Genre: Oorlog / Historisch
Gesproken taal: Engels, Frans en Latijn
Releasedatum: 7 september 1995
Bekijk via Disney+
Plot Braveheart
"Every man dies. Not every man truly lives."
Het einde van de 13e eeuw: William Wallace is een Schotse rebel die een verzet leidt tegen de wrede Engelse heerser Edward the Longshanks. Als klein jongetje zag William zijn vader en broer vermoord worden in een poging om Schotland te bevrijden. Als William weer een dierbare verliest begint hij aan z'n strijd om Schotland voor eens en altijd te bevrijden.
William Wallace
Mother MacClannough
Blarown
juhnzun
Minder dan Gladiator en Sparatacus
maar nog steeds een hele mooie film !
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Heel erg mooie film. Ik heb erg genoten van Mel Gibson, het verhaal en de vechtscènes.
Timmy757
^
Zichzelf interessant proberen te maken, heet dat. Maar bon, nuance komt met de leeftijd, dus is er nog hoop.
Waar slaat dat nou weer op ?? Ik vind een film verschrikkelijk slecht en daarom loop ik mezelf intressant te maken ?? Appart...
van duijn
apart is dat je the patriot een veel hogere stem geeft dan braveheart.
Die films zijn bijna tweelingbroers van elkaar. Het enige verschil is dat de films zich in een andere tijd afspelen.
yeyo
Zijn ze inderdaad, de 'gebreken' van Braveheart zijn in The Patriot zelfs nog uitvergroot vind ik.
domkey
Niet appart, gelieve dan The Gladiator ook te verwijderen uit uw top 10.
lola14
naar mijn idee een zeer goede film.
fantastisch acteerwerk.
ook vind ik dat de film een prachtige sfeer heeft.
heerlijk om naar te kijken.
4.5 ster.
83Utreg!
helaas, als je deze film een0,5 geeft is er geen hoop meer voor je.
Starscream
topfilm! hier moesten er meer van zijn
Nou dat valt wel mee hoor dat het goed ineen loopt met de geschiedenis boeken
louisvf
Waarom zou er geen hoop meer zijn voor iemand die deze film een 0,5 geeft? Waar slaat dit nu op?!
topfilm! hier moesten er meer van zijn
Die romance tussen de Franse prinses Isabelle en Wallace was anders wel belachelijk ongepast en ongeloofwaardig, waarschijnlijk heeft men hiervoor de geschiedenisboeken expres laten liggen! Nuja de film moest blijkbaar weer zoveel mogelijk mensen aanspreken en veel geld opbrengen...!
83Utreg!
Iets kan best je smaak niet zijn, of je genre, of je acteurs, maar technisch gezien zit de film gewoon goed in elkaar. Een 0,5 is gewoon te laag.
Zou het zelfde zijn dat je Brazilie een slecht voetballand vind omdat je hun shirtjes niet mooi vind.
Nee als je een 0,5 geeft doe je dit om reakties uit te lokken, of om het gemiddelde omlaag te halen, of beide. Het slaat in elk geval nergens op. Als je een 1,5 geeft geld dit overigens ook, maar in jouw geval is het meer een soort persoonlijke hetze tegen Mel Gibson volgens mij.
83Utreg!
Dat zij een relatie hadden klopt inderdaad niet. Maar de manier waarop het word gespeeld zorgt toch voor prima scenes. Juist hoe ze het neerzetten maakt het geloofwaardig.
louisvf
Hehe, zo kun je alles wat oncorrect is goedpraten eh
! Maar oke ik snap wel wat je bedoeld, maar dan vind ik dat toch niet!
83Utreg!
Ja anders zouden alle fictieve verhalen per definitie slecht en ongeloofwaardig zijn. Het gaat om hoe ze het brengen, blijkbaar vond jij dat ook niet goed.
louisvf
Bwa, het gaat hier over een liefde tussen 2 personen die niet eens tegelijkertijd hebben geleefd (of toch niet beide gelijk volwassen) dusja, toch vrij stom vond ik, de romance is niet speciaal te noemen volgens mij, daarom ook geen meerwaarde en dus in dit foutief geval volgens mij een minderwaarde aan de film, maar goed, dat zal mijn mening wel zijn, maar het blijft fout!
kramersietse
Haha, bloedspatten op de camera, hoe kom je erop? Had die Gibson daar ook een handje in? Wel een geile scene was wanneer die Franse prinses door haar hofdame word ingefluisterd wat van man die Wallace wel niet was, ze smolt helemaal, zag gewoon een nat plekje ter hoogte van haar poesje, super geacteerd dat stukje.
De eerste keer dat ik deze film zag was ik helemaal verliefd op het meisje wiens keeltje werd opengegooid, later ging ze naakt en dat was een beetje een dooddoener, helaas.
Wallace die al die soldaten aankon, haha. Het leek wel een sprookje. Niet gillen ook als je word opgerekt, of wordt opengesneden. Nee dat vond ik echt heel ongeloofwaardig.
Qua emotie kon ik hier niet zoveel mee, een 3 omdat het verhaal wil dat die Schotten de Engelsen in eerste instantie wisten te verslaan, en die gast die zegt: "Ireland, my land", De enige koele gast in de film.
moviemafketel
- 19752 berichten
Ik was ook nog verliefd op het meisje toen ze naakt in beeld kwam hoor. Puur natuur.
En die Ierse gast is inderdaad 1 van de grappigste bijrollen die ik ken.
Minotaures
'The Lord tells me he can get me out of this mess, but he is pretty sure your fucked... Bwahahah!'
Hulde!
van duijn
En wie was er nu knapper? Het naakte meisje of de geile prinses?
kramersietse
Absoluut By Far de geile prinses maatje, zag haar laatst voorbij flitsen in een andere film, iets ouder welliswaar en nog steeds een mooi koppie hoor.
83Utreg!
En wie was er nu knapper? Het naakte meisje of de geile prinses?
Duidelijk de geile princes. Wat een schoonheid is dat.
van duijn
Ze heeft zelfs een rol gehad als tegenstander van james bond
Had haar helemaal niet herkend.
Minotaures
Naakte meisje? Murron?
Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar de Franse prinses (Sophie Marceau)
van duijn
Wel raar dat boven bij hoofdrolspelers brian cox staat. Als oom argyle komt hij maar 3 minuten in beeld.
Malli
Allicht omdat hij na Mel Gibson en Sophie Marceaux de bekendste acteur is die meedoet.
domkey
Inlevingsvermogen m'n beste!
Is blijkbaar weinige gegeven...

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Legendarische film 'Braveheart' van en met Mel Gibson vrijdagavond (16 augustus) op televisie

Filmjaar 1995: Deze films vieren dit jaar hun 25e verjaardag

Vijf topfilms waarin de regisseur ook de hoofdrolspeler is

The Shawshank Redemption

Gladiator
Historisch / Drama, 2000

The Pianist
Drama / Oorlog, 2002
individualschotlandin love with enemyrevolutiekilt legendeindependencevrijheidepischidealismfamily clangebaseerd op een waargebeurd verhaalzwaardgevechthistorical fictionstrijdunited kingdommiddeleeuwsrevolttyrannyfalse historyhighlands13th centuryscottish highlandswarfield勇敢的心braveheart