A Time to Kill (1996)
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via NLZIET
Plot A Time to Kill
"Experience a time you'll never forget."
Het verhaal gaat over de strijd van een zwarte man voor gerechtigheid in het hedendaagse Amerika. De dochter van Carl Lee wordt op een beestachtige wijze verkracht . De daders worden opgepakt maar voordat zij veroordeeld kunnen worden, neemt Carl Lee het recht in eigen hand en schiet de daders dood. De jonge advocaat Jake Brigance neemt de verdediging van Carl Lee op zich. Hij maakt zich daarmee niet geliefd onder de veelal plaatselijke Ku Klux Klan gezinde bevolking. Uit voorzorg stuurt hij zijn vrouw en kind naar een veilige plaats en zet samen met rechtenstudente Ellen Roark zijn eenzame strijd voort.
Jake Brigance
Ozzie Walls
Ethel Twitty
Freddie Lee Cobb
Lady_Movie
Een hele emotionele film. Ik weet niet wat ik hierover moet zeggen, er valt denk ik weinig over te zeggen. Ik was gewoon ademloos aan het kijken, heb me geen seconde verveelt.
een 4.0
Wat een namen in deze film. Vreemd dat ik hier nog nooit van gehoord had dan.
Vond het verder niet al te super. Wel erg typisch verloop met een wat flauwe afloop. Rechtbank speeches, beetje mentaal schermen tegen elkaar, pleidooi tegen rascisme etc etc.
Allemaal wel aardig maar oh zo flauw gefilmd. Verwacht van Schumacher toch wat meer. Wie genoegen neemt met het volgen van een verhaaltje afgebakend op platgetreden paden kan hier best z'n kick uithalen, voor mij mocht het allemaal wat filmischer zijn.
Puppy
top film
goed acteerwerk van Matthew McConaughey en Samuel L Jackson.
Het verbaasd me erg dat deze film nooit ECHT doorgebroken is...
veel mensen hebben idd nooit van de film gehoord, maar echte film liefhebbers en zeker fans van Samuel L Jackson zouden deze film moeten zien.
Goede afwisseling tussen actie en drama de film blijft de hele tijd boeiend, ik heb deze film nu 3 of 4 keer gezien maar hij blijft geweldig en verveelt niet.
Echt een aanrader
Ché Cliché
Een aardige film, niet meer dan dat. Bullock en Kiefer speelden rollen die er net zo goed uitgelaten hadden kunnen worden in mijn ogen. Het oogde allemaal wat traag...
Wel een geweldige eindspeech. Beetje melodramatisch, maar een wakkerschud momentje als laatste zin. Al met al een ruime voldoende van 3,5 ster, maar heel bijzonder is het allemaal niet.
Lad
Zeer sterke film, die minstens een plaats in de top 250 verdient, minstens!!
Een stevig, krachtig verhaal dat vele mensen heeft geraakt, een verhaal dat zeer gevoelig lag/ligt in Amerika.
Een aanrader.
**** sterren.
Prima film met een zeer goede Samuel L. Jackson en een verrassend goede Matthew McConaughey. Het verhaal zit goed in elkaar en zet je aan het denken. Mooi einde ook!
Michael_deNiro
Een hele goeie / mooie verfilming van John Grisham's boek.
En inderdaad een heel goed acterende Matthew McConaughey.
Ook Samuel, Sandra en Kiefer mogen er zijn.
Gewoon kijken. U zult er geen spijt van krijgen.
Let vooral op hoe Matthew de eindpleidooi vertelt en acteert. Geweldig !!
kArIzMa_Movie
'A Time To Kill' is een mooie meeslepende film. De rollen worden zeer goed neergezet. Ik vind dat de film een zeer mooi einde heeft, hoewel het wel voorspelbaar is.
Als je een goede rechtbankfilm zoekt moet je deze film echt een keer proberen!
Tarkus
Prachtige film, met uitstekende acteerprestaties.
Zowel Matthew McConaughey, Samuel L. Jackson en Sandra Bullock zijn uitstekend in hun rollen, maar ook vader en zoon Sutherland dragen ertoe bij dat dit een zeer realistische prent is geworden.
Ik kan de film aan iedereen aanraden, het is een document over de rassenhaat in het Amerikaanse Zuiden, en dit nog niet zo heel lang geleden.
Matthew McConaughey eindpledooi in de rechtszaak is zonder meer indrukwekkend en bezorgd je gegarandeerd kippenvlees.
Dik verdiende 5 sterren geef ik aan deze prent!!!!
Sideshow Bob
Zeer goede film, maar de film kan niet tippen aan het boek dat van mij een 5+ krijgt. Zoals zo vaak zijn hierin de personages nog dieper en tastbaarder uitgewerkt. De schrijver maakt de sfeer levensecht: je proeft de tijdsgeest, de stemmingen in het verhaal en de cultuur in rednecktstaat Mississippi. Niettemin een klasse film over een bewogen rechtzaak die meer is dan een rechtzaak, maar ook een maatschappelijk verhaal in beeld brengt.
cafe1900
Wat 'n geweldige sterrencast voor deze film, ben er met spanning naar aan het kijken.
Leland Palmer
Mwah, zo geweldig vond ik het allemaal nou ook weer niet. Redelijk filmpje, maar niet meer dan dat. McCounaghey als advocaat is al een eerste plank die mis word geslagen en ook de rest van de cast weet niet te overtuigen, zelfs Kevin Spacey niet. De boodschap die de film geeft is sowieso al erg matig en de personage's van de ''verkrachters'' zijn ook onder de maat, net als de keren dat we in de rechtbank zijn. Komt de KKK ook nog langs, wat echt het triestste van de film was. Voor de rest was het opzich wel een interessante film, maar jammergenoeg werden er te veel plankjes misgeslagen.
The Last
Erg indrukwekkende film, vooral ongelooflijk goed geacteerd tot in de kleinste bijrol. De film is groots van opzet, althans, dat is ook meteen de grootste minpunt, de film wil groots van opzet zijn, maar is dat eigenlijk nooit, en dat komt voornamelijk door het uitermate zwakke script. Er had op z'n minst nog 3 kwartier aangebreid moeten worden.
Ook filmisch gezien vond ik het weinig bijzonder, maar de sombere stijl waarin de film is geschoten, past wel bij het tijdsbeeld en de ontwikkelingen.
Eigenlijk wou ik 3 sterren geven voor het uitstekende acteerwerk, maar omdat ik me in die 2,5 uur niet één keer heb betrapt op enige verveling of vermoeidheid, doe ik er een half puntje extra bij: 3,5*
Had makkelijk hoger kunnen uitvallen. Een film die beter had kunnen en moeten zijn. Jammer.
Dutch Ownage
Mooie indrukwekkende film. Leuk ook om een heel miniscuul gastrolletje van Eddie Murphy te zien in de film. Als Carl Lee onschuldig is verklaard zie je tussen de blije mensen die de rechtszaal uitkomen Eddie staan:DEen aanrader
Kan iemand mij trouwens vertellen wie nou Mickey Mouse was en wat voor een rol hij nou in het geheel had?
m1701
Geweldig goeie film
Zeer goed acteerwerk van alle 3!
Vooral het slotpleidooi was zeer mooi!
Goldenskull
Drie verschrikkelijke acteurs/actrices (McConaughey, Bullock en Ashley Judd) worden in één sentimentele cliché film met uitgemolken thema's gepropt..
Belachelijke maar onbedoeld lachwekkende scene's zoals een 'bom' die ontploft als een rotje in de lucht en Brigance zijn huis staat in de fik, rent er op af met zijn anti-acteur hoofd en kraamt uit 'my dog is there', terwijl menig kijker allang door heeft dat die even later weer met veel gejank tevoorschijn zal komen. Zoveel clichés, slechte acteurs (die zwarte dominee was ook zo'n ramp) en bij vlagen verschrikkelijk sentimentele of bombastische kut muziek, toch wil ik hier geen 0,5 geven.. daarvoor vond ik het net niet slecht genoeg, ook al heb ik hier weinig goede woorden voor over, Samuel L Jackson en Spacey konden de film nog net wat opkrikken. Jammer dat na de beste Schumacher die ik zag (Falling Down) nu zijn (tot nu toe) slechtste volgt, heb het even met hem gehad. 1.0*
O.S.
Erg goede film over een interessant onderwerp. Het matige acteren van de hoofdrolspeler(oa de te dramatische speech) neemt niet weg dat ik de hele film geboeid heb zitten kijken. Het jammere van deze film is alleen dat het vonnis de hele film verpest. Hoeveel sympathie ik ook voor de moordenaar voelde, hij had nooit vrijgesproken mogen worden. Tot dit moment was de film een 4 - 4,5.
O.S.
Mickey Mouse was een lid van de ku klux clan, je zag dat hij de hoofdrolspeler bedreigde via de telefoon. Ik denk dat hij spijt heeft gekregen voor zijn daden toen hij zag hoe ze dat meisje mishandelde en aan de boom vastbonden. Hij heeft haar dan ook bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht. Uiteindelijk heeft hij alles bekend aan de politie en de medeplichtigen aangewezen, te zien aan een moment op het einde waar die 3 leden inclusief die politieagent opgepakt werden.
Goldenskull
Oja, dat was ik nog vergeten te zeggen.. natuurlijk moest er ook een verrader/goed iemand bij de KKK zitten
En lachwekkend dat ze de ku klux clan overdag met mutsen en al voor de rechtbank laten protesteren
De KKK is een 'duistere/geheime' organisatie en die lopen normaal niet op die manier over straat
O.S.
Hoezo natuurlijk? Ik vond dat echt niet zo vanzelfsprekend. Ze hebben trouwens ook gewone demonstraties gehad, misschien dat jouw clan dat niet deed?
Goldenskull
Als je goed oplet, dan hoor je in het begin dat 'niemand' nog door had dat de KKK daar nog aanwezig was. Dat het allemaal erg geheim was enzo, mja het zal wel, het maakt mij verder geen donder uit.
En ja, natuurlijk! Want dat kan in zo'n film niet missen, deed me in die zin denken aan bijv. The Hills Have Eyes, waar ook een goede mutant tussen moet zitten..vind dat toch altijd jammer, in elk verband.
The Last
Nogal moralistisch verloop ja, maar pffff, dat wordt wel behoorlijk goedgemaakt door het uitstekende acteerwerk.
annakin
deze staat absoluut in mijn top 10 geweldige film, mooi verhaal, en zeer goed acteer werk....van zowel bullock...matthew...en jackson...veel betere rechtbank films als deze krijg je niet zo snel...en vooral het einde sprak mij erg aan
crack1
,mijn idee!

Thriller 'A Time to Kill' met Matthew McConaughey morgen op televisie

Netflix verwijdert binnenkort weer enkele topfilms: ook deze verlaten de dienst

De tien best beoordeelde films van de jarige Matthew McConaughey (54)

De zes best beoordeelde films die in februari op Netflix belanden

Bound by Honor
Misdaad / Drama, 1993