• 9.375.065 stemmen

Oorlog / Historisch | 177 minuten

Genre: Oorlog / Historisch

Geregisseerd door: Mel Gibson

Met onder meer: Mel Gibson, Sophie Marceau en Patrick McGoohan

IMDb beoordeling: 8,3 (1.152.682)

Gesproken taal: Engels, Frans en Latijn

Releasedatum: 7 september 1995

Plot Braveheart

"Every man dies. Not every man truly lives."

Het einde van de 13e eeuw: William Wallace is een Schotse rebel die een verzet leidt tegen de wrede Engelse heerser Edward the Longshanks. Als klein jongetje zag William zijn vader en broer vermoord worden in een poging om Schotland te bevrijden. Als William weer een dierbare verliest begint hij aan z'n strijd om Schotland voor eens en altijd te bevrijden.

William Wallace

MacClannough

Mother MacClannough

avatar van Jordy

Jordy

Mooie film, waar sindsdien terecht elke historische oorlogsfilm mee vergeleken wordt. Naast het grote gevecht om de vrijheid van Schotland is er ook nog voldoende aandacht voor de levens van de "gewone"-mensen. 3.5 sterren.

avatar van dttom

dttom

Lekker veel actie en dead ppl.

avatar van Blindfold

Blindfold

Laten we ook het verhaal niet vergeten, want het is allemaal erg goed gedaan.

Wat een zeikfilm. Ik vond er niets aan. Duurde ook veel te lang.

avatar van Jos2

Jos2

Een slechte, sentimentele draak van een regisseur die verliefd op zichzelf is.

avatar van gizzmo86

gizzmo86

Lekker veel bloed!!!!

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Zeer goede historische film, met idd. genoeg actie. Wel misschien iets te langdradig, de film had iets korter moeten zijn. 4*

avatar van gotti

prachtige film

goed geregiseerd

lekker veel bloed

mooie veldslagen

goeie rol van gibson

heb 'm zelf thuis staan 5*

avatar van Wouter

Goede rol van Gibson? Goed geregisseerd? Ik heb blijkbaar iets gemist.

avatar van Psyche

Psyche

Leuke film, maar het einde was te martelaar-achtig.

avatar van NERD

NERD

Voordat ik verslaafd raakte aan films en nog niet zo veel films gezien had was dit mijn favoriet. Ik vond hem toen erg indrukwekkend en een mooi einde! was het nou een happy end of niet??

avatar van Jos2

Jos2

Het was in ieder geval een walgelijk sentimenteeel en slecht geacteerd einde.

avatar van NERD

NERD

Wat jij wil

avatar van neo

neo

ik vond het juist een enorm goeie film.prachtig geregisseerd en een mooie rol van mel ginson.de veldslagen zijn spectaculair en de film is erg bloederig.ook het eidne was erg goed.5 sterren

avatar van IamBernie

IamBernie

Prachtig... moedige mannen op z'n best in beeld gebracht.

avatar van shayed

shayed

Moet het met de 'positievelingen' eens zijn: prachtige film! Hoe bedoel je slecht geacteerd? Hoe die man in staat is om de emotie van zijn gezicht(en dan vooral zijn ogen) te laten afdruipen, dat doen er maar weinig hem na.....

avatar van Wouter

Je vond zelfs dat einde goed geacteerd?!!!

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Vond er niks aan.

avatar van StarWarsFreak

StarWarsFreak

Super film!!

1 van de beste die ik heb gezien!

avatar van lorelei

lorelei

een prachtige ontroerende film. Gibson zet weer een prachtige rol neer. Hij duurt wel wat lang. Maar hij wordt er echt niet saaier op!

Het einde vond ik zo goed. Ik zat al een kwartier vordat de film afgelopen was keihard te janken! Echt een zeer indrukwekkende film. Die echt bij mijn favorieten hoort!

avatar van jay73

jay73

Die veldslag vond ik inderdaad wel goed, maar waar ik me echt over op kan winden, is zo'n romantisch lijntje, dat er echt met de haren bijgesleept is. Datgene dus, wat de film Pearl Harbor helemaal naar de knoppen werkt (uit protest niet gezien). Voor mij dus geen topper.

avatar van tovenaar

tovenaar

Ik heb me zeker vermaakt bij die veldslagen, haha, zwaarden, bijlen, ingeslagen helmen, pijlen in je hoofd, een speer in je paard, het hield maar niet op...

Dat vond ik dan meteen ook wel misschien een minpunt. Ik bedoel: je zit te kijken , rond die tijd van al die grote veldslagen... en je dan denk je: Tja, dit kunnen ze nog 10 x gaan doen, of nog 1 x, het had voor de film niets uit gemaakt. Ze konden zo lang doorgaan als ze wilden. En er kwamen dan ook nog een paar veldslagen Niet dat dat erg was, want dat was erg cool in beeld gebracht.

Dat dunne verhaaltje met die prinses mocht er van mij ook uit, maar niettemin 3,5 *** voor die Barbaarse Mel Gibson

PS. Mel Gibson die zich opmaakt als smurf is veel enger dan de normale Mel! Terwijl smurfen toch niet eng bedoeld zijn.

avatar van gimli f

gimli f

Aardige film, maar er mist steeds iets bij die Amerikaanse verfilmingen van vroegere Europese veldslagen, legendes e.d. (Attila de Hun, Elizabeth).

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik vraag me af of je dit wel een Amerikaanse film kunt noemen. De hoofdrolspeler is in Australie opgegroeid; twee productie maatschappijen zijn Europees, een andere producer is ook een Australier met roots in Europa. De vechtscenes zijn heel realistisch. De meeste die meededen aan die scenes waren Ierse/Schotse militairen die in hun eigen gemeenschap ervaring hadden met dit soort gevechten; en blijken de vechtscenes daaruit meer dan realistisch. Dit is gewoon een gigantisch indrukwekkende historische film; deze keer over Schotland uit de 14e eeuw.

avatar van shayed

shayed

Ook het op het eind werd er goed geacteerd (alhoewel ik natuurlijk niet weet wat voor gezichtsuitdrukkingen iemand tentoonspreidt als zijn ingewanden, op een allerminst zachtzinnige wijze, worden verwijderd.)

avatar van Wouter

Ook het op het eind werd er goed geacteerd

*proest*

avatar van Grote Valk

Grote Valk

Wat een zeikfilm. Ik vond er niets aan. Duurde ook veel te lang.

Precies. Gibson is om op te schieten. Kwijlverhaal, getver.

Precies. Gibson is om op te schieten. Kwijlverhaal, getver.

Dat het een kwijlverhaal is, vind ik behoorlijk overdreven. Het is al een tijdje geleden dat ik hem heb gezien, maar ik was echt onder de indruk van het naar mijn smaak geweldige verhaal! (heb dan ook de dvd gekocht)

Ook ik vind Gibson soms niet al te best en niet alle films met romantiek in zijn goed, maar om nu te schieten op elke film waar romantiek een voorname plaats heeft in het geheel (daarbij verwijs ik ook naar je berichtje bij moulin rouge) vind ik wel heel erg kortzichtig!

Allergisch aan romantiek?

PS Braveheart en Moulin Rouge 5 sterren naar mijn mening

quoten is precies mijn sterkste kant niet. Excuses daarvoor.

avatar van Yak

Yak

quoten is precies mijn sterkste kant niet. Excuses daarvoor.

gewoon {quote} en {/quote} om de tekst die je wilt citeren, maar in plaats van accolades rechte haken, dus [ en ], gebruiken.