• 9.377.963 stemmen

Wolf Creek (2005)

Horror / Thriller | 104 minuten (unrated version) / 99 minuten (R-rated version)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 104 minuten (unrated version) / 99 minuten (R-rated version)

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Greg McLean

Met onder meer: Cassandra Magrath, John Jarratt en Kestie Morassi

Gesproken taal: Zweeds en Engels

Plot Wolf Creek

"The thrill is in the hunt."

Kristy Earl, Ben Mitchell en Liz Hunter zijn drie vrienden, die besluiten te gaan backpacken in het Wolf Creek National Park in Australië. Maar de problemen beginnen als hun auto niet wil starten en ze dus niet weg kunnen komen. Dan maken ze kennis met de vriendelijke Mick Taylor, een man die in de buurt woont. Het lijkt erop dat Mick het drietal zal helpen en dat ze alsnog veilig thuis kunnen komen, maar niets is minder waar. De grote nachtmerrie voor het drietal is namelijk nog maar net begonnen.

avatar van Sander D.

Sander D.

Hoe weet je nou dat dit waargebeurd is? Goed, alle scenes waar Ben in voor kwam zouden waargebeurd kunnen zijn, Maar Chrissy en Liz overleven het allebei niet, hun lichamen zijn niet eens gevonden. Dus wie zegt dat het zo gebeurd is?

Ik vond het een aardig boeiende film, maar met teveel onwaarschijnlijkheden: Liz die minutenlang voor het raam staat te kijken hoe haar vriendin wordt gemarteld en bijna wordt vermoord, zonder ook maar enige actie te ondernemen, het bewusteloos laten liggen van Mick na het nekschot (maak af die gozer!), en het feit dat Liz een Magnum op de kop heeft weten te tikken waar Harry Callahan jaloers op zou zijn, en zich vervolgens nog laat pakken. Dingen waar ik me ontzettend aan geërgerd heb.

Maar zoals ik al zei, de film heeft me wel weten te boeien en ik heb me niet verveeld. Veel mooie plaatjes ook, en mooi met DV geschoten.

Voorlopig 2.5*, misschien bij een tweede herziening 3.0*

avatar van NightWolf

NightWolf

Matig horrortje imo. Vond niet dat hij té traag op gang kwam want zoals eerder gezegd was de omgeving zéér belangrijk in deze film. Naar mate de film vorderde toch een paar leuke stukjes gezien o.a. het afsnijden van de vingers van Liz

Ook ik heb me ontzettend geërgerd aan een paar dingen zoals: Er stonden een stuk of 5 auto's in die garage, en toch zit hij in de auto die Liz toevallig 'uitkiest'.

En weet iemand eigenlijk waarom al die auto's het niet meer deden en waarom die horloge's om exact half 6 stilvielen? Volledig te wijten aan die meteoriet of zat Michael er voor iets tussen?

avatar van NightWolf

NightWolf

Sander D. schreef:
het bewusteloos laten liggen van Mick na het nekschot (maak af die gozer!)

Het onnozelste vond ik dan ook nog dat ze met dat geweer op die kerel zijn rug begon te slaan. Net of dat helpt :s

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Wat idd wel raar is, ze hebben de lokatie nooit gevonden.
En hoe wisten ze dat het zo allemaal gebeurd was?
Ze hebben geen bewijzen van kunnen vinden.
Want de vrouwen hebben het niet na kunnen vertellen.
En hij heeft er niks van kunnen zien want hij verloste zich, en naaide er tussen uit.

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

In mijn ogen is deze film in 3 letters te beschrijven:

ZzZ

Wou het hier eigenlijk bij laten , maar weet nu al dat ik commentaar ga krijgen.
Dan toch maar even wat dieper erop in gaan.
De film komt zoals gezegd veeeeeel te traag op gang, en als hij dan eindelijk eens "spannend" begint te worden, dan duurt de pret maar heel kort.
Heb dan ook het gevoel dat het enige waargebeurde van dit hele verhaal de kerel is die ontsnapt en zijn verhaal bij de autoriteiten doet
De enge scenes zijn matig en zeker niet gruwelijk om te zien.
lekker laten liggen deze, en Saw nog maar eens gaan kijken, tijd beter besteed

avatar van Summerlinda

Summerlinda

Het is gebaseerd op waargebeurde feiten, dat wil nog niet zeggen dat het letterlijk zo gebeurt is! Als ik het goed heb begrepen van de originele website lopen hier een aantal waar gebeurde verhalen door elkaar, samen gepakt in één film, met natuurlijk de nodige aangedikte / verzonnen verhaallijnen.

Anyway, ik vond het een zeer vermakelijke film. Ook ik ergerde me aan de domme akties van de meiden, maarja, meneer de regiseur zal het wel nodig gevonden hebben

Halcyon

Weet iemand wanneer deze in België op DVD verschijnt?

avatar van Mr Confused

Mr Confused

G!DE0N schreef:

Hoezo walgelijk?

Je weet toch wel het soort groepje film waar een groepje mensen moet vluchten voor (een) andere mens(en) omdat die moordlustig is/zijn? Nou, dit is de beste film uit so een groepje, omdat het niet onrealistisch is. This niet dat er een gast met een ketting zaag aankomt (dat die film echt gebeurd zou moeten zijn kan wel, maar niet dat de moordenaar de hoofden zelf op zijn hoofd als maskers aantrok.) of dat je in een huis met rennen met wax.

Dan snap ik niet wat je er walgelijk aan vind. Ik bedoel je keek die film vast niet zonder dat je wist waar het over ging. Dan kon je zoiets toch wel verwachten?

Ik denk ook niet dat je naar een film kijkt en er even goed voor gaat zitten om hem te beoordelen.

Eerlijk gezegd gebruikte Ed Gein, waarop Texas Chainsaw Massacre en Psycho gebasseerd is, wel degelijk ander mensen hun huid voor het maken van kledij, maskers en meubelstukken.

Deze film zou geinspireerd zijn op Ivan Milat, the backpackers murderer.

avatar van Koediekitty

Koediekitty

10us: Ja vond ik ook grappig, volgens mij kijk ik dan heel erg anders naar deze film Maar echt, in MD is het een lieve man en hier dus niet hahahaha Geniaaaaal

avatar van syntaxerror

syntaxerror

het is een mix van verschillende waar gebeurde verhalen... zo heb ik gelezen uit een boekje , waar een interview was met de regisseur volgens mij..

het is niet 1 verhaal, maar verschillende bij elkaar, .

avatar van johanm3

johanm3

Best een goede film eigenlijk. Had er weinig van verwacht, en daarom verraste deze film me best. Uiteraard is het verhaal nogal standaard, maar toch best goed uitgewerkt. Pluspunt was dat het allemaal best realistische overkwam. Enige nadeel vond ik dat dat ene meisje ( liz geloof ik ) zo lang aan het rondkijken was in het gezellige optrekje van die psycho, met het welbekende resultaat.

Vond trouwens "head on a Stick" best walgelijk.

Dus al met al een standaard verhaal, geschoten in een zeer mooi gebied van Australie, met realistische rauwe "horror". 3*

avatar van darkcity

darkcity

Heerlijk naargeestige film, geweldige spanningsopbouw, erg goede sfeer en door de onbekende acteurs kwam het heel geloofwaardig op me over.

Genoeg spanning door de film heen, en ook wel genoeg gore momenten, en de boodschap achter de film is ook wel erg creepy, op het eind had je een heerlijk naargeestig gevoel, ja, ik vond dit wel wat. 4 sterren.

avatar van aimane

aimane

was wel mooi liijkt op de film wolf(1994) die was ook heel vet deze ook

avatar van Mr Confused

Mr Confused

aimane schreef:

was wel mooi liijkt op de film wolf(1994) die was ook heel vet deze ook

Ja sprekend, de enige gelijkenis is dat beide films het woord wolf in de titel hebben staan.

Halcyon

So begins the group’s encounter with one of the most terrifying madmen in the history of film. Quotes als deze op de achterkant van een DVD-hoesje zijn al jaren dé marketingstunt bij uitstek in het horrorwereldje en maken de verwachtingen van potentiële kijkers extreem hooggespannen. Dan kan je als horrorliefhebber alleen maar hopen dat die verwachtingen worden ingelost en je inderdaad nog eens anderhalf uur goed kan griezelen.
Wolf Creek is een Australische mix van The Texas Chainsaw Massacre, The Hitcher en het recente Hostel. En, zoals de bovenvermelde quote zelfzeker belooft, is het ook nú weer een gigantische wacko die de kijker de daver op het lijf zal jagen.

De ingrediënten, voortbordurend op de ijzingwekkende succesformule van The Texas Chainsawmassacre, zijn weer simpel als vanouds: enkele jongeren, een onherbergzaam gebied, een vroege ontmoeting met de eigenzinnige locals en uiteindelijk de freak die de jongeren het leven zuur maakt. Originaliteit nihil dus, maar laten we eerlijk zijn, do we care? Zolang er maar bloed vloeit!

Wolf Creek komt langzaam op gang en focust zich de eerste 45 minuten op een poging tot karakterschets van de immer losbandige jongeren met ook dit keer seks, drank en drugs als hun voornaamste drijfveer. Genreliefhebbers weten dan al dat het nog wel even wachten is tot de finale. Enkel over de hoedanigheid van die finale bestaat nog enige twijfel/nieuwsgierigheid. Maar saai hoeven die eerste 45 minuten absoluut niet te zijn. Een onaangename ontmoeting met nog minder aangename locals weet alweer dat luguber tintje mee te geven aan de trektocht van de jongeren, wat ervoor zorgt dat de kijker in de ban blijft van hetgeen nog staat te gebeuren. Voeg hier nog de briljante fotografie aan toe en een trage aanloop naar een finale is nog nooit zo leuk geweest; behalve dan in Hostel waar mooie meiden het eventuele leed van de verveelde kijker weten te verzachten. Toegegeven, het prachtige Australische landschap maakt dat oninteressante shots zijn in dit opzicht quasi onmogelijk zijn, maar welgekomen is al deze eye-candy zeker.

De finale zelf dan; die is wel eens harder geweest (Hostel) of gekker (The Texas Chainsaw Massacre) of bloederiger (Haute Tension), maar al bij al is het de ideale mix tussen gitzwarte humor en primaire angsten die veel goedmaakt. Puntje van kritiek is dat het wel iets rauwer had gekund. Een doodgewoon mes en een geweer boezemen anno 2006 nu eenmaal niet meer zoveel angst in als een verroeste vleeshaak of een kettingzaag. Een leuk uitgangspunt is dan weer wel dat zowél één van de slachtoffers áls de killer de confrontatie overleven.

Samengevat is Wolf Creek een leuke aanvulling op het genre en een must voor liefhebbers van de “psychokiller maakt korte metten met een bende jongeren-film”. Bijkomend pluspunt is de schitterende fotografie die zoals gezegd een ware lust is voor het oog en de weg naar de ontknoping er alleen maar interessanter op maakt. Aanrader!

avatar van sjob

sjob

even voor de domme mensen onder ons:

gebaseerd op waar gebeurde feiten betekent vaak helemaal geen ene reet.

er zijn inderdaad ooit een paar mensen vermist in die streek, en voila een waar gebeurd verhaal.

deze mensen denken zeker ook dat die kerel "leatherface" uit "the texas chainsaw-massacre" echt met een kettingzaag rondliep. nou nee de echte moordenaar van die film was half homo en travestiet en sneed hele stukken van lichamen af en kleedde zich daar graag mee aan zodat het net was of ie vrouw was. om maar even een voorbeeld te geven van hoever de waarheid en films uit elkaar KUNNEN liggen. Er zijn best films die zich wel trouw aan de bron houden, maar dat zijn meestal niet de horror-films!!!

avatar van Charles Manson

Charles Manson

Wolf Creek...

Ik had voordat ik de film keek, een aantal reacties van Imdb gelezen en die waren allemaal razend enthousiast, dit moest sinds lange tijd weer eens een echte horror zijn, die films als Hostel bijv ver ver achter zich zou laten.

enfin, ik ging er dus goed geluimd eens lekker voor zitten:

je raad het al: zwaar teleurgesteld.

ok, hij was niet SLECHT maar ik vond hem vrij gemiddeld.

Heel bruut is hij niet (ook psychologisch vond ik nog meevallen, ik ben niet alleen een gorehound ofzo).

wel zitten er soms schitterende beelden in, met name landschaps opnames.

al met al een aardige horror maar geen toppertje.

dan vond ik, om ook maar eens aan de nooit aflatende vergelijk-drang mee te doen, een Hostel nog zieker.

Halcyon

Heb gelezen dat hier een vervolg op zou komen, met dezelfde regisseur aan het roer.

Goed nieuws!

avatar van Waku

Waku

Wat een heerlijke huiveringwekkende griezelthriller!

Na een wat gezapig begin en onschuldige autorit in "the outlands"van Australie begint de ellende en voor ons als kijker de suspense pas goed. Het vakantiegevoel van de eerste 45 minuten veranderd in huiveringwekkende terreur. De drie backpacker vrienden komen terecht in

een regelrechte nachtmerrie.

"Wolf Creek"zit vol bloederige scenes in een angstaanjagende omgeving.

De mooie beelden van een ongerept Australie worden afgewisseld met bloedige scenes in donker afgelegen schuren....

De film jaagt je de stuipen op het lijf en heeft daar niet eens overdreven schrikmomenten voor nodig.

Als toerist bedenk je na het zien van Wolf Creek wel 2 keer voorat je de beslissing neemt een campertje te gaan huren in de verlaten gebieden van Australie.

avatar van LEIDENAAR

LEIDENAAR

ik vond het een spannende film en het begin vond ik helemaal niet erg om te kijken..Gaf een beetje het vakantie-gevoel waar ik zelf ook net van terug ben..Wat ik alleen nog niet snap is dat de auto en horloges opeens stil vallen..Wat heeft dat ermee te maken..En ik vond het niet ongeloofwaardig dat Liz zat toe te kijken hoe haar vriendin werd gemarteld en bijna vermoord..Is juist realistisch,ze was gewoon ontzettend bang..

avatar van jimbo79

jimbo79

13 in een dozijn thriller (typisch verhaaltje van tieners die in the middle of nowhere in pan vallen en dan belaagd worden door psychopaat) wel redelijk goed geakteerd en beter dan in de meeste van deze films, vooral de psycho gaat lekker in overdrive. het duurt ook veel te lang voor hij in aktie schiet eerste 3 kwartier gebeurt er bijna niets.

hier had meer ingezeten

avatar van fluppebxl

fluppebxl

Niet slecht, maar toch overrated volgens mij. Het eerste halfuur gebeurde er echt niéts, eerder een natuurdocumentaire dan een horrorflick. Daarna werd ie best leuk, maar men moet nu ook niet overdrijven: op wat afgehakte vingers en een kruisiging na is er eigenlijk niets "wereldschokkends" gebeurd. THHE is 5x bloediger. En deze film ook maar voor een klein beetje vergelijken met Saw I of Saw II, vind ik afbreuk doen aan die films, want die vind ik echt om duimen en vingers af te likken, terwijl deze, bohja, niet slecht, maar daar blijft het ook bij. Enkele rare fouten ook: dat wijf zit opgesloten, kijkt naarbuiten en het is daglicht, volgende shot kijkt ze opnieuw buiten en 't is al terug donker.

En tuurlijk is het creepy om te beseffen dat er zulke mensen rondlopen, maar de cliché-term "based on a true story" mag je met een ferme korrel zout nemen. Dat wordt in deze film nog eens bevestigd.

fluppebxl schreef:

Heb anders al films gezien die veel sterker afwijken van de zogenaamde "true story".

avatar van fluppebxl

fluppebxl

Bwa, wat is er in deze film "echt gebeurd" ? Ze deden zelfs alsof die Ben echt bestaan heeft en nu in Zuid-Australië leeft... Twee seconden zoeken op internet en je merkt reeds dat dat niet zo is.

avatar van Esteban

Esteban

Na 'Wolf Creek' heb ik het toch wel een beetje gehad met groepjes mensen die al dan niet door anderen in afgeleden gebieden verzeilen en daar worden achternagezeten door de lokale wacko's. Hier werd er overigens niets nieuws mee gedaan en de mooie shots -welliswaar op één hand te tellen- kunnen daar weinig aan veranderen.

2,5

avatar van gregory804

gregory804

Zeer goede film die met een donkere sfeer en het goede camerawerk de spanning zeer hoog weet te houden.

Misschien beetje standaard verhaaltje als je de samenvatting leest, maar ik vond em beter dan de standaard verhaaltjes, er zaten weinig clichés in naar mijn mening.

Misschien klopten sommige dingen niet helemaal, ik vond dat hij voor het grootste deel klopte.

Deze komt hoog in mijn top

avatar van rodeni

rodeni

Het eerste deel keek weg als een (mooie) natuurdocumentaire met een beklemmend sfeertje.

Dit sfeertje bleef gehandhaafd maar de echte spanning bleef helaas uit. Dit is voor een groot deel te wijten aan de ergeniswekkende acties van de dames. De daden van de engerd zijn walgelijk, maar zijn trekjes en uitspraken komen erg cliche over.

Enerzijds (3*)origineel door de wijze waarop het verhaal is opgebouwd met daartussen de mooie shots. Deze film heeft het wel voor elkaar gekregen dat ik bij vlagen een gevoel van walging voelde opkomen. Het toch wel redelijke acteerwerk zal hier dan ook aan bijgedragen hebben.

Anderzijds (2,5*)de cliche-psycho en de genoemde -tot op het irritante af- acties van de dames hebben toch wel een negatieve uitwerking op de film, waardoor de spanning voor mijn gevoel steeds minder werd.

Het had beter uitgewerkt kunnen worden > 2,5*.

avatar van MrAmsterdam

MrAmsterdam

Een beetje standaard en voorspelbaar.. einde is ook wazig.

Wel grappige (harde) stukjes tussendoor, dat maakt wel weer wat goed, maar inderdaad de acties van de vrouwen deden de film niet veel goed.

toch 3,5 ster.

avatar van wendy vhb

wendy vhb

ik vind dit een matige film

iedereen mag hem gerust mooi vinden

Halcyon

Zonet info over een eventuele sequel te pakken gekregen:

McLean says that The Weinstein’s wanted a sequel right away, but he decided to wait. “The first I met the Weinstein’s, at Sundance, they said ‘How much to do the sequel?’ I just said I didn’t want to cash in now. It just wasn’t right, because what that says is that the first film’s not serious – it takes something away from it. I’ve never been against popping out sequel after sequel – Saw, for instance, has an ingenious plot that you can do it with that – but [Wolf Creek] was designed to be a particular kind of horror film, not the kind of film you can just pop ‘em up. They get trashy. I’m really proud of the film and I don’t want to just put out a piece of shit – so if it takes two or three years, it doesn’t matter”.

Een regisseur naar m'n hart...

Bron: Bloody-Disgusting.com