• 9.377.533 stemmen

Sin City (2005)

Actie / Misdaad | 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino

Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis

Releasedatum: 2 juni 2005

Plot Sin City

"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."

Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.

Det. John Hartigan

Nancy Callahan

Dwight McCarthy

Cardinal Patrick Henry Roark

Det. Lt. Jack "Jackie Boy" Rafferty

Senator Roark

Roark Jr./The Yellow Bastard

Of mensen als mij, die zich énorm stoorden aan de fake coolheid.

Sin City had een leuke kortfilm geweest, van een minuut of 15 of zo. Maar na een tijdje gaan al die grauwe, gewichtige en saaie voiceovers zo vervelen. 'Coole oneliners', vaak slechte CGi, fletse visuals en soms barslecht acteerwerk zorgen voor zo'n slome sfeer dat ik het na het eerste filmpje wel al had gezien.

Bij het tweede verglijdt de film in pure saaiheid, bij het derde lag ik bijna te slapen. Zelfs een Alba, toch zowat de mooiste dame uit Hollywood, kon me amper wakkerhouden. Alles blijft zich voortslepen, personages blijven in emotieloze voiceover eeuwig doorlebberen, de actie is nooit spectaculair of thrilling, het idee van het uitlichten van bepaalde kleuren is super maar erg slecht gebruikt. Dat geel ventje is zelfs te dom voor woorden.

Het idee is best, de uitwerking is vreselijk. Saaie, zoutloze bagger. 1* voor het concept, verder niks om sterren aan uit de delen, of het moet een resem mooi vrouwvolk zijn, maar daarvoor zijn er internet sites ook, en daar zie je ze ten minste in full color.

avatar van Jordy

Jordy

Erg interessant, stoer, komisch en vaak mooi. Toch ging me de stijl (vooral de altijd aanwezige stoere voiceover) op een gegeven moment een beetje tegenstaan. Vooral bij het laatste verhaaltje had ik het wel een beetje gehad.

Benieuwd wat een tweede kijkbeurt met deze film doet, voorlopig hou ik het op een 3,5.

AHWA schreef:

Ik heb het gevonden.

The particular scene in question that Quentin Tarantino directed is the drive to the pits scene in which Dwight (Clive Owen) talks with a very dead Jackie Boy (Benicio Del Toro)
Opmerkelijk, dat is zo'n beetje de sufste scene.

Vond het allemaal wel aardig gemaakt, lekker snel, paar opmerkelijke scenes, maar dat was het dan ook wel.
Duidelijk niet mijn genre, dat overdreven comic-gedoe, maar het was wel leuk om een keer te zien.
Kleine 3 sterren.

avatar van stinissen

Persoonlijk vond ik er geen ene ruk aan.

En na ruim twee uur kon ik me nog niet in de personages in leven.

Het kleur gebruik was mooi gevonden en ook de duistere omgeving.

avatar van timbo_

timbo_

Wat een megacoole film. Vond het eerste gedeelte echt helemaal geweldig met een fenomenale Mickey Rourke. Het tweede deel vond ik wel wat minder maar nog steeds erg sterk. Het laatste deel is weer erg stoer met een Bruce willis in topvorm. Film waar ik me veel van had voorgesteld en gelukkig worden de verwachtingen ene keer waargemaakt.

avatar van stephan73

stephan73

Vreselijke film.

Ziet er mischien wel mooi uit en heeft best wel goede acteurs, maar is een lege, saaie onzin film.

* 1/2 (voor het enige lichtpunt in de film, Mickey Rourke)

avatar van Quentin

Quentin

Goede film, prachtig gestileerd, fatsoenlijke acteurs,vermakelijk spectakel, wat wel niet geheel aan mijn hooggespannen verwachtingen voldeed. 3,75*

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Mooi toch dat er af en toe iets op het witte doek verschijnt dat uniek is, dit is zo'n film. Een film noir met een duidelijke comic inslag. Geweldige voice overs, prachtig schorre rokerige stemmen, regen, veel grof geweld en alles is lekker grauw. Zo hoort het, Rodriguez wist wat hij deed.

De stijl bevalt me erg goed, de film ziet er werkelijk schitterend uit. Vooral de CGI is erg goed, heb er vrijwel geen moment aan gedacht dat vrijwel alles wat ik zag niet bestond. Soms viel het wel wat op maar het is nergens storend. Heb zo het vermoeden dat ze met opzet niet altijd alles zo realistisch mogelijk uit de computer hebben gehaald en dat past goed bij de comic look van de film.

Naast de voice overs is het verdere acteerwerk ook prima. De hoofdrolspelers weten heel goed wat er van ze verwacht wordt en het is prachtig om te zien wat Rourke, Willes en Owen met hun rollen doen. Speciale vermelding verdient Elijah Wood die echt briljant een knettergekke psycho neerzet. Voortreffelijke casting trouwens ook van de actrices, Rodriguez heeft verstand van mooie vrouwen die ook nog eens kunnen acteren .

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Een film voor de filmliefhebber, maar wel een beetje "misleidend" gemarket.

Ik ken dan ook veel mensen die hem kut vonden (een beetje de Titanic fans zeg maar). Ze verwachtten een doorsnee actiefilm denk ik, maar dit is iets HEEL anders. Ik vond hem wel aardig, vooral leuk om Powers Boothe en Rutger Hauer weer eens te zien.

De film deed me nog het meest denken aan een tekenfilm, met name de physics waarmee de auto's zich bewogen (heel snel, wendbaar en onder invloed van veel meer zwaartekracht dan in het echt). Het was net een Teenage Mutant Ninja Turtles aflevering. Ik ken de strips van Miller niet, maar er zat wel een steengoede donkere-strip-sfeer in. Diepzinnige, existentialistische voiceovers, theatrale dialogen.

De film is net als veel psychidelische films een kunstwerk, maar dan vanuit de strip-benadering. Wit bloed, veel marteling waarvan je eigenlijk toch weer niets ziet, mannen met lange jassen die wapperen in de wind.

Leuk voor een keertje.

P.S. Wat deed Josh Hartnett ("The Man") eigenlijk in de film??

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Typisch dat de tot nu toe hoogstgewaardeerde film uit 2005 zulke waareloze verhaallijnen bezit. Wel jammer want zeker de eerste 15 minuten was ik erg geboeid door de visuele stijl van deze film. Het zwart/wit met kleurenelementen, de gebruikte beeldperspectieven, de manier van vertellen het leek inderdaad precies op een comic met bewegende beelden.

Nu moet ik zeggen ik heb niet zoveel met de comics van Miller, in die zin dat ik er nog nooit van gehoord had voor deze film. Na het eerste kwartier geboeid te hebben zitten kijken kreeg ik het daarna door het totaal ontbreken van een boeiende verhaallijn toch wat moeilijker. Zo aan het eind van een week werken, donkere bios, paar biertjes erbij... ik kon nauwelijks een gaap hier en daar onderdrukken. Zelfs die overkill aan extreem, bizar geweldadige actie kon mij er niet de hele film bijhouden. Geef mij Kill Bill 1 dan maar, die vond ik wel echt leuk.

Uiteraard bevat Sin City wel een bepaald soort "coolness" en ik kom dan nog wel tot 3 sterren. Ene voor good 'oll Bruce en ene voor die andere krasse ouwe knar Rourke. En een gedeelde ster voor de visuele stijl en enkele grappige bijrollen (Elijah Wood en dat lekkere blondje).

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Zeker niet het grandioze meesterwerk dat ik na al die lovende berichten er toch een beetje van had verwacht, maar vermakelijk was Sin City wel. De film had een lekker sfeertje, zat goed in elkaar en bevatte heel wat mooi geschoten plaatjes. Ook de cast was prima in orde, vooral Rourke was goed op dreef. Ook zit de film barstensvol met amusante bijrolletjes. Geinige rol voor Frodo, ook.

Verder waren de verhaallijnen wel een beetje wisselvallig, de één was ontzettend vermakelijk, de ander duurde weer te lang en werd op den duur simpelweg saai. Vooral het verhaal met Dwight en Jackie Boy vond ik behoorlijk matig, het wist me maar niet te boeien. Visueel is het allemaal best interessant en stijlvol, maar ben je eenmaal aan dat stijltje gewend, dan is het ineens niet zo bijzonder meer en begint de film langzamerhand een beetje door de mand te vallen.

3,5 sterren.

avatar van otherfool

otherfool

Teleurstellende stijlfilm zonder verhaal of gevoel voor humor maar wel met dodelijk saaie voice-overs en een overdosis testosteron. Met het acteerwerk zit het wel goed (op Bledel na), maar Sin City is toch vooral een leeg omhulsel.

2*.

avatar van Hannibal

Hannibal

Moeilijk om deze film een cijfer te geven. Ik wist dat mij iets aparts te wachten stond, maar zo had ik het ook niet echt verwacht. Ik begon gisteravond aan de film met enige tegenzin, met name door de aanwezigheid van Bruce Willis, een acteur die mij nog nooit heeft weten te boeien. Nu was ik in deze film nogal overdonderd door de prachtige shots, en viel het mij niet eens op dat ik naar een film met Bruce Willis zat te kijken. Dat is alvast een groot pluspunt voor de film.

Ik was nogal verbaasd over de rol van Elijah Wood als krankzinnige kannibaal. Van dat jochie met die zielige honde-oogjes verwacht je zulke nare dingen niet. Daarom had hij waarschijnlijk een brilletje op. Verbaasd wel, maar ik vond het wel een hele leuke rol.

Dé held van dit verhaal is natuurlijk Mickey Rourke, wat een geweldig grappig personage is dit! Ik was wel benieuwd wat hij nou precies met Rutger Hauer heeft gedaan.

Van het verhaal met Clive Owen heb ik een gevoel dat het nog niet echt afgemaakt is, maar dat kan natuurlijk aan mij liggen. Ik had verwacht dat Willis als politie-agent de oorlog met Owen en zijn prachtige vrouwtjes zou gaan voeren. (Ik ken de strips dan ook niet, dus ik wist niet wat ik kon verwachten).

Het is een vrij gewelddadige film, maar het wordt op zo'n leuke en absurde manier weegegeven dat het niet schokkend is. Die bebloede kop van Rourke vol pleisters is gewoon hilarisch. Dat zo'n beer van een vent überhaupt zijn wonden verzorgd met pleistertjes is grappig.

Ik heb hem gisteravond vrij laat gezien, en meestal gaat er bij mij rond die tijd wel af en toe een oogje dicht, maar deze film heeft mij echt goed wakker gehouden. Dit is volgens mij echt een love-it-or-hate-it film, en ik kan deze film dan ook geen geen 3* geven, dat is een veels te gemiddeld cijfer. Ik ga voorlopig voor 4*.
Mocht ik hem ooit herzien komt er misschien wel iets bij, maar lager ga ik niet.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Ik vond dit een aparte film, hij heeft me positief verrast in de zin dat het mij niks uitmaakte dat alles in het zwart/wit te zien was, verder opende de film lekker, de ene verhaallijn was wat interessanter dan de andere. Veel geweld, maar zeker een goede film in zijn genre. Voor mij zeker niet de beste film van 2005 en dan komen er ook nog eens een deel 2 en 3, dat hoeft van mij niet persé. 3,5*

avatar van starbright boy

Je moet van alles proberen, ook films waar ik mezelf niet mee zou associeren. Vandaag dus deze veelgeprezen film gekeken.

Ik vond de look van de film leuk (op dat gele mannetje op het eind na dan, maar te veel van hetzelfde om de film puur daarop leuk te houden. Leuke film noir sfeer ook. Geinige, doch vaak erg kleine rolletjes van veel bekende namen. Rourke is natuurlijk de perfecte acteur voor deze rol.

Het middelste verhaal was duidelijk het minste en haalde voor mij de vaart er wel behoorlijk uit. Een stuk waarbij ik in de gaten ging houden hoe lang de film nog duurde. Gelukkig werd het tegen het einde weer wat leuker. Al vond ik uiteindelijk de proloog voor de optiteling het leukst van de hele film.

Toch had het voor mij nog wat heftiger gemogen, harder, duisterder, kwaadaardiger, extremer en bizarder. Minder vlak, meer een rollercoaster, evil. Ik ken de strip niet, maar ik had het gevoel alsof het allemaal wat ingehouden werd. En is het mijn verdorven geest dat ik bij dit soort films vaak hoop op slechte afloop, wat zelden gebeurd? .

avatar van thunderball

thunderball

Dit was nou weer eens een echt goede film. Hij leek me al goed, maar toen ik hem had gezien tijdens een blind date (m'n date was een verschrikking, maar de film was geweldig) vond ik 'm echt de beste film in tijden.

In ieder geval de beste sinds Kill Bill en misschien zelfs sinds Fight Club.

5 sterren!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Gisteren gekeken, ik vond hem steengoed.

Die drie verhalen waren erg grimmig en goed in beeld gebracht. De film moest op de stripverhaal lijken.

The Hard Goodbye: vond ik een keihard, spannind en bizar verhaal dat soms erg op een horror film leek. Mickey Rourke kon het ook erg goed spelen en het leek af en toe alsof hij ondsterfelijk was. Die zwart witte scherm en het donkere sfeer maakt er gewoon een spannende film van. Het verhaal vond ik ook erg interesant en bizar, Rourke gaat op zoek naar de moordenaar van zijn droomhoertje en komt op een boerderij terecht van Kevin, een kanibalistische vrouwen moordenaar die er ook echt eng uitzag. Ook luguber vond ik die kelder van Kevin waar er allemaal afgehakte vrouwen hoofden als trofee aan de muur hingen. Ook leuk dat je Rutger Hauer nog even ziet in dit verhaal.

The Big Fat Kill: Was weer wat minder eng maar nog even bizar. Raar vind ik dat mensen hierin bijna ondsterfelijk blijven. Zelfs met een stuk pistool diep in je hooft, als je olie ingeslikt heb, doorzeeft bent of zelfts als de afgehakte hooft nog praat. Die Hoeren in dat verhaal waren ook lekker medogenloos en die Clive Owen kon ook goed het verhaal vertellen.

En dan tot slot: Yellow bastard: Ook een zeer goed verhaal. Bruce Willis mocht trots zijn op zijn rol. Het leukste is dat hij natuurlijk in een cel zit en elke donderdag een brief krijgt van het meisje die hij gered hebt tegen een stel pedofielen. Tot hij geen brief meer krijgt en dan beseft ie wel dat er iets ergs aan de hand is. Als ie vrij komt komt ie weer oog in oog met het meisje die al 8 jaar ouder is en nog steeds in gevaar zit. Hij beschermt haar dan tegen zo'n griezelige pedofiel: Yellow bastard. Zo'n ventje kom je liever niet tegen. Ik denk dat je liever door Marc Dutroux word misbruikt dan The Yellow Bastard . In deze hoofdstuk komen ook alle verhalen weer bij elkaar Je komt Marv en Kevin weer tegen
Wel grappig dat Bruce willis op het eind Yellow Bastards zijn pik eraf trekt en zijn hele kop in appelmoes gaat veranderen. En als het meisje eindelijk gered is pleegt ie zelfmoord

Echt een aanrader voor elke filmliefhebber. Alles zit erin. Deze film kun je welterecht een meesterwerk noemen.
Ik kijk al uit naar deel 2 en 3.

avatar van serpico

serpico

Ik betrapte me er zo halverwege de film op dat ik hem maar niks vond. Eigenlijk alleen die verhaallijn van Bruce Willis vond ik erg leuk. Daardoor werd de rest van de film voor mij ook wat beter. Ik zal hem nog wel een keer opnieuw bekijken, zien wat ik er dan van vind.

Voor nu 3*

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Visueel briljante film met een unieke sfeer. Met keihard geweld, keiharde personages en keiharde dialogen komt deze graphic novel perfect tot leven op het witte doek. De film is doorspekt met flauwe maar ook heerlijk sarcastische humor en het vertelperspectief (de gedachtengang van alle hoofdpersonages) amuseren zeer. Het zorgt er ook voor dat je op een positieve manier eraan herinnert wordt dat je in feite naar tot leven gekomen striptekeningen zit te kijken. Je verwacht bijna de tekstballonnetjes op te zien duiken in beeld. Het verhaal bestaat uit vier korte verhalen die zich allemaal afspelen in de duistere stad Sin City. Het verder vrij nutteloze verhaal verhaal met Josh Hartnett zet wel gelijk de toon in het begin. de overige verhalen nemen allemaal flink wat tijd in beslag in de fil en ik vond ze allemaal even leuk om te volgen. Mijn favoriet is gelijk degene met de minste inhoud, maar wel met de hoogste amusementswaarde: "The Hard Goodbye" met de stoere Mickey Rourke als Marv. Maar ook de andere verhalen weten prima te amuseren met Bruce Willis en Clive Owen die allebei ook precies snappen hoe ze zo'n rol aan moeten pakken.

Een 4.

avatar van Montorsi

Montorsi

Leuke stijlvolle film. Visueel schitterend, al vanaf de eerste scene. Door de hele film vind ik de scenes in de regen het mooiste, kunst hoe ze dat op het beeld hebben gekregen. Verder slaan de verhalen natuurlijk nergens op, maar dat hoort er natuurlijk bij. Leuk over the top, veel overdreven geweld en sadistische personages. 3.5*

avatar van Shinobi

Shinobi

Geweldige film om te zien, geweldige acteurs, acteerwerk is top en dat bijna allemaal gedaan met een groene scherm.

Ik vind het alleen wel vaag waarom iedereen in het zwart wit is en die ene vent in het geel?

Ik geef 'm 4, 5 sterren, wanneer komt er eigenlijk een deel 2?

avatar van killerfreak

killerfreak

Geweldige cinematografie met dito acteurs. Die enkele kleuren dié er worden in gebruikt maken het geheel des te mooier, al was die gele wel echt lelijk :s.

Goed tot heel goed, 4*

avatar van gotti

Alles is al wel gezegd. Bij herziening opnieuw visueel overdonderend. Met stip Rodriquez beste.

4,5* blijft staan...

avatar van Theunissen

Zeer aparte film. Uniek in zijn soort. Er spelen heel veel bekende acteurs in mee die ook nog eens goed presteren. Ook spelen er heel veel mooie vrouwen in mee (o.a. jessica alba).

Het verhaal is eigenlijk opgebouwd uit een aantal losse filmpjes die wel een beetje aan elkaar hangen. Ieder verhaal zit prima in elkaar en zit boordevol geweld (leuk wat er gebeurt met Elijah Wood).

Ik vond het in ieder geval een zeer geslaagde film.

avatar van Demoniac

Demoniac

Zeer aparte manier van film maken die denk ik uniek is. Heb zoiets nog niet eerder gezien. Zwart-wit met één andere kleur (geel, rood, groen, blauw) erin verwerkt. Het is me wel goed bevallen.

De acteurs laten goed werk zien verder. Mooie rauwe stemmen en voice-overs worden veel toegepast. De muziek is goed en niet al te nadrukkelijk aanwezig. De make-up in de film is trouwens prachtig gemaakt.

Er zijn een paar verschillende verhalen die allemaal toch nog een beetje samenkomen op het laatst en allemaal iets met elkaar te maken hebben. Ik was de draad op een gegeven moment een beetje aan het kwijt raken. Toch wel een aanrader, deze film.

avatar van Baggerman

Baggerman

Mmmm, een film in stripvorm, kan dat werken?

Wat mij betreft wel, de vormgeving is echt ontzettend gaaf en bijzonder. Ik heb mijn ogen uitgekeken!!! Een diepe voor dat!

Helaas kon het verhaal me minder boeien, al halverwege de film begon ik me te vervelen. Verder begrijp ik de noodzaak van de topcast niet zo. Ik vind hun acteerprestaties nou niet zó bijzonder? Of komt dat doordat hun personages net zo tweedimensionaal zijn als een stripboek????

Ik blijf dus een beetje schommelen tussen bewondering en teleurstelling, voorlopig 3,5*.....

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Ik zag deze destijds in de bioscoop en wát een film! Een mooie film met een origineel verhaal. 'n Schitterend stripboek verfilming. De film zelf lijkt een beetje op een strip(boek), want er wordt veel gebruik gemaakt van computeranimatie en storyboards. Soms wordt er wel wat kleur gebruikt om sfeer te creëren en bepaalde dingen te benadrukken, wat goed is gelukt. De film is beslist de moeite waard en verdiend een hoge cijfer als:

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Redelijke film geen topper

Verder zijn de kleuren wel mooi gedaan

De personages zijn erg afwisselend sommige zijn leuk en de andere weer een stuk minder

Het verhaal vind ik niet echt boeiend 2,5

avatar van dikkop

dikkop

Hoe bedenk je zo een film??? Geweldig orgineel en super in elkaar gezet. En dan al die supersterren in deze film, in 1 woord geweldig.

avatar van Spetie

Robert Rodriguez durft het altijd aan om aparte films te maken, wat hem bijvoorbeeld erg goed lukte met Desperado. Deze film van hem is echter ook een groot succes te noemen. Rodriguez gebruikt in deze film de zwart-wit stijl, aangevuld met geaccentueerd geel, rood en blauw. Het verhaal van de film lijkt wel een beetje op Pulp fiction, omdat hier ook 3 verhaallijnen recht door elkaar heen lopen. Tevens is het een film, die barst van het harde geweld, maar dat wordt vaak met een knipoog gebracht. De film is duidelijk niet gemaakt om serieus over te komen, maar juist voor het vermaak en dat is er volop aanwezig. Ik moest het eerste half uur wel wennen aan de zwart/wit stijl, maar als je er eenmaal inzit is het af en toe best wel genieten geblazen van de mooie en grappige scènes. Bruce Willis is gewoon cool en Mickey Rourke speelt top. Verder zijn ook Clive Owen en Benicio del Toro meer dan goed. Toch vond ik het op een gegeven moment wel genoeg en ging alles me op het eind een tikkeltje tegenstaan.Het laatste verhaal was wat mij betreft ook duidelijk het minst interessant. In zijn geheel is het echter prima popcornvermaak!