Genre: Fantasy / Familie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Charlie and the Chocolate Factory
"Prepare for a taste of adventure."
Chocoladefabrikant Willy Wonka schrijft een prijsvraag uit waarmee vijf gelukkigen een rondleiding door zijn fabriek kunnen krijgen. Charlie is één van de winnaars. Tijdens de rondleiding krijgen de andere kinderen één voor één met pech te maken.
- Trailer (YouTube)
- Charlie and the Chocolate Factory (BoekMeter)
- Charlie and the Chocolate Factory (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Oompa Loompa
Dr. Wonka
Mr. Teavee
Hyperbolic
Dit is 1 van de mooiste films die ik ooit heb gezien, samen met the polar express..in dit genre uiteraard (kids)
*****
timburton
Ik weet dat veel mensen er niet mee eens zijn. Maar ik ben er al vanaf begin van overtuigd dat dit Burton's beste film ooit is. Ik heb alle films van Burton gezien, maar deze blijft prachtig. Staat natuurlijk in mn top 10. 5 sterren!
my style
echt mooie film, mooie special effects en geweldige johnny depp. 4*
%%%%%%
Vond een leuke film.Grappige fabriek
En de kinderen waren ook wel grappig. Johnny depp speelt ook aardig.Aleen de film is erg voorspelbaar en die trollen of die rare kleine mannetjes waren eritand. 3 sterren
sangha
Aleen de film is erg voorspelbaar
tsja, dat kun je ook wel verwachten als je een familiefilm gaat kijken
. ik ken namelijk geen familiefilm die niet voorspelbaar is.
Ik vind em minder dan het origineel, beetje minder nostalgie...
De oempa loempa's zongen echt kutliedjes, ik wil oempa loempa doebiediedoooooo horen!!!!!!!
Ik had bij het kijken van deze film een beetje het gevoel alsof de scenes niet echt in elkaar overvloeiden.....zohup van de ene naar de andere kamer zonder echt verhaal of gevoel...niet echt chemie bij Johnny dep...
Kevin13
hele goede komedie, waar Johnny Depp weer uitblinkt
latrat
een geweldige intro!
Hollywood zoals het altijd zou moeten zijn.
*lalalalalala*
elhamlalila
tim burton rules... Ik vind hem geweldige beelden maken. mooie kleuren, rare details, schitterende kostuums ect... deze film zit er vol van....Prachtig....
zjandannybob
vond hem zwaar tegenvallen.. enige wat leuk was waren de hoempa loempa's voor de rest weinig humor en weinig boeiends in de film verwerkt.. mjah dit vind ik echt een kinderfilm t/m 12 ofzo is die leuk. maar hij is zeker niet zo goed als de meeste familie films van de laatste jaren.
Dit vind ik absoluut geen meesterwerk van Johnny Depp maar wel vermakelijk
! 2.5*
Usual Suspect
Erg goede remake, en tevens een prima kerstfilm.
Het verhaal is erg voorspelbaar en cliche, maar dat maakt totaal niks uit, want het is Johnny Depp die met zijn fantastische rol de film op sleeptouw neemt.
Verder vallen de overdonderende visuele effecten op, die deze film zo goed maken.
3,5.
dionj
Ik vind dit een beetje een overbodige remake, hij is wel aardig maar kan niet op tegen die uit 1971. Ik vond Gene Wilder beter als Johnny Depp. Ook was de originele versie fantasierijker en meer een musical. Ik snap dús niet waarom deze remake gemaakt is....
Maarja is toch nog wel aardig 2.5*
e8212
Aardige filmpje. Komt vooral doordat ik de boek vroeger natuurlijk heb gelezen. Anders zou het me niet echt veel boeien denk ik. 3 Sterren.
filmanalist
leuke film om te kijken voor als er niks op tv is 2,5
Dit vind ik absoluut geen meesterwerk van Johnny Depp maar wel vermakelijk
! 2.5*
Ik heb hem nog eens gezien 2.5* verhoog ik naar 3*
!!!!
***
*Nientjah*
Leuke luchtige film met veel coole beelden. Johnny Depp acteert erg goed.
3 sterren.
hellblazer93
Ik vond de film niet slecht maaar ook zeker niet goed. De film heeft wel prima acteerwerk en een leuk verhaaltje uit het boek. Maar ik ben absoluut geen liedjesfan in films. Ik vond dan ook dat er te veel liedjes waren en ze duurden me te lang. Ook werd de film snel saai. Niet mijn soort film. 2,5*
film_kaza
Teveel liedjes? Was dat niet de oude versie? Ik herinner me in de remake met Johnny geen liedjes. Misschien 1 oompa-loompa song. Terwijl de oude heeft bij elke keer als er iets raar gebeurd 1 liedje.
jumpstylemovie
Wat een slechte film.
geef me dan maar het orgineel.
kijk in zulke gevallen haat ik dus remakes
1.0*** Zelfs jhonny depp red deze film niet
dragje
Wat een slechte film.
geef me dan maar het orgineel.
kijk in zulke gevallen haat ik dus remakes
1.0*** Zelfs jhonny depp red deze film niet
Ik deel die mening ook. Ik ben echter iets milder, 2.5 maar het origineel is niet voor niets origineler.
xSarah
Boek is goed verfilmd, prachtige decors en mooi acteerwerk, vooral van Johnny Depp dan, natuurlijk.
Best wel grappig, vind ik.
Ik heb de vorige verfilming wel niet gezien, dus ik kan niet vergelijken.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
tim burton rules...
Tim Burton rules, Roald Dahl rules en Johnny Depp rules.
Verhoogd naar 4 sterren (jammer genoeg zitten er teveel kinderachtige momenten in de film, maar goed, de film is ook gebaseerd op een kinderboek).
davy jones
tim burton,roald Dahl en johnny depp in 1 film da kan niet mislopen
een prachtige film ook al mis ik een beetje de gebuikelijke Tim Burton sfeer maar al bij al een prachtige film
wyatt earp
grappige film wat we gewend zjin van johnny depp. Ik had er eigelijk niet zo heel veel van verwacht maar dat veel heel erg mee. Ik heb het ook het origineel niet gezien waar iedereen het hier over heeft dus daar zeg ik niks over.
4 *
Ik heb hem nog eens gezien 2.5* verhoog ik naar 3*
!!!!
***
Laats hebben we hem nog eens gekeken met (bijna) de hele Familie en die avond was reuze gezellig en eerlijk gezegd viel de Film me ook weer beter in de smaak dus voorruit verhoogd naar 3.5* maar daar laat ik het dan ook bij.
jimcarrey gek
Dirigent
Ik vind hier niet veel aan, het enige goede is Johnny Depp die het nog wel redelijk goed heeft gedaan en de muziek maar verder vond ik er niet veel aan.
* *
Jessu123
die kostuums klinken mij denken aan een science fiction film,
ik vindt dit beter gedaan,
3,0

'Charlie and the Chocolate Factory' staat kort na Netflix-release al in de Top 10

Timothée Chalamet speelt Willy Wonka in prequel 'Charlie and the Chocolate Factory'

Willy Wonka mogelijk een vrouw in prequel 'Charlie and the Chocolate Factory'

Intouchables