Sin City (2005)
Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')
Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City
Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino
Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis
Releasedatum: 2 juni 2005
Plot Sin City
"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."
Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.
Det. John Hartigan
Bob
Senator Roark
Roark Jr./The Yellow Bastard
daanos;
Dit is weer een heel andere film dan de meeste, het sprak me echter wel erg aan...
de stripboek achtige vertelsfeer en het zwart-wit beeld met stiekem toch een beetje kleur is erg mooi om zo eens film te zien.
3,5 sterren omdat enkele dingen me nog niet helemaal duidelijk zijn... een keer overkijken dan maar.
Bram v. L.
Ik heb niet langer dan +/- 30 minuten gekeken. 10x niks.
Ik denk dat je wel langer de tijd nodig zal hebben om de originele stijl van ''Sin City'' te kunnen begrijpen.
En ik neem aan dat je een film alleen een cijfer geeft, wanneer je deze gezien hebt (en niet voor maar 30 min.).
Drs. DAJA
Een zeer kunstige film.
Op visueel vlak is het sowieso een pareltje, Rodriquez kiest de mooiste standpunten, gaan vervolgens zo met licht en en kleur knoeien waardoor je unieke beelden krijgt en een uniek sfeertje. Iets wat ik nog nooit heb gezien en wat in mijn ogen een zeer grote stap in de cinema is.
Het verhaal zelf is natuurlijk gewoon een strip. Maar het is zo ongeloofelijk cool uitgewerkt dat het werkt. Alhoewel er wel wat afstand is tussen de kijker en de film werkt het ontzettend goed. De dialogen en monologen passen perfect bij de beelden en los daarvan zijn ze nog mooi en cool ook. Het wereldje wat gecreeerd word is interresant en brengt je in nieuwe aparte situatie's.
Maar ja, strips en striphelden spreken mij niet zo aan. In mijn ogen zijn strips puure pulp met over het paard getilde verhalen met hoofdpersonen met ego's die groter zijn dan de drankverzameling van Bonnie St. Claire.
Maar dat nam niet weg dat ik genoot. Ik heb ontzettend genoten van dit unieke stukje cinema en puur vanwege de stijl en haar orginaliteit vind ik dit nu al een klassieker.
4.5 *
*Nientjah*
Dit vond ik een erg aparte film, maar zeker in de positieve zin van het woord. De stripachtige stijl met zwartwitbeeld en af en toe een beetje kleur was erg origineel en het acteerwerk en de verhalen waren ook niet mis. Persoonlijk vond ik the Big fat kill en that yellow bastard de beste verhalen, maar dat is vooral omdat in de hard goodbye horrorachtige elementen zaten, wat mij persoonlijk niet zo aanspreekt.
Erg coole film, 4 sterren.
LiamC
Hele aparte film. Heel goed in de sfeer van de comic gebleven. Super goeie rollen van Willis, Rouke en onze eigen Hauer! Mooie beeld kleur, genoten! 4*
ANJERO
Zoals menigeen al schreef:prachtige filmstijl en supersfeer, zeer origineel naar mijn mening.Ik vond persoonlijk het verhaal van dwight en de prostituees minder.Op de een of andere manier voelde ik me meer betrokken bij de hoofdpersonen van de andere 2 verhalen in deze film daarom geen 4,5 maar 4 sterren voor deze goede film.
Jasir
Voor een film liefhebber is er geen bal aan.
Voor een film lezer kan hij leuk zijn.
Ikzelf kreeg er de kriebels van en heb hem afgezet.
Bram v. L.
Voor een film liefhebber is er geen bal aan.
Voor een film lezer kan hij leuk zijn.
Ikzelf kreeg er de kriebels van en heb hem afgezet.
pardon?
tukkerstein
Moest even op gang komen. Met name de tweede helft was zeer goed. Dat zwart-wit met die kleuren ziet er erg leuk uit. Hoewel ik meer houd van een film met één verhaal, was dit toch een zeer goede film.
djelle
Sin City is een mooie film. Heerlijk is de neerslachtige sfeer dat gecreeerd wordt door voice overs van ruwe bolsters met rottige levenspaden die ironisch genoeg elkaar kruisen in een broeihaard van zonde (een striptent) in een verdorven stad die er vergeven van is. Heerlijk is dat rauwe verhaal van 2 antihelden die elk aan de andere kant van de wet staan, maar hun ongevoeligheid voor het eigen leven zo sterk delen, alsook het feit dat het leven van 1 ander dan weer zo belangrijk is voor hen. Heerlijk is de zeer standvastige comic book-stijl met film noir invloeden en een innovatieve mengeling van zwart/wit en kleur. Heerlijk is de cast met als hoogtepunten een ubercoole en waanzinnig ruig voorgestelde Mickey Rourke en Bruce Willis die nog lang niet afgeschreven blijken te zijn als competente karakterspelers. Heerlijk zijn de indrukwekkende effecten: duur én visueel creatief, je komt het niet vaak tegen. Heerlijk zijn al de dingen die ik nu waarschijnlijk nog vergeet te vermelden of moeilijk in woorden om te zetten zijn.
Jammer is uiteindelijk de kleine overdaad aan die voice overs, van net iets teveel verschillende karakters. Een domper is de verschijning van een lelijk knalgeel schelpsel in het laatste deel van de film, dat in al zijn ongepastheid en stijlbreuk het zeer fraaie geheel spijtig genoeg nog voor een deel weet te verpesten.
Sin City is een mooie film. Maar met euvels, helaas, waardoor het net geen topervaring wordt. Niettemin stevig aan te raden!
Dikke 3,5*
Mischa
Kan met recht zeggen dat ik lange tijd niet zó van een film heb genoten! Vooralsnog **** 1/2
sinterklaas
Dikke 3,5*
Is dat niet een beetje te weinig?
Mr_White
- 2067 berichten
Geweldige film, maar ik ben dan ook een zware fan van Robert Rodriguez. Geweldige cast en de heerlijke rauwe film noir stijl gepaard met briljante dialogen (laat dat maar aan Frank Miller over) zorgden ervoor dat ik de hele film op het puntje van mijn stoel zat.
serpico
Ik betrapte me er zo halverwege de film op dat ik hem maar niks vond. Eigenlijk alleen die verhaallijn van Bruce Willis vond ik erg leuk. Daardoor werd de rest van de film voor mij ook wat beter. Ik zal hem nog wel een keer opnieuw bekijken, zien wat ik er dan van vind.
Voor nu 3*
parvus_flamma
waarom staat deze niet in de top 250? hij heeft een hoog genoeg cijfer. Miste hem al... Vage film, maar daar hou ik van, dus een 4
serpico
Hij is nog te kort geleden uitgebracht om in de top 250 te staan.
rja
aardige film, maar waren ook momenten dat ik niet echt derin zat.. dat ik zoiets had van ok het zal wel, wat zal ik zo is gaan doen..
visueel wel top!
3.5
Galantje0012
[quote]*Nientjah* schreef:
af en toe een beetje kleur.
rood, geel en blauw toch?
Coop
Mensen, zet hem niet af na 15 min. zoals nog mensen hebben gedaan als ik hier zo lees, deze film wordt echt goed, dit is een klassieker voor mij !
Prachtige film ! 4.5*
Blood Duster
Geweldige film, moet wel eerlijk bekennen dat ik hem 2x moest kijken voordat ik de details helemaal door had, maar dat is het mooie van deze film. Hij blijft verbazen en verbazen.........
*4,5*
X__Liesjj
Vette film. Scénes met Benicio Del Toro waren heel grappig. 4,5 sterren
djelle
Ik vond er niets aan. een dikke "0"
Ik zou het apprecieren mocht je iets meer duidelijkheid brengen waarom je er precies helemaal niks aan vond? Al zijn het maar 2 elementen die vertellen wat volgens jou niet goed (gedaan) is, we kunnen ons tenminste al een beetje een beeld vormen over jou mening hierover.
-D-M-
hele vette film. ik heb hem al heel vaak gekeken, de sfeer, het zwart wit met af en toe kleur. geweldig, ik zit zeker te wachten op Sin City 2
Kevin13
een film die mooi in beeld is gebracht op een rare manier, maar toch maakt het de film beter.
Elijah Wood vond ik wel creepy in deze film.
Wezze
Boeide me de volle 2 uur..
Visueel spectakel, zoals de auto's die gekleurd waren in een zwart-wit wereld, evenals de ogen.. een fantasiewereld die boeiend bleef tot het eind..
en anders de actrices wel..

Sin City: A Dame to Kill For
2014

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy is 25 november op televisie

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy morgenavond (24 december) op televisie

Keiharde actiefilm 'Sin City' met sterrencast vanavond (21 juni) op televisie

Eeuwig jong: vijf vroeg overleden acteurs en hun laatste topfilm

The Green Mile

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991

American Beauty
Drama, 1999
dystopiegebaseerd op stripheld captivebased on graphic novelmysterious killerdoing the right thingsilhouette neo-noirshort stories