• 9.383.709 stemmen

Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Fantasy / Familie | 115 minuten

Genre: Fantasy / Familie

Alternatieve titel: Sjakie en de Chocoladefabriek

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Australië

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Johnny Depp, Freddie Highmore en Helena Bonham Carter

Releasedatum: 20 juli 2005

Plot Charlie and the Chocolate Factory

"Prepare for a taste of adventure."

Chocoladefabrikant Willy Wonka schrijft een prijsvraag uit waarmee vijf gelukkigen een rondleiding door zijn fabriek kunnen krijgen. Charlie is één van de winnaars. Tijdens de rondleiding krijgen de andere kinderen één voor één met pech te maken.

Willy Wonka

Oompa Loompa

Mr. Teavee

avatar van Resh

Resh

leuke kinderfilm en familiefilm om te kijken

avatar van Kraay

Kraay

Weet iemand waar ik het orgineel kan vinden op deze site?

avatar van anne J

anne J

Kraay schreef:

Weet iemand waar ik het orgineel kan vinden op deze site?

Hier

avatar van Kraay

Kraay

ja, die moest ik hebben, dank u

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik was een beetje huiverig om mijn jeugdsentiment in een nieuw jasje te zien, maar het viel alleszins mee. Deze versie ziet er technisch veel mooier uit en weet veel dieper op de psyche van Willy Wonka in te duiken. Goed, ik blijf Gene Wilder veel warmer vinden dan de cleane Johnny Depp, maar dat is dan ook het enige punt.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

mooie film. leuk verhaal, maar het visueel aspect is toch het belangrijkste bij deze vind ik... 4****

avatar van Pannenkoek

Pannenkoek

stefan dias schreef:

Mist de warmte van de originele film. Het ziet er allemaal netjes uit, maar er zit geen ziel in.

Inderdaad, de film mist iets wat de originele film wel had.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Heel leuk, Johnny bewijst hiermee nog eens dat hij speciale rollen zoals Willy Wonka aankan.

avatar van Pantoffel

Pantoffel

notorious_kim schreef:

Echt niet.

Depp was helemaal geen Willy Wonka (vond ik)

Ik vond hem zeer ongeloofwaardig.

Hij was gewoon eng.

avatar van Moow17

Moow17

Leuke film voor jong en oud. Johnny Depp speelt Willy Wonka goed.

avatar van LBK

LBK

Willy Wonka komt idd een beetje griezelig over, maar zijn humor kon ik wel appreciëren:-)

avatar van Resh

Resh

Johnny Depp speelde Wolly Wonka onwijs goed, echt een goede rol voor hem (beetje creepy), dat kan Johnny als het beste

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Leuke film, maar toch een kleine tegenvaller. Dat Johnny Depp een fenomenaal acteur is mag duidelijk zijn. Ook in deze film steelt hij de show en doe ie' het geweldig. Het intro is geweldig, dankzij de prima muziek van Danny Elfman. Eenmaal in de fabriek aangekomen worden we in een andere wereld gegooid, en wat voor één. Prachtige decors en een geweldige sfeer. Op een gegeven moment begint Johnny Depp een beetje eng te worden en beginnen de andere kinderen me eigenlijk behoorlijk te irriteren. Dat van Depp vind ik niet erg, want die doet het gewoon heerlijk, maar die kinderen waren vreselijk. Alleen dat accent van dat Duitse jochie was wel grappig. Die kleine mannetjes vond ik ook maar vreemd eigenlijk en de liedjes die ze zongen waren al helemaal vreselijk. Ondanks dat heb ik toch stiekem wel kunnen genieten van een aantal dingen. Vooral de visuele pracht en een geweldige Depp die deze film op sleeptouw nemen.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Willy Wanka deed me aan Wacko Jacko denken!

avatar van Tha Luz

Tha Luz

Beetje een tegenvaller,vond Depp nog wel aardig maar dat red de film niet.

avatar van guylopez93

guylopez93

dit is gewoon een hele leuke remake van het origineel en Johnny Depp speelt ook wel leuk

avatar van niethie

niethie

Vond het ook niet veel meer dan wel leuk, de oude was in ieder geval een stuk vermakelijker. Het fantasie sfeertje is erg leuk op het doek gebracht maar dat is ook niet meer dan logisch met een regisseur als Burton aan het roer en Depp speelt de rol van Wonka lekker over de top en dus erg leuk maar daar houd het verder wel een beetje mee op. Het is echter alweer lang geleden dat ik hem zag en ik weet ook niet wat ik er nu precies van zal vinden dus voorlopig houd ik het maar op-

avatar van flups

flups

ik werd blij van deze film =) weer een zeer vermakelijke Tim Burton film!

avatar van bitterzoet__

bitterzoet__

Mooi gemaakt, leuk geacteerd.

Maar toch ga ik de film vergelijken met het origineel..en dan vind ik het een zware tegenvaller. Langdradig ook.

avatar van maxo922

maxo922

leuke film...* 3,5

Erg leuke film met veel humor

*3.5

avatar van G to the J

G to the J

Leuke film, maar ook niet meer dan dat..

avatar van Lindaaa1988

Lindaaa1988

Ik vond deze film nogal saai, het boek daarentegen geweldig.

Aardige Burton.

Aankleding van de film is leuk, vind die cartooneske live action decors toch vaak wel leuk. Film deed me dan ook denken aan een Lemony Snicket.

Minder was de CGi die soms af en toe wel erg lelijk was (vooral in de intro). Ook niet altijd even gelukkig gebruikt, maar het doet uiteindelijk niet erg veel af de stilering en het blijft meestal functioneel.

Depp vond ik wat minder in z'n rol (beetje irritant personage), de kindjes waren dan wel weer erg koddig. Vooral de moeder-dochter combo met de kauwgom was leuk.

Beetje jammer dat de film nogal repetitief wordt binnen de fabriek, met telkens een kamer, liedje en negertje minder. Bij de derde en vierde kamer wist ik het wel. Film duurt dan ook iets te lang.

Maar er valt uiteindelijk wel genoeg te genieten. Aardig magisch en creatief, humor komt er goed genoeg door, maar Burton is voor mij toch een regisseur die z'n duistere kant veel meer aandacht mag geven.

avatar van mister blonde

mister blonde

Eens met het gros. Opnieuw leuke film van Burton. Ziet er best fraai uit, verhaal loopt lekker, acteren is oke. Decors, humor (kan zo elk aspect van de film wel af gaan) allemaal in orde. Zoals meestal bij Burton, wordt het helaas nooit echt bijzonder. Toch kan ik hier een heel kleine 4 sterren aan kwijt. Leuke film om op tweede kerstdag te kijken.

avatar van Thomas83

Thomas83

Wat een prachtige film!

Het boek is natuurlijk al echt een pareltje, een klassieker, en Tim Burton is er in geslaagd daar echt een goede verfilming van te maken.

Het verhaal is al heerlijk sprookjesachtig, en Burton zorgt ervoor dat het er allemaal werkelijk prachtig uitziet. Die locaties, art-direction, kleuren, kostuums, camerawerk, ongelofelijk allemaal. Ok, de special-effects, CGI, is niet altijd al te best, maar het is nooit storend gelukkig.

De personages zijn erg leuk en ook prima gecast. De meeste rollen worden prima vertolkt maar zijn verder niet zo opvallend, maar Johnny Depp is weer geniaal door weer helemaal in de huid te kruipen van een execentriek typetje. Een betere casting voor Willy Wonka is amper te bedenken. Hij steelt echt de show.

Ook sommige van die kinderen doen het erg leuk, en die opa of oom die meegaat met Sjakie naar de fabriek.

Verder is de soundtrack ook nog eens erg mooi, en het geheel geeft de film iets magisch en sprookjesachtigs mee. Een heerlijke film voor jong en oud. Ook door de af en toe nog erg grappige stukjes.

Het einde is lekker zoet, om me toepasselijk uit te drukken. Dat zag je allang aankomen, maar dat hoort bij een film als deze.

avatar van Chattingforum

Chattingforum

De film kwam dus net op tv dus heb hem gekeken, aangezien er niks anders op tv was en moet zeggen, het was een zeer goede keuze:D

Niet alleen omdat een geweldige acteur erin zit, het over me favoriete eten gaat of omdat ik benieuwd was wat er anders was aan de film.

Nee, het was gewoon simpelweg een zeer goede film, heb zeer genoten. Het verhaal was geweldig, totaal veel beter dan het origineel.

Moet zeggen, hij was ook zeer grappig, zeker die stukjes met die lift:D En die kinderen waren echt giga irritant, op de hoofdkind na:D

Het einde was zeer mooi, ik houd er van als banden gecreërd of verbeterd worden:D En man, tandartsen zijn best wel oke:D

avatar van Amercianpie

Amercianpie

Depp is een Fantastische acteur!

De film zelf is een tegenvaller.

avatar van nachtgekko

nachtgekko

Weer een film die dat volle pizza gevoel bij me weet op te wekken

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Mooie familiefilm.

Verhaal is erg leuk, maar daar moeten we meer Roald Dahl voor bedanken dan Tim Burton.

Maar Burton heeft wel een leuk sfeertje weten te creëren. Daar heeft Depp ook zeker een bijdrage aan geleverd. Hij is toch wel het leukste personage... de klunzige wijze waarop hij steeds praat en dingen probeert uit te leggen en goed te kletsen: heerlijk.

Film wordt op een gegeven moment wel enigszins saai. Er komt teveel herhaling in en dat gaat vervelen.

Maar al met al wel een ruime voldoende waard: 3,5*.