nu de film.

Om te beginnen een meer dan smakelijke openings scene. Hard en gewelddadig. De toon is gezet

Tot halverwege is de film spannend, bruud, hard en gewelddadig. Incl. fraaie actie met een vette Kenworth truck. Genieten dus.

Hierna zakt de film helaas wat in.

De laatste twintig minuten zijn in mijn ogen bedroevend. Flauw, heel vervelende " humor" en langdraderig. Ook het eind is helemaal nul komma niks. Erg jammer. Het is voor mij wel duidelijk dat er een derde deel gaat komen. Mag voor mij ook.

Als de laatste twintig minuten dezelfde kwaliteit hadden gehad als de rest van de film zou ik de film met 4,5 of 5 sterren hebben bekroond. Kom nu niet verder dan 4.

Deel 2 vind ik veel beter dan deel 1. Je kunt zien dat men een groter budget ter beschikking had.

Tot slot is nog vermeldenswaardig dat de blu-ray als extra een goede making off heeft van dik 50 minuten. Meestal spoel ik making offs snel door maar deze had echt wat te vertellen.

Wim Vink

aka The Godfather of Dutch Horror

avatar van joolstein

joolstein

Na negen jaar kwam er toch nog een vervolg op Wolf Creek. En zoals bij vele vervolgen gaat het in de overtreffende trap. Meer slachtoffers, meer bloed, en in dit geval meer Mick Taylor (John Jarratt) een soort "Crocodile Dundee" killer en vooral meer humor.

De film heeft hetzelfde basisplot als van veel andere post-"Texas Chainsaw Massacre" slasher films. In deze film wordt dat gecombineerd met recht-aan rechttoe achtervolgingen die nog het meest doen lijken op Rutger Hauers "The Hitcher." Naast dat de film veel meer leunt op humor is het andere grote verschil met deel één, de rustige opbouw. In die film werd er langzaam opgebouwd naar wat een stel backpackers overkwam.Terwijl deze bijna direct start met een auto-crash en bloed. Het is kenmerkend voor het hele verdere verloop van de film. Wegrennen/rijden van een killer.

Alhoewel er meer gore aanwezig is, overtuigd deze toch minder. Dit wordt veroorzaak door het gebruik van minderwaardige CGI. Al is deze nog wel steeds lekker bruut en grafisch! De in deel één leuk gevonden kill; "Head on a Stick" ( met een jachtmes wordt er in een ruggengraat gestoken, zodat je niet meer kan bewegen) is hier gedegradeerd tot een domme kill, die een paar keer ongepast wordt getoond.

Verder is er blijkbaar in die negen jaar ook maar weinig gebeurd want de aan-Titeling vermeld nog steeds over vermisten backpackers en deed me afvragen of dat ik niet de verkeerde film had opgezet. De killer Mick Taylor was gebaseerd op seriemoordenaar Ivan Milat Echter in deze film werd er ook dankbaar gebruik gemaakt van het relaas van de moordenaar Bradley John Murdoch

Hoe goed je de film uiteindelijk vindt, hangt (meer dan anders) af, van je persoonlijke smaak. De gore is nog wel aardig maar het plot is ditmaal niet veel meer dan het honderd in een dozijn geren van moordenaar zit slachtoffers achterna. De bedrieglijk goedzak heeft plaats gemaakt voor een grapjurk met een geweer en mes. Echter kan je de vele grappen waarderen, heb je nog een aardige tijdverdrijf. Helaas behoor ik daar niet toe en was het voor mij dus maar een zwakke film.

avatar van Kondoro

Kondoro

“Give me that fucking hand... or I'll knock your fucking teeth down your fucking throat!”

Toch wel een stuk beter als deel één. ‘Wolf Creek’ deel één heb ik vorig jaar gezien tijdens de horrormaand en ik wou toch al wel erg graag het tweede deel zien, helaas is dat er nog niet eerder van gekomen. Vandaag heb ik toch de keuze gemaakt deze aan te slingeren, hij stond sowieso al in mijn lijst van films die ik deze maand wellicht wil kijken en daarna gelijk aangezet. Toch heb ik me meer vermaakt, wellicht komt dat ook wel omdat er nu meer focus is op moorden en actie, iets wat ik erg povertjes vond in het eerste deel.

Dit tweede deel brengt ons weer terug naar Australië. We volgen hier twee uit Duitsland overgekomen ‘backpackers’ die al liftend door Australië reizen. Ze komen vervolgens de gevaarlijke seriemoordenaar ‘Mick Taylor’ tegen die ‘Rutger’ (de mannelijke van het stel) vermoord, hij snijdt zijn keel door en vervolgens zijn heeft eraf wat heerlijke scenes op leverde. En vervolgens probeerde hij de dame te ontvoeren die deels wist te vluchten. Hier komt een andere Engelse man ‘Paul’ in het spel omdat hij ‘Katarina’ op straat zag staan en haar wou redden. Dit zorgde voor een leuke kat en muisspel en op het einde zeker een mooie martelscene die toch niet al te heftig was.

Het zat leuke droge humor in de rol van ‘John Jarratt’ die zeker weer helemaal in vorm was voor het spelen van de rol van ‘Mick Taylor’, hij genoot er weer van en dat mag ook wel want hij deed het erg leuk en stak ver boven uit in de film. Voor de rest is de cast prima maar, was er niemand net zo boeiend moet ik eerlijk zeggen.

Het verhaal vond ik in dit tweede deel toch wat leuker te volgen, wellicht minder sterk maar voor een standaard clichéslasher is het prima te doen. Het word niet altijd even goed uitgevoerd omdat de film helaas zo nu en dan nog wat inkakkers laat kennen wat toch niet helemaal fijn voelde, en wat ik best zonde vond.

De film is wederom gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen. Dit keer lijkt het me wel vrij duidelijk dat hier ook twee moorden uit het lijstje na gebootst worden, aangezien er ook twee Duits klinkende namen in voor komen. Een heftige gebeurtenis in Australië en je ziet merkt dat men trots op deze horrorreeks is. Er staat inderdaad een deel drie genoteerd maar wanneer die uitkomt en verdere informatie laat vooralsnog op zich wachten, ik ben benieuwd want ik zit er in ieder geval gewoon klaar voor.