Sin City (2005)
Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')
Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City
Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino
Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis
Releasedatum: 2 juni 2005
Plot Sin City
"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."
Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.
Det. John Hartigan
Bob
Senator Roark
Roark Jr./The Yellow Bastard
john constantine
Weet iemand wat over die ('recut and extended version') want daar ben ik ook toch wel benieuwd naar!!!!
Coop
Geniale film !
Straatvechter Marv vond ik het leukst om te bekijken, echt gelachen !
Andere film maar zeker geslaagt, ga van 4* naar 4.5* zetten om die reden !
thomzi50
- 1991 berichten
Net gekeken en ik weet niet echt wat ik er van moet vinden. Had hoge verwachtingen en ben nog niet helemaal tevreden.. Het is qua beeld natuurlijk wel erg mooi en origineel, maar het verveelt wel na een tijdje; Het weet niet 2 uur lang te boeien. Het is leuk om bij de acteurs zo veel bekende koppen te zien, die het toch iets meegeven, en er komt wel duidelijk een sfeertje over. De film doet niet alsof het een werkelijk verhaal heeft en heeft dat (dus) ook niet, maar dat is toch jammer. Als je drie losse verhaaltjes maakt kan je het beter iets korter dan 2 uur maken, want dit was me net wat te veel van het goede.
Het wordt mooi overgebracht wat voor stad Sin City nou was, wat ik er bij moet denken, en het stripachtige sfeertje komt prima over, maar ik vond het tweede verhaal erg weinig voorstellen en de film schoot als geheel toch net wat te kort om mij volledig te bekoren. Snap niet wat men hier zo exceptioneel aan vindt, alhoewel het wel compleet anders is dan de normale koek.
Maar, anders betekent niet meteen goed.
maggiore
niet zo bijzonder als vantevoren aangenomen, maar toch bijzonder genoeg om in mijn collectie te belanden!
g_unitboy
ik vond da geen goede film waarom zo een hoog gemiddeld bijna vier ik geef 1.5
stefanebg
mijn mening over deze film SLECHT geen aanrader had er meer van verwacht.
ik dacht dat de film misschien wel grapig was niet in kleur, maar nee dit is echt een grote flop onduidelijk verhaal geen mooi verhaal
pjutter
aan je top 10 te zien, past sin city niet echt in je genre..
wat een schrijffouten door sommige mensen
Dogie Hogan
wat een schrijffouten door sommige mensen
Uier
- 2006 berichten
ik vond da geen goede film waarom zo een hoog gemiddeld bijna vier ik geef 1.5
Gelukkig dat je hem zo slecht waardeert, anders had ik mijn hoge waardering misschien nog moeten herzien, gezien jouw filmsmaak.
Sin City is geniaal. 5* en een 5e plek in mijn top10.
Bram v. L.
Ook ontzettend cool dat ze, ondanks een met bloed besmeurd gezicht, toch een sigaret opsteken.
Lord Flashheart
Heerlijke, vermakelijke onzin. Doorzeeft met kogels blijft men toch doorlopen en afgehakte hoofden blijven gewoon doorleven. Ik vond het allemaal eerder kolderiek dan vernieuwend overkomen. Niettemin heb ik me prima vermaakt en omdat de actrices erg mooi waren geef ik 3,5*.
Dennis Evahi
Ik vind het een langdradige film. Wel knap gemaakt. Bijzonder in beeld gebracht maar dat is het enige positieve aan de film. Stripverhaal, het zal wel..niet aan mij besteed. Ik snap die ophemeling niet helemaal over deze film. Tja, sorry voor de liefhebbers.
***-sterren
bascross
Heeft me geen minuut verveelt. Moet hem binnenkort nog eens herzien.
Zwart-wit beeld past ook mooi bij de film. En Rutger Hauer komt er ook nog even in voor.
4 sterren.
tuureluur
ja lekkere actie, alleen warrig verhaal en dat idee van die stad is een beetje gejat van firepower uit '94 (misschien dat er meer van dat soort films zijn) ik vond de film vermakkelijk maar niet hoog van kwaliteit qua verhaal en acteer prestaties het camera werk en decor waren in orde. 3
123crap
Stripboeken van Sin City kwamen uit in 1991 en alles van de film is gebaseerd op die stripboeken.
pjutter
net weer gezien, blijft geweldig.
heb ook de extra's bekeken, daarin vertelde Tarantino dat de zwaarden van Miho gejat waren uit zijn garage,
en dat het de zwaarden van Hattori Hanzo waren uit Kill Bill
Phoebe318
Deze film is op zich wel knap gemaakt.
Zwart-wit en soms kleuren in het beeld.
Maar toch vind ik deze film niet zo geweldig...
*3.5
Bram v. L.
Waarom dan niet? ''Sin City'' is niet alleen een coole film, maar bevat ook nog eens ontroerende passages. Lekker over-the-top en dus surrealistisch. 5*
JorritS
Begrijp Phoebe318 wel, vind het ook een niet al te beste film maar moeilijk uit te leggen waarom.. Vind het absoluut niet het meesterwerk waar deze hier voor aangezien wordt.
ronaldo1965
Wat was dit een but film zeg. Na een half uur heb ik hem uit gezet. Onsamenhangende verzameling geweld op tv.

JoeCabot

Het is idd een schande! Dit is dan ook reden nummer 1 waarom er zoveel geweld op straat is. En wat nog erger is, is dat je tegenwoordig moet nadenken tijdens een film om de verschillende verhallijnen te kunnen onderscheiden. Het is hoog tijd voor wat kwaliteit, zoals K3 en het IJsprinsesje

Bram v. L.

Neem aan dat dit ironisch bedoeld is...

Bram v. L.
De uitingen van geweld in ''Sin City'' kun je eigenlijk niet verwerpelijk vinden. Op een gegeven moment is het zo over-the-top, dat het komisch wordt. Deze film is eindelijk eens iets anders dan de standaard film van tegenwoordig: prachtige cinemaphotography, geweldige acteerprestaties en meerdere verhaallijnen. De personages zijn ook lekker vet aangezet, welke verwijzen naar die uit het film noirgenre. Zonder meer de beste film sinds Tarantino's Kill Bill.
123crap
Ik begrijp niet waarom niet alle mensen deze film goed vinden.
BTW Sin City 3 is aangekondigd heb het gelezen op IMDb
gideonvdb

Sin City: A Dame to Kill For
2014

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy is 25 november op televisie

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy morgenavond (24 december) op televisie

Keiharde actiefilm 'Sin City' met sterrencast vanavond (21 juni) op televisie

Eeuwig jong: vijf vroeg overleden acteurs en hun laatste topfilm

The Green Mile

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991

American Beauty
Drama, 1999
dystopiegebaseerd op stripheld captivebased on graphic novelmysterious killerdoing the right thingsilhouette neo-noirshort stories