• 9.375.090 stemmen

Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

Avontuur / Fantasy | 161 minuten / 174 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 161 minuten / 174 minuten (extended version)

Alternatieve titel: Harry Potter en de Geheime Kamer

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Chris Columbus

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 21 november 2002

Plot Harry Potter and the Chamber of Secrets

"Something evil has returned to Hogwarts!"

Vlak voor zijn tweede jaar op de Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus wordt tovenaarsleerling Harry Potter door de elf Dobby gewaarschuwd dat zijn terugkeer op de school tot een ramp zal leiden. Harry gaat toch, en komt er achter dat hij nog steeds gehaat wordt door Professor Sneep en zijn klasgenoot Draco Malfidus. Er is echter ook goed nieuws: de beroemde schrijver Gladianus Smalhart is de nieuwe Duistere Krachten-leraar. Na een tijdje worden enkele Zweinstein-studenten versteend aangetroffen... maar wie of wat is de oorzaak hiervan? Zelfs Harry staat niet boven verdenking.

Ron Weasley

avatar van shayed

shayed

Deel 1 vond ik leuker.***

NERD

Verrassend grappig, erg leuke sfeer. Spreekt me verrassend genoeg best aan deze film...

Dobby The House Elf is echt schattig, zo kort in beeld en toch zo veel sympathie oproepen. bij de laatste scene hoorde ik dan ook bijna de hele bioscoop volmondig "ahhhh" roepen erg leuk karakter in de film. Bovendien erg goed geanimeerd.

die gillende planten waren ook om te gillen

Moet ik toch maar eens deel 1 gaan kijken, waarvan de plot outline mij nog wat interessanter lijkt.

4 sterren. Ook best wel heftig voor de kleine kids kan ik me voorstellen.

avatar van kittyklitty

kittyklitty

Niet spectaculair maar zeker vermakelijker dan deel 1.... waar deel 1 nog weleens in zakte heeft 2 genoeg verrassingen in huis.... 3half *

avatar van tenniskampioen

tenniskampioen

Gisterenavond naar de bioscoop geweest om Harry Potter deel 2 te bekijken. Het moet anders dan bij deel 1 dacht ik bij mezelf, zodus had ik maar wijselijk besloten om naar de laatavondfilm te gaan. Dit keer bijgevolg gelukkig geen irritante kinderen in mijn buurt, maar die verschrikkelijke pauze van 10 min bleef spijtig genoeg gehandhaaft.

Nu over de film. Is hij beter dan de vorige? Neen voor mijn part. De film was wel wat spannender, griezeliger en de speciale effecten waren beter maar het nieuwe is er een beetje wat en het werd allemaal wat kinderachtig voorgesteld. Vreemd, want bij de eerste film had ik dat gevoel niet echt alhoewel de verhaallijn in deel 1 echt wel voor kinderen was.

In dit tweede deel moet alles vermoedelijk de al wat oudere kinderen aanspreken, maar de manier waarop beviel me niet echt. Onder het mom van tovenarij kan blijkbaar veel, zoniet alles! Alles werd ook veel te veel verklaard in deze film.

Toch vond ik het best wel leuk, zo ondergedompeld worden in een andere wereld maar ik was wel blij dat het gedaan was. Wanneer deel 3 uitkomt zal ik uit nieuwsgierigheid ook wel weer gaan kijken, misschien kan de regisseur van Y tu Mama Tambien de reeks naar een iets hoger niveau tillen! 3 sterren voor de leuke vondsten

avatar van Mindflight

Mindflight

Eh...Emma Watson, is het hoor!

haha sorry! kwas ff in de war

avatar van chrissie

chrissie

Net terug van de bioscoop. Ik vond hem toch wat tegenvallen als volwassene. Er kwam zeker niet meer zwerkbal in wat in de eerste toch heel knap was. Ben benieuwd wat er van nummer drie gebrouwen zal worden.

Goodfella

Ik vind ze echt zwaar overhyped, die Harry Potter films. Een groot deel van de acteurs speelt behoorlijk ondermaats en een aantal jongelingen zijn zelfs zeer irritant. En het komt bovendien allemaal zo 'gemaakt' over, ik kan me onmogelijk inleven in de film. Natuurlijk zijn sommige effecten best mooi en er zitten zeker een aantal leuke vondsten in de film, maar het is me te mager om op een voldoende uit te komen... 2,5 *

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Het probleem is volgens mij dat ze iedereen tevreden willem houden.

De fervente boekelezer die wil zien wat er van het boek overgebleven is, de kids die een spannende film willen zien en de volwassenen (die tenslotte er mede voor gezorgd hebben dat het boek zo'n succes is geworden).

En dan krijg je dus iets dat vlees noch vis is. Leuk om ter zien, maar niet meer dan dat.

avatar van morpheus

morpheus

Ik vond deze film ietsjes beter als de vorige, meer actie, betere special effects maar voor de rest van hetzelfde. Ik vind deze film trouwens niet echt overhyped hoor, veel kleinere kinderen vinden deze film gewoon top. Wij snappen dat kennelijk niet. LOTR das pas een overhypde film, ik vond deel 1 gewoon een erg goeie film maar ik kan niet snappen dat iedereen veel mensen dit als DE film zien, voor elke sterke scene in LOTR kan ik wel 5 films met equivalente of betere soortgelijke scenes verzinnen, maar das mijn mening.

Terug naar HP CoS ***1/2 sterren

Goodfella

Laat ik het dan zo zeggen: Ik vind dat gezien de marketing en reclame die voor deze film wordt ingezet, je er wel erg weinig voor terug krijgt. De film is imho dus overhyped, of kleine kinderen 'm nou leuk vinden of niet...

Het klopt idd dat er een hype rond Lord of the Rings heerst, maar bij die films vind ik die hype terecht omdat het publiek -in mijn ogen- wel degelijk de door de marketing en reclame's beloofde kwaliteitsfilm te zien krijgt.

avatar van g11ndje

g11ndje

Ik vond Harry Potter deze keer erg 'creepy'. Neej, deel 1 vond ik leuker. **

avatar van Macmanus

Macmanus

HAHAHAHA moet je dit lezen:

van teletekst pagina 424

De tweede Harry Potterfilm is overal ter wereld een groot succes,maar een bioscoopuitbater in de Noorse stad Stavanger heeft er zijn buik van vol. Tijdens de vertoning van Harry Potter and the Chamber of Secrets gaat er steevast een kind over zijn nek.Volgens Gudrun Romsbotn is de scene waarin Ron Weasley naaktslakken uitbraakt,te veel voor de tere kindermaagjes.Ze beginnen spontaan mee te braken."Als de kinderen popcorn of snoepjes hebben gegeten en daarna de bewuste scene zien,gaat het geheid mis",aldus Romsbotn,die zegt dat het voor zijn medewerkers ook geen pretje is.

avatar van EmDee

EmDee

Bannen die film!

avatar van lorelei

lorelei

heeft iemand nou na die aftiteling nog een soort filmpje gezien ofzo?? Dat wilde ik graag weten voor ik de hele aftiteling lang blijf zitten en niks zie.

NERD

Ik ben niet blijven zitten iig.

Goodfella

Wij zijn wel even blijven wachten, maar het filmpje is niet bijster komisch en duurt een seconde of drie. Niet echt de moeite dus

avatar van dje-em

dje-em

Gisteren eindelijk gezien. Ik vond het wel een vermakelijke film. Ik was juist erg argwanend en verwachte weinig van de film, maar vond het gewoon goed gedaan. Geef hem 4 sterren. 5 sterren bewaar ik voor meer realistische films zoals American History X, Dead Poets Society.

Grappig trouwens dat in de VS er 10 trailers voorbijkomen. Ben nu wel weer lekker gemaakt voor een aantal films. O.a. Joe English met Rowan Atkinson.

avatar van Phoenix

Phoenix

Aardige film met een hoog entertainment-gehalte. Er zaten zowel schrikmomenten (aardig goede gezien mijn zusje die geregeld richting plafond ging ) als komische momenten in (die uil, Egidius ). Ook wordt de trukendoos weer volledig opengetrokken door Columbus. Qua verhaallijn vind ik de film iets minder maar de acteerprestaties weer iets beter. Al met al kom ik op eenzelfde ordeel als voor de 1e film: 3*1/2.

Ps. Die Feniks/Phoenix vond ik een beetje een bovenmaats kanarietje. Moet beter Alfonso Cuarón!!!

avatar van darkcity

darkcity

Het is een leuke film met veel meer spanning dan het 1e deel. Toch vond ik het 1e deel beter, die heeft ietswat meer magie en is origineler. Ik vond hem ook wel erg lang duren. De acteerprestaties zijn inderdaad opmerkelijk vooruit gegaan. Het verhaal is ook inderdaad meer voor de wat ouderen en is automatisch van hogere kwaliteit. Maar toch is de sfeer uit deel 1 er een beetje af. Hij heeft me wel vermaakt. ****

avatar van Jordy

Jordy

Las in de krant een stuk over hoeveel Dobby op Poetin lijkt, en dat hij daar niet zo blij mee is. De gelijkenis is inderdaad eng...

NERD

Kan me voorstellen dat Dobby niet blij is dat hij op Poetin lijkt...

avatar van Armin

Armin

Film is een stuk spannender dan deel 1 en het acteerwerk van de hoofdpersonen is er duidelijk op vooruit gegaan. Prima film ****

avatar van cornelis

cornelis

Stuk beter en idd spannender dan de eerste, maar met een belachelijke keuring. Film neigt naar horror, zou mijn kind er niet mee naar toe nemen.
Wel heel mooi gemaakt, vond hem echt mooier dan deel 1, zowel kwa fotografie als kwa production design.
Vreselijk Amerikaans uitgespeeld happy end, paste IMO niet echt goed bij de toon van de rest van de film. Maar net als het buitengewoon stupide einde van deel 1 "onee, ik tover nog wat punten uit mijn hoed en dan hebben 'we' wel gewonnen"zal dat wel zijn omdat mensen denken dat het voor kinderen is en dat die dat leuk vinden.

Overigens staat mij aan beide delen tegen dat alle dikke mensen dom zijn, en op Hagrid na allen tot de bad guys horen. Nog afgezien van de (nogal Engelse) extreme polarisatie tussen 'wij' en 'hullie' die al in deel 1 was ingezet.

Ik heb Harry Potter and the Chamber of Secrets 2x gezien en ik vond hem erg goed en beter dan de deel 1.

avatar van BS

BS

wel een waardige opvolger.

De verhaal-opbouw doet veel denken aan deel 1.Ik vond het best een goede film.Goede sfeer weer, een paar "enge" stukjes erin, beetje humor en veel special effects.

Iets minder specatulair dan de eeste,vond het einde vrij snel gaan,maar zeer zeker een goede film.

3,5 ster

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Na deel één weinig nieuws onder de zon wat het verhaal betreft. Goed en slecht worden wel heel duidelijk van elkaar gescheiden in dit deel en daar zit nu juist het voorspelbare in het verhaal. Je weet eigenlijk vanaf het begin wel waar het allemaal naar toe gaat. Ik zal bij een fantasy film niet te lang stil staan bij de toevalligheden. Bijvoorbeeld: wanneer die grote dikke (ben effe zijn naam kwijt) met de baard wordt gearresteerd, wordt in dezelfde scène meteen Dumbledore als schoolhoofd afgezet... Alle special effects zijn zeer vakkundig gemaakt (oa. dobbie, de gillende planten, de vliegende auto, slang) en deze beelden spatten van het scherm. De nodige humor (oa. opboerende slakken.... yak) ontbreekt ook niet en ondanks dat de film nergens echt spannend wordt is het toch een erg vermakelijk geheel: 3,5 sterren.

avatar van dttom

dttom

Wel vermakelijk, maar de film mist gewoon iets netzoals de vorige eigenlijk. Ik vind de film ook veel te lang, mocht van mij wel een stuk af!

avatar van Moviestar

Moviestar

Goede sequel, alleen begint Daniel Radcliffe wel een beetje te irriteren nu, maar gelukkig is de film en de rest van de cast zo goed dat je dat door de vingers ziet.

avatar van VaaG

VaaG

Moviestar schreef:

Ben ik iig niet met je eens, ik vindt hem beter dan in deel 1. Alleen begrijp ik af en toe niet dat je dit een jeugdfilm kan noemen. Dit komt dan vooral door dat laatste gedeelte met die slang.

Stel je voor dat je daar met je kinderen van 6 of 7 jaar naar toe gaat!

Maar aangezien ik geen 6 of 7 ben vind ik dit een zeer boeiende film en ik kan niet wachten tot de volgende er is...2004 pas

avatar van Bandit

Bandit

De film had een veel te lange speelduur en kon me niet echt boeien ** sterren.

Inderdaad niet geschikt voor de jongere kinderen, maar daar hebben ouders toch schijt aan, als ze geen oppas kunnen krijgen gaat het kind gewoon mee. Zo zat ik tijdens de avondvertoning van LOTR 2 tussen kinderen van 5! En dan vinden ze het raar dat hun kind op hun 12e een pompstation overvallen.