Sin City (2005)
Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')
Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City
Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino
Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis
Releasedatum: 2 juni 2005
Plot Sin City
"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."
Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.
Det. John Hartigan
Bob
Senator Roark
Roark Jr./The Yellow Bastard
donnie B.
iemand enig nieuws of ze al met de opnames zijn begonnen??
pascal83
iemand enig nieuws of ze al met de opnames zijn begonnen??
Production Notes/Status:
damon
topfilm lijkt mij , jammer dat 2 irritante actrices (Alba en Dawson) meedoen
wel positief: Carla Gugino (hubba hubba), Michael Madsen
donnie B.
precies.... Michael Madsen!! Maar hij zal waarschijnlijk maar een bijrolletje hebben denk ik aangezien er ZO VEEL namen bij deze film vermeld staan. Veel kleine rolletjes dus...
Justice4All
Ik hoop dat SINCITY net als het stripboek verfilmd word in zwart/wit en rood.
as
Ik hoop dat SINCITY net als het stripboek verfilmd word in zwart/wit en rood.
Justice4All
Bij "Sin City-That Yellow Bastard, deel 5 en 6" komt er crimineel voor en die is in het geel.
Over rood gesproken, volgens mij komt er in andere serie(s) rood voor en misschien kunnen er ook andere kleur aanwezig zijn in de strips.
En bij sommige covers zoals "That Yellow Bastard, deel 5", is het volledig gekleurd.
Mister_Pink
Ik ga de film zeker kijken voor de cast! Wat heeft QT hier mee te maken?
morpheus
Op de volgende site zijn 2 clips te vinden waaronder comic con Footage van de film.
Ik kan maar 1 ding zeggen.... WOUW, dit is waarchijnlijk de mooiste samensmelting van comic en film die ik ooit gezien heb. Wat een sfeertje, absoluut fantastisch. Deze staat hoog op mijn to see lijstje....
pascal83
Wow, wat een trailer ... helaas zijn miller en rodriguez nog niet klaar met de film
Wel grappig om te zien dat aan de neus van del toro het een en ander is gedaan, link: http://www.themoviebox.net/mov...
donnie B.
Ziet er inderdaad heek apart uit ja. Die trailer stopte trouwens wel in 1 x in the middle of nowhere....
mikey
frank miller doet de regie? das toch een comictekenaartje? die gast heeft volgens mij wel robocop 2 geschreven of 3.
as
frank miller doet de regie? das toch een comictekenaartje?
Comictekenaartje? #$^*%&*$$#
Grrrrrrrr
as
Ik ga de film zeker kijken voor de cast! Wat heeft QT hier mee te maken?
Variety has confirmed that Quentin Tarantino has directed part of Robert Rodriguez and Frank Miller's big-screen adaptation of the latter's Sin City graphic novel series.
So how much did it cost to hire QT? Precisely one dollar. That's reportedly the same amount Tarantino paid Rodriguez to score Kill Bill Vol. 2. (LOL)
The trade says "Tarantino filmed a scene in the final segment featuring Clive Owen, Benicio Del Toro and Brittany Murphy."
He also went to Sin City's Austin set "because he wanted to sample the digital filmmaking techniques Rodriguez used."
De GeuS
Poster doet me denken aan de comics in Max Payne.
Inderdaad, al zullen die het ongetwijfeld ook wel weer ergens van "geleend" hebben....

Sin City: A Dame to Kill For
2014

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy is 25 november op televisie

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy morgenavond (24 december) op televisie

Keiharde actiefilm 'Sin City' met sterrencast vanavond (21 juni) op televisie

Eeuwig jong: vijf vroeg overleden acteurs en hun laatste topfilm

The Green Mile

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991

American Beauty
Drama, 1999
dystopiegebaseerd op stripheld captivebased on graphic novelmysterious killerdoing the right thingsilhouette neo-noirshort stories