• 9.376.564 stemmen

Oorlog / Historisch | 177 minuten

Genre: Oorlog / Historisch

Geregisseerd door: Mel Gibson

Met onder meer: Mel Gibson, Sophie Marceau en Patrick McGoohan

IMDb beoordeling: 8,3 (1.152.759)

Gesproken taal: Engels, Frans en Latijn

Releasedatum: 7 september 1995

Plot Braveheart

"Every man dies. Not every man truly lives."

Het einde van de 13e eeuw: William Wallace is een Schotse rebel die een verzet leidt tegen de wrede Engelse heerser Edward the Longshanks. Als klein jongetje zag William zijn vader en broer vermoord worden in een poging om Schotland te bevrijden. Als William weer een dierbare verliest begint hij aan z'n strijd om Schotland voor eens en altijd te bevrijden.

William Wallace

Mother MacClannough

avatar van andolini

andolini

Braveheart schreef:

Mooie film, leuk verhaal en goed gespeeld. Alleen sommige dingen klopten niet helemaal Bijv: een geasvalteerde weg enz.

Inderdaad een ontzettende spoiler

avatar van gotti

En een geasfalteerde weg... Lijkt me heel erg raar dat die in zo'n film zit.

EmDee

Maar ze hadden wel degelijk verharde wegen.

avatar van gotti

Hmmm....Vreemd, maar dat za dan wel niet heel duidelijk te zien zijn. Het is mij namelijk nog niet opgevallen.

avatar van bommerd

bommerd

Geniale Film na meer dan 15x gezien te hebben nog steeds boeiend, ken geen andere film die dat na doet. Heel mooi verhaal, Schitterende muziek mooie aktie scenes, en briljante citaten als: Everyman dies, not everyman really lives!. 5 Sterren!

avatar van mellie

mellie

Moet ik hier nog meer over zeggen. Wat een prachtige mooie film. Mel gibson blijft gewoon mijn favourtie acteur. Je moet wel tegen al dat bloed kunnen maar dat hoort gewoon bij de film. Prachtig neergezet en de vervolgers the patriot etc hebben deze film niet kunnen evenaren. Deze krijgt van mij 5 sterren!! Ik kan deze film niet vaak genoeg zien !!!

avatar van frenzy

frenzy

zoiets had ik een paar jaar geleden ook, melie. maar nu vind ik em wel meevallen (heb em misschien iets te vaak gezie; keer 35 ) historisch gezien klopt er zeer weinig van deze film (als wilt weten wat pcies vraag maar) toch blijft het een klassieker

avatar van FisherKing

FisherKing

frenzy schreef:

Verveelde geen moment idd; maar misschien dat herziening wat kraakjes aan het licht brengt....

avatar van frenzy

frenzy

bijvoorbeeld de bijl van hamisch, vooral op eind bij die run op bannockburn zie je dat goed, die bij is van soft rubber en zwenk de hele tijd heen en weer. dit is zeker op het eind echt een hele grote fout

Heb na het zien van The Patriot mijn stem hier toch maar verhoogd naar ***.5

huh?

chrissie

Wat begreep je er niet van? Dat ik The Patriot gezien heb, dat ik eigenlijk Braveheart beter vind dan The Patriot of dat ik mijn stem verhoogd heb?

EmDee

Dat je naar aanleiding van het zien van The Patriot je stem verhoogd bij deze film.

Ik begreep het wel maar ik vind het een zeer vreemde actie.

EmDee schreef:

Ik begreep het wel maar ik vind het een zeer vreemde actie.

Ik had dus dit weekend The Patriot gezien en die punten gegeven. Daarna ging ik even kijken hoeveel ik Braveheart had gegeven. Minder dan The Patriot dus. En aangezien ik Braveheart en The Patriot ook met elkaar vergelijk, en Braveheart ietsie beter vind, moest ik ofwel Braveheart opwaarderen of The Patriot onmiddellijk al verminderen. Dus koos ik voor het eerste. OK zo?

EmDee

Tsja, ik zou dan voor die eerste optie gekozen hebben. Maar het is jouw stem.

EmDee schreef:

Tsja, ik zou dan voor die eerste optie gekozen hebben. Maar het is jouw stem.

Als ik voor het eerste gekozen heb, en jij zou voor het eerste kiezen, waar zeuren we dan over?

EmDee

Ik bedoelde dus de tweede optie.

avatar van theresia

theresia

Dit vind ik echt een top film!!!!!!! Heb er geen andere woorden voor. Van mij een dikke 5

avatar van www.goeie.tk

www.goeie.tk

1 van de weinige films die ik echt super vind! Daarom ook een 5 van mij!

avatar van mister blonde

mister blonde

[quote] frenzy schreef:

dat wel zeker. heb op een of andere website wel es alle kraakjes en foutjes bij deze film gezien. zitte echt een paar grove blunders tusse![quote]

alleen, nerds die echt niks beters te doen hebben (niet dat dit per se voor jou geldt) letten bij het kijken van een film hierop. Gewoon lekker kijken verder niet zeuren over foutjes, want die zijn bij een groots opgezet epos onvermijdelijk.

avatar van Plintkabouter

Plintkabouter

Echt een superfilm,met een mooi dramatisch einde. Ik weet niet of het een 4.5 of een 5 word. Doe maar 4.5 vanwege de twijfel.

avatar van Chrizzlle

Chrizzlle

Inderdaad een heel mooi einde, vooral als hij zijn 'doekje' laat vallen...

mr blonde wrote:

Precies! Zoals veel mensen kom je pas achter die fouten als je een site door heb genomen. Net alsof al die dingen jou ook goed waren opgevallen bij het kijken. Nee, dan heb je wel het idee dat er bijna geen fouten in zitten...

avatar van Linda

Linda

Indrukwekkende film. Erg goed geacteerd door Gibson. Ik vind het een van zijn beste rollen uit zijn carrière. Het verhaal vond ik erg mooi en ik begon me steeds meer in te leven in Wallace. Lijkt me trouwens niet echt een prettige film voor mensen met een zwakke maag, de ledematen vliegen je gewoon om de oren. Na veel gehak en gemoord kwam de film tot een erg mooi einde. (Alhoewel ik het einde al voor een deel wist omdat een of andere flapdrol dit ooit eens uitgebreid op MM had gezet) Je zal het mij niet snel horen zeggen maar de martelscene vond ik echt gruwelijk. Gatverdamme wat ranzig! (En ze lieten nog wel zo weinig zien) Helaas duurde de film wel ontzettend lang. Ik kan me bij lange films meestal na een tijd niet meer zo goed concentreren op de film en dwaal een beetje af. (Zal woensdag wat worden met Ben-Hur ) 4 sterren voor deze prachtige film.

avatar van [L]eet0r

[L]eet0r

droevige einde

voor de rest prachtige film

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

[L]eet0r schreef:

droevige einde

ja, dat "FREEEEEEEEDOOOOOOOOOOOOOM" vond ik ook nogal droevig, ja

avatar van Jordy

Jordy

(let svp even op lange, layout verpestende 'woorden')

Nick Kang

Zeer mooie film is dit. Een van de mooiste eigenlijk vind ik. Vooral die scene op het laatst van de film net voor dat zijn hoofd wordt afgehakt vind ik erg goed.

Nick Kang

Daar heeft tonyvdb wel gelijk in dat dat de mooiste scene is van de film. of vind je dat helemaal niet zo?

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Nick Kang schreef:

euh ... niet dus.

[overdrijfmodus aan]ik vind het zelfs één van de belachelijkste scènes uit de filmgeschiedenis [/overdrijfmodus uit]

Nick Kang

En tochblijf ik het een mooie scene vinden. Ik word altijd helemaal emotineel als ik dat stukje zie.