Starship Troopers (1997)
Met onder meer: Casper Van Dien, Dina Meyer en Denise Richards
Releasedatum: 8 januari 1998
Bekijk via Disney+
Plot Starship Troopers
"The only good bug is a dead bug."
In het nieuwe millennium wordt de mens geconfronteerd met de dodelijkste vijand aller tijden... een intelligent ras van buitenaardse wezens. Sommigen zijn negen meter hoog, anderen kunnen vliegen, maar allemaal zijn ze in staat om ieder levend wezen op aarde te vernietigen. Dan verschijnt de jonge Johnny Rico, een onverschrokken vrijheidsstrijder die zich aansluit bij een elite-eenheid van de infanterie. Zijn bloedmooie vriendin Carmen wordt opgeleid tot een eerste klas gevechtspiloot - maar wordt tegelijkertijd ingepalmd door haar vlieginstructeur! De Troopers gaan op weg naar de thuisplaneet van de buitenaardse insecten, waar een grootscheepse intergalactische oorlog op het punt staat uit te breken. Hun missie: de mensheid redden van de ondergang.
Johnny D. Rico
Lieutenant Jean Rasczak
Zander Barcalow
Private Sugar Watkins
Biology Teacher
Het leuke aan Starship Troopers blijft dat het gewoon een extreem vermakelijke film blijft. Vroeger wist ik niet anders en was dit een erg fijne Science Fiction/Actie knaller waar ik me erg mee wist te vermaken. Nu zit er ook nog is scherpe satire bij, wat wil je nog meer?
Ken en barbie zijn truttig, iets wat Rico bijvoorbeeld niet is.
Ik zie toch wel grote gelijkenissen.
yeyo
Kens en Barbies?
Tuurlijk wel. Let er maar 'ns op hoe Rico steeds in beeld gebracht wordt, als een soort ideale posterboy voor het leger.
Interessant gegeven, zo had ik helemaal nog niet naar hem gekeken. Reinbo's vergelijkenis is toch wel boeiend wat mij betreft
Wernertje
Ik heb deze film 1 keer gezien en dat was voor mij genoeg ik vond het gewoon niets, nazi looke likes in de toekomst zo zag ik het destijds.
Met name de keuze van de acteurs en actrices in de film vond ik de film minder. Maar ook het geheel er in, een soort oorlog leger propaganda met domme overdreven scenes zoals dat er tijdens een oefening iemands hoofd wordt afgeschoten en en de dader zweep slagen krijgt. Nee ik vond het totaal allemaal vaag, raar en onzinnig en naar mijn mening typisch weer Verhoeven die altijd vage en extreme dingen in zijn films moet stoppen.
Ik kan daarom ook niet zo goed begrijpen dat deze film nog zo'n hoge beoordeling krijgt. Een plus puntje van de film, zijn de effects die misschien beter hadden gekund maar zeker niet slechter. Door de effects krijgt ie van mij 2.5 ster
Het pluspunt zijn de effecten die zeker niet slechter hadden gekund? Geen wonder dat jij het een vage film vindt...
Wernertje
Hahahaha heb me misschien iets verkeerd uit gedrukt.
Een plus puntje van de film, zijn de effects die misschien beter hadden gekund maar zeker niet slechter. Ik bedoel er mee dat gezien de film de effecten wel goed waren, maar dat het altijd beter had gekund. dit bedoel ik positief.
Al DeNiro
Heerlijke film van Verhoeven.
Mooi om te zien hoe jonge kerels en meiden getraind worden, carriere maken en tegen de bugs opnemen.
De actie + special effects + bugs zien er geweldig uit en veel bloed/afgehakte ledematen.
De media/staat krijgt er ook flink van langs, zoals in Robocop.
basssss
leuke vermakelijke film van Paul Verhoeven. Toentertijd heel controversieel maar dat is Paul altijd al geweest! Heerlijk, ik hou ervan! Zeker 4 sterren!
basssss
En Paul Verhoeven was de eerste regisseur die de Razzie's voor slechtste regisseur en slechtste film persoonlijk op ging halen...
Nja sportief noem ik het. Zijn natuurlijk ook geen serieuze prijzen. Voelden meer mensen in de filmwereld zich maar niet te groot voor dit soort leuke dingen.
Joyfer
Dit vind ik een prachtige film en kijk hem wanneer hij op televisie is maar nu pas zie ik de politieke boodschappen die er in zitten. Geweldig de sience-fiction die er in zit maar toch had ik altijd het gevoel van dat het een aftreksel van andere films is. toch heeft het wat. De propaganda in de film is wel een zorgwekkende realiteit.
wibro
Eerste gedeelte van de film gemist, maar of ik daar veel van gemist heb? Ik denk het niet. Aan een stuk door vechten met "bugs" en op een gegeven moment wint de mensheid van de "bugs". Erg voorspelbaar dus. Ik denk dat je in deze film verder ook geen verhaal moet zoeken. Het gaat puur om de actie en de special effects. En die special effects waren best knap maar voor de rest is deze film gewoon niet mijn ding.
Oh ja, die Carmen was best wel een stuk.
Waardering; 1,0* voor de special effects. 1,0* voor Carmen
Nu vanavond de hele film gezien en ik moet toch wel mijn mening flink bijstellen, want het eerste gedeelte wat ik gemist heb vond ik juist het beste gedeelte. Het tweede gedeelte was niet meer dan aardig vermaak. Je kunt er natuurlijk ook een politieke boodschap uithalen; de grootmacht die door zijn superioriteitsgevoel de tegenstander schromelijk onderschat en bijna het onderspit delft. Waar hebben wij dat meer gezien?
Ik laat de politieke boodschap verder achterwege. Voor mij is 'Starship Troopers' als avonturen-/-SF-/oorlogsfilm prima vermaak en daarmee een geslaagde film van Paul Verhoeven.
That's all.
Waardering; 3,5*
nakada
Dit alles betekend nog steeds niet dat hij iets meer bedoeld had te maken dat een sf film ( met een twist ), het betekend wel dat ik mijn standpunt aan het heroverwegen ben. Ik heb ook nog wat artikelen op internet gelezen over Verhoeven en Starship Troopers en ik denk dat ik hem echt nog een keer moet gaan kijken. En dan zonder mijn vooroordelen van 13 jaar geleden.
Dan de vermeende satire, de aanklacht tegen het Amerikaanse militairisme. Mocht dat werkelijk het doel van de film zijn geweest, dan vind ik het niet echt gelukt. Het probleem dat ik er mee heb is dat alles er zo dik bovenop ligt, dat het zijn doel juist mist. Het had wat subtieler gemogen. Nu balanceerd het echt op het randje van lachwekkend.
Nee, ik bekijk hem liever als gewone science fiction actie film. Daarin vind ik hem beter geslaagd. Ik geef hem er wel een halve ster bij en zal hem bij een volgende gelegenheid niet mijden. Wellicht is het een groei-briljantje.
op het randje van lachwekkend.
Zeg maar gerust er flink overheen... Film is bij vlagen ronduit hilarisch. En om je met de vragen van je zoontje te helpen.
1. Door dicht op elkaar te vliegen geef je elkaar ook dekking. (Vandaar het concept vloot)
2. Die reddingscapsules zijn heel stevig, het zijn tenslotte reddingscapsules. Daarbij zijn die bergen op Klendathu erg poreus.
3. Die beesten hebben blijkbaar een manier gevonden iets te leren door te proeven. Een soort synthese. Net zo als wij als wij aan een stof proeven er ook wijzer van worden, maar dan complexer.
GinolaEHV
Film met een matig verhaal. Dit wordt echter gered door de interactie tussen de hoofdpersonen en de goede special effects. Al met al een film die best lekker wegkijkt, maar niet meer dan dat.
3*.
gauke
De kevers zijn eigenlijk de echte sterren van een ironisch bedoelde science-fiction film die behoorlijk wat discussiestof teweeg bracht en die in feite enkel dient als amusement. Paul Verhoeven speelt met het "amerikanisme" en twijfelachtige moraal. De satire op militarisme en fascisme wordt verpakt in een bombastisch spektakel met prima effecten en geweldige heroïsche muziek. Waardering tussen 3,5 en 4 en laat ik maar naar boven afronden.
basssss
Maar erg serieus moet je het natuurlijk niet nemen, het blijft satire verpakt in popcorn vermaak. En zo moet je flim ook nemen, niet te serieus maar met de cynische ondertoon in gedachten... Na de regeerperiode van Bush is deze film actueler dan ooi! Niet bij nadenken en genieten van een visueel erg goede film! Zeker voor die tijd zeg ik: zijn tijd ver vooruit!
black swallow
Geweldige film! Heerlijk..
Een van de' of wellicht zelfs de beste film van Verhoeven.
Inderdaad zijn tijd ver vooruit, maar tegelijkertijd is deze van alle eeuwen.
De satire werkt ook als spiegel... vooral op het einde wordt dat duidelijk. Zijn wij voor de mensen, automatisch...? Wat weten we over de insecten?,...hoe zit het nou? Zijn we nu goed of juist ontzettend fout bezig?
Naast de inhoud, ook prachtige kijkfilm - wauw!
RuudC
Laat iemand dat lekker voor zichzelf bepalen.
DiStefanO
hoewel ik nogal sceptisch was, moet ik zeggen dat hij lekker wegkijkt. De ruwheid straal ervan af, is bewonderlijk en als je van bloed, en zekere gruwelmoorden houdt, is de film een aanrader. De politieke boodschap word overigens wel degelijk naar voren gebracht in een ietwat satirische manier zoals ook hierboven staat omschrijven.
Overigens spreekt men ook over het Barbie en Ken gehalte, en ik denk dat dit juist de bedoeling was evenals het spotten met de Amerikaanse militairisme.
Goede dialogen en special effects.
Ik mag het geheel wel en heb hem graag mogen kijken.
Sid-the-gekste
Zag er wel gaaf uit deze film helaas kwam er er laat achter dat die kwam
93.9
Aardig, maar Showgirls is vermakelijker en tal van andere film van Verhoeven beter.
rayman
onzinnige science fictionfilm, wat een tegenvaller.
Film onzinnig? Keiharde kritiek op de Amerikaanse buitenlabdse politiek die bovrndien haarfijn de dynamiek van de oorlogen in Irak en Aghanistan die er op volgde voorspelde? Het is maar wat je onzinnig noemt. Scherp en villein, en zelfs in zekere zin profetisch....
nakada
Dat keiharde valt wel mee. Het is allemaal nogal luchtig en vrijblijvend verpakt. En voorspellende waarde zie ik al helemaal niet zitten. Oorlogen hebben toch altijd dezelfde dynamiek. Ik kan ook voorspellen dat morgen de zon op gaat maar daar zit niets knaps of bijzonders aan.
Het blijft wel een vermakelijke film en ik blijf me verbazen hoe goed de film er nog altijd uitziet. Hij kan qua special effects nog makkelijk mee tussen al het cgi geweld van de laatste jaren.
hdehoon
Ik heb gemengde gevoelens over deze film. Ik herinner me niet al te beste recensies destijds, dus nu ik hem voor het eerst zag, viel me m.n. het eerste gedeelte heel erg mee. Ik vond het zelfs een interessant concept, met die bijna parodie-achtige ‘propaganda’ filmpjes over het leger. Dus ik dacht dat er een boodschap zou komen, dat heb je zo met een parodie; daar wil je als filmmaker iets mee zeggen. Maar naarmate de film vorderde kon ik die dubbele bodem niet ontdekken. Ik dacht dat aan het eind van de film wel duidelijk zou worden dat echte helden niet bestaan in een vreselijke orgie van geweld. Maar de lofzang op heldendom werd alleen maar sterker, de smerige scenes steeds zinlozer en onverteerbaarder. Toen de hoofpersonen, die net de meest afschuwelijke dingen hadden meegemaakt, vrolijk lachend verder huppelden aan het eind, dacht ik: is dit nou nog die parodie, of is dit gewoon stuitend en belachelijk? Ik denk niet dat Verhoeven diep heeft nagedacht, hij doet maar wat. Hij suggereert eerst iets, maar laat het vervolgens liggen. Dat vond ik een gemiste kans en laat bij mij een vieze smaak na. De film was technisch goed gemaakt, daarom tenminste nog 2,5.

Starship Troopers: Traitor of Mars
2017

Starship Troopers: Invasion
2012

Starship Troopers 3: Marauder
2008

Starship Troopers 2: Hero of the Federation
2004

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Terminator 2: Judgment Day