• 9.381.622 stemmen

Aliens (1986)

Sciencefiction / Actie | 137 minuten / 154 minuten (special edition)

Genre: Sciencefiction / Actie

Speelduur: 137 minuten / 154 minuten (special edition)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sigourney Weaver, Michael Biehn en Carrie Henn

Releasedatum: 9 oktober 1986

Plot Aliens

"This time it's war."

Na 57 jaar hyperslaap wordt Ripley toevallig opgepikt door een ruimteschip. Ze krijgt tijd om zich te ontspannen en hoopt dat de nachtmerrie met het levensgevaarlijke buitenaardse monster eindelijk voorbij is. Helaas heeft een kolonie terraformers op de planeet LV-426 het ruimteschip ontdekt waar de Alien vandaan kwam. Een paar weken na Ripley's terugkeer verliest het controlecentrum het contact met LV-426. Ripley besluit om samen met een elite-commandogroep naar LV-426 te gaan om te kijken of ze de kolonisten kunnen helpen. Maar bij aankomst op de planeet blijkt dat de kolonie helemaal verlaten is. Of toch niet?

avatar van jedymaster

jedymaster

Het is denk ik ook de beste uit de serie omdat de film spanning en actie heel goed combineert en dan heb ik het nog niet eens over de pure horror

avatar van Frantic01

Frantic01

ook weer een waardig vervolg van deel 1 ik vind wel de directors cut versie beter als de orgineele bioscoop versie

avatar van Flipman

Flipman

Damn, ik wil deze echt weer eens zien! Maar ik ben het wel nog steeds eens met de kritiek van Olivier. Ik kan het goed begrijpen dat hij de film minder spannend vindt omdat er hier meer Aliens te zien zijn. Want dan weet je een beetje wat je kunt verwachten, als je het genrekent, in Alien maakten we nog maar kennis met het creatuur.

avatar van TheMoon

TheMoon

TOP! Deze film is mijn top film, beter is er niet!!!

Mooi acteer werk van Sigourney Weaver.

Heb ook de hele serie in m'n bezit.

Zit ongeduldig te wachten op een goed vervolg op ''alien resurrection''

(Alien vs predator zie ik niet als vervolg) leuk voor de kleintjes onder ons!!!

Ook zal Sigourney Weaver weer van de partij moeten zijn, dus nog maar een ''resurrection ''.....''alien resurrectionist'' of zo.

avatar van frankske

frankske

aliens vind ik 1 van de beste aliensfilms , die ze allemaal gemaakt hebben , niet te min dat ze slecht waren , heb ook aliens versus predator gezien , acteer werk was ook geweldig, maar ik denk dat je de personage mist van de enige echte sigourney weaver,, tenslotte zij heeft de films groot gebracht.

avatar van james_cameron

Ik zal alvast maar even een controversiële stelling deponeren: Aliens is de beste sequel ooit gemaakt!

Hoor ik daar iemand roepen "Godfather Part 2?" Laat me niet lachen. Is er ooit een andere vervolgfilm geweest die de concepten van de eerste film zo briljant wist uit te bouwen en daarnaast nog vele vernieuwende elementen wist toe te voegen? Didn't think so.

avatar van sanna03

sanna03

aliens is weer een heel goed vervolg het kleine meisje newt kan ook goed acteren en ja Sigourney Weaver zie ik nog steeds heel graag acteren

deze film krijgt van mij een 5

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Omdat ik het eerste deel niet zo heel goed vond vreesde ik een beetje, maar moet zeggen dat deze film me verrast heeft! Vooral de actie en het grotere aantal gore scenes doen deugt. Jammer van het trage begin...

avatar van sonyjh

sonyjh

De beste uit de serie.

Let's hope

Geloof er niks van.

avatar van Wouter

Wat is dit trouwens voor lelijke poster?

EmDee

Ja Wouter, ik zie ook veel liever deze.

Is dat geen teaser poster?

Zo nee, dan zal ik 'm wel plaatsen en even van impdb.com halen.

avatar van xangadix

xangadix

Owja, en er gaan geruchten dat James Cameron samen met Ridley Scott plannen heeft voor Alien 5... Let's hope
Oh jee, ik ben benieuwd wat er dan gegenetischmanipukloond gaat worden..!

kappeuter schreef:

Is dat geen teaser poster?

Zo nee, dan zal ik 'm wel plaatsen en even van impdb.com halen.

Ben je daar ondertussen al achter?

Nee ik dacht het antwoord wel van jullie te vernemen.

kappeuter schreef:

Nee ik dacht het antwoord wel van jullie te vernemen.

Meen me te herinneren dat ik die poster destijds zo heb zien hangen toen de film uit was. Die er nu is ken ik al helemaal niet.

EmDee

Staat op een teaserposter ook niet vaak een releasedatum?

avatar van Redlop

Redlop

Ik vind die van Emdee ook veel mooier. Ligt ook in het verlengde van Alien.

OK, poster is vervangen.

avatar van Yak

Yak

Ja, deze is echt cool.

avatar van seth gecko

seth gecko

de meeste films gemaakt in de jaren 80 zien er hopeloos gedateerd uit.

het verrastte me dan ook toen ik deze bekeek bijna 20 jaar na dato hoe goed deze er nog uitziet,ook de muziek is dankzij james horner van een heel wat hoger niveaua dan het gros van de 80's films en bedraagt bij tot de spannende sfeer.

want spannend en scary is deze dus echt wel.

ik zat vaak op het puntje van mijn stoel en de film is ook echt eng.

het is grappig om zien ook hoeveel sommige hedendaagse films en games schatlichtig zijn aan de alienreeks.

dit is 1 van de beste films ooit gemaakt in het scifihorrorgenre en een echte klassieker.

4*****

avatar van Redlop

Redlop

Uitstekende post...alleen verbaast me dan die slechts vier sterren. Als er niks beters is gemaakt in dat genre volstaat 5* denk ik.

seth gecko schreef:

de meeste films gemaakt in de jaren 80 zien er hopeloos gedateerd uit.

Dan raad ik je helemaal aan om Alien uit 79!!! eens te bekijken.

avatar van mikey

mikey

80's rules!!

avatar van mister blonde

mister blonde

80's sucks!

avatar van mikey

mikey

Dat is me nogal een statement, blonde! Wat is er mis met de jaren 80? Tuurlijk is er veel pulp gemaakt maar ook tientallen juweeltjes. Trouwens de pulp van toen is heel wat amusanter dan de sjit wat ze nu brouwen. In de jaren 80 hadden de producenten tenminste lef. Deze film is trouwens erg aardig maar wordt saai op den duur.

avatar van Diesel

Diesel

mister blonde schreef:

80's sucks!

Hell no

In de jaren tachtig zijn genoeg goede films gemaakt.

EmDee

Hij heeft maar liefst 5 jaren 80 films beloond met 5 sterren.

avatar van mister blonde

mister blonde

daar gaat het niet om. het gaat om de films die ik slecht vind. de meest slechte films komen uit die jaren... zie ook het forum. ik poneer ook meer een stelling als tegenwicht op de uitspraak van mickey..