Genre: Fantasy / Familie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Charlie and the Chocolate Factory
"Prepare for a taste of adventure."
Chocoladefabrikant Willy Wonka schrijft een prijsvraag uit waarmee vijf gelukkigen een rondleiding door zijn fabriek kunnen krijgen. Charlie is één van de winnaars. Tijdens de rondleiding krijgen de andere kinderen één voor één met pech te maken.
- Trailer (YouTube)
- Charlie and the Chocolate Factory (BoekMeter)
- Charlie and the Chocolate Factory (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Oompa Loompa
Dr. Wonka
Mr. Teavee
FransBosch
Slechte film! Het einde van de film klopt niet met het boek. En Jonny Dep als Willy Wonka? Geen denken aan! Geef mij maar Gene Wilder!
2,0 voor de mooie Chocolade Hal en de special effects, maar dat is dan ook echt alles!
xSarah
Slechte film! Het einde van de film klopt niet met het boek.
Niet? Ze gingen in het boek toch ook met hun huisje in de fabriek van Willie Wonka wonen? Het kan zijn dat ik me vergis, het is al een hele tijd geleden dat ik het nog eens gelezen heb.
maxcomthrilla
Een paar weken geleden weer eens gezien,
Ik blijf dit een erg leuke film vinden. Zelfs de beste film van een nogal teleurstellende regisseur voor mij, tot dusver. Op een aandoenlijke manier verteld, een mooie creatief vormgegeven chocoladefabriek met prachtig, gekleurde ruimtes en flexibel camerawerk.
Minpunt is een nogal statische stijlvorm. Waarin Burton zijn oempa woempa `s laat uitrukken om de mindere eigenschappen van de kinderen, na hun isolatie uit oempa, woempaland, te laten zingen. Dit kwam de dynamiek en levendigheid die de film over het algemeen wel uitstraalt niet ten goede. 4* blijven staan.
FransBosch
Inderdaad, in het boek komt de lift in het huisje van Sjakie. Maar in het boek gaat de familie direct mee in de lift. En in de film blijft Sjakie liever bij zijn familie, dat vind hij belangrijker dan samen met Willt Wonka naar de fabriek te gaan. En dan gaat vervolgens Willy Wonka alleen terug naar de fabriek. Op het laatst in de film zit Willy Wonka wel samen met de familie van Sjakie in hun huisje.
abberline
johnny depp als willy wonka doet het veeeeeeeeeeeel beter dan gene wilder.
FransBosch
johnny depp als willy wonka doet het veeeeeeeeeeeel beter dan gene wilder.
Heb je dan wel het boek gelezen? Als je naar het boek kijkt speelt Gene Wilder de personage Willy Wonka veel beter als Jonny Depp.
abberline
mischien spleelt die wel beter volgens het boek, maar johnny depp is daar veel leuker, de manier waarop hij praat een beweegt hij heeft gwn een eigen stijl en hij speelde gewoon prachtig!!!
anne J
Ik vind Gene Wilder ook wel een coole Wonka
In sommige dingen vind ik Wilder grappiger en in sommige dingen Depp.
Ik zou niet meer weten hoe Wonka in het boek is, da's al te lang geleden.
FransBosch
Opzich vind ik het ook wel een mooie film hoor, maar kijk...
Deze film zou echt bij mij scoren, als Willy Wonka gespeelt werd door Gene Wilder (toen Gene nog wat jonger was als nu) en het verhaal met die tandarts (de vader van Willy) eruit werd gehaald. Hierover staat ook niks in het boek!
De opa van Sjakie zag er in deze film werkelijk niet uit, dat was in de film van 1971 wel beter. Ook zou het einde van de film zo moeten lopen als in het boek.
Als dit allemaal was gedaan was deze film voor mij een 5,0 geweest!
In deze film is de chocolade hal en de rest van de fabriek en de special effects wel veel beter gedaan dan in de film van 1971. Dus daarom is deze film ook niet erg slecht.
Hectometerpaal
Ik vind dit een beetje een overbodige remake, hij is wel aardig maar kan niet op tegen die uit 1971. Ik vond Gene Wilder beter als Johnny Depp. Ook was de originele versie fantasierijker en meer een musical. Ik snap dús niet waarom deze remake gemaakt is....
Maarja is toch nog wel aardig 2.5*
Volledig mee eens,
Depp is in mijn ogen een groot acteur maar ik vond zijn vertaling niet bij het personage passen deze keer. 90% van de films maakt hij de film....deze keer breekt hij de film.
ilovekiwi
ik vond dit een creepy film. doe mij de oude versie maar. maar dan ben ik ook een sprookjesfilmtype
davy jones
Ik vind juist de versie met depp veel sprookjesachtiger dan die met wilder.En ook vind ik de versie met Wilder als Wonka te gemaakt dus ik ben 100% voor de nieuwe versie met depp
timburton
Ach, ja... Het blijft een familiefilm he.
Maar het blijft wel 'swerleds beste familiefilm ooit!
timburton
Maarja is toch nog wel aardig 2.5*
Naar mijn mening is deze juist precies goed.
Ik haak altijd af bij films die té musical worden. (Zoals Charlie and the Chocolate Factory uit 1971)
Roald Dahl was niet voor niets helemaal niet blij met de '71 versie. Een fantasieloze film vond ik dat. Op de letters na gefilmd vanuit het boek. Deze "Charlie and the Chocolate Factory" heeft een eigen sfeer.
Maar ja, het is waar je zelf van houdt he
darkjaap
het originele uit de jaren 80 dacht ik vond ik leuker ..
maar dit is wel een goeie remake
wwelover
Geinige film. Depp doet het leuk. Tuurlijk ziet er allemaal mooier uit dan het orgineel. Maar het orgineel had echt iets speciaals. Natuurlijk ook door Gene WIlder.
Watch-It
Heb het boek ook gelezen. Dan creeer je een eigen beeld voor jezelf en deze film beeld dat precies uit.
Veruca
Freddie Highmore speelt voortreffelijk(evenals in Finding Neverland - ook met Johnny Depp) en de film is heel sprookjesachtig, waar ik wel van houd.
Veruca, een favoriet, maar Julia Winter deed het niet erg sterk. Maar dat komt misschien omdat Julie Dawn Cole(de oude Veruca) zo goed was.
Daar in tegen vond ik Violet(ben haar naam even kwijt) en haar moeder(die naam ben ik ook even kwijt) briljant.
En Helena Bonham Carter, moet ik daar nog iets over zeggen?
henristroe
Het zal wel aan mijn leefdtijd liggen maar ik vond hem slecht. terwijl ik groot fan ben van Johnny Depp. een echte tegen valler.
shadowmaster100
Te kinderachtig, te saai en één van de slechtste films van Johnny Depp na Cry Baby.
Clueless Dork
Hoe kom je erbij?
perfection
Hoe kom je erbij?
smaken verschillen.
film master
een gezellige film wat niet saai wordt maar had wat groter verwacht de fabriek met snoep als je begrijp wat ik bedoel, met die kaboutertjes enz.
ps: johnny depp leek heel erg op michael jackson met zijn rol als wonka.
missl
johnny depp is hierin hilarisch
verder is het een wat mooier uitgewerkt dan het orgineel. mooiere beelden.
stefan dias
Mist de warmte van de originele film. Het ziet er allemaal netjes uit, maar er zit geen ziel in.
FrisoBoei
Mooie film, echt burton. Met die Burton films is het altijd alsof het een sprookjesachtige cartoon is maar dan echt
Kleine details zijn echt in zijn stijl. Vrolijk maar toch beetje creepy. Oompaloompas zijn droog
Alleen alternatieve einde weet ik niet, vond die orig ook wel iets hebben.
Muziek is ook mooi en grafisch ook prima.
Goede film dus!
Pastichio Rocker
Michael Jackson doet echt een meesterlijke Johnny Depp-immitatie in deze film!
J3lmar1234
Heej, Aardig filmpje vroeger dan.. maar weet niet waar ik de nieuwe kan zien (online) iemand van jullie ??
hoop dat het nog net zo goed is

'Charlie and the Chocolate Factory' staat kort na Netflix-release al in de Top 10

Timothée Chalamet speelt Willy Wonka in prequel 'Charlie and the Chocolate Factory'

Willy Wonka mogelijk een vrouw in prequel 'Charlie and the Chocolate Factory'

Intouchables