• 9.376.078 stemmen

Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Fantasy / Familie | 115 minuten

Genre: Fantasy / Familie

Alternatieve titel: Sjakie en de Chocoladefabriek

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Australië

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Johnny Depp, Freddie Highmore en Helena Bonham Carter

Releasedatum: 20 juli 2005

Plot Charlie and the Chocolate Factory

"Prepare for a taste of adventure."

Chocoladefabrikant Willy Wonka schrijft een prijsvraag uit waarmee vijf gelukkigen een rondleiding door zijn fabriek kunnen krijgen. Charlie is één van de winnaars. Tijdens de rondleiding krijgen de andere kinderen één voor één met pech te maken.

Willy Wonka

Mr. Salt

Oompa Loompa

Mr. Teavee

Esteban schreef:

Ik heb zéér gemengde gevoelens bij het zien van Depp als Willy Wonka en ben ook een beetje bang dat Tim Burton het allemaal te veel naar z'n hand gaat zetten. Juist, Sjakie en de Chocoladefabriek is m'n favoriete jeugdboek.

't Is ook mijn favourite jeugdboek (ik bezit het exemplaar dat ik ruim een kwart eeuw geleden voor Sinterklaas kreeg nog steeds), en juist daarom ben ik blij dat Burton en Depp het gaan proberen. Die combinatie heeft imo nog nimmer gefaald.

pjotr

Er was in een vroeg stadium geloof ik ook sprake van dat Christopher Walken Willy Wonka zou spelen - dat leek me een geschiktere acteur voor deze rol...

pjotr schreef:

Die zou het ook kunnen, hoewel hij al wat op leeftijd is en Wonka wel een jeugdige uitstraling moet hebben.

pjotr

Hij moet toch juist op leeftijd zijn?Door middel van die gouden-wikkelprijsvraag zoekt Willy Wonka toch juist een opvolger voor zijn Chocolate Factory?
Christopher Walken lijkt me geknipt voor de rol van manische Chocolade-fabrikant.

pjotr schreef:

Klopt, maar hij ziet er erg jeugdig uit, en zo gedraagt hij zich ook. Hij zal wel regelmatig van de Wonka-vite snoepen, vermoed ik

Walken heeft altijd iets 'gemeens' over zich.

avatar van Diesel

Diesel

kijkert schreef:

Walken heeft altijd iets 'gemeens' over zich.

pjotr

Dat hangt natuurlijk wel een beetje samen met welke films je van hem gezien hebt.
En als je het boek hebt gelezen weet je wat er zoal met de andere winnaars gebeurd....:)
Wat ik me er nog van herinner was Willy Wonka een niet zo makkelijk te doorgronden figuur.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Walken zou ook leuk zijn geweest, alleen ik zie een samenwerking tussen Burton en Depp niet zo snel mis gaan. Dit materiaal ligt trouwens ook helemaal in Burtons straatje.

avatar van sviera

sviera

Ik hou van het boek, Ik hou vand de oude film, Ik hou van Willy Wonka en ik ben HELEMAAL GEK op Johnny Depp!! Johnny Depp rox! Geweldige poster! Ik kan niet wachten!

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Goede poster. Ga toch wel echt benieuwd worden.

Weer twee bekende gezichten die samen meewerkte aan Burton's Big Fish - Screenwriter John August & Richard D Zanuck (tevens Planet of the Apes) met een prachtige score van suspense-goeroe Danny Elfman!!

Het is dus nog even afwachten totaan release datum Juni 2005!

avatar van jassonn

jassonn

Freddie Highmore die Charlie Bucket speelt, is vanaf 9 december ook te zien in Finding Neverland naast Mr. Depp. Depp was zo onder de indruk van het acteren van de 12 jarige, dat hij Tim Burton ervan overtuigd heeft hem te casten voor Charlie and the Chocolate Factory 2005.

Bron: IMDB.

avatar van FX

FX

Trailer ziet er cool uit! Ik begin toch wel overtuigd te raken van Depp als Willy Wonka

avatar van Freud

Freud

Teaser zegt nogal weinig, maar wat je te zien krijgt is wel super (ik probeer mijn ongeoorloofd enthousiasme deze keer wat in te houden ) De personages zijn herkenbaar maar toch origineel en het is vooral veelbelovend dat de film doet denken aan Beetle Juice (een film met een vrij amateuristisch uitzicht maar een van de meest bruisende en enthousiasmerende films van Burton denk ik, dat gekoppeld met zijn huidig professionalisme en een groter budget kan een erg mooi resultaat opleveren. En dan nog muziek van Elfman (dit lijkt me een film waar hij wat meer richting zijn eerste soundtracks kan terugkeren en zijn mindere jaren '90 muziek kan laten vergeten (daar is hij sowieso al mee bezig meen ik begrepen te hebben uit recensies van cd's die ik niet ken) )

Het zal wel goed zijn, met andere woorden

avatar van Freud

Freud

Hoewel ik het wel wat moeilijk heb met het jonge uitzicht van Willy Wonka, ik had me hem ouder voorgesteld. Maar dat beeld kan snel vervangen worden heb ik gemerkt bij LotR, dus geen probleem

avatar van Phoenix

Phoenix

Je vergat een haakje in je formule-achtige post Freud .

avatar van morpheus

morpheus

Ik kan de orginele film niet uitstaan en d eerste teaser voorspeld al helemaal geen goeds voor deze remake. Alhoewel Burton wel de man is voor deze film heb ik mijn twijfels of ik dit wat ga vinden.

avatar van Jordy

Jordy

Helaas, ik moet van de site eerst "upgraden" naar Internet Explorer

avatar van Esteban

Esteban

I love Depp, I love the book and sometimes I love Tim Burton. Maar Depp als Wonka? That's a mistake!

pjotr

Die trailer heeft mij ook niet bepaald overtuigd...

avatar van Wouter

Hier werkte ie bij mij.

Depp maakt me niet warm, maar ik geef het de voordeel van de twijfel.

avatar van Jordy

Jordy

Ik vind de teaser afgrijselijk slecht.

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Komische teaser, heb er wel zin in hoor! Ik denk dat het een topper wordt, althans, dat verwacht ik bij Depp, Burton en een fantastisch boek

avatar van adeila

adeila

let's BOOGIE

ik beh de trailer al tig keer gezien!! En blijft leuk.

Ga deze film zeker kijken, al is het alleen maar omdat Johnny depp erin speelt.

Het boek heb ik eigenlijk nooit gelezen, misschien moet ik dat maar eens doen

avatar van BS

BS

de trailer doet niet echt een goede film verwachten ... maar goed, zo kan hij ook bedoelt zijn natuurlijk.

Niks tegen J. Depp, hij kan echt erg goed spelen, maar ik zie het er hier nog niet echt vanaf.

Hopelijk komt er meer materiaal tot beschikking.

Het orgineel is een klassieker,hopelijk doen ze hun best om er iets moois van te maken ... zie het er nu alleen nog even niet vanaf.

avatar van dinky

dinky

dit lijkt me een hele toffe film ik ga hem ZEKER kijken

avatar van Mischa

Mischa

Trailer bevestigt mijn vooroordeel: ze hadden gewoon nóóit aan een remake moeten beginnen. We zullen wel zien...

avatar van pascal83

pascal83

Mischa schreef:

Trailer ziet er juist geweldig uit

avatar van gondwana

gondwana

Heb er wel zin in:

"Chewing gum is very gross, chewing gum I hate the most" -smile-