Genre: Sciencefiction / Actie
Speelduur: 137 minuten / 154 minuten (special edition)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: James Cameron
Met onder meer: Sigourney Weaver, Michael Biehn en Carrie Henn
Releasedatum: 9 oktober 1986
Plot Aliens
"This time it's war."
Na 57 jaar hyperslaap wordt Ripley toevallig opgepikt door een ruimteschip. Ze krijgt tijd om zich te ontspannen en hoopt dat de nachtmerrie met het levensgevaarlijke buitenaardse monster eindelijk voorbij is. Helaas heeft een kolonie terraformers op de planeet LV-426 het ruimteschip ontdekt waar de Alien vandaan kwam. Een paar weken na Ripley's terugkeer verliest het controlecentrum het contact met LV-426. Ripley besluit om samen met een elite-commandogroep naar LV-426 te gaan om te kijken of ze de kolonisten kunnen helpen. Maar bij aankomst op de planeet blijkt dat de kolonie helemaal verlaten is. Of toch niet?
- Trailer (YouTube)
Private Vasquez
Sergeant Apone
Private Drake
Awake78
Een seriemoordenaar die zijn slachtoffers gruwelijk ombrengt? Nou dan heb je hem daar toch al? In een slasher zitten ook altijd van die nutteloze, ietwat dommige personages die als 1e de pijp uit gaan en zo ook hier. Meestal vantevoren al te voorspellen.
Kijk ik wil er eigenlijk niet op doorgaan, maar als jij grappig probeert te zijn om dan ineens met 'een western blablabla' op de proppen te komen vraag je er een natuurlijk beetje om.
psycholamp
- 1960 berichten
Kijk ik wil er eigenlijk niet op doorgaan
Doe dat dan ook niet, want je hebt toch geen gelijk.
JacoBaco
Uiteindelijk zijn we allemaal betweters. Zelfs ik, omdat ik dit nu zeg.
TheThirdMark
Veruit de slechtste uit de reeks, maar desalwelteplus een van de betere uit het genre.
wittie5
Deel 2 is wat mij betreft beter dan deel 1: meer spanning, meer aliens en meer aktie!
%%%%%%
Je zou denken dat het bedje mooi gespreid gelegd is met haar onzettend sterke voorganger
Maar niets is minder waar want eenzelfde vervolg zou niks speciaals of van toevoeging hebben op deel 1, want deel 1 klaar.
Dat heeft James Cameron geleid om een andere recept te gebruiken, dat zal voor verschillende mensen ( liefhebbers ) verkeerd uitpakken, o.a mij.
Ik had voordat ik de dvd in mijn dvd spelertje duwde niet verwacht dat zij het niveau van deel 1 zou halen,laat staan evenaren. Het is daarom absoluut geen schande dat er een mindere versie zou worden geproduceerd, aleen ik had wel van een gevestigde naam in hollywood als James Cameron verwacht dat hij de film met een bepaalde rispeckt zou benaderen de film met fluwelen handschoentjes zou begeleiden,maar helaas is dat voor een film romanticus als mij niet het geval. Want ik had gehoopt dat hij niet zo eigenwijs zou zijn als hier gebeurd is. want de basis wat er in deel 1 is gemaakt is in Aliens ( 1986) vernietigd,zoals ik boven al zij de verleiding om een kopie te maken is ontzettend snel gemaakt. Daarom moeten ze dus creatief te werk gaan,tja.. De film draait van Thriller/Horror naar platte action ze zijn dus wel creatief geweest
Dat is naar mijn mening gewoon een slechte keuze want je haalt gelijk alle spanning meteen weg want is het nog spannend als er 5 atoombommen, 180 kogels en geweren nog een paar gekke wapens erbij en een groepje afgetrainde soldaten daar alles uit de weg moeten ruimen. Als missie hebben ?. Je weet dan eigenlijk wel ongeveer waar de film naar heen wilt. Harde Actie !!
Het is opzich behoorlijk spijtig,maargoed geen catastrofe want dat is niet meteen de reden waarom ik deze film zou gaan kijken want stiekem kijk ik de film natuurlijk voor de sfeer en mijn favorieten schurken de heerlijke plain-evil aliens
De ooit zo krachtige/power wezens die onverwoestbaar leken zouden naar mijn mening genoeg spanning moeten kunnen leveren,maar dat viel mij ontzettend tegen ze lijken hier in dit deel wel domme insecten die niet meer dan verveelend zijn ( Ok als ze met 20 komen worden ze gevaarlijk
) Ik denk dan ook dat Ridley Scott hoofdschuddend op de bank heeft gezeten. Het word dan ook behoorlijk schrijnend door wat voor soldaten dat gebeurd,dat is pijnlijk
en doet het "wezen" absoluut geen eer aan vind ik.
De sfeer wat je in deel 1 had de knappe cinomatografie dat wat naar artistiek vloeit word ingeruild voor bombastisch special effects. Het sympathieke vrouwtje van deel 1 word ook effe onderhanden genomen door '' mister avatar'' en word getransformeerd tot Rambo in de ruimte.
Het einde is ook.
De film is best vermakelijk en de film kent zo zijn memorable momenten gelukkig.Maar om een vervolg te worden genoemd van Alien
Hij krijgt de score wat dit gekost heeft. 2,50
jrvdw
Spanning, actie, super spicial-effects, goed acteerwerk, een goed verhaal, het kan niet op met deze film.
Ben ondertussen een fan geworden van de xenomrphs
ossman1987
leuke film.
Ik moet zeggen dat die halverwege een beetje inkakte niet qua tempo natuurlijk maar was gewoon niet onder de indruk.
In de laatste pak eem beet 40 minuten was ik dan toch wel weer onder de indruk. Het werd spannender en het zag er geweldig goed en goor uit dat beest.
Verder was Die alien in de lift was ook erg geinig.
3.5 *
eavymetal
Ik heb de film nu al jaren in mijn bezit, en ik raak er nog steeds niet op uitgekeken!
puckb96
Beste film in de Alien reeks wat mij betreft!
m1chel
- 1948 berichten
Waar "Alien" zich richt op de spanning en het psychologisch beklemmend sfeertje, richt "Aliens" zich puur op de actie en horror. De film begint redelijk traag, veel uitleg en het overhalen van Ripley (Sigourney Weaver) om terug te keren naar de planeet LV-426. Daarna richt de film zich op de grote praatjes die de commando elite heeft totdat de actie echt begint. Na ongeveer 1 uur en 10 minuten (bij de directors cut) gaat de film echt los. Een lange "Rush" van actie, spanning en horror.
The directors cut vond ik echt een veel betere versie omdat deze scene's bevatte die het verhaal toelichten en een stuk logischer en duidelijker maken.Het hele gedeelte van de ouders van Newt maakt het duidelijker waarom er contact verloren is met LV-426 en geeft veel meer diepgang aan het karakter Newt. Het gedeelte dat Ripley een dochter had vond ik overbodig, maar diept het karakter van Ripley wel wat meer uit,als is het compleet niet van belang.
Wel jammer is dat James Cameron toch wat slordigheidjes in de film heeft gelaten.Het gedeelte met Bishop met dat mes spel, en als Ripley over de Alien rijd en het voertuig niet eens beschadigd raakt van het bloed van de Alien, terwijl het wel dwars door de romp van een ruimteschip vreet, zijn slordig. Zo zitten er nog wel een aantal fouten in. Desondanks was het een zeer vermakelijke en goede Science Fiction film want "This time it's war".4* voor deze top Alien sequel.
Cobusss
Ik vind het de beste uit de reeks.
1 is ook erg goed maar te oud naar mijn smaak.
tommykonijn
Ik zie dat ik hier nog geen mening bij heb geplaatst destijds. Nu kan ik me hem natuurlijk alweer wat minder herinneren. Wel weet ik nog dat dit gewoon een erg sterke S-F film was. Mooie effecten en sterk acteerwerk. Heel spannende fragmenten. Ik geloof dat op het laatste een van die aliens nog aan het schip zat ofzoiets en dat ik toen benieuwd was hoe ermee afgerekend zou worden. Ik heb hem toen voor €2,50 bij de Blokker gekocht. Die prijs is deze film zeker wel waard! Mooi werk van Cameron. Deze ga ik denk ik binnenkort nog wel eens bekijken.
In dit spectaculaire vervolg neemt James Cameron die regie over van Scott en doet dat met verve.
Cameron heeft de neiging altijd alles erg groot te willen aanpakken in zijn films, iets wat ik meestal wel kan waarderen en in Aliens is dat niet anders. Wat kan er enger dan 1 Alien? Juist, meerdere van die wezens en in deze film zijn het er nogal wat. Dat wil ook niet gelijk zeggen dat deze film beter is. Ik vind van niet, maar met een goed concept en goede uitwerking komt Cameron een heel eind.
Wat mij altijd bijstond is het feit dat in deze film de spanning uit het eerste deel ingerekend wordt voor actie. Dat is ook zeker zo’ al duurt het nog best wel een tijdje voordat de actie begint. Maar als die begint, barst die dan ook los en is het echt knallen geblazen. Ik blijf het wel een sterke zet vinden. Een herhaling van het eerste deel had waarschijnlijk niet gewerkt, omdat deze qua spanning bijna niet geëvenaard kon worden. Qua actie zit het wel snor en vooral in het tweede gedeelte van de film, is het op dat gebied meer dan in orde met ook prima Sfx voor die tijd.
Een nadeel van dit alles, is toch wel dat de film wat minder spannend is. Natuurlijk zijn er meer Aliens, maar ze lijken ook veel minder slim dan degene uit de vorige film en dienen af en toe echt letterlijk tot schietvoer. Weaver doet het in deze film wederom prima en blijft een stoere vrouw, die hier zowaar ook wat meer diepgang mee krijgt. Toch wordt de show gestolen door good Old Lance Henriksen, die altijd wel voor een rol te porren is, maar hier een van zijn beste rollen ooit neerzet.
Toch maakte Aliens in tegenstelling tot Alien onlangs net wat minder indruk dan vroeger. Het blijft een prima actiefilm, dat zeker, maar toch waardeer ik de film met een halve ster af.
VincentL
Goede film. Het enige opmerkelijke vind ik toch dat Ripley er door haar lange slaap niet ouder is uit gaan zien. Het verhaal is goed, alleen vind ik het jammer dat de Aliens in dit deel meer als schietschijf dan als vijand worden gebruikt.Toch komt hij redelijk dicht in de buurt van het succes van deel 1.
Deze film mag van mij het genre Actie/Sciencefiction krijgen, want ik vond hem niet in Horror passen.
Wel een film die je na twintig keer gewoon nog een keer wilt zien.
Van mij krijgt hij een mooie 3.5
JacoBaco
Gooi er maar een halve ster bovenop, want de reden waarom ze niet ouders is geworden is vanwege de hyper-sleep.
En als Cameron er voor koos om in dit deel meerdere aliens te gebruiken en je wilt ze echt in gevecht zien met elkaar, hoe had jij je het dan voorgesteld? Er zitten geloof ik iets van 150 aliens. En vergeet niet dat de marines geen stelletje amateurs zijn en in Alien 1 hadden ze alleen een vlammenwerper.
VincentL
En als Cameron er voor koos om in dit deel meerdere aliens te gebruiken en je wilt ze echt in gevecht zien met elkaar, hoe had jij het dan voorgesteld? Er zitten geloof ik iets van 150 aliens. En vergeet niet dat de Marines geen stelletje amateurs zijn en in Alien 1 hadden ze alleen een vlammenwerper.
Ik vind het gewoon raar, of vreemd dat je niet ouder wordt al je slaapt
Maar het niveau van de Aliens is zo dom. Het zijn er inderdaad 158, maar ze worden neergeschoten als vliegen. Ook de 'koningin' vind ik zo sloom reageren waardoor Ripley veel meer tijd krijgt om haar te verslaan. Ik vind het minder reëel (Voor zover het realistisch kan zijn
JacoBaco
Zo werkt de hyper-sleep nou eenmaal. Je wordt niet ouder. Het is een hele special techniek.
In deel 1 wordt er ook gebruik van gemaakt.
De marines krijgen bovendien flink op hun donder wanneer de aliens voor het eerst de aanval inzetten. De alien in deel 1 wist ook wel dat hij de enige was, dus logisch dat hij zo moeilijk te pakken was. Aliens zijn anders in groepsverband. In deel 4 maken ze zelfs een paar van hun eigen soortgenoten af om zo te kunnen ontsnappen..
En zo dom zijn de aliens niet. Zoals ik al zei, maken de marines de eerste keer weinig kans. En zijn ze de marines te slim af wanneer ze alles afsluiten en de aliens via het plafond komen. De Queen weegt geen 30 kilo natuurlijk hè, en ze is een beetje stijfjes omdat ze jaren lang eieren moest leggen.
VincentL
In deel 1 wordt er ook gebruik van gemaakt.
"Stijfjes" Goed verwoordt
Maar neem nu bijvoorbeeld de automatische geweren die door de laatste mariniers zijn opgesteld. De Aliens lopen gewoon door/blijven terwijl de geweren ze rustig neerschieten. Slim?
JacoBaco
Aliens hebben geen ogen en ze krijgen te maken met sentry guns en sentry guns reageren op beweging. Ik weet niet hoeveel aliens er dan precies kapot geschoten worden, maar dit zijn er waarschijnlijk minder dan je denkt, want de sentry guns schieten sowieso ook op de rondvliegende lichaamsdelen van de aliens. Maar ik denk dat het voor de aliens vrij verwarrend is, want ze worden van alle kanten flink beschoten en ze zijn voor zover ik weet gewoon stekeblind.
Karl van H.
Volgens mij zijn de aliens niet blind hoor, ze nemen gewoon op een andere manier waar dan mensen (al lijkt het me sterk dat ze waarnemen zoals dat in Alien 3 wordt weergegeven). Ik kan me wel voorstellen dat ze even verward zijn door die sentry guns, maar de soort is slim genoeg om algauw door te hebben wat er aan de hand is.
JacoBaco
Giger conceived the Alien as being vaguely human but a human in full armor, protected from all outside forces. He mandated that the creature have no eyes, because he felt that it made them much more frightening if you could not tell they were looking at you..
Ik weet niet precies hoe het zit.
puckb96
de beste in de hele reeks.
bevat meer actie, meer spanning, meer gore.
het is gewoon de spannendste van allemaal.
kan er niks anders van maken!
tristanrc1
Meer actie ja, maar 'Alien' is op andere punten sterker, de film had zo'n beklemmende sfeer, ook als er eigenlijk helemaal niks intressants gebeurde. 'Aliens' mikt meer op de actie, en dat is aan de ene kant goed, dan wisselt het wat af, maar 't misterieuze is er af, en dat is jammer. Wel mooie speciale effecten in deze film, en de muziek is zeker niet slecht. Ook Sigourney Weaver speelt erg goed. Dat is James Cameron maar weer goed gelukt...
movie-edje
Deze deel overtreft het eerste deel.
( zeggen ze )
voor mij gevoel niet.
deze deel zit veels te veel aktie in en geschreeuw,
en heeel veel van dat soldaat getrommel geluiden.
ik iriteerde mij gruwlijk aan Bill Paxton, met zijn gejank.
terwijl een meisje van 10 jaar op der eigen benen weten te houden.
je mist de sfeer en de mistery van alles.
( this time its war
Sterk vervolg waarbij James Cameron aan het roer staat en het geheel over een andere boeg gooit door een flink portie actie toe te voegen. Het claustorfobische van zijn voorganger is verdwenen, maar de donkere toon blijft intact. Uitstekende special effects. Spannend, eng en onderhoudend. De film ziet er opnieuw mooi en spectaculair uit waarbij de finale een absoluut hoogtepunt vormt. Ook de cast is wederom goed. Bill Paxton heeft een leuke bijrol en Sigourney Weaver is sterk en staat volkomen haar mannetje hier. Met kop en schouders het beste deel uit de Alien-reeks. Ik heb overigens de director's cut gezien, wat mij betreft de enige versie van de film is.

Alien: Resurrection
1997

Alien³
1992

Alien
1979

'Alien: Earth' is een hit op Disney+: zó kijk je alle 'Alien'-films in chronologische volgorde

'Het kreng is weer terug': filmjournalisten overspoelen 'Alien: Romulus' met lof in eerste reacties

Nauwkeurigheid is troef voor Fede Álvarez: 'Alien: Romulus' moest stylistisch geheel overeenkomen met origineel

De Xenomorph is terug: eerste beelden van 'Alien: Romulus' uitgebracht

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Fantasy / Sciencefiction, 1980

Terminator 2: Judgment Day
Actie / Sciencefiction, 1991
androidextraterrestrial technologyspace marinespaceman cryogenicsvacuum ruimtekoloniewarrior womansettlerruimtereiscolonyhorrorruimtebuitenaards wezenvrouwelijke hoofdrolspelerschepseldesolatefemale hero aggressivexenomorphdesolate planet criticalstrong female protagoniststrong female leadfemale lead hilarioussinisterassertivecommandingempatheticexhilarated