• 9.376.876 stemmen

Wolf Creek (2005)

Horror / Thriller | 104 minuten (unrated version) / 99 minuten (R-rated version)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 104 minuten (unrated version) / 99 minuten (R-rated version)

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Greg McLean

Met onder meer: Cassandra Magrath, John Jarratt en Kestie Morassi

Gesproken taal: Zweeds en Engels

Plot Wolf Creek

"The thrill is in the hunt."

Kristy Earl, Ben Mitchell en Liz Hunter zijn drie vrienden, die besluiten te gaan backpacken in het Wolf Creek National Park in Australië. Maar de problemen beginnen als hun auto niet wil starten en ze dus niet weg kunnen komen. Dan maken ze kennis met de vriendelijke Mick Taylor, een man die in de buurt woont. Het lijkt erop dat Mick het drietal zal helpen en dat ze alsnog veilig thuis kunnen komen, maar niets is minder waar. De grote nachtmerrie voor het drietal is namelijk nog maar net begonnen.

Spartaan1986

Veel positieve dingen gelezen over deze film. 16 september in Engeland in de bios. Hier zal ie dus wel wat later uitkomen.

avatar van MFEO

MFEO

Deze film is gebazeerd op een waar gebeurd verhaal.

"Duizende mensen worden jaarlijks vermist, maar wat als nu niemand je mist?"

Spartaan1986

Misschien wel de beste Horrorfilm van 2005.
De spanning wordt langzaam opgebouwd, en ontaard uiteindelijk in een drama dat je je ergste vijand niet gunt.
Het acteerwerk is prima en met de gore zit het ook wel goed. Het einde is erg mooi, ik kan er weinig over zeggen zonder spoilers te verraden. Wolf Creek is een zeer geslaagde Australische productie die je vooral het 2e drie kwartier voor de buis gekluisterd houd.

Enig minpuntje: Mensen onopgemerkt verplaatsen in hun slaap vindt ik een beetje onwaarschijnlijk. 4*

avatar van AjCaramba

AjCaramba

Spartaan1986 schreef:

Wat denk je van slaapmiddel in het water wat ze kregen...

(of weet ik veel wat voor goedje)

AjCaramba schreef:

Wat denk je van slaapmiddel in het water wat ze kregen...

(of weet ik veel wat voor goedje)

avatar van Film-freaker

Film-freaker

Wanneer komt hij hier in de bios??

Spartaan1986

Mooie vernieuwde poster trouwens.

avatar van pascal83

pascal83

Film-freaker schreef:

Wanneer komt hij hier in de bios??

Zal wel een 'Straight-to-video' release krijgen.

avatar van Yuma Q.

Yuma Q.

Maffe film, plot was flinterdun, maar toch vermakelijk. De film doet vooral het eerste deel denken aan een homevideo van een vakantie in plaats van een professionele productie.

Spartaan1986

Dat valt me mee van je Paul dat je een Horrorfilm 3* sterren geeft. Ben ik niet gewend van je.

avatar van joshua_

joshua_

Was dat slaapmiddel. Had wel wat duidelijker mogen worden getoond.

word later in de film getoond als ze de video's bekijkt..

avatar van astraboy

astraboy

Dit was dus een van de beter horrorfilms van dit jaar. Goed geacteerd. Leuk vlot verhaal. De tijd gaat vlug. Lekker goor op bepaalde momenten. Echt wel eens de moeite om te zien. kan de vergelijking volgens mij wel aan met Wrong Turn.

avatar van Jason28

Jason28

Goeie film, sommige stukken zijn lekker macaber, lijkt wel een beetje het australische antwoord op Texas chainsaw Massacre!

avatar van zorro

zorro

heb Gisteren Wolf Creek Gezien het is zeker een Spannende Film voorral als je denkt dat ze kunnen ontsnappen maar helaas lukt het er maar eentje (welke vertel ik niet). Al met al geef ik deze film een dikke voldoende maar ik ga echt niet naar Australie met Vakantie na deze film gezien te hebben

avatar van Master Blaster

Master Blaster

film is beter dan ik had verwacht

begon een beetje matig, maar na een half uur kwam de spanning

avatar van len

len

deze film heeft me zeker geboeid.. spannend, luguber en goed geacteerd.. daarbij komt deze film nog een klein beetje harder aan omdat ie op een waargebeurd verhaal is gebaseerd, en 3 van mijn beste vrienden nu aan het backpacken zijn in australië.....

avatar van newb

newb

Was dat slaapmiddel. Had wel wat duidelijker mogen worden getoond.

Ten eerste kun je het goed beredeneren (regenwater van de hoogste bergen blabla) en ze laten het ook nog een keer op de filmcamera zien.

Verder een goede film, het trekt je volle aandacht. Zelf vind ik dat men her en der wel wat steekjes heeft laten liggen. Sommige aspecten hadden wat origineler gekund.

al met al een 4*

avatar van paramount

paramount

Op zich een goeie film/docu. Zeer goed neergezet. Overtuigend geacteerd. Veel spanning. Alleen heb ik me mateloos geërgd aan die wijven. Op een gegeven moment hóóp je alleen dat ze vermoord worden. Toch 4 *.

avatar van SSeagal

SSeagal

De film is moeilijk door te komen het eerste half uur, maar vanaf daar komt de spanningsopbouw en voor je het weet zit je op het puntje van je stoel en voel je de pijn die de drie ondergaan. Luguber, ziek, nagelbijtend spannend, gewoon weer 1 van de betere horrorfilms van de afgelopen tijd. Net geen 4 sterren vanwege het trage begin, ***1/2.

avatar van voTe_BoT

voTe_BoT

Ik heb de film vandaag gezien en ik moet zeggen dat ie behoorlijk goed is. Het is een keer een film met een slecht einde en dat had ik niet verwacht. 4****

Was dat slaapmiddel. Had wel wat duidelijker mogen worden getoond.

Laten ze duidelijk zien op een later moment; namelijk als Lizz al die videocamera's afspeelt. Je ziet dan hoe hij bij zijn vorige slachtoffers te werk is gegaan...Ik vond het een goede film, vooral als je nagaat dat het op waarheid berust. Zaten wel harde momenten in. De oude man die in het oog wordt geschoten. Veel bloed (levend gekruizigd e.d.)...Minder geschikt voor een volle maag

Kortom: Indrukwekkend verhaal ****

avatar van ramm

ramm

Ik heb met spanning naar deze film zitten kijken terwijl er van dit soort films 13 in een dozijn zitten ( wrong turn, the devils rejects etc. )Maar Wolf Creek weet de spanning zodanig op te bouwen dat het toch een uitzonderlijke harde en spannende film is die zeker in dit genre bij de betere titels geplaatst mag worden. Voor de liefhebbers zeker de moeite waard om te gaan kijken.

avatar van hvincken

hvincken

Vond het begin van de film erg slecht, het einde had beter gekund, waarom zijn de auto´s en ander troep van de pechvogels niet gevonden, kan ie onmogelijk hebben begraven, hij is echter gewoon wegens gebrek aan bewijs vrij gelaten, die jongen heeft dit verhaal nooit kunnen vertellen, immers hij was niet bij de meiden, toen deze vermoord zijn. geef hem toch wegens de spanning op het einde 3 sterren.

avatar van SSeagal

SSeagal

Dat wat er met de meiden is gebeurd moet je misschien met een korrel zout nemen denk ik

avatar van horrorkip

horrorkip

Op zich best een goede film, duurt alleen een beetje lang voordat ie op gang komt, maar als ie dan op gang is dan goed ook. Er word beweerd dat het een waargebeurd verhaal is maar dat kan helemaal niet. De enige overlevende zat de hele film in een soort grot, dus hij heeft nooit kunnen vertellen hoe de andere aan hun eind zijn gekomen. Maar goed, een goede film met een wat minder einde.

avatar van Anjin

Anjin

Eigenlijk gebeurd er iets na 1 uur kijken

daarvoor was slaapwekkend en langdradig..

Weet eigenlijk nog niet waar de film over ging!

Nee geef mij maar SAW 2

Dat is een horrorfilm...

Anjin schreef:

Eigenlijk gebeurd er iets na 1 uur kijken

daarvoor was slaapwekkend en langdradig..

Weet eigenlijk nog niet waar de film over ging!

Nee geef mij maar SAW 2

Dat is een horrorfilm...

Je kan het als slaapverwekkend en langdradig zien.

Ik zag het eerder als opstapje naar een luguber laatste 3 kwartier. Met mooie beelden van de schitterende omgeving.

avatar van obuma

obuma

zeker 4 * waard.

Ik vond 'm beter dat saw II, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Betreft een verhaal dat zeker echt gebeurd kan zijn. Tuurlijk kan je hier en daar een kritische noot kraken, maar datgene wat onwaarschijnlijk overkomt, draagt wel ontzettend bij aan de spanning.

avatar van BenBen

BenBen

Het verhaal en de karakters werden in de eerste 45 min mooi neergezet. Daarna werd het een goede horror film, met soms toch wel een beetje gruwelijke beelden. Hij mag er zeker zijn deze film, aanradertje dus!