• 9.376.493 stemmen

Oorlog / Historisch | 177 minuten

Genre: Oorlog / Historisch

Geregisseerd door: Mel Gibson

Met onder meer: Mel Gibson, Sophie Marceau en Patrick McGoohan

IMDb beoordeling: 8,3 (1.152.759)

Gesproken taal: Engels, Frans en Latijn

Releasedatum: 7 september 1995

Plot Braveheart

"Every man dies. Not every man truly lives."

Het einde van de 13e eeuw: William Wallace is een Schotse rebel die een verzet leidt tegen de wrede Engelse heerser Edward the Longshanks. Als klein jongetje zag William zijn vader en broer vermoord worden in een poging om Schotland te bevrijden. Als William weer een dierbare verliest begint hij aan z'n strijd om Schotland voor eens en altijd te bevrijden.

William Wallace

Mother MacClannough

thanks!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Zeikfilm? Kwijlverhaal, jullie zijn in de war met Titanic. Dit is een oorlogsfilm.

avatar van Wouter

Dat het een kwijlverhaal is, vind ik behoorlijk overdreven.

Ik vond het wel een goede omschrijving van die valk.....

FisherKing

Ik vond het wel een goede omschrijving van die valk.....

Die valk heeft bovendien binnenkort geen veertjes meer.

Wat is dit nou weer flauw gezeik over een goeie film. Als je niet van historische oorlogfilms houdt moet je er toch verder niet mee bemoeien; is inmiddels wel duidelijk dat jij en jos2 en Eva dit slecht vinden. Voor mij is het een wereldfilm dus vind ik jullie zieke reacties niet echt leuk. Sterke argumenten kun je niet ter sprake brengen behalve flauw , te lang, kleuterig,heb me verveeld (phh) etc...

Zal ik mijn commentaar nog even herhalen ?

FisherKing

kappeuter: Wat een zeikfilm. Ik vond er niets aan. Duurde ook veel te lang.

Heb ik vrede mee want dat is je enige post

avatar van Wouter

Die valk heeft bovendien binnenkort geen veertjes meer.

u bedoelt?

Wie zegt dat ik daar niet van hou?

jullie zieke reacties niet echt leuk.

Ziek? Wat nou ziek?

Het zijn enkel sterke argumenten als jij het er mee eens bent? Ik vind Braveheart een narcistische Gibson-productie. Een klef script, slecht verfilmd en matig geacteerd.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Onzin.

FisherKing

Laten we dan gewoon stellen dat deze film zeer uiteenlopende meningen heeft. De een vind de film zeer goed en de ander vind er geen bal aan. Het varieert dus van 0.5 tot 5.

Zou er ook een andere film zijn die zoveel wisselende reacties oproept ?

avatar van cornelis

cornelis

Vast wel. Films als Schindler's List, denk ik bijvoorbeeld. Of Requiem for a Dream. En zo zijn er tal van films die in mijn omgeving uitermate wisselend ontvangen worden.

En op deze site zijn volgens mij heel veel voorbeelden te vinden.

[disclaimer](vind ik)[/disclaimer]

avatar van Mik

Mik

Wat denk je van "Fear and Loathing in Las Vegas"

avatar van SlingBlade

SlingBlade

Is het nodig om 20 keer te herhalen dat het matig geacteerd is en te zeggen kwelfilm,zeikfilm

avatar van Jos2

Jos2

Men vroeg er om, toch?

avatar van Chico

Chico

Dit is dus echt 1 van de betere films die ik gezien heb en Mel Gibson acteert zeer goed. Ik vind hem sowieso een goede acteur!

avatar van chrissie

chrissie

onlangs op tv weergezien en toen wist ik het weer wat het was dat mij in de bioscoop zo mateloos irriteerde: al die zompige bloed en spletterige geluiden, bah

avatar van Noodles

Noodles

Vond ik juist wel vermakelijk.....

avatar van ichi

ichi

Ik ben geen fan van Mel Gibson, maar toch vind ik zijn aanwezigheid in een bepaalde soort films een pluspunt, Lethal Weapon 1 en 2 zijn erg OK, mede dankzij hem, wanneer hij dus niet een serieuse rol speelt. In Braveheart neem ik hem ook niet serieus, de realiteit wordt niet benadert en dan is ie cool, hij heeft tenminste een beetje zelfspot en dat kan ik wel waarderen...over geschiedvervalsing ga ik het maar niet hebben...ik heb mij niet verveeld tijdens Braveheart, mede dankzij dat zompige bloed en gespetter. En het blijft ook een schatje natuurlijk...

avatar van Stoffeltje

Stoffeltje

Van het verhala klopt niets want William Wallace was wel degelijk erg lang maar het is een fantastisch verhaal en ik hoe wel van engelse/schotse films. Lekker accentje.

4,5 sterren

avatar van andolini

andolini

Stoffeltje schreef:

Van het verhala klopt niets want William Wallace was wel degelijk erg lang

Dat gaat de film punten kosten..

avatar van andolini

andolini

Tja, net weer eens gezien en hij wordt steeds beter. Heb het normaal niet zo op Gibson, maar hij speelt vol overgave. Film is heerlijk meeslepend, vol actie. Verhoogd met 0,5* naar 4,5*.

avatar van Jos2

Jos2

avatar van jay73

jay73

Jos2 schreef:

Zapte er langs en schrok me kapot. Jezus, wat is dit slecht.

Je krijgt er niet genoeg van om dit naar beneden te sabelen, hè.

avatar van IamBernie

IamBernie

LOL

avatar van Jordy

Jordy

Jos2 schreef:

Zapte er langs en schrok me kapot. Jezus, wat is dit slecht.

ah dit zijn de momenten waarop ik weer weet waarom ik nooit zoveel waarde hecht aan Jos z'n mening

avatar van kittyklitty

kittyklitty

Gisteren nog maar eens gezien, vond het altijd al een goede film en dat blijft het. Helaas kan ik niet zo meevoelen met de hoofdpersoon zoals mij in Gladiator wel is gelukt. Daarom 4,5*. Gelukkig krijgt hij op de imdb wel de waardering die hij verdient !

avatar van Rascal

Rascal

Gisteren voor het eerst gezien. Er kwam zoveel bloed in voor dat je de spetters op de camera zag

Beetje bruut. De vaart werd er wel ingehouden. Nie mijn type film maar ik vond hem best goed. Vier **

avatar van mssx

mssx

Prachtige film, prachtige beelden, mooie muziek erbij, alleen soms een beetje TE ERRUG wat betreft het bloed. Vooral dat moment dat zijn vriendin wordt vermoord ... afschuwelijk !

Verder echt een geweldige film die 4,5* ruimschoots waard is.

avatar van Kimbolo

Kimbolo

Mooooie film! Mel Gibson speelt z'n rol super zoals gewoonlijk. Alleen jammer dat alles zo snel gaat met zijn geliefde. 4*

avatar van Braveheart

Braveheart

Mooie film, leuk verhaal en goed gespeeld. Alleen sommige dingen klopten niet helemaal Bijv: een geasvalteerde weg enz.