• 9.380.493 stemmen

Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Fantasy / Familie | 115 minuten

Genre: Fantasy / Familie

Alternatieve titel: Sjakie en de Chocoladefabriek

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Australië

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Johnny Depp, Freddie Highmore en Helena Bonham Carter

Releasedatum: 20 juli 2005

Plot Charlie and the Chocolate Factory

"Prepare for a taste of adventure."

Chocoladefabrikant Willy Wonka schrijft een prijsvraag uit waarmee vijf gelukkigen een rondleiding door zijn fabriek kunnen krijgen. Charlie is één van de winnaars. Tijdens de rondleiding krijgen de andere kinderen één voor één met pech te maken.

Willy Wonka

avatar van Seppe17

Seppe17

avatar van film88888

film88888

Een heel leuk sprookje. en de muziek van danny elfman was weeral in deze burton film toen de film begon dacht ik opeens aan batman. een mooie film met een vleugje van een kerstfilm en alles in de film was echt maar echt mooi gedaan in de fabriek. johnny depp speelt weeral zoals altijd heerlijk de rol die hij moet spelen. tim burton laat hier echt zien dat hi jgewoon de meester is in het gere fantasy, de film is gewoon heerlijk 1 van de beste sprookjes die ik ooit heb gezien. de film verdient zeker en vast een super 4,0

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een visueel briljantje.

Vroeger de originele gezien, maar moet zeggen dat deze zeker zo goed, zo niet beter, is.

Johnny Depp is geweldig, wat kan die man acteren zeg....

avatar van dafoefan

dafoefan

Morgenavond Premiere op Film 1

avatar van Comanchero

Comanchero

Seppe17 schreef:

Vond de originele toch beter dan deze uitvoering

Helemaal mee eens. Zelfs Johnny Depp had (voor het eerst naar mijn bescheiden mening) een rol waar hij niet lekker in zijn vel zat.

Er werd naar mijn mening ook veel te veel bijverzonnen, zoals de hele jeugd van Wonka...vond ik minder.

De oude versie was gewoon...liever.

avatar van Evil Empire

Evil Empire

Nou, kom zeg, zo lief is die oude niet, met die kids die in het niets opgaan. Deze is mooi, kleurrijk en Burtonesque.

avatar van prometida

prometida

't viel me tegen. Maar misschien ook wel verwacht, want hoe kan je al die dingen die in het boek geschreven worden ooit zo goed verfilmen.

Bij sommige dingen vond ik het erg goed verfilmd. Maar voorderest vond ik er niet veel aan.. alles was erg nep.

En het is ook altijd zo jammer, want ik heb eerst het boek gelezen, en dan verwacht je alles(de personages etc.) gewoon zoals je je fantaseert dat ze eruit zien. En dan ziet alles er opeens zo anders uit in de film. Maar dat is vanzelfsprekend. En toch kon de film mij niet zo erg boeien. Naar mijn mening is het ook afgeraffeld.

Wel speelde Johnny Depp zijn rol erg goed, en Opa jakob ook. =D

avatar van Midnighttemptres

Midnighttemptres

depje doet het weer eens goed!

altijd die verschillende typetjes prachtig!!:P

hele entertainende film *4.0*

avatar van korykory

korykory

Een mooi opgebouwd verhaal, prachtige cinematografie en een rol die geknipt is voor Johnny Depp. Grappig ook om Helena Bonham-Carter nu eens met een slecht gebit te zien. Meestal speelt ze juist een keurige dame uit de betere kringen.

Schreef hier iemand dat hij zich ergerde aan de liedjes? Maar die zijn juist prachtig! Danny Elfman is een topcomponist, zoals ook al bleek uit A Nightmare Before Christmas.

Het treffendste moment: de vader die zijn zoon herkent… aan zijn gebit!

Deze film is een ‘traktatie’ voor jong en oud

avatar van Wiese

Wiese

Een onderhoudende film, verveelt niet, maar ook niet geweldig. Ik vind Johnny Depp absoluut niet de goede acteur voor de rol Willy Wonka, een beetje te jong en te glad.

Film is qua kitscherigheid op het randje, bijna té fout.

avatar van enzyme

enzyme

Geweldige film. De muziekkeuze klopte helemaal.
De optredens van de Oempa Loempa's waren fantastisch en zorgde voor een korte maar goed gelukte afleiding. Alleen ten Willy Wonka zei dat Charlie de fabriek kreeg vond ik de reactie van de inwonenden iets te weinig ongelovend maar voor de rest vind ik eigenlijk niet echt minpunten
Johnny Depp speelde zijn rol geweldig en zijn mimiek was gewoon af, maar ook alle andere acteurs zijn geslaagd in hun taak. Spijtig dat deze film een cover is en dus niet zelf is uitgevonden maar daar geeft niemand om als men naar de film kijkt.
Een mooie film waar je gewoon je verstand op nul moet zetten en alles op je af laten komen.

De pakkendste momenten voor mij: Wanneer Charlie's ouders heel fier thuiskomen en zeggen dat ze zijn verjaardagsgeschenk bijhebben, het is een chocoladereep, Charly en de grootouders zijn dolblij.
Op dat moment voelde ik mij toch wel rotverwend.
Ook als hij de chocolade uitdeelt aan iedereen en als hij beslist dat ze beter het ticket verkopen om nog rond te komen met het geld waren zeer pakkend.

4.5 sterren

avatar van helleke

helleke

Ik heb de film ook onlangs eens bekeken maar kan dat dat er vroeger al eens een film over is verschenen?

Denk dat ik die nog gezien heb toen ik klein was.

De film was onderhoudend maar nu ook wel niet super.

Johnny Depp speelt heel overtuigend.

Zijn mimiek deed me wat denken aan zijn rol als Edward Scissorhands.

avatar van dafoefan

dafoefan

Niet zo'n hele goede film.

Ik vind Johnny Depp juist erg slecht spelen.

Wat ik beter vind, dan de versie uit 1971, zijn de kinderen & de ouders. De kinderen zijn verwender en de ouders vinden hun kind het beste.

Wat ik minder vind dan de oude versie zijn de Oempaloepa's & de liedjes.

helleke schreef:

maar kan dat dat er vroeger al eens een film over is verschenen?

Seppe17 schreef:

anne J schreef:

Ik vind bij de oude versie wel de kinderen leuker en de oempa loempa's.

Drs. DAJA schreef:

Ik had wel vertrouwen in Johnny Depp, alhoewel ik toch vond dat Gene Wilder een bepaalde mysterie rond Wonka zette die mij moeilijk leek te evenaren. Je wist weinig van Wilder's personage en dat had een behoorlijke charme. Depp zette een andere Wonka neer. Niet het zelfvertrouwen van Wilder's versie, sterker zelfs

Nu wel ja

In de oudere versie heette hij Sjakie Bakker

Andrea99 schreef:

Opzich leuke film, maar vind orginele veel leuker. Een 3,0.

Ms. H. schreef:

Het blijft een leuke film

De oude was ook goed, moet ik zeggen

film_kaza schreef:

ik vind deze ook wel beter dan de oude

voomzap schreef:

als kind het origineel gezien... nu deze maar eens kijken

Johan1 schreef:

Zeer zwakke film en een kompleet overbodige remake. In het origineel was de factory echt een wonderwereld.

magnolia_ schreef:

Neen, dat zat niet in het oorspronkelijke verhaal, maar dat zat wel in de film uit de jaren '70.

The One Ring schreef:

Gene Wilder was indertijd het enige goede punt aan de oude film, maar Depp is veel leuker dan Wilder.

etc

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Nicolage Rico schreef:

Waarom quote je al die tekstjes in hemelsnaam?

De eerste tekst is een vraag van Helleke.

In geef er antwoord op, het antwoord staat namelijk duizend keer geschreven in andere berichten. Maar mensen blijven met domme vragen komen.

avatar van helleke

helleke

by_the_way schreef:

De eerste tekst is een vraag van Helleke.

Oei,bijt mijne neus niet af dat ik een "domme" vraag heb gesteld.

Ze kunnen nu ook niet allemaal zo "slim" zijn als gij hé!!!

Pas 15 jaar en al zo een gedacht van zichzelf,triestig.

Ik heb gewoon mijn commentaar geplaatst zonder dat ik eerst de andere commentaren had gelezen,daarmee

avatar van anne J

anne J

Wat is je vraag?

Waarom zette je al die quotes onder elkaar..

En dan etc..

Om aan te duiden dat vaak hetzelfde wordt gezegd of wat??

Maar mensen beoordelen de film gewoon toch,

anne J schreef:

Waarom zette je al die quotes onder elkaar..

En dan etc..

Om aan te duiden dat vaak hetzelfde wordt gezegd of wat??

Maar mensen beoordelen de film gewoon toch,

Dat vaak hetzelfde wordt gevraagd en ik liet alleen even zien dat heel veel mensen het antwoord al gaven.

by_the_way

Pas 15 jaar en al zo een gedacht van zichzelf,triestig.

Ik voel me nu niet erg triest hoor. Ik beantwoord alleen je vraag.

Je kon er van uit gaan dat er al antwoord op je vraag was gegeven.

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Nicolage Rico schreef:

Waarom quote je al die tekstjes in hemelsnaam?

Ik snap niet waar aan sommige mensen zich heel druk over maken......

avatar van Sanny-Dreamy

Sanny-Dreamy

de flim is wel leuk maar ik zou hem niet kopen

avatar van jeanintjuh

jeanintjuh

Goeie film Depp speelde het echt heel goed.

avatar van g_unitboy

g_unitboy

redelijk amusante film met johny depp verdiend van mij 3.5*

avatar van TimD

TimD

Geweldige rol van Depp als Willy Wonka, leuke liedjes en een heel leuk verhaal. 5,0*

avatar van Sugakiss

Sugakiss

Heerlijke film, erg overtuigende Johnny Depp en prachtige sets. Ook de liedjes waren grappig, echt een film die je wel twee keer kan kijken zonder je te vervelen.

avatar van lienaa

lienaa

Wiese schreef:

Film is qua kitscherigheid op het randje, bijna té fout.

zo jong is johnny depp niet meer hoor ik vind dat hij er juist heel goed voor is.

ik vind het een hele grappige film en dat kleine jongetje die charlie speelt doet het ook heel goed

avatar van annenas

annenas

4 *

deze film is leuk!!

natuurlijk met johnny depp

die kan zooo goed acteren

hij heeft zo veel verschillende personages gehad en hij blijft top!!

leuk verhaal

mooi gespeeld

echt knap hoe ze dat allemaal hebben gemaakt.