• 9.383.743 stemmen

Sin City (2005)

Actie / Misdaad | 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino

Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis

Releasedatum: 2 juni 2005

Plot Sin City

"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."

Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.

Det. John Hartigan

sinterklaas

tsja dat is zo.

avatar van Xenophon

Xenophon

Naar mijn smaak te veel een bewegende graphic novel.

Aan de ene kant is het indrukwekkend hoe dit wordt vormgegeven (kleurgebruik, shots), aan de andere kant voegt het medium film naar mijn idee weinig toe aan het verhaal.

Ik kreeg tijdens het kijken als het ware het gevoel een graphic novel te lezen ipv een film te kijken. Het visuele aspect overheerste naar mijn idee teveel.

Dit is dan ook de reden dat ik op een lage score uitkom: 2* voor verbluffend vormgegeven bewegende stripplaatjes.

avatar van Tonke

Tonke

• 1982 stemmen

Echt een geweldige film. Het sfeertje moet je wel bevallen, anders is het misschien een beetje vaag allemaal. Ik had daar geen last van, en als je de film wat vaker ziet snap je echt alles. Marv is echt een geweldig personage, zijn voice-over schittert door heerlijke zinnen. Na 10x nog steeds geen genoeg van. Voor degene die deze film mooi vinden zijn ook de stripboeken een aanrader. Dan zie je hoe goed het verhaal op het witte doek is gezet

avatar van errr

errr

Tonke schreef:

Ik ben best benieuwd naar die stripboeken..Weet jij misschien waar je die kan halen?

errr schreef:

Ben ik ook erg benieuwd naar

Even over de film: meedogenloos, hard en grauw. zijn naar mijn inziens de beste woorden om deze magistrale film te omschrijven.

Gizzmann

Stripwinkels of betere boekhandel (met een deel voor buitelandse comics). Zijn voor zover ik weet geen vertalingen van. Maar het zijn wel echt aanraders

avatar van Metalfist

Metalfist

Maar zijn wel duur he, ik heb ze is in een winkel in Antwerpen zien liggen en het was een pakket van 3 boeken maar ik geloof iets van een 250€ Ook lag er de beok van 300 en die was wel een pak goedkoper...

Gizzmann

Dat is belachelijk! Hier zijn ze per stuk iets van 14 euro (de normale dollarprijs ook de europrijs. Misschien in sommige winkels nog wat duurder).

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Voor de liefhebbers is dit misschien wel interessant (wel prijzig ) :

Heb er ook over nagedacht om ze aan te schaffen, maar doe het voorlopig toch nog maar niet!

Als je Sin City intypt bij Engelse boeken bij Bol.com krijg je ook nog een aantal andere boeken over Sin City, waarbij de boeken met Frank Miller als schrijver het meest interessant zijn natuurlijk.

Zie hier :

Gizzmann

Sin City IS van Frank Miller. Die andere horen niet bij de Sin City reeks. En ja, die versie is inderdaad erg duur omdat het de luxe uitvoering is. Dan zou ik ze gewoon los kopen, is op bol 17 euro per deel zo te zien. Is gewoon de Paperback, maar die ziet er ook stijlvol uit.

brymj

ik heb ff That Yellow Bastard besteld, ben benieuwd!

avatar van voomzap

voomzap

Opmerkelijke prent. Pas gezien zonder veel verwachtingen, maar aangenaam verrast. Vond het verhaal met Bruce Willis stukken minder dan het verhaal over de ladies van Old Town, maar dat mocht de pret niet drukken. Een 4,0 omdat het een unieke film-ervaring is waarin strip tot leven komt. ... Spannend, avontuurlijk en stijlvol.

avatar van Lilyroos

Lilyroos

Schitterende film. Even wennen aan de kleuren, voor zover die er waren, maar de verschillende verhalen zorgden ervoor dat de film geen moment verveeld. Ik vond het verhaal van Bruce wel sterk. Ik vond ze allemaal even goed. Elijah Wood was onmenselijk in Sin City. Een hele ommezwaai na LOTR.

avatar van Lilyroos

Lilyroos

Wie graag gadgets uit Sin City wil, of uit eender welke film, je kan die verkrijgen bij Odd World in Aarschot.

brymj

Heb even de strip That Yellow Bastard gelezen, en ze hebben zich ondanks wat kleine dingetjes toch heel goed aan het verhaal gehouden, ook de scripts zijn voor een groot deel letterlijk overgenomen, iets wat ik bij de meeste verfilmingen toch wel een beetje mis.

wel een foutje in de film zelf, als Bob op Hartigan staat te wachten (is in de comic Mort) brengt hij hem naar de stad, hij zegt dan Jim ipv John
maar voor de rest topfilm, die zich toch keurig aan de comic heeft gehouden, ik hoorde ook al een keer dat Frank Miller enorm kritisch was als het om het verfilmen van zijn comic ging. Nou, dat heeft z'n vruchten afgeworpen.

Ik verhoog hem naar 5 sterretjes

Gizzmann

Ze hebben de strip zelfs als storyboard gebruikt heb ik eens gelezen

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Eindelijk gezien en ben erg verast door deze film. Vond vooral de rol van Del Toro geweldig en ben erg benieuwd naar Sin City 2 dat in 2008 komt.

4,0

avatar van dave

dave

Jaaa, een visueel spektakelstuk zullen de critici hebben gezegd...

En dan zou ik daar mee akkoord gegaan zijn.

Het beste verhaal is ongetwijfeld dat van Marv, die naar schatting ongeveer 2.5 liter bloed heeft verloren...

Topcast+Topscript=plaats in top 250 EN 4*

avatar van Montorsi

Montorsi

Leuke stijlvolle film. Visueel schitterend, al vanaf de eerste scene. Door de hele film vind ik de scenes in de regen het mooiste, kunst hoe ze dat op het beeld hebben gekregen. Verder slaan de verhalen natuurlijk nergens op, maar dat hoort er natuurlijk bij. Leuk over the top, veel overdreven geweld en sadistische personages. 3.5*

brymj

verhalen slaan nergens op? ze zijn juist top! niet te interessant-doenerig en gewoon niet iets waar je nog uren bij hoeft na te denken over hoe dit en dat dan toch zat, right-in-your-face-action met geweldige one-liners en zeer goede acteurs (clive owen, elijah wood en powers boothe stalen toch wel de show)

avatar van Montorsi

Montorsi

slaan inderdaad nergens op.. die misvormde gele vent als dieptepunt.

avatar van Shinobi

Shinobi

Geweldige film om te zien, geweldige acteurs, acteerwerk is top en dat bijna allemaal gedaan met een groene scherm.

Ik vind het alleen wel vaag waarom iedereen in het zwart wit is en die ene vent in het geel?

Ik geef 'm 4, 5 sterren, wanneer komt er eigenlijk een deel 2?

that YELLOW bastard

geeft voor de rest ook een aangenaam effect aan de film (evenals bij de comic trouwens)

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Heb enkele stripboeken van Sin City liggen, die ik zeer sterk vond,

maar vond de film geen meerwaarde dan de strips, nl. beeld per beeld is haast overgenomen van de strip, net zoals de tekst. Ik denk dat ik de mening van Xenophon deel:

Ik begrijp overigens niet waarom Shinobi schrijft dat het acteerwerk top is, het is heel erg gestilleerd.

Eigenlijk weet ik niet wat ik met deze film moet aanvangen,

of hoe ik hem zou beoordelen. De strips zijn goed getekend en hebben fijne verhalen, maar de film doet er niets "extra" mee heb ik het gevoel.

avatar van 123crap

123crap

Hoe kunt ge nu de strip vergelijken met de film.

Al dat actie van de film is echt niet hetzelfde als die paar paginas van de strip.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Strips ooit gelezen?

Ik vind overigens "al dat actie" erg gestilleerd.

avatar van Donnie M

Donnie M

Ik vind de film nietzo het is zwart wit.. het enige wat mij bevalt is Jessica Alba!!

avatar van BlueVelvet

BlueVelvet

Onderhond schreef:

Of mensen als mij, die zich énorm stoorden aan de fake coolheid.

Sin City had een leuke kortfilm geweest, van een minuut of 15 of zo. Maar na een tijdje gaan al die grauwe, gewichtige en saaie voiceovers zo vervelen. 'Coole oneliners', vaak slechte CGi, fletse visuals en soms barslecht acteerwerk zorgen voor zo'n slome sfeer dat ik het na het eerste filmpje wel al had gezien.

Bij het tweede verglijdt de film in pure saaiheid, bij het derde lag ik bijna te slapen. Zelfs een Alba, toch zowat de mooiste dame uit Hollywood, kon me amper wakkerhouden. Alles blijft zich voortslepen, personages blijven in emotieloze voiceover eeuwig doorlebberen, de actie is nooit spectaculair of thrilling, het idee van het uitlichten van bepaalde kleuren is super maar erg slecht gebruikt. Dat geel ventje is zelfs te dom voor woorden.

Het idee is best, de uitwerking is vreselijk. Saaie, zoutloze bagger. 1* voor het concept, verder niks om sterren aan uit de delen, of het moet een resem mooi vrouwvolk zijn, maar daarvoor zijn er internet sites ook, en daar zie je ze ten minste in full color.

Sorry voor het luie citeren, maar dit is exact dezelfde mening als de mijne. Ware het niet, dat ik er 1.5* van maak

Ik heb weinig saaiere, makkelijkere films gezien.

avatar van mister blonde

mister blonde

Inderdaad makkelijk. Het gaat er bij mij niet in dat dit 'exact dezelfde mening' als de jouwe is. Zeker omdat OH's mening vaak echt 'zijn ding' zijn en ik vaak nogal de indruk heb dat hij overdrijft.

avatar van BlueVelvet

BlueVelvet

mister blonde schreef:

Ach, volgens mij is het niet zo raar dat in één van de, zeg, duizend films, de mening van één van de 2258 gebruikers precies met de mijne overeenkomt.

Het is heel simpel: met iedere zin uit het citaat dat ik gaf, ben ik het eens. Wat je hieraan niet begrijpt/gelooft/erkent is mij een raadsel.