Sin City (2005)
Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')
Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City
Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino
Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis
Releasedatum: 2 juni 2005
Plot Sin City
"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."
Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.
Det. John Hartigan
Bob
Senator Roark
Roark Jr./The Yellow Bastard
brymj
Qua verfilming is dit top mensen, wat verwachten jullie dan van een verfilming? Dat jullie allemaal nieuwe personages zullen zien, of extra verhaallijnen?
het gaat om de sfeer die ze aan de strip geven, en dat is uitstekend gedaan vind ik, op paar details na exact zoals de strip, Elijah Wood speelt magnifiek de rol van Kevin, Powers Boothe die van Senator Roark maar welke vooral erg goed was, Clive Owen als Dwight. Past precies bij zijn hele karakter, alsof ze gemaakt zijn voor elkaar.
Als ik dan toch een nadeel had moeten opnoemen, zijn het de matige acteerprestaties van Rosario Dawson en Jessica Alba.
Voor de rest is dit pure perfectie. Eén van de beste verfilmingen die ik heb gezien.
Kaffeefiltjer
Ik geef deze film 2.5 sterren. De rol van Kevin lijkt me overigens niet moeilijk tespelen, iedereen zou deze rol aankunnen.
Ik verwacht geen extra verhaallijnen of nieuwe personages, maar ik begrijp gewoon niet dat iedereen laaiend enthousiast is over deze film.
Het visuele sterke was bij mij geen verwondering, want ik was vertrouwd met de comic reeks.
Gizzmann
Heerlijk dan toch, om die geweldige comic OPNIEUW te beleven?
Ikzelf ben namelijk gewoon een fan van beide.
Kaffeefiltjer
Heerlijk dan toch, om die geweldige comic OPNIEUW te beleven?
Ikzelf ben namelijk gewoon een fan van beide.
Ik denk dat ik er wat protectionistischer over sta
(klopt dat woord wel?). Ik bedoel daarmee, ik vind het ergens jammer dat zo'n schoonheid van strip te grabbel wordt gegooid in een blockbuster met zo'n grote marketing. Het verliest een beetje eigenheid. Ofzo.
Minotaures
Heb zin om deze film te kijken, lijkt me leuk. Alhoewel ik tot nu toe niet echt veel goeds heb gezien van Comic-films.
mister blonde
Sorry voor het luie citeren, maar dit is exact dezelfde mening als de mijne. Ware het niet, dat ik er 1.5* van maak
Ik heb weinig saaiere, makkelijkere films gezien.
Oke, probeer ik het op een andere manier. Saai is een kul argument. Net zo nietszeggend als slecht, goed of broodje poep. Er gebeurt om de 4 seconde iets, de film is visueel niet bepaald saai te noemen (of je het mooi vindt moet je zelf maar weten), de dialogen razen door etc. Als je dit saai vindt, vraag ik me af waarom en probeer het nu eens in je eigen woorden. Anders kan ik net zo goed nog eens met OH een discussie aangaan.
En wat is hier makkelijk aan. De film was totaal niet makkelijk (op technisch gebied); een moeilijke opgave om de strips te verfilmen. Maar dat zal je misschien niet bedoelen. In welk opzicht is dit 'makkelijk'?
BlueVelvet
Saai gebruik ik in dezen omdat ik totaal niet geboeid of "entertained" werd. Inderdaad, er gebeurt om de 4 seconde iets. Maar het feit dat er veel dingen gebeuren, is geenszins een tegenargument voor saai. Juist het feit dat er telkens maar weer actie was, telkens weer een vechtpartij, telkens weer beweging, maakte dat ik mijn interesse verloor. Het ging maar door en door, allemaal meer van hetzelfde, en dat noem ik saai: na een kwartiertje had je alles gezien en de rest was herhaling. De actie werd er als het ware ingeramd, alsof de film probeerde vermakelijk te zijn door maar genoeg actie erin te stoppen. Op mij had dat dus het tegenovergestelde effect.
De wellicht te verwachten reactie hierop - over het feit dat dit een verfilming is van een comic, het verhaal en de gebeurtenissen dus vastliggen, etc. - is zinloos, omdat ik daar vanzelfsprekend geen bodschap aan heb wanneer het me allemaal niet kan boeien.
Tel daarbij op de - voor mijn gevoel duizenden - voornamelijk gevoelloos en toonloos uitgesproken one-liners die wanneer serieus bedoeld, lachwekkend waren en wanneer lachwekkend bedoeld, mijn lach niet konden opwekken, en wat je krijgt is een saaie film
Met makkelijk doel ik inderdaad niet op het technische vlak. Wanneer, zoals ik net schreef, na een kwartiertje alles al gedaan is, en de rest alleen maar een herhaling van zetten is, noem ik dat makkelijk. Eenmaal bedacht hoe men de visuals gebruikt, hoe het technisch in elkaar gezet wordt, kunnen Rodriguez en Miller de film willekeurig lang maken en uitrekken, en dat doen ze dan ook. Misschien ga ik nu wat ver, maar ik voelde me als kijker niet serieus genomen. Alsof "het publiek" het toch allemaal wel slikt, want het is zo mooi verfilmd, het is zo origneel, de rest wordt vergeven.
Niets bevestigt dit zo duidelijk als de plannen om Sin City 2 en 3 uit te brengen.
mister blonde
Blue Velvet; hier kan ik wat mee. Ben het er niet mee eens, maar ach. Moet ook zeggen dat ik OH stukje niet zo goed heb gelezen.
BlueVelvet
Ben het er niet mee eens, maar ach.
Mijn kritiek is ook niet echt discutabel: je kunt zeggen wat je wilt, maar ik vond het erg saai. Maar goed, we zitten hier ook niet om elkaars meningen te veranderen, maar meer om elkaars meningen te begrijpen.
Wezze
Mooie plaatjes, mooie meiden en mooie wagens.. wat wil je nog meer..
Vond dit een van de beste films die ik gezien heb, de fantasie wereld van de strip is erg goed en mooi uitgewerkt.
Verhoogd naar 5*
SameAsUsual
Geweldige film. Lang geleden dat ik hem nog eens gezien heb maar vond hem top. Zal hem binnenkort nog eens bekijken.
4* en zal waarschijnlijk al niet dalen
superbassie
De vetste film die ik in tijden heb gezien! Die stijl, de verhalen en de personages, super. En de mooi vrouwen, Jessica Alba en Alexis Bledel bv...
Blanche Neige
Beste Blue Velvet.
Ik snap echt niet wat je tegen die snedige one-liner dialogen hebt. Er werd veel smalltalk geschrapt en wat overblijft is een dialoog 'bigger than reality'. In het echte leven zijn we niet zo snedig, met ons triestige IQ, maar in de film, waar iedere zin zorgvuldig is uitgekozen kan dat wel. En dat vind ik fantastisch
Ik ben dolletjes op Sin City en wil meer van zulks
en snel wat
Dae-da-lus
Echt een geweldige film wat ik het mooiste vind is dat Mickey Rourke helemaal terug is in deze film een acteur die ik eigenlijk al afgeschreven had deze rol is hem dan ook op het lijf geschreven. 4.5*
Beste Blue Velvet.
Nu doe je voorkomen alsof er enerzijds "smalltalk" is, en anderzijds "snedige one-liners", en niets er tussenin.
Je bent dol op iets, of je vindt iets "dolletjes". Niet "ik ben dolletjes op..."]
stefan dias
Het minste wat je van deze film kan zeggen is dat het een keertje iets anders is. Experiment is niet altijd geslaagd, maar hier werkt het prima. Niet meer, maar zeker niet minder. ****
En ja, ik was er ook een beetje dolletjes op
Jan W
De dvd al een paar keer bekeken en deze film blijft gewoon waanzinnig om te zien. Net zo over the top als een stripverhaal (veel sterke staaltjes) met geweldige dialogen, een hoop stijlvol geweld en een prachtige sfeer. Rourke, Owen en Willis zetten geweldige rollen neer. De bijrol van Elijah Wood vond ik een verademing na dat brave Frodo gedoe van hem. Geweldige film, 4,5
fanaat
Echt een geweldige film, ik heb van iedere minuut genoten.
De actie is heerlijk overdreven net als bij 300.
Deze film is gewoon prachtig.
Pastichio Rocker
Ik denk dat de film een stuk beter te pruimen is zonder al die irritante voice-overs.
serpico
BlueVelvet
[Dat vond ik nou net het aller-coolste element van de hele film.
Lucas1
Verder is het verhaal ijzersterk en ziet het er ook allemaal waanzinnig goed uit.
Ik geef 5 ***** sterren en een plek in mijn top tien aan Sin City.
Thomas83
Gister weer eens gekeken, en heb weer echt genoten. Het blijft een indrukwekkende en erg sfeervolle film. Echt een strip die op film tot leven komt, en de losse verhaallijnen komen op een aardige manier bij elkaar. Het is zeker niet alleen bruut geweld en stijl om de stijl waar je naar kijkt en luistert, opletten en nadenken is ook nog wel noodzakelijk.
Toch vind ik mijn aanvankelijke 4.5* wat te hoog, verlaag het naar 4.0*.
Minority_Check
de zwart&wit was best goed te combineren met kleur
ik vond het best leuk
het was wel aardig maar geen topper
misschine owrdt de tweede beter
Het was best duidelijk geloof ik..
maar ja...Josh is een huurmordenaar, en Alexis heeft de meiden verraden. Als je het nou nog niet snapt weet ik het ook niet meer...
Norma
Bij de openingsscène kreeg ik zowat kippenvel: wat mooi, dit zou genieten worden! Helaas kwam deze verwachting niet helemaal uit, aangezien de film vol zit met behoorlijk grof geweld, en dat is,
ook in-goddank-bewerkte vorm, niet zo mijn ding. Visueel is de film prachtig, maar de inhoud liet wat mij betreft te wensen over. Ik kan me goed voorstellen dat mensen hier helemaal lyrisch van zijn, maar ik hou het op een enigzins bescheiden 3,5*
KrisV
Helaas kwam deze verwachting niet helemaal uit, aangezien de film vol zit met behoorlijk grof geweld, en dat is niet zo mijn ding.
Je kon dat toch verwachten, gezien de poster, acteurs (Willis, Rourke, ...), regisseur, betrokkenheid Tarantino ...

Sin City: A Dame to Kill For
2014

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy is 25 november op televisie

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy morgenavond (24 december) op televisie

Keiharde actiefilm 'Sin City' met sterrencast vanavond (21 juni) op televisie

Eeuwig jong: vijf vroeg overleden acteurs en hun laatste topfilm

The Green Mile

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991

American Beauty
Drama, 1999
dystopiegebaseerd op stripheld captivebased on graphic novelmysterious killerdoing the right thingsilhouette neo-noirshort stories