• 9.385.390 stemmen

The Silence of the Lambs (1991)

Thriller / Misdaad | 118 minuten

Genre: Thriller / Misdaad

Geregisseerd door: Jonathan Demme

Met onder meer: Anthony Hopkins, Jodie Foster en Scott Glenn

IMDb beoordeling: 8,6 (1.703.476)

Releasedatum: 12 april 1991

Plot The Silence of the Lambs

"In his mind lies the clue to a ruthless killer. She must trust him to stop the killer."

Clarice Starling, een jonge FBI-agente, wordt op een zaak van een psychopatische seriemoordenaar gezet. Om een beter inzicht te krijgen in de zieke geest van de moordenaar besluit ze met een andere psychopaat, Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter, te gaan praten. FBI-agent Jack Crawford denkt dat de gevangen Lecter de antwoorden heeft op de vragen omtrent de moorden.

Clarice Starling

Senator Ruth Martin

Ardelia Mapp

avatar van Remi

Remi

Ik vind haar juist erg goed spelen...

Ik ken wel wat films waar ze even goed, of misschien wel beter acteerd, maar dit is zeker niet slecht.

avatar van Waku

Waku

De zinderende spanning die van te voren door de media was gehypt bleek tijdens de film wel mee te vallen.

De werkelijke spanning zit hem echt pas aan het einde als Clarice op zoek gaat naar de maniak. Ijzersterk is gevonden dat men als kijker meegluurt via een nachtkijker. Verder is het meer afschuw dan angst wat de klok slaat.

Silence of the Lambs moet het vooral hebben van de sterke dialogen en het uitgestreken gezicht van Hopkins.

Aparte en kwalitatief goede thriller

avatar van notsub

notsub

Gweldige film! Hopkins steelt natuurlijk de show hier en zet een legandarische rol neer. Verder wordt je na vijf minuten al in de sfeer van de film gezogen en kom je er na de film pas weer uit. De film zakt nergens in en het tempo is precies goed. Grote klasse. De film draait om sfeer en spanning, die op zijn sterkst is tijdens de dialogen tussen Hannibal en Clarice.

avatar van g. lundgren

g. lundgren

wat zat er nou in die doos

avatar van Halcyon

Halcyon

g. lundgren schreef:

wat zat er nou in die doos

haha

Ga je dat bij elke film posten waar een doos in voorkomt? Of zoals hier, waar zelfs helemaal geen doos in voorkomt .

avatar van Werwolf

Werwolf

Haha

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

nothingness schreef:

Ik vind Jodie Foster echt afschuwelijk acteren in deze film

...Wat goed onderbouwd jouw opmerking...

avatar van kort0235

kort0235

Al een tijdje geleden gezien. Ik vind deze film één van de betere thrillers van de laatste jaren. Toen ik hem voor de eerste keer zag liepen de rillingen over mijn lijf !

Jodie Foster en Anthony Hopkins spelen geweldig. Het is dat ik dit soort films maar 1 x wil zien ( de 2e keer is de spanning eraf) , anders had ik hem allang aangeschaft.

Veel beter dan Hannibal!

Een 4.5*

avatar van NKyou

NKyou

Ik vind Jodie Foster ook een ongelooflijk irritante actrice en kijk liever geen films met haar. Deze kon ik echter niet links laten liggen en heb hem met plezier bekeken. 4**** voor een spannend verhaal, met een heerlijke rol van Anthony Hopkins.

avatar van Frenkster

Frenkster

for silence of the lambs de eerste en laatste ECHTE enge film ever. De hele sfeer de muziek en het truttige mantelpakje van jodie zijn allemaal om van te rillen, I can smell youre $%&@

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Spannende en interessante film!

Er zit veel spanning in, een goed verhaal, een zeer goed cast. Helemaal top! Hannibal Lecter is gewoon een geweldig personage en Clarice Starling ook!

Hannibal Lecter, de psychiater-psychopaat die iedereen kan doorgronden, gevaarlijk en zeer intelligent is. Super

****

avatar van saya

saya

nou, elke keer dat ik hoor over deze film moet ik even nadenken of ik 'm al wel gezien heb.

en dan herinner ik me weer dat ik in slaap gevallen was...

het sprak mij allemaal niet aan, ook al is het acteerwerk goed (voor zover ik daar iets van gezien heb).

saya schreef:

en dan herinner ik me weer dat ik in slaap gevallen was...

En je blijft wakker bij vanilla sky??!! Ongelovelijk

avatar van Kisje

Kisje

Hopkins speelt fan-tas-tisch! Foster vind ik minder.. Dacht eerder dat zij dé ster van de film was..

avatar van snoepieykim

snoepieykim

Ik heb de film daarstraks gekeken. Anthony speelt idd SUPER goed.. zijn rol is echt om van te rillen gewoon. Alleen ergerde ik me wel aan dat vervelende accent van Jodie Foster. Voor de rest had de film een goed, spannend en vooral een gruwelijk verhaal.

4,5 *

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Superspannende film, maar niet tè spannend. Kijk, en dat moet ik nou hebben, bange poepert dat ik ben.

De chemistry tussen Hannibal en Clarice was duidelijk voelbaar maar wordt, naar mijn mening, bijna helemaal gedragen door Hopkins.

Wat ik wel weer goed vond aan Jody Foster was het moment dat ze in het huis van die creep is. De angst druipt van haar gezicht en dat kon ik echt voelen.

avatar van 606

Supergave film en een superenge hopkins.

avatar van _Tomm_

_Tomm_

in 1 woord:

adembenemend.

De spanning is te snijden in deze zeer goed geacteerde (zowel door Jodie Foster als door anthony Hopkins) thriller.

ik heb genoten van elk onderdeel.

Een film die je niet snel vergeet.

en dan het einde...

alsjeblieft, bid voor hollywood!

We want more!

avatar van dr channard

dr channard

ja mensen, supergoede film. Ik heb hem weer herzien en mijn dag is goed. Echt een superenge sfeer, en beter dan de twee volgende.

4.5 sterren for sure

Lectors ontsnapping was keigoed, had ik niet gedacht, en dat is nou wat het hem maakt in een thriller.

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Als je hem voor het eerst ziet, dan is dat inderdaad zeer spannend. Die scène met de lifschacht bijvoorbeeld. Verder schrok ik heel even toen de 'gewonde agent' rechtop ging zitten in de ambulance, en toen Lecter zijn afgesneden gezicht van zijn eigen gezicht aftrok. Toen werd Hannibal's truc helemaal duidelijk.

avatar van Leviathan7414

Leviathan7414

ik had een ergens gelezen dat (een deel) van Silence of the Lambs op de seriemoordenaar Ed Gein was gebaseerd, toen ik erover begon na te denken zag ik de overeenkomsten echt niet. Tot dat ik Silence of the Lambs nog eens goed had bekeken, dan zie je pas hoeveel overeenkomsten erin zit. Het probleem was dat ik Ed Gein aan het vergelijken was met Hannibal Lecter, terwijl het met Buffalo Bill moest. En dan merk je pas dat Buffalo Bill en Ed Gein bijna alle karaktertrekken en geestespinsels gemeen hebben. Zo waren ze beide transseksueel, vilden ze hun slachtoffers en droegen ze beiden de lappen huid en ze waren beide geestelijk achtergesteld. Als iemand nog meer overeenkomsten heeft gezien, laat het me dan weten.

Dank je wel

Groetjes Leviathan7414

• 12092 berichten

Zit ook een overeenkomst in met Ted Bundy, die naar ik meen ook gips en mitella's of krukken gebruikte om zijn slachtoffers op het verkeerde been te zetten (letterlijk, hehe)

avatar van Miss////

Miss////

Geweldige film. Maar toch vond ik de film niet zo eng als ik eigenlijk had gedacht. Maar Hopkins en Foster spelen alle 2 geweldig. Hannibal Lecter, is een engerd, zo slim. Buffalo Bill zieke geest.

Stuk in het huis was echt het engste stuk uit de film.

avatar van deperry

deperry

Voor mij een van de beste films allertijden, een echte aanrader, dus kijken die hap

avatar van glaedr

glaedr

Goede Horror, wel grappig verhaaltje zit er achter, ik vind trouwens het vervolg Hannibal ook heel goed! 4,0

avatar van hendrik119

hendrik119

goed verhaal goed geacteerd, een meesterwerk

avatar van *kelly*

*kelly*

Goede thriller,met prachtige acteerprestaties van zowel Jodie Foster als Anthony Hopkins.

Mooie verhaallijn die zich pas op het einde van de film helemaal ontplooit.

Een echte aanrader voor thrillerfans!!!

----->5*

avatar van Livinovic

Livinovic

Heel sterke film, waarin Hopkins goed acteert (in tegenstelling tot Foster).

4.5 *

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

Naar mijn mening speelt Hopkins hier de beste mannelijke rol van de jaren 90.