- Home
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Charlie and the Chocolate Factory
"Prepare for a taste of adventure."
Chocoladefabrikant Willy Wonka schrijft een prijsvraag uit waarmee vijf gelukkigen een rondleiding door zijn fabriek kunnen krijgen. Charlie is één van de winnaars. Tijdens de rondleiding krijgen de andere kinderen één voor één met pech te maken.
- Trailer (YouTube)
- Charlie and the Chocolate Factory (BoekMeter)
- Charlie and the Chocolate Factory (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Dr. Wonka
Mr. Teavee
Freud
Ik vond hem fantastisch
Schitterende decors, prachtige muziek (en leuke liedjes, ik hou echt enorm van Danny Elfman) en erg leuke personages (die heeft Dahl natuurlijk bedacht, maar ze worden perfect vertaald naar film). Een beetje spijtig dat Burton zo dicht bij het echte verhaal blijft want echt verrassingen zitten er maar af en toe in (maar op die momenten is de film wel op zijn best, zoals in de scene in de tv-kamer) Dat hij overloopt van de fantasie had ik wel verwacht, maar hij lost de verwachtingen echt helemaal in, en je ziet direct met hoeveel plezier het allemaal gemaakt is, de film zit ook boordevol erg leuke humor, je zit gewoon heel de film met een enorme glimlach te kijken. Het meest indrukwekkend is trouwens Johnny Depp, die zet hier een van de beste karakters neer die ik van hem ken. Burton is bovendien de enige regisseur die ik ken die een stroperig moralistisch einde toch nog geloofwaardig weet te maken. Niets dan goed nieuws dus, en allemaal gaan kijken
De film is niet zo slecht, maar ik had er meer van verwacht. De versie met Gene Wilder is in elk geval veel beter. Johnny Depp maakt veel goed, hij is en blijft een goeie acteur. Maar de Wonka van Wilder was nog beter. Die versie dateert trouwens al van 1971. En als men een remake maakt na 34 jaar, verwacht je toch meer met special effects of leuke wendingen. Depp is hier meer een Michael Jackson, terwijl Wilder er een meer realistische Wonka van maakt. En goed dat ze Charlie in de titel vermelden of je was hem al vergeten na deze film. Wel een pluspunt zijn de mooie beelden in Burtonstijl. Maar als dat de enige verbetering is na 34 jaar, vind ik het maar zwak. Deze film komt me net als War of the worlds die ik vorige week gezien heb, over als een contractuele verplichting waar men meer had mee kunnen doen. 2,5 sterren.
Gizzmann
Ik vond de film meevallen
Het intro HEERLIJK! Thank you Elfman! En mooie beelden. Die Elfman muziek in het begin deed me een beetje aan de muziek uit de (briljante) tekenfilmserie Invader Zim denken door de (tevens briljante) Kevin Mantei.
De heerlijke fantasie van Roald Dahl is natuurlijk fantastisch in deze dagen waar alles logisch moet zijn. De meest vreemde dingen die gebeuren. De kinderen die de eerste goude wikkels vinden, ook geweldig gedaan. Echt alle vier vervelende snert kindjes.
In de fabriek zelf word alles nog weirder en Johnny Depp past daar natuurlijk perfect bij. Ik ben na deze film absoluut overtuigd van zijn acteertalent. De ontzettend goede visuele effeckten zijn natuurlijk erg mooi en ik kan me niet voorstellen dat er hier mensen gaan zeuren dat ze het er 'nep' vinden uitzien want alles is zeer gelikt. (in dat laatste woord zit stiekem een flauwe woordspeling in verpakt
Maar wat me het meest opviel waren de liedjes. Deze film zit boordevol humor! Ik vind dat het genre dat hier boven veranderd zou moeten worden in Fantasy/Komedie. Het is volgens mij ook echt bedoeld als een film om te lachen. Het is wat dat betrefd ook geen 'kinderfilm'. Daar wil ik niet mee zeggen dat het daar niet geschikt voor is, maar er zullen ook veel volwassene zijn die er veel harder om zouden kunnen lachen. Hij doet ook absoluut niet kinderachtig aan. (althans, de orginele versie die ik heb gezien)
Minpunten? Moeilijk. De liedjes vond ik niet echt geweldig. De opening van de fabriek was erg grappig, maar dat is niet echt een liedje. Het liedje met de tv was wel aardig. Maar wat ik jammer vond was dat de sfeer niet echt bleef hangen. Misschien komt het door de muziek uit de aftiteling. En doordat het humoristisch word gebracht misschien. Maar een echt minpunt is het niet. Over Elfman zou ik nog willen zeggen dat, hoewel de intro zeer aardig klinkt, ik denk dat hij een beetje uitge-elfmand is
Het klinkt vaak als herhalingen van de muziek uit andere films die hij heeft gedaan. Ook dat is niet zo heel erg, want zolang hij zijn eigen soort van filmmuziek aanhoud klinkt het wel altijd erg mooi alleen dus minder orgineel.
De film is een absolute aanrader, alleen sommige Burton-fans moeten geen al te duister sfeertje verwachten. Er zitten een paar best 'nare' stukjes in, maar de sfeer die heerst is de magie. En dat is ook eigelijk hetgeen dat Burton doet, zorgen voor magische sferen. (en daar is het duistere dus een van) Een blad als preview sloeg de plank volledig mis door hem te bestempelen als Uber Goth
Best geinig. Het verhaaltje ligt me eigenlijk niet zo (rare snoepfabrikant, kindertjes, kleurtjes, familie... whatever), maar het is toch wel leuk gemaakt allemaal.
Vooral de visuals en de sets zijn duidelijk het hoogtepunt uit de film. Depp doet het ook zeker wel geinig, al vond ik zijn rol op zich best irritant (en ook raar, ik bedoel wat moet ie met die kids, hij heeft er toch een hekel aan, waarom die fabriek niet opdoeken etc. ), maar goed, dat zal wel bij het verhaal horen.
Al met al wel origineel (hoewel het een remake is) en aardig om eens te zien.
BoordAppel
Erg leuke film. Vind hem toch wat beter dan de versie uit '71. Vooral omdat alles er mooier uitziet en omdat Depp een leukere Wonka is. Geweldig hoe hij weer een totaal ander personage uit zijn hoge hoed tovert. Ik vond het wel grappig, een psycho Wonka. Zou me ook niets verbazen als hij zich deze keer op Michael Jackson heeft gebaseerd.
Burton zorgt weer voor prachtige scene's. Erg mooie decors en veel leuke vondsten. Ik ken het boek helaas niet goed genoeg meer om te weten wat er allemaal bij verzonnen is en wat direct uit het boek komt.
Elfman doet zijn werk ook weer perfect en vult de beelden goed aan. Zat vanaf het begin af aan goed in de film, mede door zijn muziek.
Burton, Elfman en Depp, het is nog nooit misgegaan.
otherfool
Leuk aangeklede film naar het beroemde verhaal, alleen met een teleurstellende Depp als Willy Wonka. Hij ging net even te ver over the top vond ik.
Het joch en de opa zijn schattig, de openingssequentie indrukwekkend en ik vond het verleden van Wonka juist wel aardig.
Alleen jammer van die sullige Oompa Loompa liedjes. Toch 3,5*.
Koekebakker
Ik kan mij het meest vinden in de opmerkingen van Wolkenmeter.
Alles ziet er fantasierijk en prachtig uit en soms is dat ook erg grappig (de verwijzingen naar de vele rockbands vond ik bijvoorbeeld heel aardig). Maar ik had gehoopt op een mysterieuzere sfeer. Het blijft natuurlijk een prachtverhaal, maar ik vond het wel erg plat blijven. Depp doet het prima, maar zijn rol is helaas weinig interessant - en hij is eigenlijk te jong.
Ik had gehoopt met een glimlach te genieten van een vertederend verhaal. Maar ik vond het een mooie en vermakelijke film met teveel makkes om er continu van te kunnen genieten.
Jordy
Wat een geweldige verrassing na die vreselijke trailers. Het stuk "voor de fabriek" is prachtig magisch, typisch Burton. In de fabriek gaat de film he-le-maal over the top, maar het raakte precies de juiste snaar bij me. De ene geweldige scène na de andere (die geweldig foute jaren '70 nummers van die Oompa Loompa's! Die eekhoorns! die 2001 scène!).
Het deel "na de fabriek" vond ik net wat minder (wijkt dat ook niet erg af van het boek? kan het me niet zo goed meer herinneren), maar ik hou het toch op een 4,5. Je moet er soms even een jaar of 5 op wachten, maar dit is echt weer een geweldige Burton, die van mij Edwards Scissorhands en Sleepy Hollow mag komen vergezellen in het Tim Burton-deel van m'n collectie.
Een erg leuke film!
De rol van Depp heeft me verrast, ik vind hem hier erg grappig en deze rol is meteen een van mijn Depp favorieten. Zijn mimiek is fenomenaal en de maffe lachjes vind ik erg grappig.
Freddie Highmore heeft precies de juiste uitstraling als arme sloeber jochie. De andere kinderen zijn ook erg leuk en goed gecast.
Het 'huis' is volgens mij een directe verwijzing naar Chaplins Modern Times, zoals er natuurlijk wel meer filmverwijzingen in deze film zitten.
Hier en daar heeft de film een beetje een te nadrukkelijke digitale, onechte look. Verder is het verhaal wel erg rechttoe rechtaan. Zitten er in het boek misschien nog wat meer rauwe Dahl verhaallijnen?
Anyway, Charlie and the Chocolate Factory is een no-nonsense feelgood film voor iedereen.
Hannibal
Deze is zelfs nog leuker dan het origineel met Gene Wilder. Wonka is hier nog net een iets grotere zonderling. Ook vind ik het ook leuk om meer over de jeugd van Wonka te zien, en hoe hij zo geworden is.
Burton heeft het klasse in beeld gebracht met sprookjesachtige beelden en zeer toepasselijke muziek. Het gedeelte met de walnoot-pellende eekhoorns is adembenemend mooi.
Nu een ruime 4,5* maar ik denk dat ik hem nog vaak zal zien, dus misschien dat hij ooit nog naar 5* gaat.
Rianneke_Dan
leuke film!!
johnney depp is gewoon grappig!!
krijgt een 4.0
FillumGek
Normaal loop ik met een grote boog om alles heen wat met kinderboek-verfilmingen te maken heeft. Een verhaal over een chocoladefabriek met in de hoofdrol een paar koters, wie wacht daarop?
Mijn moeder zei dat het boek en de originele film heel goed was en had deze 2005-versie gekocht. In een vervelende bui toch maar eens aangezet...
En wonder boven wonder was ik vanaf het eerste moment aan het beeld vast gekluisterd. Er moet gezegd worden; de kinderen waren, vooral op het begin bij vlagen irritante typetjes, vooral die blonde griet en die vatsige duitser. En dan die blonde moeder, met haar Cruella deVil uiterlijk, jegh!
Maar dat doet er verder niet echt toe natuurlijk, want Depp steelt duidelijk de show als perfect gecaste Wonka. Die reacties ook als hij iets uitlegt en volledig wordt afgekraakt door de kinderen, en dan dat lachje
En in Wonka's flashbacks van zijn jeugd, die beugel, geniaal!
Aan deze film is weinig mis. Ik heb me geen minuut verveeld.
Geniale quotes:
"I always thought that a veruca was a sort of wart that you got on the sole of your foot!"
"Everything in this room is eatable. Even I'm eatable! But that my dear children. is called cannibalism; and that is frowned upon in most societies."
4 sterren verdiend!
Phoenix
Het begin is typisch Burton. De muziek van Elfman, het haast gothische sfeertje, het typische huis, de sneeuw, alles is van de partij. Magie.
Binnen de fabriek is het ook typisch Burton. Maar dit is Burton zoals ik hem minder graag zie. Het zag er allemaal prachtig uit, maar toch te gemaakt, te glad... Van die liedjes ertussendoor zijn funest voor de sfeer, tenminste, dat is bij mij het geval. Dan teken ik toch liever voor Burton's donkerdere, sprookjesachtigere kant zoals die in het eerste gedeelte te zien was.
Komt bij dat Charlie mij op school nooit is voorgelezen, laat staan dat ik het origineel heb gezien of zelf gelezen. Toch was het al na de eerste flashback van Wonka (té fout weergegeven trouwens) dat ik het verhaal kon uitstippelen. Ik vreesde dan ook voor die laatste one-liner... Eentje waar zelfs Burton in deze film niet mee weg kan komen bij mij, wat waarschijnlijk het ontbreken van de échte Burton-sfeer in de fabriek is aan te rekenen.
Maar goed, Elfman doet zijn werk weer, Depp tovert Wonka soepeltjes uit zijn hoge hoed en ik heb me ook niet verveeld hoor. 3,5* is het zeker wel waard, maar de magie van bijvoorbeeld Edward Scissorhands wordt bijlange na niet gehaald.
Ik vind em minder dan het origineel, beetje minder nostalgie...
De oempa loempa's zongen echt kutliedjes, ik wil oempa loempa doebiediedoooooo horen!!!!!!!
Ik had bij het kijken van deze film een beetje het gevoel alsof de scenes niet echt in elkaar overvloeiden.....zohup van de ene naar de andere kamer zonder echt verhaal of gevoel...niet echt chemie bij Johnny dep...
maxcomthrilla
Een paar weken geleden weer eens gezien,
Ik blijf dit een erg leuke film vinden. Zelfs de beste film van een nogal teleurstellende regisseur voor mij, tot dusver. Op een aandoenlijke manier verteld, een mooie creatief vormgegeven chocoladefabriek met prachtig, gekleurde ruimtes en flexibel camerawerk.
Minpunt is een nogal statische stijlvorm. Waarin Burton zijn oempa woempa `s laat uitrukken om de mindere eigenschappen van de kinderen, na hun isolatie uit oempa, woempaland, te laten zingen. Dit kwam de dynamiek en levendigheid die de film over het algemeen wel uitstraalt niet ten goede. 4* blijven staan.
Leland Palmer
Leuke film, maar toch een kleine tegenvaller. Dat Johnny Depp een fenomenaal acteur is mag duidelijk zijn. Ook in deze film steelt hij de show en doe ie' het geweldig. Het intro is geweldig, dankzij de prima muziek van Danny Elfman. Eenmaal in de fabriek aangekomen worden we in een andere wereld gegooid, en wat voor één. Prachtige decors en een geweldige sfeer. Op een gegeven moment begint Johnny Depp een beetje eng te worden en beginnen de andere kinderen me eigenlijk behoorlijk te irriteren. Dat van Depp vind ik niet erg, want die doet het gewoon heerlijk, maar die kinderen waren vreselijk. Alleen dat accent van dat Duitse jochie was wel grappig. Die kleine mannetjes vond ik ook maar vreemd eigenlijk en de liedjes die ze zongen waren al helemaal vreselijk. Ondanks dat heb ik toch stiekem wel kunnen genieten van een aantal dingen. Vooral de visuele pracht en een geweldige Depp die deze film op sleeptouw nemen.
Aardige Burton.
Aankleding van de film is leuk, vind die cartooneske live action decors toch vaak wel leuk. Film deed me dan ook denken aan een Lemony Snicket.
Minder was de CGi die soms af en toe wel erg lelijk was (vooral in de intro). Ook niet altijd even gelukkig gebruikt, maar het doet uiteindelijk niet erg veel af de stilering en het blijft meestal functioneel.
Depp vond ik wat minder in z'n rol (beetje irritant personage), de kindjes waren dan wel weer erg koddig. Vooral de moeder-dochter combo met de kauwgom was leuk.
Beetje jammer dat de film nogal repetitief wordt binnen de fabriek, met telkens een kamer, liedje en negertje minder. Bij de derde en vierde kamer wist ik het wel. Film duurt dan ook iets te lang.
Maar er valt uiteindelijk wel genoeg te genieten. Aardig magisch en creatief, humor komt er goed genoeg door, maar Burton is voor mij toch een regisseur die z'n duistere kant veel meer aandacht mag geven.
mister blonde
Eens met het gros. Opnieuw leuke film van Burton. Ziet er best fraai uit, verhaal loopt lekker, acteren is oke. Decors, humor (kan zo elk aspect van de film wel af gaan) allemaal in orde. Zoals meestal bij Burton, wordt het helaas nooit echt bijzonder. Toch kan ik hier een heel kleine 4 sterren aan kwijt. Leuke film om op tweede kerstdag te kijken.
Respekked
Tijdje geleden al eens afgezet, kwam toen over als een evenaring van het vreselijk kitscherige Scissorhands.
Gisteren kon ik de film niet afzetten, want ik was met meerdere mensen. En gelukkig bleek het een zeer aardig filmpje te zijn, die echter niet aan het origineel kan tippen. Wilder = Willy Wonka. Depp = grappige freak.
Verder is deze film lang niet zo magisch als het origineel. De moderne bewerking pakt niet helemaal goed uit. Maar de cast doet het leuk, in het script zitten leuke grapjes die ik me niet herinner uit het orgineel en de wereld in de fabriek ziet er toch vaak best mooi uit.
Co Jackso
- 21924 berichten
Ik heb mij aardig vermaakt met deze film van Tim Burton. Johnny Depp is uitstekend gecast en verder wordt het oorspronkelijke verhaal op een goede manier opnieuw verteld. Al waren die flashbacks wat overbodig en ben ik nog steeds geen fan van die liedjes tussendoor.
De film zelf was prachtig kleurrijk ingericht, en de personages waren in de meeste gevallen goed gecast. Al hadden de verschillende rollen wel wat minder clichématig en voorspelbaar ingevuld mogen worden. Ik had eerlijk gezegd ook gehoop op een iets donkere versie, helaas is dat niet het geval. Helemaal geslaagd is de film dan ook niet.
thunderball
Deze van de week ook maar eens gekeken.
Visueel prachtig gemaakt, maar net als veel van Burtons andere grote producties (Planet of the apes, Batman) vind ik het ook allemaal wat leeg en oppervlakkig. Zijn kleinere films als Ed Wood vind ik dan toch stukken leuker en interessanter.
Depp zet een goede Wonka neer, die me qua excentriciteit wel wat aan de heer Jackson deed denken (geen idee of dat nu aan mij lag, of dat hij stieken door Wacko geinsprireerd werd).
Toch gaat mijn voorkeur meer uit naar de oudere film en vond ik Gene Wilder (normaal een acteur die me totaal niet ligt) op zijn eigen typische manier stukken leuker en idd warmer (dat laatste ontbrak totaal bij Depp).
Ook zat er behoorlijk weinig vaart in de film, zeker het eerste gedeelte leek een eeuwigheid te duren.
Nog vermeldens waard is de korte, maar geinige rol van Christopher Lee. Klasse acteur!
Eind conclusie:
redelijk vermakelijke boekverfilming, maar minder dan het origineel en dus feitelijk overbodig.
Ik geef hem een zes, ofwel 3 sterren.
Sportingerke
Het begin van de film en de scènes in het krotje waar de hele familie samenleeft vind ik erg leuk en aandoenlijk, maar eens het verhaal zich in de fabriek afspeelt verwaterde mijn interesse al snel. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat ik het boek als kind meermaals verslonden heb, en de gebeurtenissen niet echt nieuw overkomen, of het feit dat ik misschien gewoon te oud ben voor dit soort sprookjesfilms
Johnny Depp doet het erg goed als zonderling, dat wel, en ook van de flashbacks naar zijn jeugd hield ik wel, maar al bij al was het voor mij te weinig om echt van een topfilm te spreken.
Niet uitzonderlijk sterk; we zullen eens moeten kijken naar het origineel: misschien is dat beter.
Hou normaal niet van kindefilms maar deze was best in orde. Vooral Johnny Depp was prima op dreef. De beelden in de film waren overigens zeer fraai.
Metalfist
Oompa-Loompas are crazy for Coco-Beans
Ik had vroeger het boek Sjakie en de Chocoladefabriek al eens gelezen en naar wat ik me herinnerde vond ik het in ieder geval een zeer goed boek. Was dan ook benieuwd hoe de filmversie eruit zou zien maar met Tim Burton en Johnny Depp leek het wel goed te zitten.
Visueel ziet het er ten eerste werkelijk weer fenomenaal uit. Verschiet er elke keer van hoe Burton erin slaagt om zo'n sprookjeswereld te creëren. De fabriek, het huisje van Charlie, ... Alleen toen die dikke jongen, Caspar (?) werd geïntroduceerd zag hij er best wel fake uit. Er was in ieder geval iets mis met zijn gezicht maar voor de rest zag het er zeer mooi uit. Het enige minpunt waren de Oempa Loempa's. Het is natuurlijk al lang geleden dat ik het boek heb gelezen maar het leek me dat die normaal oranje waren? Maar ook hun liedjes vond ik niet echt geslaagd overkomen.
Johnny Depp stelt ook hier niet teleur, kan me eigenlijk niet direct een slechte rol voor stellen. Hij zet Willie Wonka op een verschrikkelijke creepy maar tegelijkertijd ook geweldige manier neer. Het rare lachje, die wazige blik in zijn ogen, ... Al meende ik soms wel Jack Sparrow te herkennen. De rest van de cast is eigenlijk ook wel bijzonder goed gecast, vooral de vier andere kinderen.
Charlie and the Chocolate Factory heeft een geweldige sfeer en ziet er zeer gelikt uit maar de film wordt toch wel naar een hoger niveau getild door Johnny Depp.
jumpstylemovie
Ik gaf eerst een 1* maar dat vind ik allang niet meer.
Toen ik hem een paar maanden geleden weer zag vond ik hem opeens stukken leuker. Ik had eerst Depp ook niet herkend volgens mij. Hij is daar goed bezig maar voor de rest doet de Cast niet veel speciaals. Verhaal is altijd nog steeds wel leuk al zijn die Oempa Loempa dwergen dodelijk irritant.
jordandejong
aardige kinderfilm, en de acteer prestaties waren ook wel goed, Ik ergerde mij alleen aan de oempa-loempa's met hun irritante muziek stukjes, die kop van de oempa-loempa bevalt me ook niet. Maar verder een goede film
Filmkriebel
Extravagante kinderfantasie zoals enkel Burton in beeld kan zetten. Veel kitsch en absurditeit in een film die niet zo dom is als hij er soms uit ziet. Het is zowel een moralistisch verhaal voor kinderen als een scherpe kritiek op de consumptiemaatschappij, wat dan meer de volwassenen zal bekoren, zoals bvb het meisje en de eekhoorns. Hoe meer men heeft hoe meer men wil.
Het moralistische lesje wordt telkens gezongen door de vreemde Oempa-Loempa's, en het gaat oa over gulzigheid en egoisme. Het is een film die veel dieper en complexer is dan enkel maar fantasierijke beelden. Omwille van de heel snuggere uitwerking van Dahls verhaal en een oogverblindende regie van Burton, moet ik die film toch minstens een dikke 4* geven.
polopolo150
Leuke en grappige kinderfilm die erg leuk is vroeger voor mij als kind...
In werkelijkheid is het een film die mij nu deze dagen een 1,5 zou geven... maar... dat bewijst dat kinderfilms alleen door kinderen zouden worden reviewt, dus... een 3 omdat het vroeger voor mij goed geslaagd was.
Bottleneck
Mooi vormgegeven fantasiefabriek. En een makkie voor Johnny Depp die het gewoon op routine doet, een dikke laag schmink erop en je bent er. Het voorstellen van de kinderen vind ik eigenlijk nog het leukst, althans de twee meisjes en het tv-jongetje. Toepasselijke camerastandpunten vanuit de kids en de eekhoorntjes zijn natuurlijk erg liefff. Ook grappig om Nanny van The Royle Family langs te zien komen/liggen.
Aan de liedjes is alleen weinig memorabels. Dan honderd keer liever het fabelachtige Oompa-loompa-doe-ba-di-di uit de eerste versie, heb het volgens mij niet gehoord.
Die song = Oompa Loompa...
Maar goed, de kleurrijke beelden maken een hoop goed. En het verhaal buiten de fabriek om is prima (behalve het gedoe met Willys vader).
Fran
- 1953 berichten
Jaaaa, wat een leuke fantasy film is dit zeg. Wat ik ook zo leuk vind is dat de sfeer uit het boek helemaal overkomt in de film. Toegegeven, ik heb het boek gelezen toen ik een kind was maar het kwam op mij over zoals ik het me herinner.
Je ziet in deze film mooie beelden en heel mooi kleurgebruik waardoor de film aantrekkelijk is om naar te kijken. De warmte van Charlie's familie komt ook heel goed over. Leuk om Helena Bonham Carter eens in een lieve rol te zien in plaats van een gemene heks of iets dergelijks.
Je kan je fantasie lekker op de loop laten bij deze film. Leuk, leuk, leuk.

'Charlie and the Chocolate Factory' staat kort na Netflix-release al in de Top 10

Timothée Chalamet speelt Willy Wonka in prequel 'Charlie and the Chocolate Factory'

Willy Wonka mogelijk een vrouw in prequel 'Charlie and the Chocolate Factory'

Intouchables