• 9.376.657 stemmen

Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

Avontuur / Fantasy | 161 minuten / 174 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 161 minuten / 174 minuten (extended version)

Alternatieve titel: Harry Potter en de Geheime Kamer

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Chris Columbus

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 21 november 2002

Plot Harry Potter and the Chamber of Secrets

"Something evil has returned to Hogwarts!"

Vlak voor zijn tweede jaar op de Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus wordt tovenaarsleerling Harry Potter door de elf Dobby gewaarschuwd dat zijn terugkeer op de school tot een ramp zal leiden. Harry gaat toch, en komt er achter dat hij nog steeds gehaat wordt door Professor Sneep en zijn klasgenoot Draco Malfidus. Er is echter ook goed nieuws: de beroemde schrijver Gladianus Smalhart is de nieuwe Duistere Krachten-leraar. Na een tijdje worden enkele Zweinstein-studenten versteend aangetroffen... maar wie of wat is de oorzaak hiervan? Zelfs Harry staat niet boven verdenking.

Ron Weasley

Draco Malfoy

Lucius Malfoy

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Ik zal bij elke harry potter film dezelfde recensie neerzetten,ik geef ze namelijk allemaal hetzelfde cijfer en dezelfde recensie...

Leuke film,vermakelijk en goed verhaal,goede special effects,leuke karakters,gewoon een goede film.

Maar niks bijzonders.

Ik hou van dit genre,en als ik nog jonger was dan +- 13 had ik waarschijnlijk een 5 gegeven,maar nu is het gewoon toch iets teveel voor kinderen.

Ja het is ook vermakelijk voor volwassenen,maar niet voor waar ik van hou.

Ik vind het nergens eng,of echt spannend,geen leuke one-liners,nergens grof,nergens luguber of hard,amper iemand die sterft en als het gebeurt niet bruut,het is kindvriendelijk,en dat mag,maar daardoor stijgt het voor mij nergens naar een hoger niveau..

avatar van misterwhite

misterwhite

Mijn favorieten harry potter film van de 5 die er tot nu toe uit zijn.

Harry Potter and the Chamber of Secrets

Het vervolg op de uiterst succesvolle familiefilm, opnieuw geregisseerd door Chris Columbus. Groter, langer, meer actie, maar ook beter?

Dit tweede deel is echt een verlengde van het eerste, dat me wel kon bekoren. De decors, camerawerk en de muziek waren weer van hoog niveau. Toch is dit deel af en toe vernieuwend en soms zijn de speciale effecten van hoger niveau.

De opbouw en het verhaal zijn dik in orde en er zijn genoeg leuke ervaringen die het magiegehalte hoog houden. Geen onnodige of nutteloze scènes, alles heeft zo zijn toegevoegde waarde. Al snel stapelen de problemen zich op voor onze hoofdpersoon en zal hij wederom een gevaarlijk avontuur moeten ondergaan om de tovenaarswereld te redden.

Er worden een aantal nieuwe karakters geïntroduceerd waarvan Lucius Malfoy de belangrijkste is. Alweer een goede acteur erbij, wat speelt die Jason Isaacs goed. Ook is zijn zoon geweldig als verwende klier, ben benieuwd naar Felton in HBP .

Dan is het alleen Radcliffe die soms wat tegenvalt qua overtuiging, maar zeker geen slecht optreden.

Een goed vervolg dat dezelfde goede elementen uit één heeft meegenomen. Af en toe was hij wat minder meeslepend, maar een geslaagde kinderfilm is het zeker. Vol abnormale gebeurtenissen, dat zinderend sfeertje en een prachtige finale sluit Columbus zijn Potterfilms waardig af.

avatar van ttomm

ttomm

die film is de maks het is super spannent en leuk echt een aanrader ik heb de film meer dan 5 keer gezien dus zeker kijken

avatar van lagaiske

lagaiske

Daarnet deel drie uit mijn box bekeken en dit deel vind ik tot nu toe het minste.

Der zit heel wat saaie stukken in deze keer.

Ook de verhaallijn wist me niet zo te boeien.

Hopelijk gaat het niet verder deze richting uit met de 2 volgende delen.

avatar van lagaiske

lagaiske

avatar van wyatt earp

wyatt earp

lagaiske schreef:

Ai, das niet zo handig.

lagaiske schreef:

Oei blijkbaar heb ik deel 2 en 3 in der verkeerde volgorde bekeken.

Eén remedie, helemaal opnieuw beginnen.

avatar van ma_ris

ma_ris

Ik vind dit deel het mooiste deel van alle harry potter films

avatar van Veruca

Veruca

Beste Harry Potter deel

avatar van Tarkus

Tarkus

Ook dit 2de deel van de reeks beviel me enorm.

Alweer prachtige beelden, mooie visual effects en goede vertolkingen.

En ik vermoed dat het nog beter gaat worden, dus kijk ik al uit naar deel 3... dat zal voor een van de volgende dagen zijn...

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

ma_ris schreef:

Ik vind dit deel het mooiste deel van alle harry potter films

Goeie smaak, dat vind ik ook.

Meeste magie, precies Rowling haar boek.

Prachtige beelden, mooie muziek en een leuke Cast!

avatar van DVD-T

DVD-T

"Enemies of the Heir Beware"

Na Philosopher's Stone was het de beurt aan The Chamber of Secrets om eens aan een herziening te onderwerpen. De andere Potter's heb ik al een keer of 2 gezien, en deze vreemd genoeg nog maar 1 keer. Het was zeker een leuk weerzien, hij was in mijn gedachten iets slechter dan bij deze herziening is gebleken.

Wat deze film net even iets beter maakt, is dat alle karakters nu geintroduceerd zijn, en daar verder niet meer naar hoeft te worden uitgeweken. Enkel de nieuwe karakters krijgen nog een intro. Columbus heeft hier dus alle tijd om zich te richten op het verhaal, hoewel het nog steeds geen hoogstaande vertelling is, is het hier al stukken beter dan in de eerste Potter film. Gelukkig is dit de laatste film in de reeks van de tovenaar die Columbus zou gaan regiseren. Hij brengt het geheel net even iets te kinds over, past vooral niet in de al veel donkerder setting waarin de film zich afspeelt. De donkere setting is wel mooi gedaan, met een flinke scheut mysterie overgoten. net als de eerste film ontplooit de plot zich langzaam maar zeker, en houd je best in spanning voor wat komen gaat. Ook de magie is hierin gewoon meer aanwezig, en dat is ook zeker een verbetering ten opzichte van het eerste deel uit de reeks. De afwerking laat het nog al eens afweten. De gebeurtenissen volgen zich wat te snel achter elkaar op, waardoor je als kijker weinig tijd krijgt om echt iets in je op te nemen. Ook weer met teveel toevalligheden. Zoals in de film al gezegd wordt zijn ze alleen maar in the wrong place, at the wrong time. .

De nieuwe lessen zijn leuk om te volgen. Ook het laatste half uur is ontzettend spannend.
De cgi momenten zien er nog steeds vreselijk uit, en halen niet het goede niveau wat vanaf Cuaron's film wordt behaald. Er is gewoon af te zien dat de regisseur hieraan gewoon weinig tijd heeft besteed, maar dat kan ook liggen aan de tijspanne die tussen Philosopher's Stone en Chamber... zit. De Basilisk ziet er dan nog wel redelijk uit.

Columbus weet de film dan nog wel erg amusant te houden. Het karakter van Lockheart is zeker een leuke toevoeging op de cast. Ik moest zo af en toe wel even lachen om zijn stupide opmerkingen en zijn hele doen en laten. Ook Lucius Malfoy wordt geintroduceerd, en zal in de latere films ook terug gaan keren. Hier is gekozen voor de acteur Jason Isaacs. Een perfecte keuze, en ook één van mijn favoriete karakters uit de serie, net als Snape, weer fantastisch gespeeld door Rickman. Leuk is ook de introductie van de Weasley's die ik ook een beetje zie als de surrogaat ouders van Potter. Richard harris, die erg spijtig is overleden na deze film, zet weer een goede prestatie neer. Toch leuk dat je nog zo'n leuke rol heb mogen spelen. En dan nog Dobby.... .

Als vervolg net even iets leuker dan de introductie, helaas laat het nog iets teveel in de afwerking afweten om echt een topper te zijn. Vooral te danken aan de povere regie van Columbus. Ik heb er wel meer van genoten dan de eerste keer, en dat is wel een halve ster meer waard. Op naar Prisoner of Azkaban

3* --> 3.5*

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Dit is voor mij het leukste deel. Spannend grappig en laat wat meer zien van de school.

Alan Rickman speelt weer een geweldige Sneep, maar is helaas de laatste keer voor Richard Harris die is overleden. Was toch de betere Dumbledore.

Don MN

Gelijk heb je, ik denk dat niemand kan klagen over Rickman, hij is Sneep, perfect gespeeld.

avatar van MoviefreakRob

MoviefreakRob

Inderdaad jammer dat de ''eerste'' Dumbledore overleden is.

Maar toch vind ik dat de nieuwe dumbledore wat energieker is!

Nog een mooier verhaal dan het eerste... maar ook het laatste deel voor kinderen onder de 9!

Weer een absolute familiefilm!

4.0!

avatar van wwelover

wwelover

Aardige amusementsfilm, die op geen enkele front hoogstaand is, maar toch steeds redelijk. Zeker voor jongere kijkers ook leuk, maar dat is wat ik begrijp niet het geval meer in de overige delen. Het verhaal is prima, vind het niet echt bijster spannend of boeiend maar het weet me wel te vermaken al het wel wat ingekort mogen worden. Verder zijn de Special Effects en muziek ook prima.

Acteerwerk is aardig, van het jonge trio ben ik niet zo onder de indruk, maar ze doen het aardig en worden vast steeds beter. En ja Harris is erg goed en natuurlijk ALan Rickman is briljant. Kenneth Branagh vond ik ook erg goed.

avatar van krosnicky

krosnicky

slechtste uit de reeksvind hem slechter dan deel 1

avatar van DragQueen

DragQueen

Leuk vervolg, van hetzelfde kaliber. wederom een leuk verhaal, goede special effects, en de terug gekeerde cast. 3,5 sterren.

avatar van polopolo150

polopolo150

Net zoals in deel 1, je zit gewoon in die wereld, dus je begrijp heel goed waar dingen over gaan.

Soms was het spannend, soms was het leuk, en soms was het indrukwekkend. Het acteerwerk was wel oke.

avatar van MoviefreakRob

MoviefreakRob

Don MN schreef:

Maar hij heeft wel een apart stemmetje vind ik haha.

Don MN

Stemmetje zelf of tempo waarop hij praat? Ik...ben...Severus......Sneep.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Ik denk dat het de combinatie van de 2 is. Rickman doet het geweldig als Sneep. Zeker weten 1 van m'n favorieten personages van de films.

avatar van Shinobi

Shinobi

Wel iets beter te doen dan deel één.

Alhoewel het toch veel van hetzelfde is.

Ik hoop dat de volgende toch wel donkerder is.

Toch goed voor 3, 0 sterren.

avatar van SchinkenKäse

SchinkenKäse

Erm. oke.. Dan vond ik deel 1 beter

avatar van Knisper

Knisper

Film die in eerste instantie beter is dan het vorige deel, maar dat krediet uiteindelijk toch verspeeld. Het grote voordeel van dit tweede deel is dat alle introducties al in deel één hebben plaatsgevonden, zodat we ons hier meteen in het verhaal kunnen storten. De film begint goed met het leuke personage Dobby en ook de onderlinge vriendschappen en de sfeer op Hogwarts is in dit deel beter. Ook het plot met de Chamber of Secrets is in eerste instantie wel aardig, maar later wordt het wel wat veel van het goede, als het meidentoilet de geheime plaats blijkt te herbergen en vervolgens Harry, na het grootse gevecht met de slang, gered wordt door de tranen van een vogel. Jammer, want ik vond het tot dan toe behoorlijk goed. Hopelijk is er ook een deel zonder valse noten.

avatar van stefott

stefott

De door jou genoemde plottwists zijn volledig Rowling's schuld. Columbus hield zich namelijk 'keurig' aan het boek (zeker in vergelijking met wat hierna allemaal kwam), dus daar kun je de filmmakers niet echt de schuld van geven. Van dit deel vond ik het boek trouwens het minste maar de film is op zich nog best aardig. Ik doe er maar eens een halfje bij

avatar van charmed one

charmed one

dit deel is alweer wat spannender het is een goed verhaal deze was al wat beter dan deel 1 dat komt denk ik ook omdat je al weet wie harry potter is en gelijk in het verhaal nu komt

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Deel 2 is de enigste film die beter is als het boek van Rowling

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Ik vind deze net zo goed als de eerste.