• 9.381.760 stemmen

Sin City (2005)

Actie / Misdaad | 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino

Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis

Releasedatum: 2 juni 2005

Plot Sin City

"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."

Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.

Det. John Hartigan

Roark Jr./The Yellow Bastard

avatar van Flipman

Flipman

Gizzmann schreef:

Da's lekker, ik kom er dus niet in (onder de 16). Tja, dan laten ze me geen keus, ik pluk hem van het net af

WTF??!! Maar de KijkWijzer geeft toch alleen Adviezen?! Met behulp daarvan mogen ze je de Toegang toch niet Weigeren? Voor zover ik weet zou ik zelfs m'n Zoontje van Zes mee mogen nemen de Zaal in, omdat zo'n Advies niet Bindend is! Maar Goed, ik heb niet eens kinderen, dus waar maak ik me Druk over ?

avatar van aegron

aegron

Kijkwijzer brengt een advies uit, maar de regering heeft bepaald dat dit advies bindend is bij 16 jaar of ouder.

Zodra een film dus 16+ (of 18+ ) is mag een jonger iemand er alleen in onder begeleiding van een volwassene.

Voor meer info: zie de aflevering van Kassa van vandaag. Die ging over computerspellen kopen, maar raakte ook zijdelings dit onderwerp.

avatar van stephan73

stephan73

Vreselijke film.

Ziet er mischien wel mooi uit en heeft best wel goede acteurs, maar is een lege, saaie onzin film.

* 1/2 (voor het enige lichtpunt in de film, Mickey Rourke)

avatar van Quentin

Quentin

Goede film, prachtig gestileerd, fatsoenlijke acteurs,vermakelijk spectakel, wat wel niet geheel aan mijn hooggespannen verwachtingen voldeed. 3,75*

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Wil ik is een keer wat terugdoen voor de filmindustrie door de film in de bios te zien in plaats van een cam van internet word ik niet toegelaten omdat ik 'onder de 16' categorie val

Moet ik weer mijn fake-idea erbij trekken maar morgenavond maar

avatar van Quentin

Quentin

Je nep idee?

avatar van Jonathan Crane

Jonathan Crane

ik ben 13 maar zie eruit als 16 dus ikk kon lekker wel naar binnen......

wat een gewldige film trouwens..

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

In België is de film gewoon Kinderen toegelaten

avatar van zip

zip

SeKToRIoS schreef:

Zip dit is duidelijk geen film voor jou... jij kent het stripverhaal blijkbaar niet en weet deze film dus niet op waarde te schatten.

Ik vind niet dat je eerst de achtergrond moet kennen om een film op waarde te schatten. het gaat om de impact die hij heeft als je kijkt. Anders zou elke filmliefhebber meer in de bibliotheek zitten dan in de filmzaal.

SeKToRIoS schreef:

maar om nou te zeggen dat Rodriquez een slechte regisseur is gaat natuurlijk nergens over. Hij heeft zat goede films gemaakt waarvan ik er deze 1 van vind.

Wat ik vooral wilde duiden is dat Rodriquez echt een paar behoorlijke structuurfouten maakt en zijn verhaallijnen helemaal niet afwerkt. Daardoor slaagt hij er zelfs niet in de spanning tot de top te drijven, wat voor deze film behoorlijk gemakkelijk zou moeten zijn. Alles kan, alles mag, dus alles kan gebeuren.

Ik denk dat hij te weinig plaats voor de kijker heeft gelaten om echt te kijken en alles heeft volgepropt met flitsende acties. En dat is volgens mij niet de basis van een goede film.

Tja, mijn standpunt blijft hetzelfde. Er zat veel meer in het concept dan dat hij er heeft uitgehaald en dat is jammer.

Flipman schreef:

Zelfs niet met een volwassene.

Jonathan Crane schreef:

ik ben 13 maar zie eruit als 16 dus ikk kon lekker wel naar binnen......

wat een gewldige film trouwens..

Lucky Bastard! Ken ik jou bytheway niet van StripSter? (degene die allemaal nieuwtjes poste over Batman Begins?)

Iig ben ik hem nu aan het binnen halen. Ben benieuwd!

Gizzmann

Waarom lees ik overal complimenten of commentaar op Rodriquez? Hij is niet de enigste regisseur.

avatar van Waku

Waku

Het is niet echt mijn smaak deze Sin City.

Mijn oordeel is daarom ook puur persoonlijk.

Origineel is ie zeker en de manier van filmen zeer apart.

Het geweld spat van het scherm maar door het zwart/wit

camerawerk met enkele kleureffecten wordt het niet ranzig.Topcast en leuk om Rutger Hauer even te zien.

Pakt als nederlandse acteur toch even een minuutje of 5 mee in een big budget productie.Jessica Alba en Brittany Murphy zijn sowieso al een genot on naar te kijken, in welke film dan ook.

avatar van Mala Chica

Mala Chica

Gizzmann schreef:

Zowieso, als kinderen geen seks en geweld mogen zien en geen grof taalgebruik mogen horen, waarom mogen ze dan op deze planeet rondlopen?

(deze planeet is schikbaar bevonden voor zestien jaar en ouder)

Misschien is Fox Kids Planet wel iets voor jou

Of ik moet meer pindakaas eten

avatar van tovenaar

tovenaar

Kan er niks aan doen, maar deze film is gewoon ontzettend lekker. De gestileerde actie, de stoere acteurs en vooral de heerlijk lekkere (bij deze film is gewoon gerechtvaardigd om het zo uit te drukken, dus feministen: mondje dicht) actrices (Brittany, Jessica oeieoieieoi) laten de minuten voorbij vliegen. 't Ziet er allemaal lekker fris gefilmd uit in strak zwart-wit, met veel leuke knipoogjes naar een hoop jaren 50 film noir movies.

avatar van Mala Chica

Mala Chica

Of ik moet meer pindakaas eten

En melk niet vergeten he

Sin city: ik vond de film ongelooflijk saai. Het boeide me vanaf het begin niet, de voice overs vond ik irritant, in andere films zoals goodfellas vond ik het wel heel erg goed maar in sin city wekte het irritaties op.

Daarnaast vond ik het te donker, zwart-witte films vind ik sowieso stom om naar te kijken. Het verhaal is origineel maar het is erg slecht uitgewerkt, wat ik wel heel goed vond was het camerawerk, vooral in het begin, de inzoom uitzoom draai-effecten bij het gebouw. Dit is de enige reden waarom ik geen halve ster geef.

avatar van as

as

Gizzmann schreef:

Die 5 minuten die Tarantino regisseert? Kom nou.... Het is niet Tarantino die zijn visitekaartje afgeeft in deze film. (Hoewel het segment van Tarantino erg leuk is) Rodriquez is de regisseur.

avatar van Jordy

Jordy

Ik denk dat Gizzmann het over Frank Miller heeft

avatar van as

as

Jordy schreef:

Ik denk dat Gizzmann het over Frank Miller heeft

Frank Miller was consulent. Rodriquez wilde hem gewoon op de titel als regisseur hebben.

avatar van Mudrlooz

Mudrlooz

topfilm, niks aan toe te voegen

en van die lekkere babes was rosario dawson toch wel de mooiste.......

welke scene heeft tarantino geregisseerd dan?

pjutter

soooo wat een super film!

Heb hem vrijdagavond gezien maar had nog niet eerder de tijd om te stemmen.

deze film verdient een hoger gemiddelde dan 3,94 *

mickey rourke!!! wat is tie goed hier zeg!!! het verhaal over Goldie is echt het allerbeste verhaal!!!

echt een zielig verhaal eigenlijk... maar wel Keihard.

en bruce Willis is ook geweldig in deze film, hij leeft maar voor 1 ding, de veiligheid van Nancy Callahan.

Dat is trouwens echt een heel mooi meisje die Jessica Alba!! ik hoop die vaker te zien.

Miho speelt ook een hele goede rol.

de enige die ik een beetje von tegen vallen was Benicio De Toro. maar dat zullen niet veel mensen met me eens zijn.

Ik had heel hoge verwachtingen van deze film, en hij heeft ze zeker overtroffen!!!

ik kan niet wachten op het vervolg..

dan zal er wel iets gebeuren met de gele vloeistof die Nancy geinjecteerd kreeg.

Ik heb nooit de strips gelezen dus

Ik had verwacht dat ik dat gele mannetje als een nadeel van de film ging zien, en dat het erg nep was.

maar dat was ook wel een leuk part van de film!!

echt een SUPER FILM!! *****

welke scene(s) heeft Tarantino eigenlijk geregisseerd?

avatar van theresia

theresia

hele goeie film, verveeld geen enkele seconde

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

pjutter schreef:

welke scene(s) heeft Tarantino eigenlijk geregisseerd?

Ik las ergens dat hij een bepaalde dialoog van zo'n 10 minuten tussen 2 mannen heeft geregisseerd die hilarisch moet zijn. Tussen wie weet ik niet meer, ik heb de film namelijk nog niet gezien.

avatar van martijn77

martijn77

Guest director Quentin Tarantino directed the scene involving Dwight (Clive Owen) and Jackie Boy (Benicio Del Toro) in the front of the car, before Dwight is pulled over by a police officer.

quote IMDB

ow ja..

het is echt heel erg goede muziek die er gebruikt wordt

avatar van Webby

Webby

Goodfella_90 schreef:

Helaas is de film niet hilarisch. Mooie beelden, maar verder vond ik hem erg tegenvallen.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

martijn77 schreef:

quote IMDB

Twee übercoole personages naast mekaar!

Schitterende dialoog tussen die twee in de auto!

Op de set zaten ze zelfs niet in een auto!

wow nog iets::

becky heeft echt super mooie ogen!!(alexis bledel)

ze zijn fel blauw en dat is echt een heel mooi gezicht tussen de zwart witte beelden!

ow ja wie is de lesbische vrouw die mickey rourke helpt in het begin??

avatar van 007

pataaaaaaaaaaaaaaaaat!

Kei goeie film, meesterlijk.Zalig gewoon. Kei goed geacteerd en prachtig gefilmd. Tdeed goed om nog eens een zwart-wit film te zien. Vond het ook kei goed hoedat ze de film op een levend stripverhaal hebben doen lijken. Kvond alleen dat de film té ongeloofweerdig overkwam. Ja oké hier spreek ik mezelf misschien tegen, Ik weet het en het was waarschijnlijk wel de bedoelling van de film om ongeloofwaardig overtekomen, maar ik vond het TÈ,vooral die gele man daar stoorde ik mij aan.

Maar verder kei goeie film, kei goed geregiseerd, kei goed gefilmd en kei goed geacteerd, ook heel origineel.

5 sterren.

avatar van dannyB

dannyB

Prachtige film, prachtige cast, prachtige dialogen...stoer, sexy...gewoon super.